FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.10.10  23:04

« Re: Pneu - letni

štíreček: já toupřesním. Jak nový 1,6 TDI, tak 1,6 HDI mají piezo common rail od Continentalu, ten se opravdu povedl, na rozdíl od 2,0 TDI, kde Bosch vyrobil takové piezovstřikovače, že musel utéct zpět do solenoidu. Prostě levně se piezovstřikovače vyrobit nedají. Svého času bylo piezo takovou módou, dnes je zde částečný návrat k solenoidovým vstřikovačům.
    Continental ale nic jiného nedělá, takže se nemá k čemu vracet, ale jeho piezo commonrail je velmi dobrý a hodně vydrží (na rozdíl od P-PD jednotek).
    Osobně si myslím, že nový 1,6 HDi s 2 ventilovou techniku bude dobrý a málo poruchový. Časem bych se nedivil, kdyby přišla vyšší výkonová verze, podobně jako se chystá u 1,6 TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 15.10.10  19:31

« Re: Jaký volej?

HTP není ford. Olej by měl splňovat specifikace předepsané výrobcem
    WSS-M2C913-A a WSS-M2C913-B a nově přidává normu WSS-M2C913C .
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 15.10.10  17:06

« Re: Jaký volej?

Jakej máš motor,já do HTP bych 30 nikdy v životě nedal,protože to točí.30 je tak na zadření turba na dálnici,ty prostě ten olej spálíš a on se vypaří,gufírkama to nebude
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 15.10.10  13:36

« Jaký volej?

Chlapci, jakej vám v servise lejou olej do motoru? 10W30 , nebo 10W40? Jsem si jistej tím, že jsem do poslední výměny jezdil na 10W40, spotřeba=0, Teď po poslední výměně za 10W30 to papá tak 1L na 5000km, bylo podezření na turbo, to bylo demontováno odzkoušeno, vše OK, takže je to docela jasné, hustší 40 stíracíma kroužkama a gufírkama ve ventilech neprojde, 30 už ano:O)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 13.10.10  19:17

Já bych tomu věřil, můj max má prý z nula na sto 11,3sec, ještě jsem to nezkoušel, o spotřebě už jsem psal. Dnes jsem si koupil nový svět motorů, ještě jsem ho nečetl, jen je tady c max a grand c max s novými motory 1,6 jen dva ventily a slabší verze u c-max bude mít 70/3600 a krouťák 230/1500-2000.
    Silnější verze 85/3600 a krouťák 270(overboost285)1750-2500ot a už šestikvalty. Zrychlení neuvedeno ale spotřeba 4,6 a grand c max 4,9 Pak už jen dvoulitry 85/103/120kw - u dvou silnějších možnost šestiautomatu
    WV už dává solenoidy a je klid, taky tam byl problém s napínací kladkou, tuším desítka šroub zalitý v hliníkovém bloku, jak to má vydržet??
    U toho mitsubushi velice chválili ten motor, trošku pozadu byl hlučnější podvozek a přenost vibrací do volantu, ale prý to jede slušně a za slušnou spotřebu i ve městě.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.10.10  10:30

Bude to hodně podobný benzínu. Ty poruchové TDI dovedly mého klienta k tomu, že Oktávky 2.0TDI prodal a nakoupil KIA Ceeď 1.6CRDi 85kW s tím, že by se teď měla objevit i verze 1.6CRDi 94kW s momentem 260Nm/1900-2800ot. Tvrdí jim spotřebu 4,5 litru a zrychlení z 0-100km/h za 11sec. Tak to chci vidět. Zatím celkem spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 12.10.10  18:04

píšou , že nemá turbodíru a reaguje hned na plyn, tak třeba není tak velký v určitých otáčkách, ale rozložený do většího pásma a odspodu. Možná je slabý, nevím, má snížený zdvih, čtvercovou konstrukci, tak nemá takovou páku na kliku, zato ale tolik nevibruje. Je popsaný ve světě motorů special a velice ho chválí. Taky je tam několik stran o naftě, naftových motorech a hodně humbuku na nevydařené wv dvoulitry 2005-2008...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.10.10  22:20

No to je moc pěkné, jen nechápu, jak to že u motoru 1.8 DI-D 110kW je maximální moment jen 300Nm/2000-3000ot, když třeba Fordí 1.8TDCI 92kW má max moment 320Nm/1850Nm. V současné době mám max.moment 390Nm/1800ot a je to tak akorát. A jezdil jsem Forester, ten má 360Nm a je to tak na hranici a max výkon má 108kW. Ale zkusím jízdu, ale bude asi muset hodně točit.Spotřeba ale vypadá moc dobře a zrychlení taky, tak to vyzkouším. Díky. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 11.10.10  17:34

Jestli jezdíš i dálnice, samozřejmě to chce něco silnějšího. Mně stačí těch mých 80kw, nízká spotřeba i pojistka. Ještě mě napadá mitsubishi AXS, nejlepší motor současnosti s variabilním časováním ventilů 1,8DI-D 150koní. Samá chvála a v testu mezi pěticí SUV první
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.10.10  14:20

