štíreček1 02.11.10 18:50
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???
Od Tebe abych se radši držel dál ;-) Ale do vlády bych tě volil od rána do večera, je třeba tam udělat čistku, nejlépe kompletní. Někdy jsem taky smolař, jindy je to lepší, třeba dnes jsem koupil dva chleby a prodavačka mi účtovala dva rohlíky >:D Ale zase v práci jdeme dvacet procent mínus a to nedělám ve státní sféře :no: :-( -
superkutil 02.11.10 16:08
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???
DIM: Co si od toho slibuješ? Totální rozpad státu? >:D Protože vše co je kolem mne jde do háje. Jsem takový ten klasický smolař. Fronta kterou si v hypermarketu vyberu se určitě zastaví kvůli něčímu problému, když půjdu po ulici, tak když něco bude padat, tak určitě na mne. Já prostě ty problémy přitahuju. 8-s -
superkutil 01.11.10 22:40
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???
Dokud to jen bouchá, cvaká nebo vrže, tak je to pořád dobrý, pokud jede. A to to moje Mondeo jede a moc dobře. Navíc klesá spotřeba. :yes:
Teď mám jiný problém, v sobotu odešla myčka, vypouštěcí čerpadlo a startovací kondenzátor od hlavního motoru.
Dnes večer mi začala hořet 4 roky stará pračka. Ti pitomci použili nesmyslně poddimenzované kabely a hlavně konektory. Totální prasárna a amaterismus. Ještě že to nezačalo hořet když jsem nebyl doma. Takhle přijeli hasiči a uhasili to.
superkutil 01.11.10 17:11
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???
Myslím, že tlumiče odchází každému jinak a je nejlepší si zajet na test. Dobře je měří v Praze na Jarově, ale chtějí za to dost. Takový ten test prohoupnutím není nejlepší. Na Jarově to dají na vibrační stůl a tam je to vidět pěkně. Ale jak jezdím, tak vidím hodně aut, které mají vadné tlumiče.
To moje vrzání způsobují PP dveře. Asi před rokem mi do nich někdo nacouval a u Forda je opravovali. Ale už nikdy neseděly tak dobře jako ty originální. A teď se to asi projevilo.
WinDiesel: No určitě na tom nedělali celé 2 dny. V autě se projeli, na nějaké cvakání ve dveřích holt nehleděli. To je nevýhoda tichých aut, je tam vše slyšet! >:D -
WinDiesel 01.11.10 17:07
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???
Janerad: já měnil pro jistotu zadní ve 120 tkm. Auto zraje jako víno a musím přiznat, že jsem se nedávno, kdy jsem po určité době přesedl na chvíli z GLK s automatem do Mondea 2,0 TDCi, hodně dobře bavil. Já nemám vůbec žádné problémy s podvozkem a to mám najeto přes 220 tkm, to auto jede jak ďábel, sedí jak přibité a s kvedlačkou fakt zábava. Jo, dveře zrezlé, ale motor a podvozek na jedničku 5x podtrženo.
A chudáček dlouho stál, myslím že byl rád že se může projet... :-) -
"-- skrytý --" 31.10.10 22:27
« dym pouze pri plnem plynu
Pouze pri plnem plynu jsou videt oblaka dymu za autem v noci - to driv nebylo. Jakmile se rozjizdim na pul plynu, nic neni videt, ani u studeneho ani u zahrateho motoru. Starty bez problemu, bez jakehokoli koure, bez cukani a bez vyraznejsiho klepani.
Kde muze byt problem?
- EGR ventil (ucpany nefunkcni)?
- problemy se vstriky? - (ovsem jine priznaky doprovazejici vadne vstriky zatim nejsou)
Jinak auto funguje bez problemu - 2,2TDCi 2005 Euro4 145tkm
superkutil 28.10.10 22:07
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
Tak se oprava nepovedla, vpravo vpředu to stále cvaká a lupe. Na každé nerovnosti, při každém přidání a ubrání. Navíc při prudkém průjezdu zatáčkou se ozvalo šílené skřípění. 8-s
Docela mě štve, že si servis nechal auto dva dny a ani za tu dobu nedokázali závadu opravit. Oni to snad ani neprojeli, jinak by to museli slyšet. -
štíreček1 28.10.10 15:25
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
S tím starým escortem jsem jezdil sedm let, na motor kromě pumpy a rozvodů jsem vlastně nešáhl - 1,8D, ale jinak jsem na podvozku měnil pořád něco a furt dokola, než jsem došel na konec, tak kolečko začalo znova od toho, co jsem měnil jako první. týden předtím než jsem ho dal do bazaru odešla spojka a silentbloky v předních ramenech, vyměnil jsem jen levou stranu. Do bazaru šel fakt komplet po go podvozku, navíc nové kotouče a desky, baterie rok stará, opravený alternátor, řemeny...za sedm let mě stál skoro 150tis kč, nákupní cena byla taky taková.Kdybych tehdá vzal nového, jezdil bych bez poruch za ty samé peníze, je ale pravda, že u nového náklady zvyšuje pojistka, za 14let jsem ale nekoupil ani deci nafty, oleje, brzdovku, nějaký fridex a aditiv jsem měl taky zdarma. Za poslední rok mám náklady na palivo cca 0,70hal/km a zdá se mi to hodně, na druhou stranu už moc nejezdím. Za 15měsíců s maxem cca 15tis km, kdyby vydržel bez závad alespoň do 100-120tis km jako focus, tak bych byl spokojený. -
oleowr1 27.10.10 23:43
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
Palivo mi letos na Mondeu vychází na 1,95Kč/km, ostatní náklady cca. 3Kč/km, největší částka v tom je pojistka a spojka s dvouhmoťákem, pak vodní pumpa a trojkombinace.
