FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 07.02.06  15:12

« Re: jízda v limitu a Lipník-NJ

DIMe,
    ne vždy je to bohužel tak. Já tam teda jezdím jenom při návštěvě u našich, ale pak zas třeba několikrát v týdnu. Docela se téhle cesty bojím, abych řek pravdu, je děravá jak prase, že mě to jednou málem hodilo ven, ani jsem nedělal nic moc špatně (asi ve stovce).
    A když jsem jel v přimrzajícím dešti a za tmy osmdesát, ďobaly do mě kamióny, autobusy, o ostatních nemluvím. Do smíchu mi vůbec nebylo, jenom ta spotřeba byla taky pod pět (měřeno PP s vynulováním na zahřátem motoru).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.06  13:49

« Re: spotreba

jenže když jedu takhle na spotřebu a dynamika jízdy je sicě žádná, ale najednou zjistím,, že tak jezdí 90% včech ostatních aut !! To je mi docela stydno, že musím působit jak děsný prasič s plynem na podlaze, a já přitom ani nevím, že se něco děje.........Z tohoto pohledu je to i docela poučné. Když člověk jede Lipník-Příbor kolem 100, tak se někdy nestačím divit, co tam někteří vyvádějí, aby předjeli. A často poláci......ti nezpomalujou pod 100 ani ve Slavičíně :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.06  07:26

Záleží na manželce, resp. na její přítomnosti ve voze ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  21:09

« spotreba

No v patek jedu do Karviny tak to budu mit spotrebu spis 10l >:D .Dime souhlas,na profilu zalezi a mam stejne poznatky s opacnymi trasami.Jet na spotrebu je ale fakt o nervy,proste nesmis pridat....hruza :D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  13:25

« Re: Re: spotreba

Strašně moc záleží na profilu trati. Taková trasa Ostrava Olomouc je tak o půl litru /100 km víc do kopce než opačně..............
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  07:10

Tak to jsi mě naštval ...
    4,8 - to jsem ještě neudělal. No, v pátek jedu do Opavy, tak se ukáže ...
    >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.06  23:24

« spotreba

Cauky vsem.Ted jsem zajel trasu Plzen-Horazdovice se spotrebou 4.8 l na sto dle pocitace.Teplota -8°C bezvetri.Pres obec rychlost do 60km/h tachometrovych,mimo obec max.rychlost asi 115km/h tacho.Snazil jsem se jet opravdu ekonomicky ikdyz jeste by se dalo jet ekonomicteji.Akcelerace vetsinou pozvolna se snahou drzet otacky mezi 1650-2100 ot/min.Silnice prazdna,pocitac mi ukazal prumernou rychlost 62 km/h ale tu jsem nemel vynulovanou a pred tim jsem jezdil po meste asi dvacet kilometru.Jen pripominam ze mam 2,2 tdci euro 3.Mam z te spotreby docela radost.Sice urcite nekdo je schopen jet i za min,treba s jinym motorem ;-) a taky mi je jasny ze kdybych treba v jednom kopci trochu vic pridal tak jsem mel spotrebu taky treba 5,1 :-) .Celkove mi ta jizda prisla jako plazeni.Ale je potreba rici ze jsem jel v podstate podle povolenych rychlosti ci jen o neco mene. :-) Miluji Ford Mondeo :D
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.06  12:06

« TDDi

no al ked to je autorizovany servis. ved maju na to mondeo sadzbu 840Sk/hod!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.06  12:00

« Re: TDDi

.. a je to v podstatě všude stejné. Auta už jsou dneska tak prošpikované elektronikou , že na opravu potřebuješ spíš administrátora sítě než mechanika. A když tak, tak vymění půl motoru , jen aby ta kontrolka zhasla :-((
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.06  10:33

« TDDi

toto vsetko chapem. len ma proste zaraza, ze ani autorizovany seris nie je k tomu schopny zaujat jasne stanovisko!!! keby mi povedali, ze je to tymto a tymto, alebo na to aby sme zistili co presne musime rozobrat hlavu, alebo vyrobcom povoleny rozdiel v tlaku medzi jednolivymi valcami je takyto..., bral by som vsetko. ale to co predvadzaju... :(
    vyjadrenia ako skusime rozobrat hlavu a uvidime... mam toho proste uz plne zuby, kazdy sa na tom len odbavi, ale jasny zaver nespravi nikto!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  17:05

