FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 25.08.10  13:04

« Re: reset palubky - mondeo 2,2,TDCi 2005

Jardo, chlapi mají pravdu, možná trochu jedeš na olej, který prosakuje přes turbo. následky by mohly být docela katastrofální....
    Olej je kvůli turbu třeba často měnit, 15 tkm maximum. To dělám já a mám 230 tkm najeto...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 24.08.10  23:47

« Re: prosím radu-MONDEO

pozor na to, olej si raději zkontroluj, vloni, když se mi rozsypalo turbo vypustili z motoru jen necelý litr!!!! Zbylých 6l si to sežralo na cca. 50km. Motor šel ale normálně vypnout.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 24.08.10  17:16

« Re: Plavání auta na silnici

Kutil: Tak přece jen nějaký dieselgenerátor bude :yes:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 24.08.10  16:35

Ten olej mě taky napadl, jinak si to neumím vysvětlit...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 24.08.10  08:10

a co to máš za Mondeo? Jestli staré 1,8TD, tak se mohl zaseknout elektroventil na čerpadle, u TDDi nevím snad taky a TDCi Ti při úplně odpojené elektrice nemůže otevírat trysky, takže jedině jedeš na olej z klikové skříně přisávaný třeba přes netěsné ložisko na turbu.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 24.08.10  08:05

« Re: reset palubky - mondeo 2,2,TDCi 2005

přesně tohle mi to začalo dělat před třemi lety, nakonec se stávalo, že se rozsvítily kontrolky na počítadlech km místo čísel ------ a vypnul se motor.
    Dělalo to vždy jen při větších teplotách, když stálo auto na slunku se po zapnutí klíčku vše rozsvítilo a nešlo vůbec nastartovat. Pak pomohlo jen vytáhnou konektor od palubky (v pojistkové skřínce u levé nohy), nastartovat, vychladit interiér... Jet se takto nedalo,nešly blinkry a světla. Trápil jsem se s tím několik měsíců, palubku už umím vyndat, rozebrat, čistil jsem kontakty a nepomohlo. Pak jsem si nechal vyměnit celou palubku za 13500,- a od té doby mám klid. Občas problikne nějaký segment na teploměru nebo počítadle km, ale jinak je to v pohodě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.10  21:01

« reset palubky - mondeo 2,2,TDCi 2005

Mate tu nekdo zkusenost s resetem palubky?
    Za jizdy a se zerazenou rychlosti se me dnes "restartovala" palubka
    - vsechny kontrolky se rozsvitily
    - rucicky vsech ukazatelu sly do maxima a do minima
    - a pote vse opet do bezneho stavu
    - reset palubniho pocitace
    Na behu motoru nebylo nic znat - vse probehlo celkem rychle cca 2-4sec a bez jinych neprijemnosti.
    Resil jste to nekdy nekdo?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.10  19:25

« prosím radu-MONDEO

prosím o radu-mondeo nejde vypnout zapalování i když jsou všechny komponenty na motoru včetně elektriky odpojeny,aby to šlo vypnout musí se na tvrdo přes kvalt a vypnout poradíte díky...
    a dále scháním na uvedené auto zadní nápravu,nebo celý vrak na náhr.díly,kdo koupí Renoult 19 CHAMADE na náhr.díly,bez motoru,na OPEL OMEGA koupím víko kufru..děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.08.10  12:09

No mě vyměňovali zadní dveře u Fiesty a nevím jak to dokázali, ale odřeli mi na bocích lak až na základ. A když jsem chtěl aby to opravili, tak vzali štěteček a barvu a dost amatérsky to zamazali. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 20.08.10  11:50

Kutil: Nevim jestli to ma mondeo taky tak, ale jedna se spis o takovou prkotinu, ktera je ale dost videt.
    U spodni hrany skla je zespodu guma, ktera vyplnuje prostor mezi hranou palubky a sklem. No a oni si samozrejme nedali pri montazi pozor a ted se mi tam ta guma, misto kopirovani hrany vlni jako had :-(
    Problem je v tom, ze naprava znamena, bud sklo ven, nebo palubka ven.
    Jinak dalsi zkusenost s charouzem mam, takovou ze sem reklamoval odreny lak na 5. dverich od dorazu dveri a byl sem odmitnut se slovy,ze na takovou prkotinu nebude vypisovat reklamacni protokol a ze ted nema cas, ze mam prijet za tri mesice (tzn. po zaruce) a ze mi to bez problemu udelaji.
    Takze u charouze me uz asi jen tak neuvidi...
    (Zatim mam prvni pozitivni zkusenost s Fordem Maier, tak sem zvedavy jestli pribudou dalsi :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.08.10  10:59

Dong1: Koukám že nejsem jediný, kdo nemá s Charouzem nejlepší zkušenost. To sklo mě zajímá, taky mě to čeká.

