FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  23:25

« Re: Mondeo combi Titanium S 2,2 Tdci(HDi monoturbo) 129 kW, 2008, neco pres 160 tis. km

Jo, lyže v této sezoně jsou ztraceny......Ale tak co, když to půjde. pojedu jako záložní rezerva, teď potřebuji nějaké auto s automatem ,něco už se rýsuje. Je to levá achylovka....úplně urvaná,,,,
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 26.11.10  21:11

« Re: Mondeo combi Titanium S 2,2 Tdci(HDi monoturbo) 129 kW, 2008, neco pres 160 tis. km

DIM: ... a já měl strach , že jsi někde srazil vaz a on to naštěsti jen Achilleus - to byla rána , když to prasklo - to už jsem taky zažil - otec asi v 50 , prasklo to , ale celkem rychle byl v poho - tak hlavně klid na lůžku a kvalitní rehabilitační sestru - ta je důležitá - hlavně takhle o víkendech a za dlouhých zimních večerů, akorát letos asi oželíš alpské štíty, tak se drž ...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  20:42

Jo, v mém případě by starý Achilles mohl vyprávět :-) Ale co, pište a těšte mě , jak vám to nejede a tak....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.10  18:36

Vazy jsou komplikovaný... Mě to sešroubovali a hotovo. Ale měl jsem zprdele kliku, že ty fragmenty nepřeťaly nerv nebo nějakou cévu. Tohle u vazů vcelku nehrozí...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 26.11.10  18:28

DIM: ... to mně mrzí - z kola mám podobnou zkušenost, tak hlavně ať můžeš ovládat všechny údy a ono bude líp.
    Kdyby ti bylo smutno, tak ti občas můžem napsat, jak to v Mondeu vypadá a i jak jezdí ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  14:18

Díky chlapci za podporu, vstřiky to nejsou ale jedu stejně v hodně nouzovém režimu.....Cja : je to vaz, ale ještě větší....ten největší....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.11.10  08:36

Jojo, sportem....... tak se dej do kupy a přispívej. Já teď zase na pár dní vsednu do Mondea, tak zase mám nárok sem přispívat, méďa jde na 60000 kontrolu. Snad to Mondeo naskočí... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.11.10  20:46

DIM: ... měnili ti vstřiky??? ....ne ? asi špatná nemocnice ... troufnu si odhadnout - překřížený vaz v koleni - ale i pokud ne , tak přeji brzké uzdravení a hodně dobrých lékařů ku pomoci ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.11.10  19:12

..........no já mám po operaci, berličky.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  14:51

kua ty taky? Já se zrakvil koncem června (spirální zlomenina pravého nadloktí), za volant jsem usedl začátkem září... Tak se z toho vyliž!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.11.10  13:55

Tak já jsem sportoval.....no a minimálně letos už si za volant nesednu.....už vím, jak se mění pořadí hodnot, když třeba vedle mě už ležel borec měsíce , po nenápadném podklouznutí na malém skútru. Ale pište, já vás budu kontrolovat i jako teoretik, my těch 20 tis. příspěvků uděláme !!!
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 23.11.10  20:29

Já jen aby řeč nestála :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 23.11.10  17:59

DIM .....hlavně , že to nebyl podmět s přísudkem ..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 22.11.10  20:26

Taky jsem si myslel, že su hluchý, ale v sobotu jsem nahodil ty koupené číny a nejsu hluchý :-) To je hukot! a při 45km se to ještě zvýrazní. Pár koleček na kruháči a trochu se to uklidnilo, tak snad si to sedne. Ale daleko líp to jde za plynem, tak nějak lehce a na neutral dojedu dál.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.11.10  13:20

Tak sem možná spojil předmět a příspěvek..... ale nic to nemění na tom, že fakt nevrže nic !! Jen mi občas stráášně dlouho nabíhá rádio....a nebo je to fakt tím, že neslyším ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.11.10  16:06

« Re: Xenony Mondeo 2006

Řídím taky levou rukou a tak mám problém, že levý loket mám výrazně výš nebo níž jak pravá. Bolí mě z toho záda. Ono evropské vozy jsou v tomto velmi zaostalé. Už v roce 1997 jsme v USA jezdili s auty, které měly obě opěrky připevněné k sedačce. Bylo to velmi pohodlné.

