FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  22:30

« Re: Starty TDCi

S verzi 2,0TDCi nemam naprosto zadne zkusenosti. Je ale naprosta pravda, i v mem pripade (2,2TDCi), ze po zahrati se motor chova ukazkove - zvuk motoru zvenku vubec nepripomina 4valcovy diesel!!!
    Ale ty starty!!! - Opet jsem parkrat startoval vychladly motor brzy rano (0 az -3 stupnu) a hned pri prvnich otackach motoru se ozyvaly z prostoru motoru piskave zvuky cca 1-3sec. s kolisavym chodem motoru - jeden servisak (ne od FORDu) me rekl, jestli to nedelaji promrzle a navlhle remeny. Zvlast v uplynulych dnech teplot kolem nuly. Co myslite odbornici?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  20:48

« Jasně...

DIMe, já to vím. 2,0 TDCI byl první vydařený motor Fordu a odlaďovali ho za pochodu. To už u 2,2TDCI nehrozí.
    Já mám ale 2,0TDCI 6kvalt a jsem maximálně spokojený - do 2,2TDCI ani nevlezu (radši) abych nebyl otrávený. Musím vydržet ještě rok. Vzhledem k tomu, jak mám pohodové auto, tak už mi na to lidi stojí pořadník. :P
    A potom budu mít dilema. Z jistých důvodů to bude muset být Toyota, Mazda, Nissan, Ssang Yong nebo Ford (naštěstí to nebude fkoda ani lidový vůz - ty nesnáším)
    Ale dobrých aut je spousta: RAV4, Xtrail, Kyron, Ford SAV, nové Mondeo kombi, M6 kombi, Avensis kombi, Jag Xtype kombi...
    Jsem moc zvědav na Ford SAV - vypadá nádherně a bude mít 1x 1,8 TDCI, 2x 2,0TDCI (kooperace PSA-Ford jako u C-Maxu) a možná 2,7TDCI V6 :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  20:31

« Re:

.....a takyto někdy při tom lehtání plynu cukalo, zvlášť právě v zimě............Znovu musím konstatovat, že u 2,2 nic takového absolutně není ......:-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  20:24

« Bez nadpisu

autopalace radsi ne,myslim ze to je servis Mazdy co dela i Ford a co mi svagr rikal tak prej docela divocina.Jeste se vratim k tem ruznym pazvukum....desny slovo. :-) Po tom co mi vymenili jak rikali kus vstrikovaciho potrubi cico,nazvaly to trubici, tak bych rekl ze motor je jaksi tizsi i za studena Ale s velkym A, protoze jine pazvuky se objevily.Hlavne pri relativne nizsich otackach dejme tomu od 1500 do 2000(pak uz to neslysim)pri mirnem pridani plynu to vzdy jakoby zacvaka,driv to bylo taky slyset ale rekl bych ze daleko min a slychaval jsem to jen pri jizde na 4 pri rychlosti cca 60Km/hm alehkem pridani plynu(otacky cca 1750/min).Ted je to slyset daleko vice a uz i dalsich rychlosti 2,3 a ted nevim jestli i 5.Krom toho se zacaly objevovat i pazvuky pri startovani a zhasinani(uz ale i pred vymenou trubice),jsou dobre slyset jen kdyz otevru dvere.Zacinam z toho mit schizu.Auto jede dobre aspon myslim,o jinem problemu nevim,tak se na to asi vykaslu,budu normalne jezdit a bud se neco stane nebo ne.Jenze nevim jestli to dokazu, se takhle uvolnit ,nestresovat a HLAVNE nic neposlouchat......samozrejme krome radia a manzelky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  19:46

« Re: Re: Re: Jízda za studena...pazvuky

Jak na Dima nedej !! :-)) Já jsem to zažil !!!!!! :-))) Vím, o čem Laďa mluví, Petře. To není nedůvěra k tvým znalostem, ale já vím co mi to dělalo a jako bych to slyšel, když to Vlaďa popisuje......klepání za studena - ALE RUZNE !!! Někdy nýtování, pak různé jiné chvilkové klepoty a šramoty, s teplotou se to o něco lepšilo. To souvisí všechno s tím jedním......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  18:20

« Re: Re: Osvedceny autorizovany servis FORD v Praze

Ted odpoledne me byl doporucen Ford Charouz na Podebradske v Praze - mate nejake zkusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  16:11

« Re: Re: Jízda za studena...pazvuky

Laďo, ty pazvuky - to je divné.
    Co je normální, je detonační klepání za studena (takové kovové cvrčení) - vstřiky nemají pilotní předvstřik a předvstřik je zvýšený - tvrdý chod motoru.
    Toto je patrné zvlášť při teplotách pod nulou. Jak se to trochu zahřeje, předstih (předvstřik) se upraví a přidají se pilotní dávky vstřikování - zmizí tvrdý chod i kovové cvrčení.
    Je to toto? Anebo je to něco jiného. Zkus to popsat. Na DIMa nedej. Já mám ročník 2003 (duben), mám 110000 najeto a nemám problém ani jediný.
    Kdyby jsi se dostal do Prahy, tak v HALE jsou na common rail hodně dobří.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  16:04

« Re: Osvedceny autorizovany servis FORD v Praze

HALE je velmi dobrý servis Ford a zároveň má zastoupení Delphi/Bosch/Denso/Siemens diesel service. Zdravím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  16:03

