FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 24.08.10 08:10
« Re: prosím radu-MONDEO
a co to máš za Mondeo? Jestli staré 1,8TD, tak se mohl zaseknout elektroventil na čerpadle, u TDDi nevím snad taky a TDCi Ti při úplně odpojené elektrice nemůže otevírat trysky, takže jedině jedeš na olej z klikové skříně přisávaný třeba přes netěsné ložisko na turbu. -
oleowr1 24.08.10 08:05
« Re: reset palubky - mondeo 2,2,TDCi 2005
přesně tohle mi to začalo dělat před třemi lety, nakonec se stávalo, že se rozsvítily kontrolky na počítadlech km místo čísel ------ a vypnul se motor.
Dělalo to vždy jen při větších teplotách, když stálo auto na slunku se po zapnutí klíčku vše rozsvítilo a nešlo vůbec nastartovat. Pak pomohlo jen vytáhnou konektor od palubky (v pojistkové skřínce u levé nohy), nastartovat, vychladit interiér... Jet se takto nedalo,nešly blinkry a světla. Trápil jsem se s tím několik měsíců, palubku už umím vyndat, rozebrat, čistil jsem kontakty a nepomohlo. Pak jsem si nechal vyměnit celou palubku za 13500,- a od té doby mám klid. Občas problikne nějaký segment na teploměru nebo počítadle km, ale jinak je to v pohodě. -
"-- skrytý --" 23.08.10 21:01
« reset palubky - mondeo 2,2,TDCi 2005
Mate tu nekdo zkusenost s resetem palubky?
Za jizdy a se zerazenou rychlosti se me dnes "restartovala" palubka
- vsechny kontrolky se rozsvitily
- rucicky vsech ukazatelu sly do maxima a do minima
- a pote vse opet do bezneho stavu
- reset palubniho pocitace
Na behu motoru nebylo nic znat - vse probehlo celkem rychle cca 2-4sec a bez jinych neprijemnosti.
Resil jste to nekdy nekdo? -
"-- skrytý --" 23.08.10 19:25
« prosím radu-MONDEO
prosím o radu-mondeo nejde vypnout zapalování i když jsou všechny komponenty na motoru včetně elektriky odpojeny,aby to šlo vypnout musí se na tvrdo přes kvalt a vypnout poradíte díky...
a dále scháním na uvedené auto zadní nápravu,nebo celý vrak na náhr.díly,kdo koupí Renoult 19 CHAMADE na náhr.díly,bez motoru,na OPEL OMEGA koupím víko kufru..děkuji -
Dong1 20.08.10 11:50
« Re: Plavání auta na silnici
Kutil: Nevim jestli to ma mondeo taky tak, ale jedna se spis o takovou prkotinu, ktera je ale dost videt.
U spodni hrany skla je zespodu guma, ktera vyplnuje prostor mezi hranou palubky a sklem. No a oni si samozrejme nedali pri montazi pozor a ted se mi tam ta guma, misto kopirovani hrany vlni jako had :-(
Problem je v tom, ze naprava znamena, bud sklo ven, nebo palubka ven.
Jinak dalsi zkusenost s charouzem mam, takovou ze sem reklamoval odreny lak na 5. dverich od dorazu dveri a byl sem odmitnut se slovy,ze na takovou prkotinu nebude vypisovat reklamacni protokol a ze ted nema cas, ze mam prijet za tri mesice (tzn. po zaruce) a ze mi to bez problemu udelaji.
Takze u charouze me uz asi jen tak neuvidi...
(Zatim mam prvni pozitivni zkusenost s Fordem Maier, tak sem zvedavy jestli pribudou dalsi :-) ) -
superkutil 20.08.10 10:59
Dong1: Koukám že nejsem jediný, kdo nemá s Charouzem nejlepší zkušenost. To sklo mě zajímá, taky mě to čeká.
Fiorano599GTO: Mám taky odpadávající přední nárazník a nenašel jsem řešení, jak ho povytáhnout. Já ho mám přidělaný zboku jen 4mi šrouby a to dělají moc velkou páku. Vpředu není nijak přidělaný. Bojím se, že se vytrhne z přední masky. Zkusím pod něj dát nějaké podložky.
-
DIM 20.08.10 10:48
« Reset OIL SERVICE .
Zdar pánové, jakže se to nuluje hláška OIL SERVICE ?? Někdo to už tady psal, je to kombinace nějakých úkonů ............
S tím nárazníkem nevím, jaký je to model ?
Elektromobily by Kalousek mohl naopak jen a jen uvítat ! Muselo by se postavit ještě asi dvacet dalších Temelínů !!! :-) -
-
štíreček1 19.08.10 21:16
Už jsem něco četl i o focusu RS 4x4, v zadních kolech měl elektromotory, které pomáhaly motoru a dalo se s tím ujet i něco málo na samotnou elektřinu. V US ford chystá prodej elektromobilů. Něco podobného tam už bylo tuším před dvanácti lety, ale auta se nadaly koupit, byly jen v pronájmu, ale pak je lidem zabavily a někde sešrotovaly a celé to utichlo. Vláda si to nepřála z důvodu vysokých výdajů na výzkum spalovacích motorů, které ještě nabyly zaplacené. U nás si elektromobil těžko člověk v dohledné době koupí, to by byl kolaps pro státní kasu, kdyby klasické paliva vytlačila elektřina. Už teď Kalousek přemýšlí, jestli slevit daň na paliva, aby obnovil prodej... -
"-- skrytý --" 19.08.10 16:59
Otáčky nebyly problém. U trakčních turbín dosahovaly "jen" ca 60.000/min. Potíž byla v tom, že turbína musí pracovat na plný koule, aby byla ekonomická. Absolutně se nehodí pro proměnnou zátěž. Turbínový auta žraly neskutečně moc paliva, proto se s tim přestalo... Turbogenerátory dávaji smysl, ty pracují stacionárně. Tušim Volvo nedavno postavilo koncept nákladního elektromobilu, kde baterie dobíjel turbogenerátor. -
superkutil 19.08.10 15:41
DIM: No ono je problém, že všechny ty cesty končí nějakou velkou překážkou. Jak vodík, tak baterie. :'-(
Teď prý někdo vymýšlí malou turbínku která pohání elektrický generátor. Pohon aut turbínou se zkoušel v USA, ale problém byl převod vysokých otáček turbíny (cca 200tis.ot) na kola. El. generátoru 200tis.ot. nevadí a turbínka je extrémně malá. Prostě jezdíš po městě na baterky a za městem nahodíš turbínku.
[odkaz]
[odkaz]
Olej je kvůli turbu třeba často měnit, 15 tkm maximum. To dělám já a mám 230 tkm najeto...