FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 19.11.10 08:22
« Re: Xenony Mondeo 2006
štíreček1: Ten pocit tanku jsem už měl po přechodu z Mondea 1999 do Mondea 2006. Výrazně se zmenšily okna a díky tomu nevím kam mám dát levou ruku, zda na předhod mezi dveřmi a oknem a nebo na loketní opěrku uprostřed dveří. Jedno je vysoko, druhé nízko. Mondeo 1999 mi spořádáním i prostorem vyhovovalo víc. A u Mondea 2008 je to ještě horší, střecha je ještě níž, taky mi už nízké vozy nevyhovují. Mám 190 cm a rád sedím nahoře. Ale třeba už u Mondea 2006 když zvednu sedačku, tak současně jde dopředu a já se nevejdu pod volant. Tak musím sedět níž než bych chtěl.
Kugu vyzkouším, je to horký adept. Jak schopné je to její 4x4? Zvládne to terén? Viděl jsem nějaká videa něco bylo dobré, ale někdy se zasekla na křížení náprav. A chci sehnat tu 120kW. -
WinDiesel 18.11.10 22:04
Kutil: Já mám v GLK přizpůsobivá světla s pár funkcemi navíc - když jedu pomalu do zatáčky, rozsvítí se rohová žárovka, když jedu přes 50, zatáčejí celá světla, lépe řečeno čočky. Když dám pouze přední mlhovky, rozsvítí se jen mlhovky. Když dám přední i zadní mlhovky, stočí se čočky předních k zemi - hodně dobré funkce, mám vlastně dvojité mlhovky. -
cja 18.11.10 20:02
Nové Mondeo má snímače nivelace(sklonu) na nápravách a upravuje sklon světel neustále - to´t vysvětlení servisu k mému dotazu na sjetá světla v nouzáku. Po restartu proběhla normální procedura a světla svítí OK, v paměti nic nenačetli, senzory na nápravách OK, takže nějaká chybka. -
štíreček1 18.11.10 17:39
Kutil: máš pravdu s tou stísněností, seděl jsem v mondeu 08 a musím říct, že jsem se v něm necítil dobře. Hlavně mi dalo hodně práce se do toho dostat a pak zas ven, na nízké auto bych si už nezvykl. Výhled ven mi připadal jako z tanku, když jsem zvedl sedadlo, hlavu jsem měl na střeše.
Ten kufr u kugy si vyzkoušej, zas tak malý úplně není, i když je menší než má max, ale pokud nebudeš vozit vzadu lidi, není problém vytáhnout nebo sklopit sedadla. Vytáhnout asi u kugy nejdou.... -
superkutil 18.11.10 14:21
DIM: Hm, je to tak. Viděl jsem to na BMW. Systém stále kontroluje výšku předku a zadku auta a podle toho dělá nivelaci. Přidáš a světla se sklopí, brzdíš a světla jdou nahoru. Ve světlech nejsou elektromotorky, ale krokové motorky. Díky tomu je korekce velmi rychlá. Myslím že to má i C5.
[odkaz]
[odkaz]
-
DIM 18.11.10 14:00
Nějak se mi moc nezdá, že by se nivelace prováděla za jízdy......myslíš jako jednou za čas nebo dokonce v kuse ? přece jen, jednou jedeš z kopce, jednou ne, někdy akceleruješ, jindy brzdíš, no a kdyby si to zrovna v tu chvíli chtělo zanivelovat, tak by to asi nebylo úplně to pravé. -
superkutil 18.11.10 12:38
DIM: Mám Mondeo 2006. Tu nivelaci jsem zkoušel a nějak funguje. Když auto stojí a vlezu do kufru, tak světla sjedou dolů. Ale asi hodně záleží na tom, zda při nastartování stojí auto v rovině. Prý by se měla nivelace aktivovat i při každém stání (třeba na křižovatce). Nová auta už při startu s xenonama zacvičí v plném rozsahu a také mají dynamickou nivelaci, která probíhá i za jízdy. Ale to je mi jedno, hlavně potřebuju abych viděl. S tímhle se moc nedá jezdit, musím v noci používat i mlhovky, abych viděl. -
DIM 18.11.10 11:42
Xenony jsem taky řešil, podle mně ta nivelace nefungovala u mně v závěru už vůbec, taky mi xenony problikávaly a pak jeden úplně odešel...... Teď když nastartuju, tak vidím na zdi před sebou jak jedou nahoru a pak dolů a pak se zastaví v nějaké poloze. To předtím nebylo. Vidím dobře, skoro bych ani nepotřeboval dálkové ( taky xenony ) . A svícení za roh je příjemné.
Jinak tedy mně fakt nic nevrže ani nic jiného !! A to jsem na zvuky dost citlivý ! Že by auta r.v. 2009 byla jiná ?? Já jsem - a to klepu do stolu - fakt velmi spokojený. To jsem předtím nebyl. Je to úplně jiné auto. To, Kutile, od r.v. 2007 do teď.