Fiorano599GTO: Mám taky odpadávající přední nárazník a nenašel jsem řešení, jak ho povytáhnout. Já ho mám přidělaný zboku jen 4mi šrouby a to dělají moc velkou páku. Vpředu není nijak přidělaný. Bojím se, že se vytrhne z přední masky. Zkusím pod něj dát nějaké podložky.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.08.10  10:48

« Reset OIL SERVICE .

Zdar pánové, jakže se to nuluje hláška OIL SERVICE ?? Někdo to už tady psal, je to kombinace nějakých úkonů ............

S tím nárazníkem nevím, jaký je to model ?

Elektromobily by Kalousek mohl naopak jen a jen uvítat ! Muselo by se postavit ještě asi dvacet dalších Temelínů !!! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.10  10:18

« Uvolneny (spadnuty) predny naraznik

Zdravim, chcem sa opytat ako mam dotiahnut predny naraznik ak je trochu uvolneny, asi tak 1cm.
    Mam dat dole cely naraznik, ci staci len dotiahnut?
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 19.08.10  21:23

V poslednim (nebo predposlednim) autodieselu psali o prototypu auta s turbinou pohanenym generatorem a elektromotorem. Tam se jednalo o capstone mikroturbiny: [odkaz]
    Dokonce tam psali o dost slusnych dynamickych parametrech a jeste lepsi spotrebe.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 19.08.10  21:18

Kutil: Jestli si byl na kontrole u charouze, tak uz se nicemu nedivim :-)
    Tam mi pred mesicem nalepili sklo tak prasacky, ze premyslymn o reklamaci :-(
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 19.08.10  21:16

Už jsem něco četl i o focusu RS 4x4, v zadních kolech měl elektromotory, které pomáhaly motoru a dalo se s tím ujet i něco málo na samotnou elektřinu. V US ford chystá prodej elektromobilů. Něco podobného tam už bylo tuším před dvanácti lety, ale auta se nadaly koupit, byly jen v pronájmu, ale pak je lidem zabavily a někde sešrotovaly a celé to utichlo. Vláda si to nepřála z důvodu vysokých výdajů na výzkum spalovacích motorů, které ještě nabyly zaplacené. U nás si elektromobil těžko člověk v dohledné době koupí, to by byl kolaps pro státní kasu, kdyby klasické paliva vytlačila elektřina. Už teď Kalousek přemýšlí, jestli slevit daň na paliva, aby obnovil prodej...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.10  17:22

No pokud vim zůstalo jen u jednotlivých kusů. Neslyšel jsem o tom, že by taková věc šla do série...

Co však šlo do série bylo tohle
    [odkaz]
    (zapni si zvuk). Stále ještě si to můžeš koupit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.08.10  17:13

Hooonza: Jasně! Máš pravdu, tam je problém těch proměnlivých otáček. Pokud si pamatuju, tak i v USA byly nákladní auta, co používaly na těch dlouhých trasách turbínové motory.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.10  16:59

Otáčky nebyly problém. U trakčních turbín dosahovaly "jen" ca 60.000/min. Potíž byla v tom, že turbína musí pracovat na plný koule, aby byla ekonomická. Absolutně se nehodí pro proměnnou zátěž. Turbínový auta žraly neskutečně moc paliva, proto se s tim přestalo... Turbogenerátory dávaji smysl, ty pracují stacionárně. Tušim Volvo nedavno postavilo koncept nákladního elektromobilu, kde baterie dobíjel turbogenerátor.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.08.10  15:41

DIM: No ono je problém, že všechny ty cesty končí nějakou velkou překážkou. Jak vodík, tak baterie. :'-(

Teď prý někdo vymýšlí malou turbínku která pohání elektrický generátor. Pohon aut turbínou se zkoušel v USA, ale problém byl převod vysokých otáček turbíny (cca 200tis.ot) na kola. El. generátoru 200tis.ot. nevadí a turbínka je extrémně malá. Prostě jezdíš po městě na baterky a za městem nahodíš turbínku.

[odkaz]

[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…