FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Vasik1 23.09.10 11:45
« Re: Hulení...
Tak my taky jezdíme, sice občas hulíme, ale už víme proč hulíme, takže to co nevidět opravíme:O)))Jinak jsem teď o víkendu rozebral startér, zase se nechtělo pastorku vyskakovat, zoubky na setrvačníku i pastorku jsou všechny na svém místě, tak jsem se jal čištění, celé to bylo zagyzděné prachem ze spojky, a v postatě se tomu pastorku ani nedivím, že se mu nechtělo vykouknout, vzal jsem do ruky čistič karburátorů, vyčistil...né tedy na 100% protože čističe bylo málo, ale tak aby to aspoň chvíli vydrželo.Ještě se na to v budoucnu jednou kouknu...no a to hulení, vyčištěním EGR ventilu se zlepšilo, ale nezmizelo trvale. Občas z výfuku vyletí uhelné sklady, a to znaméná že v olejové vaně je zase o trochu míň oleje >:-[] sfini turbovké začal chutnat olej...celá situace se již řeší, a brzy půjde žrout oleje na přetěsnění...grrrrr -
cja 11.09.10 17:11
« Re: tažné
Dej jakékoliv slušné - origo je zbytečně drahé - používal jsem Brink, teď dávám Bosal a spokojenost. Základ je dát odnimatelné - nemohu vidět Mondeo a jeho siluetu s pevným tažným - to je lehce mimo mísu. A nech to klidně namontovat u Forda oni to i přihlásí - teda pokud kupuješ nové. -
hroch 1958 11.09.10 13:09
čistá nafta bez biosložky je nyní pouze pro armádu a také odpočívá ve SHR. Podle legislativy ji nelze volně prodávat, aditivuje a biosložkuje se ve výdejních skladech (třeba Čepro) v okamžiku plnění do autocisteren. Pak má jen 3 měsíce životnost. -
WinDiesel 11.09.10 11:12
hroch 1958: s tím bych i souhlasil, tedy s tou spotřebou. Co se týčení zvýšení poruchovosti, může hrát úlohu zvýšení maximálního povoleného limitu pro obsah biosložky, ALE HLAVNĚ TO, ŽE SE ZNOVU STALO POPULÁRNÍM TANKOVAT SMĚSNOU 30% NAFTU. Pumpaři "ředí" čistou biosložkou 7% naftu a dosahují tím vysokých zisků díky nezdaněné čisté biosložce. Čím víc jí dají, tím více vydělají (při stejné ceně) nebo mohou snížit cenu a víc prodají.
Jestli je 7% nafta potenciální problém, tak 30% nafta není pouze potenciální problém, je to skutečný problém. Já osobně jsem poradil jednomu dopravci (má asi 10 tahačů a meší vozy) aby si sehnal čistou naftu a jezdil na ni. Aniž jsem to věděl, on to skutečně udělal, sehnat se dá, je o 50 hal dražší než "normální" nafta, ale nelituje. Přestaly ho trápit úniky nafty z hadic, topení apod.
Ta nafta, co bere, je čistá, zcela bez aditiv, tak dává přídavek aditiva. Má svoji vlastní nádrž na 5000 litrů s filtrací, odkalením apod. Je velmi spokojený.
V úterý jedu do Frankfurtu, opět testnu naftu naši versus německou, uvidíme. Sám jsem zvědav. -
lordmystic 10.09.10 21:46
tož to je trochu hloupost ne? kvalita nafty je ano také ovlivněna cetanovým číslem, ale v té naftě může být i voda či jiné usazeniny a ani velké cetanové číslo tomu nepomůže. 2ehn není jediné aditivum, i když toto zásadně ovlivňuje kvalitu nafty, jsou i jiné složky vhodné k aditivaci nafty.