štíreček1: KIA Sportage je pěkná, ale rád bych se se zrychlením pohyboval okolo 10sec a s tím má KIA Sportage problém. Má dva motory 1.7CRDi 85kW a 2.0CRDi 100kW a to už je dnes málo. Zajímavé je, že u motoru 2.0CDRi je moment motoru s manuální převodovkou menší jak u automatické. Hezký je nový motor do Sorenta 2.2CRDi 145kW, který má moment 422Nm a uděluje Sorentu zrychlení 9,6sec, ale ten do Sportage nedávají a nové Sorento už nemá tak dobré jméno jako staré.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 10.10.10  13:13

Kutil: zkus se mrknout na Kiu Sportage, vzhledově mi přijde zajímavá, kolikrát zdálky jsem si myslel, že je to Kuga. Jízdní vlastnosti určitě od forda mít nebude, ale cenově je mnohem zajímavější. Podíval bych se na podmínky sedmileté záruky, náklady na servis v záruce...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.10.10  10:59

Radek1: Minulé Mondeo jsem prodával v cca 140tis.km protože od 110km šlo hrozně dolů, blbě sedělo, odešel chladič a kompresor klimatizace, zapalování, rupla spona stabilizátoru, odešel zadní zámek a na závěr při cestě do Rakouska nechtělo jet víc jak 140km/h (normálně bylo schopné jet více jak 180km/h) a po příjezdu do Alp motor vařil, zmizela voda, která se za chvíli zase objevila. :-O

Myslel jsem, že současné Mondeo bude technicky dál a vydrží alespoň 250tis.km, ale obávám se, že možná ani těch 6let jako mělo to poslední nevydrží.

Potřeboval bych nějako 4x4, pokud možno vyšší, ale nevím co. Myslel jsem Subaru Forester 2.0D, ale je hrozně stížností na spojku, hodně lidem odchází a já chci tahat přívěs i v terénu. Navíc nemá Forester redukci. Do Kugy se mi taky moc nechce. Volvo je dost drahý, tak snad nějakého korejce. Nechci auto do těžkého terénu, potřebuju jen aby projelo sněhem, po mokré louce, v písku a pokud možno mělo redukci. Ten Forester tomu odpovídá nejlíp, ale ty spojky jsou problém. Jednal jsem s prodejcem, tvrdil, že spojky neodchází, tak jsem po nich chtěl do smlouvy, že v případě, že během 3 let odejde spojka, tak to opraví na své náklady a to nechtěli. Takže asi spojky odchází a výměna stojí 40tis.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 08.10.10  19:46

to Kutil.: přesně jak popisuješ kolem cca 110 tis km jsem začal také pozorovat změny na podvozku . mondo bylo více náchylné na boční vítr,špatně drželo stopu, a při průjezdu zatáčkou jsem měl pocit, že je auto silně přetáčivé. v servisu nic samozřejmě nenašli. nechal jsem tedy zkontrolovat tlumiče ,sbíhavost a kompletně prohlédnout podvozek a nic. ale jedno je jisté mondo už nesedělo na silnici jako dřív ,čím to bylo způsobeno ? těžko říct a proto šlo z domu. :-| doufám, že ho ještě uvidím asi jsem sentimentální , ale měl jsem ho rád :-( :-(
    nechť se mu měřo vyhýbá amen 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.10.10  15:14

Při pátku dobrý
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.10.10  13:00

.to abych neparkoval vedle někoho hodně blízko kolo na kolo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.10.10  12:40

A nedochází k přenosu jen na krátkou vzdálenost, není přijímač přímo v okolí kola?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.10.10  11:52

Tak se omlouvám za trapnou otázku..... ale stejně pořád nevím, jak pozná auto pravou a levou a přední a zadní.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.10.10  10:08

DIM: >:-[] jako otec zakladatel máš právo i na takové legrácky, ale pokud bys chtěl mít osm kol potažmo pět - potom by jsi musel programovat a nebo zvolit jiný vůz, na zimu nedávat - navíc stejně je to dělané na run flaty, takže je to spíše orientační - jak píše kolega killerhammer - ulamuje se to a servis ti to neuzná na záruku i když to budou dělat oni - už jsme to loni řešili ...
  • « 00 Reagovat !

foto killerhammer

killerhammer 08.10.10  09:29

staci namontovat len spravne snimace do kolies.
    su len 2 druhy, delia sa podla frekvencie na ktorej vysielaju namerane udaje do auta.
    v mondeu sa nic neprogramuje, ked das nove kolesa s novymi snimacmi, po par otackach zacnu fungovat.
    8 kolies so snimacmi (4 v kufri) som uz viezol a nevsimol som si ziadny problem
    v zime snimace neodporucam, lamu sa hrdla na ventiloch, mne sa zlomili uz 3 v zime ! predpokladam, ze je tam slaby material, nezvlada zimne podmienky, unavi sa, prehrdzavie a zlomi sa.
    ked sa zlomi hrdlo, cely snimac je na ... lebo je to vylisovane ako jeden kus (hrdlo + ventil + snimac) 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.10.10  08:52

No , nejsem si zase tak úplně jistý, že stačí jen namontovat správné čidlo......mimochodem , ono to pozná polohu kola samo ? Tím myslím , jestli kdy´ž přehodím levé kolo za pravé tak si to zjistí i ŘJ ? Když povezu v kufru i sadu dalších gum s čidla např. do pneuservisu na výměnu, budu mít na počítači osum údajů ? Co když dám jedno zimní v létě jako rezervu ?´Budu mít pět údajů ?? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…