FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.08.10  17:08

« Re: Jak se vymění žárovka v mlhovkách Mondeo 2006

Ono od těch žárovek taky trochu hřeje, to je jediný mínus a paraboly si hlídám.Když bych zpozoroval náznaky, tak bych šel do těch diod nebo H8 35W. Psal mi kluk co si dával do fiatu devítidiodové a prý svítí méně, psal mi to i ten prodávající na aukru a ten měl 16tidiodové. Ale jako denní svícení je to dostačující, svítí bíle, takže je to víc vidět. Jen ten fiaťák si koupil ty devítidiodové a nepasovaly mu, navíc topily ještě víc než žárovky. On to celé předělával, rozbil baňky a na klasickou patici přidělal ty diody, aby mu seděla patice v mlhovce a pak mezi vedení přidal nějaký šílený odpor či co, aby to netopilo. Klasika žárovka H11 jsem viděl na netu cca kolem 100kč. Jestli mi dosvítí žárovka a mám opravdu 55watů, tak bych zkusil tu H8 35watů. Borec si to s maxem nemůže vynachválit, co jsem mu posílal návod. Jinak byl jsem nucený to napájkovat, poněvadž svorky se začaly hřát.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.08.10  10:30

štíreček1: Právě že jsem koukal na ceny těch H11 a jsou dost šílený. A taky se bojím, když budou mlhovky svítit pořád, tak aby se paraboly nevypálily nebo aby žárovky v horkých dnech neodcházely. S tím příkonem je to jasné, pokud má žárovky svítit, tak musí mít vyšší spotřebu. Bohužel o těch LED H11 je hrozně málo informací a většinou jsou negativní, že prý LED žárovky moc nesvítí.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 17.08.10  21:39

Kutil: 9diod nebrat, psal mi borec, co si je koupil a patice nesedí, navíc prý strašně hřejí, proto ten chladič kolem dokola. 16diod mi někdo nabízel na aukru za cca 220kč/kus, ale zarazila mě spotřeba, prý kolem 25watů jedna a údajně svítí míň než klasika žárovka, ale to by na denní svícení nevadilo. Těch 21diod vypadá dobře, záleží na spotřebě, rozdíl vidím jen na horní části a ta alespoň u mé mlhovky svítí do boku, mám je tam vsazené z boku.
    Nedávno jsem posílal návod jednomu Maxistovi a ten mi psal, že v mlhovkách má H8 35watů, v mém manuálu je H11 55watů. Tak to budu muset taky rozdělat a podívat se co vlastně mám fyzicky. Myslím, že spotřebou by to vyšlo o něco málo víc, ale žárovky jsou zase cenově výhodnější. Zatím to svítí, takže to neřeším. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 17.08.10  11:23

« Re: Střecha poničená kroupama.

Nazdar, dva roky dozadu mi krupobitie obilo komplet celé auto. Najhoršie vtedy bolo, že bolo celkom nové. Mal som ho len 2 dni, tak si vieš predstaviť moje pocity.

Najviac bola zničená predná kapota. Tam je schválne mäkší plech, to aby bolo 5 hviezdičiek pri Crash testoch.

Dával som si to robiť chlapíkovi, ktorý sa špecializuje na vytláčanie a opravovanie karosérií po krupobitií. Musím povedať, že absolútna spokojnosť. Za jeden víkend mi spravil celé auto. Išlo to komplet na poistku, tak ma to nič nestálo, ale určite je to lacnejšie, ako keby si išiel do lakovne, kde by to tmelili a nanovo prestriekali. A myslím, že táto metóda je lepšia.

Len musíš nájsť dobrého odborníka, ktorý ti to bude robiť. Je to čisto manuálna robota, ktorá si vyžaduje trpezlivosť. Taktiež ti zasahuje do interiéru, skladá častokrát vnútorné obklady aby sa dostal z vnútornej časti poškodeného plechu a odtiaľ to vytláčal. Keď nemá prístup, tak zvrchu to miesto vyťahuje. Je to všetko bez poškodenia laku.

Tak veľa šťastia. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.08.10  10:43

« Re: Facelift :

Jo, s tím blitím souhlasím ;-\ A hlavně čím větší rachotina tím výraznější a křivější diodový pásek na nárazníku !! no jo,pokrok nezastavíš :-) Vzadu mají být taky diody, tak snad alespoň budou svítit i přes den nějak.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.08.10  09:18

« Jak se vymění žárovka v mlhovkách Mondeo 2006

Ahoj, netušíte někdo, jak se vymění žárovka v obdélníkové mlhovce u Mondea Ghia 2006? Prý je ze spodu nějaký otvor pro šroubovák, ale já žádný nenašel. Návody co jsem našel jsou pro jiný typ mlhovek. A nevíte co je tam za žárovku (H3, H8, H1, H11)?

