FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

21.02.06  10:27

« Bez nadpisu

Ke skubani: taky mi to skube, ale jen a pouze, kdyz je potreba rychleji pridat a motor je uplne studeny (prvni jizda dne). Kdyz jedu dele a pak zastavim (treba na hodinu), tak uz se to nikdy neopakuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  08:58

« Re: 2 možnosti

Díky za rady, auto je to služební, ještě navíc leasingovky, takže mohu jen přes Ford, ale tam to měli již 2x a vždy mi to vrátili s tím, že závada tam sice je, ale nedokážou ji odhalit. Měli na to dokonce servisního technika přímo do Ford importéra. Ale zkusím to alespoň zkonzultovat dle tvé rady. Měl jsem něco takového i u benzínového Focusu, prostě v tom hrklo, pohasly všechny žárovky včetně rádia v interiéru, ale jelo to s hrozně sníženým výkonem, pak to zas přeskočilo zpět a jelo to normálně. Měnili mi postupně vše včetně škrtící klapky, ISC ventilu atd. Nakonec to byl nějaký senzor na převodovce (?) nebo co, který určoval, zda je auto v pohybu nebo stojí. Auto si někdy za jízdy myslelo že stojí a tak omezilo přísun paliva atd. Bylo to prostě zarezlé, po výměně už to bylo OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  08:50

« Re: Re: Problém s 2,2 TDCi

Dime, ještě k té kontrolce, jak jsem psal minule, asi mi to už také jelo na nouzový režim, prostě to nereagovalo na plynový pedál, dojel jsem ca. 30 km do nejbližšího Ford servisu a nechal běžet motor, aby to mohli zkusit, oni to ale znovu nastartovali a bylo po závadě. Kontrolka ani paměť řídící jednotky však nic nezaznamenaly.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.06  08:48

« Re: problém s 2,2 TDCi

Díky za odpověď Dime, je to skutečně 2,2. Je to výroba 2005/01, jak poznám jestli je to EUR 3 nebo EUR 4? Dočetl jsem se, že EUR 4 má novou generaci turba? K tomu škubání motoru, např. dnes ráno jsem jel po městě, to je pořád mezi 2. a 3. rychl. stupněm, nejvíc to škube tak při 1250 otáčkách, tzn. taková velmi pomalá jízda téměř bez plynu, ten plynový pedál je skutečně sešlápnutý jen minimálně, stačí o milimetr přidat aby motor trochu zatáhl a je to dobré, skoro mi to připadá jak kdyby to byla přesně nějaká poloha plynového pedálu. Nejvíc znatelné je to samozřejmě když je motor studený, a přesně jak píšeš, stačí na půl hodiny někde zastavit a potom to dělá zase. Jezdím hodně i zahraničí, takže mám vypozorované, že to sebou cukne i při plynulé jízdě na dálnici, prostě z ničeho nic, třeba při 150km/h na 6. rychl., a to i při jízdě na tempomat, tedy bez vlivu na sešlápnutí plynu. Ale to třeba jen 2 cukne a je to pryč, kdežto při té pomalé jízdě a studeném motoru můžu jet se škubáním téměř nepřetržitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  18:46

« Re: Problém s 2,2 TDCi

To škubání přesně znám s 2,0 TDCi , ale u 2,2 TDCi nikdy......o to víc mě teď tvá slova vyděsila.....fakt je to 2,2 ??? :-)
    Já jsem měl trochu vypozorováno, že ty škuby při jízdě v nízkých otáčkách měly souvislost s teplotou. Když nebyl motor zahřátý a ručička teploměru uprostřed, škubal. Bohužel to nebylo jen na začátku cesty , ale běžně v zimě motor při lehké jízdě zase chladne. Přemýšlel jsem o tom, že tam musí být nějaké čidlo teploty, které upravuje režim motoru, a že když se dostala teplota na takové rozhraní, tak se motor nebyl schopen rozhodnout, jestli už je studený nebo ještě teplý.....:-))) Takový nerozhidný sytič. Nevím, co jinak poradit. Mně to na tom původní 2,0 nikdy nikdo neodstranil. Na druhou stranu nikdy mi to samo nechcíplo ani nepřestalo jet. Maximálně se rozsvítila ta kontrolka a jelo to na velmi omezený výkon. A někdy to nešlo nastartovat a blikala ta kontrolka.........Na podruhé už jo......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  18:16

« 2 možnosti

To vypadá buď na:
    vadný senzor někde na motoru (stalo se mi, zůstalo to stát, semtam se to dalo nastartovat) víc Ti teď neřeknu
    vadný regulační ventil IMV na vysokotlakém čerpadle
    pokud můžeš, zajeď si do www.hale.cz, nejlepšího diesel servisu sítě DELPHI Diesel (výrobce vstřikovacího systému), nebo to konzultuj s Ing. Šircem, ten se v tom dobře vyzná
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  17:44

« Problém s 2,2 TDCi

Zdravím všechny příznivce Fordů, pročítal jsem zpětně celé fórum a ze zkušenosti s Fordem Mondeo Ghia 2,2 TDCi musím jasně smést ze stolu veškeré diskuse o tom, které jiné běžné auto má lepší jízdní vlastnosti a motor s brutálnějším zátahem.
    Mám ale problém, mám najeto 52tis km, a už od ca. 40 tis. mi to při jízdě se studeným motorem v nízkých otáčkách, jen tak s minimem plynu hrozně cuká a škube, musím vždy přidat, jinak se s tím nedá jet. Již mi to také několikrát samovolně chcíplo na křižovatce. Dokonce se mi stalo na dálnici při rychlosti 160 km/h a plynulé jízdě na 6. rychl. stupeň, že se najednou rozsvítily všechny kontrolky a motor zhasl, stačilo otočit klíček a zase to jelo normálně. Již jsem byl 2x v autorizovaném servisu, ale diagnostika ani auto žádné závady nevykazuje. Ještě asi když jsem měl najeto ca. 20tis. km mi to za deště najednou přestalo jet, auto vůbec nereagovalo na přidání plynu a jen se doplazilo do servisu. Tam to chcípli, znovu nastartovali a jezdilo to zas normálně. Má s tím někdo podobné zkušenosti?
    Zdraví Flying Mondeo
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  10:01

