FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Devil666 08.12.10 10:34
« Re: Superkutile už to prodej
Vakan 1: Já to neprožívám. Je mi to spíš k smíchu. Ale chtěl jsem jen upozornit lidi, kteří by třeba jeho někdy úplně nesmyslný názory jako majitele Mondea mohli brát za bernou minci při výběru auta. Ty teorie jsou někdy strašný. A je mi ho taky trochu líto. Musí to být strašnej život, když je furt ve střehu, má potřebu zabývat se každou prkotinou a je pořád s něčím nespokojenej. -
Devil666 08.12.10 10:04
Stačí si jen projít tuto diskuzi a vzpomenout si na to co jsi psal dřív. Vždyť to je furt něco. Když si to někdo přečte musí mít dojem, že to Mondeo je snad jedno z nejhorších aut na světě. Tak to prodej a kup si něco jiného, když tě to tak sere. Ale mám pocit, že ty nebudeš spokojen nikdy s ničím. Jsi totiž typický kverulant. Furt se v něčem šťouráš, furt si lámeš hlavu nad nějakými prkotinami, furt něco zkoušíš, furt něco vymýšlíš. Jsi schopen tvrdit o kdejaké popelnici ve které jsi se chvíli svezl, že je dobrá. A na Mondeu, které je dost dobré furt hledáš mouchy. Je to opravdu někdy směšné. -
superkutil 08.12.10 09:52
Devil666: Já jsem s Mondeem spokojenej. Jen má těžký předek a tak se zahrabává. Ale to u dieselu bývá. Spíš nebudou dobrý pneu. A to že chybí přihřívání chladící kapaliny je pravda, nová Mondea už přihřívaní mají ve standardu. Jinak jsme spokojený. Tak tady neviř emoce. To že problémy nevidíš nebo se nimi nezabýváš neznamená že nejsou. :-!
Dokonce jsem se rozhodl si Mondeo nechat další roky i když jsem měl zajímavou nabídku na Subaru Forester. Každé auto má mouchy a myslím si, že v tuto chvíli bude Mondeo jistější jak Forester, který trpí problémy se spojkou, tlumičema, filtrem pevných částic, SW v ŘJ atd. Mondeo se uklidnilo a je v pohodě. -
Devil666 08.12.10 09:14
« SUPERKUTIL
Pro všechny co navštěvují toto fórum jen jedno upozornění. Neberte zcela vážně názory Superkutila. Prostě si od začátku vsugeroval, že Mondeo II 2.2 TDCI je špatný a teď svými nářky zásobuje všechny diskuze. Jeho teoretické výplody jsou někdy úplně směšné. Sám mám Mondeo II 2.2 TDCI hatchback r.v. 2004 a jsem velice spokojen. A takovými nesmysly v kterých vidí Superkutil strašný problém se vůbec nezabývám. Nechápu, že to už neprodal když ho to auto tak sere. -
štíreček1 07.12.10 19:58
« Re: Ježdění ve sněhu.
Ty lana vedou i tam někde k Frýdku, sice tam jsou dva pruhy, ale když se jede vedle kamionu je to dost natěsno. Nevím, od svodidel bych se odrazil a jel stále někam dopředu, ale zamotat se do lana by asi nedopadlo dobře >:D Testoval jsem na sněhu ty číny a vcelku dobrý záběr a ovladatelnost, přes ručku se taky ta * nechtěla extra točit. Minulý týden jsem na nich jel do Ostravy ještě na asfaltu, tak už se i trochu ztišily, akorát ještě při cca 45km/hod ještě trochu hučí, je to zajímavé, před a po jsou klidné. -
superkutil 07.12.10 13:21
DIM: Nad tím rozbitým autem jsem taky uvažoval, ale asi se jim nerozbíjí. Alespoň jsme žádné nikde stát neviděli. :-) Na severu je provoz malý, ale kolem Osla dost hustý. Já myslím, že je to jediné řešení do budoucna. Prostě najedeš na takovou dráhu, nastavíš inteligentní tempomat, který bude sledovat auto před tebou a pojedeš. hlavní výhoda je že pojedeš. Pořád stejná rychlost, žádné zatáčky, žádná stoupání a klesání. Jen víceúrovňové křižovatky, tunely a mosty. Více pruhů, to je jen zdroj svárů a vytlačování ze silnice. A taky snahy předjet za každou cenu. V Norsku bez problémů můžeš jet na tempomat, v Čechách moc ne, vždy se najde nějaký vidlák co jede jak s hnojem a nějaký * co tě musí předjet za každou cenu.
A nebo francouzský model s 3 mi pruhy, kdy se prostřední pruh po cca 4 km (někdy po 1,5km) přepíná mezi oběma směry. Ne jako někde v ČR, kde ten prostřední pruh je pro oba směry. 8-s -
DIM 07.12.10 11:31
Přes Hradec to taky znám dobře, od Svitav velmi dobře..... chybí tam ten kousek a jak říkáš, byla by to solidní varianta.
Kutile : a jaký je v tom Norsku provoz ? Když se někomu pokazí auto, tak všichni stojí a nebo rozpletou ta lanová svodidla ?? Tudy asi cesta nevede..... -
superkutil 07.12.10 08:14
No to se možná změní až konečně soudruzi tam nahoře pochopí, že je lepší postavit pořádnou dálniční síť a tam stáhnout dopravu, než udržovat hromady silnic a trpět silný provoz na průjezdech městy. Pak už je potřeba jen naučit české řidiče jezdit. Moc se mi líbilo řešení v Norsku. Tam nemají klasické dálnice, ale silnice, kde je v každém směru jeden pruh, mezi pruhy zábradlí (sloupky s nataženými lany) a jezdí se tam 90-100km/h. Výhodou je, že tyto silnice nemají žádné křižovatky, nemají žádné zatáčky nebo jen velmi mírné a jsou skoro rovné, nemají klesání a stoupání. Díky tomu po nich všichni dokážou jet těch 100km/h. Perfektní náhrada za dálnice.
