WinDiesel 03.10.12 18:55
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Já nenarážel na Tebe..... I když ten stoický klid, s kterým přijímáš nereálné výměnné lhůty toho a onoho, mne dráždil.... >:D
Řekni mi, 90 000 km jako výměnnou lhůtu filtru nafty, kterou předepisuje VW, přijmeš taky s ledovým klidem? -
DIM 03.10.12 11:48
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Já jsem neměl stodvacítku ... :-( Tak jsem úplně out :-( Něco málo jsem najezdil s 1000 MB . Nestačilo by to ?? :-)
Jinak já souhlasím s Kutilem, což vás jistě nepřekvapí : neustálé cesty do servisu, kde to chtěli nejlépe dvy dny testovat.....dodnes si myslím, že to byla jejich taktika jak lidi od reklamací odradit . Asi věděli své...... Měl jsem ty Mondea předešlého typu hned dvě , Wine, takže si nemyslím, že se to dá jen tak svalit na jeden pondělní výjimečně špatný kus.... -
superkutil 03.10.12 11:12
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Na Škoda Rapid 136 jsem musel dát sání a karburátor z Favorita, protože s původním karburátorem s ručně ovládaným sytičem se při startu zaplavovali svíčky a jelo to na dva válce. Auto měl otec s 5ti kvaltem a lítalo to dobře.
Ale pokud jde o nová auta, tak je důležité jak vypadají a jak jezdí, ale také jak jsou náročná na servis a jak jsou poruchová. A moje Fordy tedy poruchové byly, alespoň ten Escort a první Mondeo. Druhé Mondeo bylo lepší, ale zase byly opravy výrazně dražší. ;-\ -
WinDiesel 03.10.12 10:20
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
oleowr1: v zimě nebyl problém do kopce. Já měl jen karbec ze 130 a na tachometru jsem měl nejvíc 170 ale to už skoro letělo. V zimě jsem do předku dával 2 pytle cementu, jinak to plavalo. Ale docela dobrá zábava. A vcelku levné řešení poruch. Hihi - jednou mi vypadla hadička a benzín mi stříkal na motor.
Taky dobrá úprava - to vše jen se 4kvaltem? Já měl 5kvalt. -
superkutil 02.10.12 21:35
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
No, rozpadlo se akorát Mondeo 1.8. :-) Začalo to plaváním, výměna kostí nepomohla, do toho vůle v řízení, vibrace, pak chladič klimatizace a po něm kompresor klimatizace. Pak přestalo jít řadit 2ku a 3ku. Šly přes zuby. Pak odešlo zapalování, začal se přehřívat motor a auto nechtělo jet víc jak 140km/h. Termostat byl v pořádku. Pak byly problémy se startováním a propady a škubání motoru při přidání a přeřazení. Předpokládaná cena opravy se blížila ceně vozu. ;-\
Od té doby, co jsem začal podnikat, už nemám čas na to řešit závady aut a stále je dávat do servisu a shánět náhradní auta. -
oleowr1 02.10.12 21:20
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
windiesel: 125-ka měla své mouchy, ale dalo se s ní žít... měl jsem 105L, totální nuda, kámoš mi udělal generálku, vložky 120-ky, kalibrované písty,předělal hlavu, vačka z Felicie, ze zrušeného rapida úhlová náprava včetně 5-ti kvaltu... to auto jezdilo hravě 170-180km/h, pravda byla to už vzletová rychlost, ale celkem zábava... -
WinDiesel 02.10.12 20:59
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Jsi dobrodruh, Kutile. A Tvůj popis závad .......... no comment. Kefalín, čo je také "auto sa rozpadá"?
Nerozpadá se Ti těch aut nějak moc? Já už mám za sebou kolik ............. 6 aut, nerozpadlo se ani jedno (max. nájezd 350 000 km) a závady nestojí za řeč (kromě Š 125 LS, kde se pravidelně vysíralo skoro všechno). -
superkutil 02.10.12 20:14
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Devil666: Mám v tom celkem jasno. Chtěl bych kombi 4x4 v dieselu.
