FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 07.10.10 19:41
« Re: Pneu - letni
No nemohu přesně určit původce problémů, protože jsem před 3mi měsíci měnil všechny pneu a navíc mi pro průjezdu nerovností na silnici puklo litý disk a musel jsem koupit nový disk i pneu. Tak nevím zda problém není jinde, ale ve značkovém servisu Ford auto kontrolovali a vše je v pořádku. -
"-- skrytý --" 07.10.10 19:16
Nejsi sám.Na mém Focusu to začíná stejně,jak sem pokořil 100tisíc začlo mi bouchat něco na předku zřejmě tyčka stabilizátoru ?Předek mi jakoby plave,ale zřejmě mi lehce zešišatěli kola a kord už nedrží svůj původní tvar tak to trochu houpe dle posledního vyvažování trochu už házeli.Zadek mi uskakuje v zatáčkách,ale trochu nechápu proč se zadek fouká na 2,4 a kola sou oskákané letní míň. -
Dong1 07.10.10 15:02
Aspon na to moje sou UG7+ o trochu levnejsi nez TS830...akorat mi ted napsali z e-shopu ze nemaj a jeste asi mesic mit nebudou :-( ...a nabidli mi prave ty TS830, ale o 200kc draz nez sem mel objednane UG+
Tak ted vaham jestli pockat (mam jeste 4mm Polarisky) a nebo objednat UG nekde jinde lehce draz. -
superkutil 07.10.10 11:57
Mám najeto 110tis.km a od 105tis.km auto hrozně odchází, začalo v něm různě bouchat, plave, jsou všude cítit vůle, při točení volantem se na něj přenáší kmitání, při brždění se klepe celý předek. Je zajímavé, že je to tak náhle. Co má cenu vyměnit a co nemá? Vypadá to na vůle v podvozku a řízení. Je to u Mondea normální? U předchozího Mondea jsem během 6ti let měnil díly na nápravách a řízení 2x. ale jen v předu, teď je to i vzadu. -
Vasik1 07.10.10 09:55
Co se ti nezdá na zimních continentalech? Máš na mysli ty TS 830? Váhám mezi nima a GoodYear UG7+ v testech si stojí tak na stejno...goodyeary, maj vysoký koeficient opotřebení viz test na idnesu...tak nevím.
PS: Tenhle víkend mě čeká výměna turba(víkendová výměna za nové repasované), už týden jezdím na kole, situace se rapidně zhoršila a olej je dle rysky kousek pod min. Za 2 měsíce 3L oleje? No jo, chutná nám...úbytek nebyl lineární, ale expo..ze začátku cca 500km ubytky minimální,posledních 100 km už to žralo olej 1:50 :O))) -
cja 06.10.10 21:27
DIM: chtěl jsem čidla i do zimních , někde ve starší diskuzi to je a cenově za 4 kola(ventily) asi 9 t, což je dost a ještě na to musíš mít ráfek s drážkou u ventilu, navíc to zarezne a potom se to ulomí, takže na zimu bez čidel. A co by jsi chtěl programovat - tlak to ukazuje, nedoplňuje - nebo máš něco špéci?? >:D
Jinak předek měním za životnost zadku 2x, gumy nepřehazuji. -
superkutil 06.10.10 13:45
Z výroby jsem měl letní Pirelli P6000 a seděla perfektně, jen při částečném sjetí hrozně hučela. Zajímavé, že tyto pneu dával Ford na Mondea v období 2001-2006. Na jeden model pneu je to hodně dlouhá doba. Teď mám Nokian Z G2 a na hladkém povrchu super tiché, ale na hrubém asfaltu hodně hlučné. A auto plave, ale to může být i vytlučeným podvozkem. Zimní jsem koupil Continental a bída. Na předchozím Mondeu jsem jezdil zimní GoodYear a Nokian a dobrý. Chystám se zimní vyměnit za Nokian a letní za Michelin. Na těch Pirelli P6000 jsem najel asi 70tis.km. -
DIM 05.10.10 14:12
Vzadu je nechávám a vždy dokupuju jen přední.... a to i třeba jiný typ nebo dezén. Myslím, že je to téměř jedno, předek je stejně úplně jinak zatížen a namáhán, takže nějaké jemné nýánce mě neberou :-) Vzadu to vydrží nejméně dvakrát tolik, pokud ale se to nerozhučí. Zvykl jsem si kontrolovat tlak v gumách přes palubovku, v zimních nemám čidla. Nevíte, kolik to stojí a co to obnáší ? Minimálně se musí přeprogramovat ŘJ. To by se pak muselo zase na ty letní programovat zpátky ?? -
cja 05.10.10 13:13
To jsem rád, že nejsem sám komu letní guma mizí před očima, na předchozí 2,2 to utíkalo o něco rychleji, než na současném 2,0 , ale víc jak 20t km předek nedá.
Už koukám po novém obutí , za chvíli přehodím na zimní a tam ta pneu tak neubývá - ....asi se v zimě jezdí jemněji ;-) -
Dong1 02.10.10 17:19
Ja sem mel letni original (z vyroby) Michelin Energy E3A a na suchu dobry, ale na vode byly skoro nepouzitelny. Zato vydrz vypadala slusna.
Pak sem koupil Bridgestone Turanza E300 (dal sem na testy ADACU no) a na suchu sem rozdil nepoznal, ale na mokru o 100% lepsi. Ale ta vydrz, ubyvaji o hodne rychleji.
Zimni mam taky od Fordu a to Barum Polaris, ty uz nechci ani videt. Tuhle sezonu jsem je dojezdil a nove vyzkousim GoodYear UG7+, tak sem zvedavy.
Myslim si ze pri rozdilu ceny, ktery na jedne pneu je, nema smysl setrit. Za usetrenych par set kc mi rozbita kusna nestoji.