FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.11.10  16:20

« Re: Přihřívání chladící kapaliny u studeného motoru.

Viděl jsem topnou spirálu zastrčenou v hadici, kde teče voda do hlavy. Nevím, jestli by to šlo takhle aplikovat na mondeo. Borec to měl vyřešené spínacími hodinami, které tu spirálu zaply nějaký čas před odjezdem. Pokud máš 220 v garáži, nebyl by to problém, jenže ta voda po nastartování pak stejně zchládne, jak se otevře termostat, ale to teplo tam bude o něco dřív. Třeba nakonec koupíš tu kugu a ta už to vyhřívání bude mít taky. Nové mondeo prý bude mít v masce zavírací klapky regulovatelné nějak elektronicky podle teploty motoru. To vyhřívání je ale super, auto fakt topí hned.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.11.10  12:08

V Dánsku prý to přihřívání vyjde asi na 7000Kč, bufík u nás na 20tis. Klidně bych bral i elektrické přihřívání. Taky ho někdo v Mondeu má a jiný nemá. Nové Mondeo má zřejmě topnou spirálu zabudovanou v klimatizaci. To ale neohřívá vodu v motoru. Ještě uvažuji o instalaci topné spirály na 220V do motoru nebo hodím do auta topení na 220V a vždy ho ráno hodinu před odjezdem zapnu. ;-\ Nechápu, proč ti pitomci standardně u TDCI přihřívání nemontují.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 29.11.10  14:37

Nové Mondeo topí hned a dobře....tedy jestli si to ještě dobře pamatuji, protože stojí venku, celé pod sněhem ..... a ani si neklouzne :-( Věřte mi, v některých situacích je investice do zimních pneumatik zbytečná....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.10  14:32

Jestli se to tam v dánsku dává, tak se to určitě dá sehnat. Zjisti si nějak číslo všeho, co je potřeba zároveň s tim (pravděpodobně to budou i nějaké řídicí jednotky). Pak s těma číslama dojdi k dýlerovi a řekni, že přesně tohle chceš sehnat. Určitě to půjde. Ale dost pravděpodobně se to nevyplatí, bufík by mohl vyjít levněji.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 29.11.10  14:19

Kutil: ... opět folklor, přišla zima a ty si stěžuješ na stejnou věc - mrkni do loňské historie - vyřeš to a nefňukej, tohle je věc , která jde řešit, tak ji řeš nebo to prodej a kup si něco kde budeš mít všechno co ti na Fordu vadí a budeš/me mít klid
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 29.11.10  13:58

« Přihřívání chladící kapaliny u studeného motoru.

Přišla zima a já opět trpím. Při popojíždění po Praze se mi auto ohřeje třeba až za 1/2 hodiny. Mondeo je príma, ale absence přihřívání chladící kapaliny je velký problém. Zajímavé je, že v Dánsku se do Mondeí dává automaticky, v ČR se nedá ani přiobjednat. Přitom Dánsko je přímořská zem a tak je tak stejná zima jako u nás. Nevíte někdo, jak přihřívání udělat. Mohu sehnat bufík Webasto, ale bez elektroniky. Tak jsem si říkal, že ho dám na vstup topení, aby ohříval vodu do topení. Nejdřív jsem myslel, že bych udělal ohřev jen elektrický, ale nesehnal jsem rozumný topný článek, tak bych raději naftový bufík.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 27.11.10  22:20

« Re: Mondeo combi Titanium S 2,2 Tdci(HDi monoturbo) 129 kW, 2008, neco pres 160 tis. km

No zatím automat neřeším, nedojdu ani ke dveřím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 27.11.10  21:22

« Re: Mondeo combi Titanium S 2,2 Tdci(HDi monoturbo) 129 kW, 2008, neco pres 160 tis. km

DIM: nebude to tak zlý, ono se to celkem dobře hojí, a my mladíci to máme celkem rychlé... jinak automat mám a v kombinaci s adaptivním tempomatem si to nemůžu vynachválit - akorát na D1 to není, pořád brzdíš - pokud bys chtěl Mondeo provětrat, tak to můžem na chvíli vyměnit ... ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  23:33

Ale jinak mohu potvrdit : byla to rána jak když střelí. Napřed jsem si myslel, že něco spadlo ze stropu zezadu na nohu,,,,,,,,jenže nikde nic, a chodidlo jako hadr. Jako loutka baz táhla. Hned mi bylo jasné, že mě čeká horší období....auto bude bez pohybu stejně jako já týdny, možná měsíce......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  23:25

Jo, lyže v této sezoně jsou ztraceny......Ale tak co, když to půjde. pojedu jako záložní rezerva, teď potřebuji nějaké auto s automatem ,něco už se rýsuje. Je to levá achylovka....úplně urvaná,,,,
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 26.11.10  21:11

DIM: ... a já měl strach , že jsi někde srazil vaz a on to naštěsti jen Achilleus - to byla rána , když to prasklo - to už jsem taky zažil - otec asi v 50 , prasklo to , ale celkem rychle byl v poho - tak hlavně klid na lůžku a kvalitní rehabilitační sestru - ta je důležitá - hlavně takhle o víkendech a za dlouhých zimních večerů, akorát letos asi oželíš alpské štíty, tak se drž ...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  20:42

Jo, v mém případě by starý Achilles mohl vyprávět :-) Ale co, pište a těšte mě , jak vám to nejede a tak....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.10  18:36

Vazy jsou komplikovaný... Mě to sešroubovali a hotovo. Ale měl jsem zprdele kliku, že ty fragmenty nepřeťaly nerv nebo nějakou cévu. Tohle u vazů vcelku nehrozí...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 26.11.10  18:28

DIM: ... to mně mrzí - z kola mám podobnou zkušenost, tak hlavně ať můžeš ovládat všechny údy a ono bude líp.
    Kdyby ti bylo smutno, tak ti občas můžem napsat, jak to v Mondeu vypadá a i jak jezdí ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.10  14:18

Díky chlapci za podporu, vstřiky to nejsou ale jedu stejně v hodně nouzovém režimu.....Cja : je to vaz, ale ještě větší....ten největší....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.11.10  08:36

Jojo, sportem....... tak se dej do kupy a přispívej. Já teď zase na pár dní vsednu do Mondea, tak zase mám nárok sem přispívat, méďa jde na 60000 kontrolu. Snad to Mondeo naskočí... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 25.11.10  20:46

DIM: ... měnili ti vstřiky??? ....ne ? asi špatná nemocnice ... troufnu si odhadnout - překřížený vaz v koleni - ale i pokud ne , tak přeji brzké uzdravení a hodně dobrých lékařů ku pomoci ... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.11.10  19:12

..........no já mám po operaci, berličky.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  14:51

kua ty taky? Já se zrakvil koncem června (spirální zlomenina pravého nadloktí), za volant jsem usedl začátkem září... Tak se z toho vyliž!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.11.10  13:55

Tak já jsem sportoval.....no a minimálně letos už si za volant nesednu.....už vím, jak se mění pořadí hodnot, když třeba vedle mě už ležel borec měsíce , po nenápadném podklouznutí na malém skútru. Ale pište, já vás budu kontrolovat i jako teoretik, my těch 20 tis. příspěvků uděláme !!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…