Jak víš, teplem se kovové součástky rozpínají, takže pokud se nezahřejí dvě součástky stejně, jejich vzájemná komunikace se změní........a to nemluvím o různých roztažnostech různých materiálů.........Tak kolik je ta tlaková tolerance?? Že je to číslo jedna mě ani moc nepřekvapilo........
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  16:52

« TDDi

je to prvy valec.
    nieco tam ale asi fakt bude. ked som sa dival na spravu z merania 2 a 3 su uplne presne 32, stvrty 31.5 a prvy 27. na prvy aj opakovali meranie a bolo to to iste. ja sice nemam taketo skusenosti, ale je mozne, ak by tam bolo nieco prasknute/prepalene, ze by to po cca 1 min. statia, resp 100-150 metroch islo pekne???
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  16:46

« Re: Re: TDDi

.........přesněji tedy který ten jeden válec to je........
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  16:44

Já bych ti rád konstruktivně pomohl, ale to se asi z patra udělat nedá, a servisní technik taky nejsem......Kolik je tolerance pro tlaky víš?? Já myslím, že není nic divného, že jsou válce nerovnoměrně opotřebeny, protože ty venkovní pracují v jiných teplotních podmínkách vzhledem k homogenitě ohřívání a chladnutí. Které válce to jsou ???
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  15:08

« Re:

ako si inak spravne predpokladal, som SK. ale ak by si mal nejaky kontakt na servis, hoci aj v cechach...
    skusal som uz vselico, ale najviac ma sklamal servis origimal ford!
    a co sa tyka tvojej poznamky k fordu, musim s tebou suhlasit. jazdne vlastnosti super, ale inak :(
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  15:01

« TDDi

dakujem! konecne nejaky konstruktivny prispevok. ja mam tlaky v troch valcoch 32 a v tom jednom 27. kedze sa v tom vobec nevyznam, daju sa veci ktore si napisal zistit aj bez toho aby som daval dolu hlavu?
    inak ostatne veci by mali byt ok. kontrolovali cerpadlo, trysky a nenasli nic.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  14:50

« Bez nadpisu

to wx321
    zdravím, takže asi dochází na moje slova - viz níže.
    No a co s tím - tlak je nižší, protože to někde utíká. Není to způsobeno opotřebením, to by jsi měl všechny válce zhruba jako já, u toho Una. tlak může jít pryč horem nebo spodem. Vlasně i bokem, ale to jsem zažil jedinkrát u staré Avie, která měla pórovitý odlitek vložky válců :-)
    Doporučoval bych ti najít solidní dieselservis, který je schopen válec natlakovat a zjistit, kudy to jde ven. Poté opravit. Může to být ventil, těsnění, kroužky, kombinace více příčin, atd. Předpokládám, že předchozí majitel uvedl motor do nějakého nestandardního provozního režimu >:D , toto je následek.
    Jinak předpokládám, že jsi ze SK nebo bydlíš někde tady ?
    Jinak z vašich příspěvků nemám zrovna pocit, že by u fordů s nafťáky nějak výrazně pohnuli.
    Zaslal: 09. 1. 2006 17:42
    Předmět: Odpovědet Orig. přísp.
    ----------------------------------------… />
    wx321
    totéž mě dělá Uno 1,7d. Příčina velice prozaická, opotřebení. Tlaky už jsou asi na 25,25,24,24 a pokud nedám dostatečně velký předvstřik (tam je ještě na strunu ), tak to chvilku pochrchlává. Předpokládám, že i čerpadlo je opotřebené (dává nižší tlak), rovněž tak vstřiky (pustí při nižším tlaku a kapou). No a když se to všechno sečte, tak je to tam. Podotýkám, že za tepla to jede jako pes, 160 na tacho dá. Má to asi 250000km najeto popojížděním.
    Takže bych toho mondase koštoval na něco podobnýho.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  14:29

Hi,
    to DIM: very good joke:-) WX321 by nam pak mel oznamit cislo konta pro zaslani solidarnich prispevku a zverejnit fotku neboztika i zarmouceneho pozustaleho....
    Fakt jsem se dobre zasmal....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  14:16

" ide ako hodinky! ma tah, nedymi, nema ziadne pazvuky, proste nic"
    .............tak to s největší pravděpodobností zdechlo, ne ??
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  09:55

« TDDi

ale ked sa to auto trosku zohreje, ide ako hodinky! ma tah, nedymi, nema ziadne pazvuky, proste nic...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…