FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re:
to or:
čau chlape,
tak koukám,že všeobecná diagnozá při jakémkoliv problému Ford Mondeo
TDCi 96 kW r.v. 2002 jsou vstřikovače,hlavně tedy u autorizovaného servisu. >:D
Mám taky 12/2002 TDCi 96 kW,mám teď auto v servisu (prasklý píst - viz články dole),no a než se na to přišlo,tak to samozřejmě byly vstřikovače,čerpadlo atd.No a ceny těchto oprav jsou dnes už opravdu někde jinde.
Ciao Laďa -
"-- skrytý --" 13.01.06 17:03
« Bez nadpisu
Hadička není takový problém,pokud se tedy neprodře , že ? >:-[]
Před 14 dny jsem po jízdě z kopce a brzdění motorem asi 2-3 km (-7 C) nemohl nastartovat . V domnění, že došlo k zamrznutí nafty (nepoužívám aditiva),jsme se nejdříve pokoušely ji ohřát,ovšem bez úspěchu . :?: Po kontrole s bývalým mechanikem Fordu(asi vstřikovače-60-70t.oprava) a pročítání Vašich přispěvků :roll: autorizovaný servis raději NE,byla v neautorizovaném servisu zjištěna závada:vadný snímač volnoběžných otáček - na 90% . Po výměně motor vypadá, že je v pořádku. Navíc už používám aditiva a vyměněn palivový filtr.
Mondeo 2.0 TDCi 96kw v provozu od 12/2002, já ho mám od 11/2003 . Ale najeto 85t.km a nevím,zda nebude problém s palivovým čerpadlem(nebo
už byl ???) Doufám, >:D -
« Re: Re: Zářez
A nejvíce mě štve, že ti slavní autorizovaní servismeni nemají kousek té izolačky aby to v tichosti postupně všem při garancích zalepili.Kolik už jich máme ?? Nenapíšem to potom na FMC ?? :-)) A pořád nevím, co hrozí když to praskne, protože nevím co to je :-( -
« Bez nadpisu
POdle těch fotek už tam ta hadička u modelu 2005 není. Já mám ještě 2,2 2004 a tam to je :-), a předtím tam byla u 2,0 2002 taky. U benzínů nevím. Na těch fotkách od Jenyka je to velmi dobře vidět, hadička je černá, gumová , měkká, zatočená dolů. Nevíte co to vlastně je ??
Laďo, taky držím palce. -
« Re: Píst
Čau Petr T.,
taky doufám,že už začnu konečně jezdit a bude po problémech.
Taky mě už nebaví čekat každé ráno na manželku (teď ji vozím do práce Tranzitem)až se vyšlechtí,a věř mi ,že to čekání je opravdu hodně dlouhé. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Dík za podporu. :-)
Ciao Laďa
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Ten problém s tím senzorem jsem taky měl. V hustém lijáku jsem vyjížděl na Motolský kopec v Praze a nahoře to chcíplo. Tak jsem asi 20x startoval až to naskočilo. Druhý den už jsem nenastartoval, odtah, výměna senzoru. Jenže můj servis už se vyzná tak mne nestrašil se vstřikovači (a já bych se nedal ha ha ha).
Série problémových čerpadel byla vyměněna do roku od zahájení prodeje 2,0 TDCi.
Hlídej si výměny filtru, max 30000 ať Ti kdo řekne cokoli. NIKDY nedávej noname!!!! Viděl jsem na vlastní oči auto se zničenými vstřikovači a palivovým filtrem polské značky FILTRON. Najel 60000 km a vstřiky v čudu. Takže: POUZE ORIGINÁL Ford/Motorcraft nebo originál DELPHI HDF924 - tento filtr je dodáván spol. Delphi do Fordu a ten si ho pouze přetiskne/přebalí. Zdravím.