FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 09.12.10 10:07
« Může být motor tak hrozně citlivý na počasí?
Ahoj,
včera jsem jel cca 200km a motor vůbec nechtěl jet. I když jsem šlápl na podlahu, tak skoro vůbec nezrychloval a jen hodně duněl. Dokonce jsem zastavil a koukal, zda nemám nějaké kolo prázdné. Ale vše bylo v pohodě. Bylo hnusně, kolem 0°C a lilo jako z konve. Tem motor se choval jak se zataženou brzdou. Tak jsem koukal na spotřebu, ale ta byla 6litrů při rychlosti na dálnici kolem 120km/h. Dnes už to jelo o něco líp. Nafta to asi nebyla, včera jsem netankoval.
Podobně se mi občas chovalo i benzínové Modeo, tam to bylo ale jiné v tom, že stačilo motor vypnout a znovu nastartovat a choval se úplně jinak. Tam třeba dělal to, že najednou nechtěl jet víc jak 130km/h na rovině i když jindy jezdil 200km/h. -
superkutil 08.12.10 22:56
« Re: Superkutile už to prodej
štíreček1: Ta Kuga mě zaujala, je to Ford, má motor TDCI, je velmi chválená za podvozek na vozovce, je sice menší jak Mondeo, ale to mě až tak nevadí, budu mít vozík a většinu pojedu v jednom. Mám možnost mít Titanium 120kW. Jezdil jsem s Kugou a není to špatné. Akorát ji všichni odepisují v terénu, že prý je nanic, že se okamžitě zahrabává, že se dokonce utrhne na mokré trávě. Jako by připojování zadku přicházelo moc pozdě.
DIM: Na podzim se mi stala zajímavá věc. Sjížděl jsem hodně rozbahněnou a rozježděnou loukou. Není to prudké, ale i při pomalé jízdě ABS pořád reagovalo a auto jelo z kopce jak sáňky, propadalo se do bahna, trhalo trávu. Bylo mi jasné, že nevyjedu nahoru. Ale jen jsem to zkusil a světe div se, auto vyjelo po tom po čem skoro nebylo schopné a to bez použití (TCS) ESP.
Včera jsem zkoušel vyjet sněhovou břečkou na 2ku. Bylo to príma, ESP fungovalo, ale pak začalo ubírat až auto začalo hrabat. Tak jsem to zkusil vycouvat, ale ESP zafungovalo stejně a nakonec začalo auto hrabat. Kupodivu jsem vycouval stejně vysoko jako vyjel popředu.
Mám pocit, že ty Continentaly se hrozně zanáší sněhem, chybí jim samočistící funkce. Musím sehnat pneu které se na sněhu budou míň zanášet. >:D Kamarád má BMW a na něm Nokian W a projede neuvěřitelné množství sněhu. Tak asi zkusím Nokiany. -
štíreček1 08.12.10 17:15
Já si nemůžu pomoct, ale kuga by se ti hodila skvěle. Nikde o ní nepíšou jako o vyloženě špatném a poruchovém autě, v terénu pokud ti dodnes stačilo mondeo, tak kuga bude prostě lepší a větší část stejně strávíš na silnici a tam si budeš podvozek jen pochvalovat, protože lepší ve třídě prostě není. A nový motor bude mít už i vyhřívání, takže ti to bude i topit. -
superkutil 08.12.10 13:55
Hele, mě odešel EGR a to byl vadný z výroby a servis to nepoznal. To řidič neovlivní. A problémy s topením a i ty další jsou otázkou konstrukce, ne řidičova umění. To zase zkus trochu uvažovat. Nejezdím s mým Mondeem sám a i ostatní mi potvrdili můj pocit. Neuvádím nepodložené závěry. Třeba Mondeo v Dánsku má standardně přihřívání chladící kapaliny, u nás mi to nedokázali namontovat ani jako OPTION. To taky není o řidiči.
Možná to zahrabání ano, ale s Fiestou bez ESP vyjedu v pohodě. A to jsou na ní staré Matadory. Tak nevím. :-! -
Vakan_1 08.12.10 11:21
Neboj, podkladů pro závěry mám dost :-) Fórum sleduju dlouho, ještě než jsem předal mondeo manželce. Je tady celkem legrace. Mimochodem, Tvoje stesky budou hodně o řidičském umění - naše mondeo má 230.000 km a zatím bez problémů - když nepočítám spotřebák. -
superkutil 08.12.10 11:06
OK chlapci, když jste takový znalí, tak co by jste mi doporučili za auto. Potřebuju 4x4 v dieselu, velikost jako Mondeo a když bude trochu vyšší posez, tak se neurazím. A znovu říkám, to Mondeo co mám je nejlepší Ford co jsem měl a jsem s ním spokojený.