Odpovím si sám, jsou tam H11. :-)

Hezký přehled je zde [odkaz]

A ještě k LED žárovkám. Máte s nimi někdo zkušenosti? Kterou z těchto 3 by jste doporučovali?

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Na webu jsem našel dokumentaci k této [odkaz] [odkaz] ale nenašel jsem v ČR prodejce.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.08.10  09:16

« Střecha poničená kroupama.

Ahoj, netušíte co se dá dělat se střechou potlučenou kroupama? Je zajímavé, že vedle stojící Fiesta má střechu v pořádku, jen 5té dveře, které jsou nové, tak jsou poničené. Na tom je jasně vidět, že používají stále tenčí a horší plechy a auta míň vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.08.10  16:01

Už neponúkneš, lepší je metoda DIMa.... >:D Všichni chtějí diody........ >:D Šmarja kdybych neuznával jejich přínos jako denní svícení, zblil bych se z nich.... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 16.08.10  15:28

Nazdar,

presne nad týmto aj ja uvažujem, dal by som si vymeniť predný nárazník, aby som mal tie LED. Keď už máme to celoročné svietenie, tak nech sa xenony trocha šetria.

Inak všimol som si, že za jasného slnečného počasia sa to svetlo z xenonov vytráca, vôbec neregistrujem zasvietené svetlá oproti idúcich áut. V tomto sú lepšie tie LED, sú jasnejšie a hneď rozoznateľné aj za slnečného dňa a z väčšej vzdialenosti.

Len komu ponúknem terajší nárazník? A hlavne aby uchytenie nárazníka pasovalo.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.08.10  13:15

« Facelift :

Tak jsem viděl nový facelift.....Parkovačky se posunou do LED světel v náraznících ( doceal pěkné ) , změní se design přední mřížky ( je užší jako VW a nemá ty včelí plástve ), na CONVERS se přesune teplota motoru a stavu paliva ( to se mi nelíbí, takový ten ubývající proužek alá Windows ),pak samonavíjecí roleta v kufru a osvětlení kufru z bočního zadního světla....a ještě se trochu mění design středového panelu..... Nárazník a světla a maska vypadají dobře, nechcete mě někdo zepředu trošku naťuknout ?? :-) Ten Convers vypadá stejně , takže to bude asi jen o softwaru ...........
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.10  16:24

« Re: Držák telefonu.

DIM: Potíž je trochu v tom, že ne všechny telefony mají GPS čip, že se ti někdy nechce vybíjet mobil brouzdáním v navigaci, že ne všechny mobily umí turistickou navigaci. A hlavně třeba v tom Norsku potřebuješ tu navigaci tak asi každých 10minut, takže ten mobil není zrovna řešením. V každém případě asi každý používáme navigaci pro jiné účely. ;-)

Jen pro pochopení, ta krajina vypadá asi takto [odkaz] nebo [odkaz] nebo [odkaz] a tam cesty moc vidět nejsou, hlavně když jsi někde dole.

A hlavně když jdeš 3 dny bez možnosti nabytí, tak potřebuješ výdrž aby jsi netahal hromadu baterek. Mám zkušenost, že navigace Garmin vydrží tak polovinu času co uvádí výrobce. To víš, že jsem na rovných cestách navigaci vypínal i když někdy je dobré vědět, kolik už jsi toho ušel. Problém byl v tom, že dost dlouho trvá než si navigace (hlavně v údolích) najde pozici, takže vypínat také není řešení.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.08.10  15:55

No to jo, Kutile, ale to mi stačí navigace v tom telefonu , a nebo si ji prostě zapnu jen tehdy, když se fakt nemůžu najít..... a k tomu nepotřebuji výdrž desítky hodin. Tedy konkrétně já určitě ne.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.10  14:17