Měl jsem hodně aut a třeba Passat 4x4 diesel tyto požadavky splňoval. Ale dosloužil a další auta byla vždy ústupkem. Passat nahradilo VW Polo 1.3 (super auto a pro ženu stačilo) a protože jsem začal podnikat a nechtěl jsem řešit případné závady z opotřebení, tak jsem do firmy koupil nový Escort 1.6 benzín, protože v dieselu rozumný nebyl. Nebylo to špatné auto, ale moc nejelo a neskutečně žralo. Pak se objevily další problémy a tak šlo po 2,5 letech z domu. Tak jsem ho chtěl nahradit Mondeem 1.8TD, ale byl jsem od něj odrazen kvůli poruchovosti motoru a tak jsem vzal Mondeo 1.8 v benzínu. Žralo míň jak Escort, i docela jelo, ale ty stálé závady, to byl problém. Nakonec jsem dostal kvůli závadám od Forda prodlouženou záruku na 4 roky a opravovalo se stále dokola. Do toho se rozpadlo Polo a tak jsem ho nahradil Fiestou 1.25. Nakonec jsem i Mondeo po 6ti letech prodal, protože se začalo rozpadat.
Následovalo Mondeo 2.2TDCI, které bylo celkem dobré, výkon perfektní a spotřeba dobrá. A ten kufr a interiér, to byla paráda. Ale jinak zase ta poruchovost. Od počátku vadný EGR, ale servis to zjistil až ve 40tis.km atd. Asi jsem měl na Mondeo a Ford moc vysoké nároky. Nakonec jsem se smířil s nutností stále něco opravovat, ale Mondeo mi nabourali. Tak jsem byl nucen vzít nějaké jeté 4x4 (kvůli chalupě) a KIA Sportage bylo jediné dostupné. Byl to fakt krok do neznáma. Možná proto, že jsem od KIA moc neočekával, mne stále mile překvapuje. Je v základní výbavě, ale čím míň toho obsahuje, tím míň se toho může porouchat. Ale kdyby mi Mondeo nenabourali, tak s ním jezdím doteď. Sportage je prostě taková náhražka, až budou penízky, koupím něco nového.
Myslím, že všechny závady co jsem na svých autech měl, nešlo ovlivnit jízdním stylem. K autům se chovám slušně (Fiesta šlape bez problémů doteď). Několik let jsem dělal ve vývoji aut a tak vím jak vypadají střeva aut a co se čím opotřebuje. :-) Třeba uhnilý chladič klimatizace nebo vadný kompresor klimatizace stylem neovlivníš. První byla konstrukční vada a druhé blbost servisu. Také vibrace přední nápravy stylem neovlivníš. A zatékání do vozu také ne. Totéž platí i o motorku ve světlech, ovladači stěračů, zatékání do osvětlení SPZ, vadné vyhřívání sedačky, nefunkční ventilace, vyplavení auta z důvodu chybějící záslepky v podběhu, vadné zapalování, urezlý zámek 5tých dveří, upadávající polstrování sedaček, zatékání do dveří, zašedlé čočky xenonů (podle servisu konstrukční vada), atd. Možná ještě ovlivníš kmitající spojku nabo brzdy a možná vadný pojezd sedačky. -
Devil666 02.10.12 15:12
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Kutil: Měl by sis hlavně ujasnit co vlastně chceš. Koupíš si Mondeo a pak brečíš nad tím jak ti tohle nebo ono nevyhovuje a rozplýváš se nadšením nad autama který jsou absolutně odlišný. A to jak tady už dlouhou dobu osciluješ při výběru mezi absolutně odlišnými typy aut taky svědčí o tom, že nevíš co chceš. Myslím, že to budeš mít těžký, protože auto pro tebe asi ještě nevyrobili a asi nikdy nevyrobí... ;-) -
superkutil 27.09.12 11:37
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Je to asi fakt kus od kusu. :-) A má v něm 1.9TDI, které byly oproti 2.0TDI celkem v pohodě.
Včera byl moc pěkný pořad o Německu a propojení politiků a automobilek. Bylo to v souvislosti s tím, že německá vláda tvrdila, že v roce 2011 bude Německo největším výrobcem elektromobilů. Moc pěkně zpracováno, jak všichni kecají.