"-- skrytý --" 21.11.05 20:03
« Re: Spokojenost
Motor: motor po zahrati je naprosto skvely - na diesel tichy, pruzny, neskutecne tahne i na sestku - zatim jen prekvapuje. :-)
Jedine co me nejak nesedi, je spotreba kterou tady vsichni uvadeji. Firma poridila 4 stejna auta a vsechny maji prumernou spotrebu spis jeste vyssi nez to s kterym jezdim ja. Dnes jsem to jeste od kolegu zjistoval a mam udaje od 7,1l az do 8,6l - prevazne auta jezdi po cechach okresky a dalnice. Tak me ta nekym, dokonce udavana spotreba 5,1l, trochu zarazi. Sam jsem zkousel jet co nejsetrneji a pod 6,7 to proste neslo - palubni pocitac samozrejme vynulovan.
Resil tady nekdo jiny olej nez original ten co nabizi Ford? Je zajimave, ze jako litrovka je nabizen olej od Mobilu FE Super 5W30 a petilitrovka je v original baleni Ford. Predpokladam, ze je to jako s kazdym jinym servisem - kdo nabidne levnejsi olej vyhovujici norme vyrobce motoru, ten se prodava. -
"-- skrytý --" 21.11.05 13:53
« Re: Spokojenost
Razeni - presne tak - z jednicky na dvojku to jde trosku i ztuha, zejmena potom kdyz je to studeny - taky podrazovani jde trosku hur nez jsem zvykli.
Spotreba - me se zatim nepodarilo jet pod 6,7l !!! V nemecku po dalnici jeste pred mesicem kdy to pocasi dovolilo - 180km/h na tempomat, vynulovan palubni pocitac a spotreba 9,1l cca po pul hodine jizdy v noci. Jinak bezne jezdim 7,0 - 7,3 - kombinovana - neco mesto neco dalnice neco okresky.
2,2TDCi TitaniumX Euro4 - najeto 7000km -
"-- skrytý --" 21.11.05 13:07
« Spokojenost
Mame doma taky 2,2 Tdci Euro 4 ....byla to predvadecka...verze Titanium...a s motorem ohromna spokojenost....prumerna psotreba se pohybuje okolo 6,1l...kdy zjsme s tim jel trasu Ostrava Praha..pojizdky po praze a pak zpet ve velmi ostrem tempu 160-180 parkrat 220 kdyz byl prostor...zvedla se spotreba na 6,3l dle PP....chvilka jezdeni v nizsich rychlswotech ale s vyuzianim sily motoru a oept spotreba klesla na 6,2....pak na 6,1....prijemne me udivuje ochota zrychlovat od 1000 otacek za minutu...a od max 1500 uz klasicky silny zatah .....podvozek razeni brzdy naprosta spokojenost, a blbustky jako vyrhivana sedadla..ted v zime...kor s dieslem jen potesi...do dvou minutek hrejou pekne do zadku/zad a vubec nevadi ze dieslu trva dele nez se zahreje a nafouka teply vzdousek :o) tak Fordaci zdar a tesim se na next generaci Mondea....
P.S. jen me zarazi ze novy 2,2 vyvinuty s PSA ma vykon jen 125 kw v te vyssi specifikaci :-( kdyz konkurence je uz dal....;)ale vykon nejni vse :o))) -
"-- skrytý --" 16.11.05 18:21
« Euro 4
2,2 TDCi se vyrábějí ve verzi Euro 3 a Euro 4. Ty Euro 4 odhadem prodávají tak 2 měsíce, předtím byly Euro 3.
Já dávám aditivum, mám 103000 km a no problem, vstřiky kontrolovány, jako nové.
Zdravím.
Euro 3 = 1400 bar, 1 pilot plus 1 vstřik
Euro 4 = 1650 bar, 2 piloty, hlavní vstřik, 2 povstřiky, jiný design trysky - více otvorů o menším průměru. -
« Re: Re: 2,2 TDCi Euro 4
Je to naftou ?? No a kde asi tak mám tankovat ?? Ve Francii ?? Moje vstřikovače skončily v kytkách , rozbor nafty byl nevyhovující...ale co dál ?? Soudit se s Aralem ?? Tak tam dali vstřikovače po roce jiné a je klid ......Který rok výroby máš ?? -
"-- skrytý --" 16.11.05 15:54
« 2,2 TDCi Euro 4
Pánové, musím Vás rozesmutnit (ty co nemají Euro4). Dle zkušeností jednoho novináře je euročtyřka výrazně lepší než eurotrojka, byl doslova uchvácen. On si nedovede představit, že nové motory od PSA-FORD (až v novém Mondeu, snad v novém Galaxy) by snad mohly být ještě lepší než tyto motory FORD Puma.
Ovšem já sám mám pouze 2,0 TDCi 96kW... :'-(
Moje vstřikovače do kytek nešly, JE TO V NAFTĚ. -
« Re: Re: FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Čau,
tak ty spotřeby jsou velmi podobné, já mám bývalou předváděčku, má už přes 20 tis. Předtím jsem měl 2,0 TDCi ale to šlo díky těm pověstným vstřikovačům do kytek. Teď je to snad s motorem O.K., je velmi tichý a kultivovaný, jen mám pocit, že jsou o dost více znát příčné nerovnosti, tak nevím, jestli je to jiným uchycením přední nápravy díky převodovce a nebo celkovým tvrdším nastavením a nebo je něco chycené ....... Ale jede to taaaak pěkně. -
"-- skrytý --" 14.11.05 17:26
« Re: FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Mám ho od června. Spotřebu měřím spíše náhodně, a mám zatím:
výhradně město - 7,5 - 8
mimo město 5,1 - 6,5
dálnice rychle - 8
dálnice v limitu - 5,2 - 5,4
vše podle palubního počítače.
Tak s tím jsem spokojený. A ostatně s autem taky. Mám najeto 17 000 a zatím jsem měl problém jen s radiem SONY.
Ahoj
David
Byla to ale klidná, kochací jízda, nicméně nebylo to úplně economy run. Dokonce jsem ujel jedné dodávce (na tý státovce) ! :-)
Když jsem stejnou trasu jel hodně rychle, spotřeba se pohybovala okolo 7,5 litrů.
Ahoj David