Rád si nechám poradit, nesnažím se svoje názory prosazovat za každou cenu neb nikdo není vševědoucí, jen někteří si na ně hrají. >:D -
Devil666 08.12.10 10:34
Vakan 1: Já to neprožívám. Je mi to spíš k smíchu. Ale chtěl jsem jen upozornit lidi, kteří by třeba jeho někdy úplně nesmyslný názory jako majitele Mondea mohli brát za bernou minci při výběru auta. Ty teorie jsou někdy strašný. A je mi ho taky trochu líto. Musí to být strašnej život, když je furt ve střehu, má potřebu zabývat se každou prkotinou a je pořád s něčím nespokojenej. -
Devil666 08.12.10 10:04
Stačí si jen projít tuto diskuzi a vzpomenout si na to co jsi psal dřív. Vždyť to je furt něco. Když si to někdo přečte musí mít dojem, že to Mondeo je snad jedno z nejhorších aut na světě. Tak to prodej a kup si něco jiného, když tě to tak sere. Ale mám pocit, že ty nebudeš spokojen nikdy s ničím. Jsi totiž typický kverulant. Furt se v něčem šťouráš, furt si lámeš hlavu nad nějakými prkotinami, furt něco zkoušíš, furt něco vymýšlíš. Jsi schopen tvrdit o kdejaké popelnici ve které jsi se chvíli svezl, že je dobrá. A na Mondeu, které je dost dobré furt hledáš mouchy. Je to opravdu někdy směšné. -
superkutil 08.12.10 09:52
Devil666: Já jsem s Mondeem spokojenej. Jen má těžký předek a tak se zahrabává. Ale to u dieselu bývá. Spíš nebudou dobrý pneu. A to že chybí přihřívání chladící kapaliny je pravda, nová Mondea už přihřívaní mají ve standardu. Jinak jsme spokojený. Tak tady neviř emoce. To že problémy nevidíš nebo se nimi nezabýváš neznamená že nejsou. :-!
Dokonce jsem se rozhodl si Mondeo nechat další roky i když jsem měl zajímavou nabídku na Subaru Forester. Každé auto má mouchy a myslím si, že v tuto chvíli bude Mondeo jistější jak Forester, který trpí problémy se spojkou, tlumičema, filtrem pevných částic, SW v ŘJ atd. Mondeo se uklidnilo a je v pohodě. -
Devil666 08.12.10 09:14
« SUPERKUTIL
Pro všechny co navštěvují toto fórum jen jedno upozornění. Neberte zcela vážně názory Superkutila. Prostě si od začátku vsugeroval, že Mondeo II 2.2 TDCI je špatný a teď svými nářky zásobuje všechny diskuze. Jeho teoretické výplody jsou někdy úplně směšné. Sám mám Mondeo II 2.2 TDCI hatchback r.v. 2004 a jsem velice spokojen. A takovými nesmysly v kterých vidí Superkutil strašný problém se vůbec nezabývám. Nechápu, že to už neprodal když ho to auto tak sere. -
štíreček1 07.12.10 19:58
« Re: Ježdění ve sněhu.
Ty lana vedou i tam někde k Frýdku, sice tam jsou dva pruhy, ale když se jede vedle kamionu je to dost natěsno. Nevím, od svodidel bych se odrazil a jel stále někam dopředu, ale zamotat se do lana by asi nedopadlo dobře >:D Testoval jsem na sněhu ty číny a vcelku dobrý záběr a ovladatelnost, přes ručku se taky ta * nechtěla extra točit. Minulý týden jsem na nich jel do Ostravy ještě na asfaltu, tak už se i trochu ztišily, akorát ještě při cca 45km/hod ještě trochu hučí, je to zajímavé, před a po jsou klidné. -
superkutil 07.12.10 13:21
« Re: Ježdění ve sněhu.
DIM: Nad tím rozbitým autem jsem taky uvažoval, ale asi se jim nerozbíjí. Alespoň jsme žádné nikde stát neviděli. :-) Na severu je provoz malý, ale kolem Osla dost hustý. Já myslím, že je to jediné řešení do budoucna. Prostě najedeš na takovou dráhu, nastavíš inteligentní tempomat, který bude sledovat auto před tebou a pojedeš. hlavní výhoda je že pojedeš. Pořád stejná rychlost, žádné zatáčky, žádná stoupání a klesání. Jen víceúrovňové křižovatky, tunely a mosty. Více pruhů, to je jen zdroj svárů a vytlačování ze silnice. A taky snahy předjet za každou cenu. V Norsku bez problémů můžeš jet na tempomat, v Čechách moc ne, vždy se najde nějaký vidlák co jede jak s hnojem a nějaký * co tě musí předjet za každou cenu.
A nebo francouzský model s 3 mi pruhy, kdy se prostřední pruh po cca 4 km (někdy po 1,5km) přepíná mezi oběma směry. Ne jako někde v ČR, kde ten prostřední pruh je pro oba směry. 8-s
Myslíš, že CRV je lepší jak Kuga? Jde mi o průchodnost terénem.