Už jsem se včera opět zahrabal. Ty zimní Continetaly jsou fakt děsný krámy. -
oleowr1 06.12.10 19:55
Nejel jsem přes Libavou, ale jezdím tam občas taky. Dálnice jsem neměl plné zuby, protože jsem jel přes Hradec a kupodivu to šlo celkem svižně, D11 celkem prázdná.... Pro nás z Ostravska by to byla dobrá varianta pokud by aspoň vznikl obchvat Vysokého Mýta a Litomyšle, jediným úzkým hrdlem by zůstal tunel Hřebeč a Mohelničák, ale tam to bylo v pátek večer v pohodě. -
DIM 06.12.10 14:26
Jel jsi přes Libavou ? Já občas když se vracím a mám už dálnice plné zuby, tak sjedu za Čendou do toho údolí.....Teď už tam skoro nikdo nejezdí, dá se tam jet pěkně svižně až do Oder....Časově to zase tak velká ztráta není a můžu trochu proskotačit motor...tedy jak jsem řekl, bejvávalo, teď má auto pod sněhem asi tak o 30 cm více, vypadá jako C-Max, mezi střechou a kapotou není skoro žádný rozdíl.....snad se to nepromáčkne tou tíhou !! :-) -
superkutil 06.12.10 11:31
V pátek mě svezl kamarád v BMW s 2.5 6tiválcem dieselem, automatem a zadním náhonem a nechápal jsem. Má sice větší kola jak moje Mondeo, ale jemu se to prostě neutrhlo. A to i když vypnul ESP. A to jsme jezdili ve více jak 15cm sněhu. 8-s Prostě není asi ESP jako ESP. U Forda je jedna kontrolka a co vlastně signalizuje je záhada. Mě za jízdy bliká ESP skoro pořád, ale to je asi jen prokluz. Včera jsem zkoušel losí test a je pravda že při velkém vychýlení začalo ESP blikat a tahat za zadní kola. Pořád mám pocit, že Mondeo nemá systém, který by při rozjezdu přibrzdil jedno kolo. -
"-- skrytý --" 06.12.10 09:42
Já si včerejší ježdění s Koktou 4WD celkem užíval ;-) Akorát při výjezdu od domova se mi do kol dostal sníh, takže mi na dálnici vibřilo řízení. Při nejbližší zastávce jsem kola vyčistil a byl klid.
@ Oleowr1: ASR krom přibržďování i tlumí výkon motoru. Když to hodně klouže, tak ho v pohodě i udusí. Proto jsou v návodu k obsluze popsány podmínky, kdy ho má řidič vypnout. -
superkutil 06.12.10 09:28
Dnes ráno žena odjela z parkoviště před domem s Fiestou úplně v pohodě, já se s Mondeem zahrabal na 5cm. Přesně to co píšeš. Fiesta jede po povrchu, Mondeo se propadne. Funkčnost ESP mi není moc jasná, při jízdě pomáhá, ale při rozjezdu se jedno kolo točí a druhé stojí. Na podzim se mi stalo, že jsem z kopce po zabahněné louce klouzal dolů, ale nahoru to jelo úplně v pohodě. V zimě jezdím všude s ESP, při vypnutí okamžitě končím s protáčejícím se kolem.
Mondeo je dobré auto, ale do dokonalosti mu chybí přihřívání chladící kapaliny a náhon 4x4. Fakt jsou to u Forda pit@mci, že neudělají zase Mondeo 4x4. Zažil jsem Sierru i Mondeo 4x4 a bylo to super! -
oleowr1 05.12.10 23:29
kutil: ve středu jsem jel večer Ostrava - Praha, vracel jsem se v pátek večer. Prostě v "ideálním" počasí. Jel jsem to služební tříválcovou fabií kombi 1,4TDi na Barumkách se vzorkem na hraně (4-5mm), musím říct, že fabka i tak podstatně lépe brzdila i akcelerovala než Mondeo na zánovních Semperitech, ale je to dáno hmotností auta, stejně jako u té Fiesty. Na mondeu nemám ESP, jen ABS a vyhovuje mi to, citlivým prokluzem na sněhu udělám podle mně lepší akceleraci a i u fabie ASR vypínám při jízdě do dlouhých kopců, mám pocit, že to tak dlouho přibržďuje prokluzující kolo až se to úplně zastaví.... Velkým potěšením byla u fabie průměrná spotřeba 4,8l/100km, ale je to malé slaboučké auto... mondeo by mi při podobné jízdě spolklo cca 5,5l/100km -
superkutil 05.12.10 22:06
« Ježdění ve sněhu.
Dnes jsem měl možnost porovnat na sněhu Fiestu 1.25V bez elektroniky a na starých pneu Matador a Mondeo 2.2TDCI na Continental. A výsledek? Fiesta na sněhu úplně v pohodě, perfektně reaguje, kontrolovatelná trakce, Při rozjezdu neprokluzuje, výborně drží stopu. Naopak Mondeo is ESP prokluzuje a zahrabává se. Za jízdy hodně pomáhá ESP, ale i tak hodně hrabe. Hlavně se dokáže na místě při rozjezdu zahrabat, zatímco Fiesta po sněhu odjede. Ty Matadory netuším jak jsou staré, ale vůbec se nesjíždí.