« Re: Prasklý píst

.......no že ti to před týdnem jezdilo, to vím, ale to právě že už je to víc než týden !!!!!!!!!!!!!!:-))
    Zabít málo :-)) Na Mohelničáku si dám pozor !! :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  22:57

« Prasklý píst

Čau DIMe,
    tak teď jsi mě naštval. :roll:
    Já se Ti tady vypisuji,jak to všechno dopadlo,a ty napíšeš za týden
    "jak ten Laďa dopadl s tím pístem"
    Počkej až pojedeš přes Mohelnici. >:D
    Ciao Laďa
    ........................................…
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.06  19:57

« Jezdím

Dime, ty to vůbec nečteš.
    Laďa už to má za 50 vyřešeno, píst, práce a 3 vstřiky.
    Používám Eurotunel. Nahoře bylo příšerný počasí, nerad bych se kymácel na trajektu.
    Mi to jezdí a jezdit bude. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  14:00

« Re: 150/155 koní

Trajekt 12-22 uzlů ?? :-)
    A nebo tunel ??
    Tak to je asi základ toho Mit Ford dort und mit Zug zu !! :-))
    Ale tobě to vlastně zatím ještě jezdí !!!
    Jak dopadl ten Laďa - vyměněný píst atd ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.06  09:46

« 150/155 koní

Čau Dime,
    já jsem vycházel z údajůkteré mám k dispozici, a ty nepocházejí od oficiálního zastoupení Ford. Nicméně to může být verze pro jinou zemi.
    Také jsem vycházel z infomací od spřáteleného novináře, kerý nezávisle zjistil o něco lepší chování Euro čtyřky.
    Nebuď otrávený, já mám jen 130.
    Bly jsem mimo (jaá jesm pořád mimo hi hi) Spotřeba CZ - UK and back - 6,4 l/ 100 km. Německo 110-190, ostatní 120-140.
    Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.06  22:17

« Re: Re: Kontrolka žhavení

Mě to někdy nechtělo startovat. Vždy zahřátý motor, třeba u pumpy. Auto blikalo kontrolkou a motor nešel natočit. Podruhé už většinou O.K. Pokud to ale udělá za jízdy, připrav se na ta slova, která nechceš slyšet. Jaký máš rok výroby ?? Někdy přece jen novější software na chvíli pomůže...........
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.06  21:09

« Re: Re: Kontrolka žhavení

Čau Jenyk,
    no já už bych ten filtr měnil.
    Ta kontrolka žhavení,nechci strašit :'-( ,je předzvěstí něčeho.
    Asi jsi někde natankoval nějaký humus.
    Čas ukáže :-!
    Ciao Laďa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.06  20:42

« Re: Kontrolka žhavení

Sám o výměně nevím, teď to bylo na garanci po 40 000, ale na faktuře není. Asi na to radši zapomenu (jestli mi to auto dovolí.... >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.06  20:37

« Kontrolka žhavení

Čau Jenyk,
    tak přesně to samé mi to udělalo moje auto.Byl jsem z toho v
    pr....... :*) ,zavezl jsem to do FORDU,na diagnostice to ukázalo špatný vstřikovač.Vyměnil se palivový filtr,vyčistila nádrž a měsíc byl klid.
    No a po měsíci to začalo znovu, :'-( ,no a zbytek už se dočteš níž. :'-(
    Když Ti ta kontrolka žhavení začne blikat,předpokládám že auto ztratí
    úplně výkon a přejde do nouzového režimu.Po restartu vše O.K.,tak zkus auto pořádně protáhnout,já jsem měl problém při vyšších otáčkách motoru a když jsem náhle sešlápnul plyn.
    Kdy jsi naposled měnil palivový filtr ?
    Ciao Laďa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.06  20:20

« Re:

Startuje to i v zimě v pohodě a je to skoro nové (40 000). Stalo se to jen jednou, mám v úmyslu na to zapomenout. Ptám se jen pro jistotu, jestli to u fordích TDCi neznamená něco podstatného.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 13.02.06  19:35

« Bez nadpisu

jenyk:Co žhavící svíčky?Jinak u Oplů by měla svítít kontrolka motoru,když jsou špatné.Ale zkusil bych je proměřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.06  19:08

« Re: Re: spotreba

Hele, borci, co znamená, když za jízdy začne blikat kontrolka žhavení a auto přestane táhnout? Restart a jezdí v pohodě dál, nafta jen Globus nebo Shell.
    P.S. Slova jako "vstřikovače" a "píst" se nepřeju číst!!!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.06  18:54

« Re: spotreba

Měl jsi jet raději ve čtvrtek, to se za Olomoucí před tunelem točila auta jak v kobře 11. Takových dobrých deset otoček v hodinách. To jsem ještě neviděl. Stál jsme na tom mostě, co vede na Potštát, dokud to tam definitivně nezatarasil kamion :-)
    A vůbec : trasa Karviná Horažďovice to je moje parketa. Já teda ne až do Karviné...ale zase ještě za Horažďovice.........
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…