Pro mně ideální by bylo kdyby náklady na palivo byly stejné jak náklady na zbytek, t.j. dostat se celkově pod 4Kč/km, dosáhl jsem toho v roce 2008.... a za 8 let provozu se Sierrou 1,8TD, ale tehdy byla levnější nafta. -
štíreček1 27.10.10 18:10
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
Mě náklady na starém escortovi z bazaru vyšly na 2,47kč/km, v tom bylo započítáno taky vše včetně mytí, pojistek a všelijakých blbin do auta a servisu, rozdíl nákupní cena mínus prodejní cena auta, ale bez paliva. U focuse to bylo už 3,41kč/km, taky bez paliva. C-max zatím cca 2,4kč/km včetně paliva, ale nepočítám kupní cenu. Největší zátěž je komplet pojistka, jinak kupuju jen vif, teď sada zimních kol, gumové koberce, pokuta za pás, doplněk lékárničky, silikonový olej a servis ve dvaceti tis km. Teď už bych měl mít na servis slevu. -
oleowr1 27.10.10 16:28
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
kutil: snad budeš mít klid...
Mě pořád zlobí předek, poklepává, ale na jízdní vlastnosti to nemá nějaký pozorovatelný vliv. Budu pokračovat tlumičema (tyčky stabilizátoru jsem dělal v neděli sám) a možná ramenama. Mám ujeto celkem 180tis.km, koupil jsem to ojeté (ve 107000km) a náklady vychází na 9,87Kč/km, do údržby počítám vše (pojištění, ND, oleje, filtry, autokosmetiku, mytí, vodu do ostřikovače, dálniční nálepky nebo mýtné....). Jezdím ale málo =11-17tkm ročně, takže pořizovací hodnota mi náklady na km zvedla nejvíc (v roce pořízení byly náklady 28,97Kč/km, jinak jsou kolem 5 Kč/km. Náklady mi zvedly hlavně - přístrojová deska (13500), repase vstřiků (13000), turbo+odtah (36000 :no: ), spojka (20tis.).
Nemám ale iluze o tom, že jiné ojeté auto by mě vyšlo levněji, žena má Hyundai Getz 1,1, kupovali jsme ho nový a náklady jsou jen asi o 50hal. menší, přitom to jsou nesrovnavatelná auta. -
superkutil 27.10.10 09:42
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
Tak opraveno. Sice to stálo 11tis. ale je to znát, auto sedí jako dřív. Vyměněny zadní tlumiče a část zadního stabilizátoru. Únik oleje byl přes gufero na poloose. Ale když to tak sečtu i se spotřebou a pořizovacími náklady, tak mě u Mondea stojí 1km cca 7,70Kč a to není zas tak špatné. :-! -
superkutil 26.10.10 09:04
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
No já jsem včera dal auto do značkového servisu s problémy na podvozku a tekoucí skříní po poslední opravě a za včera to nestihli. Tak snad dnes. Nějak je to čím dál horší. Nevím zda si toho berou na den moc nebo zda pracují pomalu. Ale už mě nebaví nechávat auto v servisu kvůli malé opravě celý den. 8-s
Ale když vezmu náklady na provoz Mondea a Fiesty, tak je má Fiesta skoro nulové a do Mondea pořád něco cpu. :no: -
pepe krakora 26.10.10 07:27
« Re: Jak obnovit vlastnosti podvozku???i
Ahoj. Mě ohledně jízdních vlastností pomohla výměna všech tlumičů, ale klepání na přední nápravě zůstalo. Je zajímavý, že si s tím ve značkových servisech neví rady. Pro ně je všecho ok. A to klepání tam je už takových 60 000 km a bylo to na třech servisech pokaždý jinde a nikde to klepání neslyšeli. Projevuje se to hlavně na krátkých příčných nerovnostech, kterých je víc za sebou. Cejtím to klepnutí i v podlaze. Až naposledy u Charouze na Mělníku, když jsem jim řekl, na kterým místě to opravdu na 100% uslyší, tak mi dali za pravdu, že tam něco bouchá. Na dotaz, čím to je, mi bylo řečeno že neví, že přední náprava je OK. Snad by to prý mohlo dělat horní uložení tlumičů. Když jsem teď ty tlumiče měnil u človíčka co opravuje Fordy, tak jsme na to uložení koukali, ale je v poho. Podezřívám uložení stabilizátoru - silentbloky, nebo silentbloky ramen. Už prostě nevím.