« PAS Zábřeh

Laďo, rozdíl 44 a 16 je obrovský. Čím kratší dobu udrží tlak, tím hůře. Těch 20 a 16 se mi nelíbí. Ty asi budou v čudu.
    Dobrá zpráva. Vstřikovače se zlevnily na 4150 Kč bez DPH. Musíš si ale zavolat na tadpraha@tiscali.cz - to je zastoupení Delphi. Dealeři jako PAS Ti to budou chtít střelit dráž, asi. Nezapomeň si nechat vyměnit filtr paliva.
    Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.06  15:32

« Re: Osvedceny autorizovany servis FORD v Praze

Osvědčený FORD servis není !!!! :-)) Jak Láďa ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.06  13:55

« Osvedceny autorizovany servis FORD v Praze

Poradte osvedceny autorizovany servis v Praze. Charouz, Motol-Beni, Frolik, Auto Palace, Autocentrum HALE? Nekde jsem tu pred casem neco podobneho cetl, ale hledat v tomto foru fulltextem je nepouzitelne.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  09:26

« Re: Re: Repase vstřikovačů

Laďa : mé zkušenosti jsou , jak už víš, podobné . A pravděpodobně teď přijdou na řadu výměny : trysky, tlaková lišta čerpadlo....A stejně nebudeš mít nikdy jistotu. Je to naprosto typický průběh. Ještě možná nový software je obvyklý všelék servisů .....
    Jinak různé druhy rachotů u 2,0 96 r.v. 2002 byl nesrovnatelný jak při studeném ale i teplém motoru. 2,2 je rozdíl opravdu obrovský.........
    Znovu bych ti radil: zbav se toho. Já jsem si tím už prošel a vím že nejsem sám. Pokud chceš mít klid a nemít nervy při dlouhých cestách nebo dovolených........ I když ti vymění všechno, můžeš to mít za týden znovu :-((
    Pokud jezdíš jenom "kolem baráku", tak možná :-)) Odkud jsi ??
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.06  22:30

« Re: Jízda za studena...

to: ruman
    Mam taky Mondeo 11/2002,96kW a to co píšeš,znám.Po nastartování jsou to,než se auto zahřeje,hrozné pazvuky, :roll: ale po zahřátí je to O.K.
    Já ten motor nechávám chviličku zahřát,cca 2-3 minuty.Jednou jsem to zkoušel bez zahřátí,byla to hrůza,auto pořádně nejelo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.06  22:17

« Re: Repase vstřikovačů

to: Petr T
    Čauvec Petr,
    dnes jsem byl v servisu BOSCH v Zábřehu.
    Na moji otázku repase vstřikovačů my bylo sděleno, že je to problém,protože DELPHI jim zatím nedodává žádné náhradní díly na vstřikovače.
    Co se týká mých vstřikovačů, po změření času po který drží předepsaný tlak,naměřili 44 sekund,30,20 a 16 sekund.Tyto hodnoty jsou prý v normě,takže vstřikovače vypadají,že jsou O.K.
    Přehodili vstřikovače mezi sebou,nakalibrovali a přeprogramovali na řídící jednotce.Tak jsem si myslel,že je po problému,jel jsem to projed,kontrolka nesvitila,motor tahal jako kůň,prostě paráda. >:D
    Na rovince když jsem 3 roztahoval na nějaké 3 tisice otáček,my začalo v motoru divně rachotit,opět to začalo cukat a blikat kontrolka.
    A bylo po radosti :(
    Takže zítra tam jedu znovu,změří mi naftu na přepadu do baněk a uvidí se.Co se týká přístupu,max.spokojenost, s FORDEM se to nedá srovnat.
    Zatím čus a všem do nového roku hodně kilometrů bez nehod a poruch :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.06  17:12

« Re: Re: Re: Re: Jízda za studena...

:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.06  16:57

« Re: Re: Re: Jízda za studena...

Do ted jsem myslem ze pri 3000ot/min na 6 stupen jedu 180 Km/h tachometrovych
    Vždyť jsem už psal, že jezdím radši pomalu ... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.06  16:53

« Re: Re: Re:

To fakt smrdí gumy i na sněhu ?? Jinak zatím jsem s tím vyjel všude, jsou trochu hlučné při jízdě kolem 80 km/h ale jinak dobrý. Je třeba si uvědomit, že jsme v tom autě byli 4, je to výjezd k pohledání a navíc v ten pátek se jezdilo s řetězy i v centru Ostravy........ :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.06  16:14

« Re: Re:

takze gumy,tak to bude v pohode,nic jinyho to byt nemohlo,aspon myslim.Zajimalo by me jestli bys to na jinych gumach vyjel snaz,
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.06  16:08

« Re: Re: Jízda za studena...

V zasade to delam uplne stejne a myslim ze to delame dobre ;-) .Do ted jsem myslem ze pri 3000ot/min na 6 stupen jedu 180 Km/h tachometrovych
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.06  16:01

« Re:

Gumy UG 7 . Jenže tam bylo tolik sněhu, že bych ty gumy netipoval.....že by se rozžhavily o sníh ?? I když kdo ví, omrzliny se taky třou sněhem....údajně. Spojka ne, na spojce jsem to nedržel........jen plyn......
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…