DIM: Problém není ani tak ta mapa jako to, že někdy nemáš podle čeho poznat, kde jsi. A v tom je výhoda navigace. V podstatě ti v nejhorším stačí GPS, která ti zobrazí pozici. Tu už na mapě přibližně najdeš. [odkaz] Používám hezký prográmek do mobilu, který ti zobrazí nakótovanou bitmapu s místem kde jsi. Ale pokud jsi v opravdové divočině, tak pokud se ztratíš, tak ti mapa nepomůže. To jen v ČR a SK jsou tak krásně značené cesty, jinde je to jen červený nebo žlutý pruh na stromě či na skále. A třeba v Norsku jsme zažili na vstupu do parku, že bylo uvedeno, že jen po značené cestě se dá projít. Občas byl ale problém tu značenou cestu najít. Tam nejsou cesty viditelné jako u nás a uhnout není problém. A pak stačí místo s mostem nebo svislým žebříkem a končíš. Takže mapa je skvělá věc a můžeš podle ní plánovat cestu, ale jen navigace ti řekne kde přesně jsi. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.08.10  11:14

Kutile, kup si mapu , ta vydrží věčně, pokud ji neutopíš, a posouvat se dá taky dost rychle !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.10  09:33

cja: Používám navigaci i v horách v zahraničí a tam je často životně důležité, aby vydržela a aby udržela signál i v lese a v roklích. Bez možnosti dobytí baterek jsem třeba několik dní. eTrex vydrží s jednou sadou 20-25 hodin. Oregon se mi líbí, ale právě kvůli výdrži a citlivosti zvažuji spíše GpsMap 62s. Tou rychlosti jsem myslel právě překreslování mapy při zvětšování a zmenšování nebo při posouvání mapy. Vektorová grafika je dost náročná. Na jednu stranu mne láká dotykové ovládání, ale na druhou z něj mám trochu strach. Nejsem moc pro moderní technologie. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.08.10  21:28

Kutil: osm hodin na baterie s kapacitou 2600 mAh, ale stejně ho delší dobu nepoužíváme,navíc vozím druhý pár baterií

hůř vidím, ale problém nemám - navíc nemám srovnání s něčím jiným

citlivost - neumím posoudit, ale signál zatím vždy našel

Rychlost asi není jeho doménou, chvíli trvá než se chytne, ale na druhou stranu - zkoušel jsem ho i v autě - má autorouting a nemél jsem problém. Na kole zatím taky funguje, jak očekávám.
    Vykreslovat mapu stíhá, nějak jsem nezaznamenal problém a domů jsme se vrátili vždy.

Těžko porovnávat, když nemám zkušenost s jiným přístrojem - pro mne je uživatelsky příjemný, rozhodně mne neštve. Zbytku družstva na geocaching dostačuje, přesnost je dobrá, tak jsem se tím nezabýval až tak do hloubky - máme to na zábavu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.08.10  10:03

cja: Jakou má výdrž ten Oregon 450? Všichni mě od něj zrazují, že vydrží málo a že je na display špatně vidět (díky dotykové vrstvě). Také prý má horší citlivost kvůli integrované anténě. Já měl do teď Garmin eTrex Vista HCx a dobrý, ale občas malá citlivost a výdrž průměrná, určitě ne uváděných 25hodin. Tak mi jde o to, zda má ten Oregon uváděných 16hodin nebo jestli je to míň. Právě kvůli výdrži a čitelnosti displaye zvažuju GpsMap 62s. Jak je ten Oregon rychlý, zvládá vykreslovat tu PRO mapu? eTrex s tím měl dost problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.08.10  20:03

DIM: jedině tak - poslední dobou mě to mobilní dohánění docela štve , proto to na kole nepoužívám, a na mne je ten displej malý, proto ta GPS s větší obrazovkou
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.08.10  20:44

Tak můj telefon ted můžu zapnout v režimu letadlo, a to se vypne veškerá aktivní konektivita... telefon je nedostupný, ale aplikaci fungují....i GPS .
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 06.08.10  20:23

Kutil: Oregon 450 s mapama topo czech Pro - měřítko 1: 10 000 a zatím spokojenost - zbytek družstva to používá na geocaching, tak já spíš když na mne zbude - ale netrpím - a ty podklady jsou celkem dobrý - holka dělá orient. běh a orientace je podle toho dobrá - myslím tím, když se v lese ztratí a my ji jdeme hledat, tak se většinou k nějaké cestě dostanem - jinak přístroj mám asi cca půl roku a zatím spokojenost - dost vydrží a 3-osý elmag kompas je taky fajn, věci jako foťák nebo průjezdní mapu EU nepoptřebuji, takže jen 450 a dobrá mapa ČR

DIM: no a právě na kole je třeba ten telefon vypnout... zapínat pouze ve stavu nouze, jinak se z toho člověk zblázní
    i odpočívat se musí umět a v současné době to nějak nefunguje - asi si pořídím nějakého odpočívacího trenéra, něco na způsob psychoanalytika

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…