FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 21.10.10 09:47
« Agip DieselTech vs. OMV Diesel Sprint
Tak muzu po 12plnych nadrzi nejak na stridacku rict, ze diesel od Agipu je daleko zravejsi nez OMV.
Proste vysledek za cca dva mesice jezdeni denne do prace cca 80km (tzn. porad stejna cesta) a o vikendu nejaka ta cesta za rodinama:
Prumerna spotreba pocitana z natankovaneho paliva a ujetych kilometru. PP je na desetiny tak ukecanej, ze se to podle toho neda merit - pro me je udaj z PP pouze orientacni v ramci +-litr a to me nyni potvrdil i vysledek toho srovnani.
PP funguje podle toho kdy se PP vynuluje. Pokud ho vynuluju pri sjezdu z kopce - pak se dostavam na stejne trase na cca 150km na hodnoty 6l pokud ho vynuluju obracene pri seslapnutem plynu na protejsi strane udoli, pak jsem na stejne trase za 150km cca na 7l :-(.
Agip DieselTech: 7,1l
OMV Diesel Sprint: 6,6l
Na posledni 4 nadrze pridano stejne aditiva STANDA jak do Agipu tak do OMV.
Mirne zlepseni se projevilo jen u Agipu a to o 0,2l. OMV skoro zadne v radu setin.
Samozrejme ze to nejsou laboratorni podminky :-), ale me se jen potvrdily me subjektivni pocity, ze OMV pro - 2,2TDCi 2005 Euro4 je zatim nejlepsi. -
superkutil 21.10.10 09:15
« Re: Tak to si přečtěte
Jo slyšel jsem že nový offroad od Dacie je žádaný a prý dost dobrý. Francouzská kvalita za lidovku. Ono v Německu jsou dvě hlavní skupiny. Ty bohaté německé rodiny, které do dneška oslavujou Hitlera (ty jezdí v Audi,Bmw, Mercedes) a pak ti chudáci z bývalého NDR co měli tak na Trabanta a ty kupují ty Dacie. A že se jich, když byla dotace na nová auta, prodalo. Dělal jsem pro Renault a největší prodej byly právě Dacie a Renault Thalia. Prostě klasický čecháček co chce co nejvíc ušetřit na pořizovací ceně a nebo řemeslník, který potřebuje velké a levné auto a to mu Dacia Logan splňuje.
Duster jsme testovali a až na absenci redukce dobrý. Hlavně když se vylepší [odkaz] -
DIM 20.10.10 11:47
« Re: A zase pneu....
No ono v tom německu těch Focusů třeba jezdí docela dost.... škaredých, nesportovních..... a v Anglii je to tuším pořád ještě nejprodávanější značka...... Ale je to u nás o těch penězích ale také hodně o závisti ostatních a rýhách na dveřích a pod. jo jo, kde jsou ty časy, kdy Sierra byl vrchol elegance , jak zpíval Toffi nebo kdo to byl..... -
cja 20.10.10 10:15
DIM: taky mám H, nevím jestli je UG lepší než 3D, ale mě se osvědčily více, možná více hučí, ale nestihl jsem je ojet - prodáno i s předchozím autem. A s výdrží pneu to mám stejné.A to že mají Fordy v Německu nějakou image je mi vážně fuk - jsem starý, škaredý a naprosto nesportovní, takže mají asi pravdu >:-[] >:-[] Mě se moje Mondeo líbí, vyhovuje mi, nebudí v lidech jisté pocity, takže jsem naprosto v poho :-! >:D -
oleowr1 20.10.10 08:45
superkutil: když se u nás ve firmě zaváděl řídící systém od Siemense, jezdili k nám technici v nových mercedesech, měli nižší vzdělání a "služební postavení" než většina z nás, kteří je více méně řídili... Já jsem v té době zrovna vyměnil 10 let starou 120-ku za 6-letou Sierru....
Kupní sílu Německa v portfoliu běžných profesí těžko doženeme, pro TOP managery to samozřejmě neplatí, těch sice není u nás mnoho, zato kupní sílu mají podle mně ještě větší než v Německu.... s někdo na ně musí vydělávat. -
superkutil 19.10.10 21:10
V Německu je opravdu Ford skoro to nejhorší, pak už je jen Renault a Korejci. Ale to je kupní silou obyvatelstva. Většinou tam mají Audi, BMW a Mercedesy. I Passat už není žádaný. A podobné je to v Norsku, tam taky Fordy neznají a pokud ano, tak americké Fordy. Byl jsem v autosalonu v Trondheimu (mimo jiné dále na sever cca 800km už žádný jiný není) a ty plečky co se nabízí u nás tam vůbec nemají. Mají tam tak luxusní modely Ford, že takové jsem v Čechách vůbec neviděl. Hodně tam jezdí ve Volvech. -
DIM 19.10.10 14:42
« Tak to si přečtěte
Jak nás vidí Němečtí řidiči !!! :-) :-) :-)
Řidiči fordů se zřejmě v Německu musejí potýkat s velkou dávkou zlomyslnosti. Podle výzkumu nenajdete v žádném jiném autě škaredějšího a méně sportovního řidiče než ve fordu. Zákazník této značky je podle respondentů spíše chudý, starší a k manažerskému obleku má hodně daleko. Na druhou stranu ho ale zdobí skromnost a slušnost.
Ostatní značky tady : [odkaz] -
cja 19.10.10 11:20
Musíš se podívat co je na bočnici - pokud je tam symbol mud and snow, tak je to uznatelné, možná u vás na ostravsku je to guma vyhovující, ale pokud jezdíš po republice, tak bych se jí vyhnul, on takový přejezd Vysočiny po dálnici nadělá některým řidičům poměrně dost vrásek. A Dunlopy 3D jezdím(nejsou tak samovyhrabatelné jako UG7+), ale oproti M3 jsou lepší - jezdil jsem je oboje, takže snad to lze posoudit - no a to že ubývají - měká směs se silikou bude vždy ubývat rychleji a zrovna Michelin se chlubí km nájezdem, ale je známo že je tvrdší - i v létě(na vodě je to znát a i testy to potvrzovali) . Zatím zkušenost s Bibendy před deseti lety, od té doby jsem je nepoužil. Preferuji přilnavost a bezpečnost před km proběhem, ale to je každého věc. -
oleowr1 18.10.10 08:20
« Spínač zpátečky
Včera večer jsem při couvání zjistil, že mi nesvítí couváky. Asi spínač, obě žárovky by odešly současně těžko. Koukal jsem na elektrická schémata, je nahoře na převodovce a není mi jasné co je potřeba rozebrat, abych se k němu dostal, minimálně krabici se vzduchovým filtrem.... Měnil tady už někdo spínač? -
štíreček1 17.10.10 20:03
« Re: Pneu - letni
Jaký budou mít ty nové vstřikovače tlak? Ty současné mají 1600barů a psali, že ty dnešní 1,6 tdci/hdi jsou ve své třídě technicky nejvyspělejší. Ty nové už budou mít catalytický bezúdržbový filtr. Vychvalovali i ty nové benzínové 1,6 ecoboosty, taky u nového c maxe vylepšený podvozek, řízení , řazení¨. Uvidíme jaký budou mít přínos ty dva ventily, nejspíš budou tišší, menší tření, váha...??
WV mělo ještě časté problémy s elektronikou, PD vstřiky ovládané vačkou se dost často vymačkávaly a podfukovaly, ale pořád jaksi WV platí za "značku kvality" a lidi si je kupují i přesto, že si i přes problémy drží cenu....holt reklama je reklama