Používám 4x4 pro jízdu na sněhu, po mokré louce, pro tahání plachetnic z vody, pro jízdu po horských cestách. Dost často využívám redukci a uzávěrky. Problém u napodobenin 4x4 je křížení náprav a případ, kdy je v záběru jen jedno kolo.
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 20.11.10  20:59

Zdravím kolegy s 2,2 TDCi, už s jedním HB také měsíc jezdím (dovezeno z SRN). Sice r.v. 2005, ale mimořádně zachovalé, poctivých 108 tis. km a ve vysoké výbavě. Potvrzuji mizernou účinnost potkávacích xenonů, ale nikdo mně neproblikává. Spotřeba mně doslova fascinovala, mezi 5,5 až 5,9. To poslední na dálnici při 150-160 km/h a na vzdálenost 900 km. Proti předchozím dvěma 2,0 TDCi ještě dravější, ale zvukově kultivovaný motor, bez turbodíry, táhne od 1450 ot/min. A teď první dotaz: může mi někdo na fotce poslat způsob upevnění podlouhlých DRL na plasty př. masky? A druhý: dá se koupit na zimu "zateplení" př. masky, mám tam na to továrně nachystané úchyty.
    Díky za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.10  12:02

Co vás furt tak trápí ten terén? V našem státě nic takovýho neni...
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 19.11.10  23:33

Kutil: oni ten samý postup aplikovali i na focuse, původní model 03 byl prostorově daleko lepší než 05 či 08, právě takového jsem chtěl, ale ten pocit tanku tam byl taky, prostě malé víc kolmé sklo a palubovka se mi zdála hodně vysoko. Navíc já jsem zase malý, cca 170cm, takže zespodu jsem neviděl vůbec a nahoře jsem měl tři čtyři cm po strop. U maxe sedadlo stále nahoře a dobrých ještě cca 12-14cm nad hlavou. Ruku na okně nevozím, jsem zvyklý řídit levou, stejně bych z okna nedosáhl, pravou řadím a mám ji na opěrce. U té opěrky je výhoda, že je na sedadle, takže se zvedá spolu s ním, na ty plastové umístěné na tunelu každý nadává., jsou napevno. Kugu jsem zkoušel krátce, jen předokolku, čtyřku nepotřebuju, uvnitř vypadá stejně jako max, podvozek klasika ford. Dnes v tv ukazovali tu ASX mitsubishi 1,8 150koní a potvrdili to, co psal svět motorů, motor vynikající s nízkou spotřebou, podvozek ale trochu pokulhává a do terénu to taky není přímo určené.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.10  15:20

Tak jsem si na skoro hodinu vyzkousel new 2,2. Byla temer syrova, ale i tak tahla o neco lepe, takze oproti stavajici nejake ty Nm pribyly. Turbo se mozna vice akusticky projevuje, opet velmi silne stredni pasmo, dole a nahore relativne slabota, holt kompromis 1 vetsiho turba. Pristrojovka a stredovy panel je o neco prijatelnejsi, jinak vse pri starem. FL predek mi pripada nejaky divny, asi to chce casovy odstup. Osobne nevidim duvod menit za FL, resp. zustavat u Fordu. Ty Hdi Nm se daji koupit jinde a v puvodnim baleni.... ;-)

DIM: nevim jak ctes/chapes prispevky, ale "klx" pise: jezdi Mondeo model 2006-2010, takze to staronove a 2010 minus 1,5 je nejaky r.v. 2008. A nevim, proc michas jeho najete km a moje najete km. Jinak mas asi povedeny kousek(mozna sedan?), ze nic nevrze, trochu ti zavidim. A nebo neslysis :-)

KLX: C5 mam take v hledacku, pred asi mesicem jsem ji prolezl, design I+E tradicne francouzsky smrncovni. Manual pry casem bude k lehce seskrcene new 2,2 biT + soucasne lehky FL(LED pro denni sviceni a nejake drobnosti). Vic nevedeli a predvadecku meli jen 2,0 Hdi 120kW v automatu, coz nemusim a ani neumim ridit..... Ale nevim, citrouse jsem nikdy nemel, natoz nejake Hydroactive III+ :-| . Ale vlastne fordku pred Mondeem taky zadnou a zase tak velka chyba to nebyla. Za tu chvili, co mame na zivot, je treba vyzkouset vsechno, proda se to nejak vzdycky. Osobne povazuji soucasnou C5 za jedno z nejhezcich aut ve sve tride. Ted v zime bude ale doufam vice casu na dukladne nastudovani 508-ky .......... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…