-
"-- skrytý --" 18.11.10 11:17
No tak jestli máš 4000K, tak tomůže být i stářím výbojky. Ale ty na svítivosti ani tolik neztráceji, spíš se barví do červena (dostane se do nich vodík z okolí, kerej to zbarví).
Jestli to bylo seřizované, tak je to buď konstrukcí světla (to spraví jedině výměna), nebo to seřídili dycky blbě, nebo ti nefunguje korektně ten výškovej senzor... -
superkutil 18.11.10 11:00
Používám 4000K respektive v autě je to co bylo z výroby. Co to znamená, že je v háji? Ztrácí svítivost nebo jak se to projeví? Jde do modra?
Když se na světla koukám ze předu nebo je rozsvítím na zeď, tak mi připadá, že svítí dost. Ale třeba když jedu, tak osvětlují vozovku hrozně blízko před auto. Několikrát to bylo v servisu Ford seřizované. -
"-- skrytý --" 18.11.10 10:45
Kup si výbojky s nižší barevnou teplotou a uvidíš (třeba 4000K), třeba se to zlepší. Obecně čím modřejší (vyšší barevná teplota), tím hůře je osvětlena silnice, ale nebezpečí oslnění zůstává.
Když bys xenon zapnul a už nevypnul, tak vydrží až do konce tvojeho života. Jestlis ho ale startoval vždycky na dobu 5 minut, tak už bude dávno výbojka dávno v háji. -
superkutil 17.11.10 23:28
« Xenony Mondeo 2006
Ahoj, mám od počátku problém s xenony. Mám pocit, že málo svítí. Řešil jsem to se servisem Ford a ti mi potvrdili, že u mého Mondea opravdu byly xenony udělané špatně, že je moc malý průměr čočky a že u nového Mondea 2007 je to již v pořádku. Mám problém vůbec vidět, v dešti je to šílené. Auto co jede ve vedlejším pruhu 10metrů za mnou svítí víc než já. Skoro všechny auta svítí víc. Ovšem paradox je to, že na mě protijedoucí blikají, že je oslňuji. Řešil jsem to se servisem Ford a bylo mi řečeno, že moje xenony jsou mizerné, protože mají pouze statické nastavování sklonu, v praxi to znamená, že po nastartování a rozsvícení, se nastaví sklon světel podle zatížení a dál se nenastavují. Ale mám pocit, že ani toto moc nefunguje. Testoval jsem to a je to tak 50/50. Už jsem uvažoval i o výměně xenonů, přeci jenom svítily cca 60tis.km. Posledních 50tis. mám SPDS a tak svítí výrazně míň. Kolik hodin tak xenony vydrží než začnou svítit méně? Myslel jsem, že xenony se mění až když začnou blikat. Nedokážu říct, zda teď svítí míň než dřív, ale svítí mizerně. Chci zkusit vyměnit jeden xenon a porovnat to. 8-s -
superkutil 17.11.10 22:54
« Re: Tady je ale ticho.......
štíreček1: Tu Kugu vzadu jsem myslel v kufru. ;-) Vyhovuje mi velikost Mondea 2006, nové Mondeo od 2007 mi připadá uvnitř stísněnější.
WinDiesel: beru to podle toho co mám. Takže moje současné Mondeo je Mondeo 2006, předchozí Mondeo je Mondeo 1999. Omlouvám se za ten zmatek, bral jsem to podle sebe. :-) -
pk1400 17.11.10 19:04
« Re: Mondeo combi Titanium S 2,2 Tdci(HDi monoturbo) 129 kW, 2008, neco pres 160 tis. km
ke(3.11.) - reaguji na tento příspěvek - jeden z těch více hodnotnějsich na tomto vláknu ;-) :
Taktéž přes rok a půl jezdim staronové(2006-2010) Mondeo combi, ted´ cca 60 tis. km, sice jen 2,0 Tdci(HDI) s obyč podvozkem ale pod řadu od "ke" poznámek bych se mohl klidně podepsat, zejména pazvuky z celé kastle. Prvních cca 20 000 km tak nějak klid a pak ta hitparáda začala......... :no: Nic zásadního se ani u mne nekazí, místa dost, vodí se to pěkně, ale jaksi je to auto bez náznaku emocí. Sériové audio totální šumička. Taktéž je pro mne Mondeo na 90% jen krátkodobá exkurse od jiné značky, v mém případě Citroen....... Ford není špatný, cena byla bezkonkurenční, ale mimo jiné nedotažená fádní přístrojovka a řada dalších "zvláštních" německých detailů mi moji budoucí volbu usnadňuji ;-) Takže nejspíš aktuální C5 v 2,2 biturbu(ještě zbyvá jen ten manual !) a oko bude opět spokojené ;-) Tak snad mě tady neukamenujete. Čau Jirka.