FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

27.02.06  16:54

« Re: Re: Re: Re: To je normální

Sice mě překvapuje, že motor měřený na povrchu má stejnou teplotu jako voda někde uvnitř, ale jinak souhlasím. Ta teplota se tam prostě v zimě moc nedrží...........Tolik Ford ?? No, přečti si třeba Renault, nebo Peugeot...:-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  16:36

« Pokuta!

to Lada:Rychlost jsem prekrocil o radarovejch 25km, rekli mi, ze jsem jel 145km/hod misto v Belgii povolenych 120km/hod.Kdyz jsem ten zablesk radaru videl, tak si vzpominam, ze na tachu. byla rafika mezi 150-160, takze to odpovidalo.Jinak s tim odtazenim, me se to nestalo, ale manzelky kolega s prace zaparkoval svou Octavii(s ceskymi SPZ) na zakazu zastaveni(Bruselu jsou uzke ulice a kdyz se nekdo stehuje, tak ti na pozadani nainstaluje policie do ulice prenosne znacky se zakazem, aby mohl projet stehovaci vuz).No a ten kolega se na to vy...l a samozrejme byl za asistence policie odtazen(odtahuje privatni firma, ne policie) na sberne misto, ktere bylo od jeho bytu pres celej Brusel >:D .Takze musel na policii, tam ho skasli o 80eur za prestupek no a dalsich 110 zaplatil te firme, kdyz si auto bral.Takze taky drahej spas ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 27.02.06  16:28

« Re: Re: Re: To je normální

Teploměr má strupnici 60-120, proč by to tedy mělo být 5°? Navíc je to poznat i na topení. O víkendu jsem si dal tu práci a když byla ručička kousek nad 60, změril jsem teplotu motoru bezkontaktním laserovým teploměrem, byla přesně 63°C. Tolik Ford....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.06  14:39

« Re: Re: To je normální

..teplota u Fordů opravdu padá, padala u 2,0 TDCi a padá mi i u 2,2TDCi úplně stejně ......na druhou stranu oni tvrdí že ten rozsah toho teploměru na přístrojovce je jen 5°C a tak že o nic nejde..........což je podle mě blbost, protože na motoru je vyloženě poznat, kdy a jak se dostává postupně do té provozní teploty..........
    Kotouče mi u 2,0 stahovali ( ! ) asi po 40 tis. km.
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 27.02.06  13:18

« Re: To je normální

Mám zkušenosti i jinými "moderními turbodiesely" a všechny drží teplotu bez nejmenšího problému. Že se déle ohřívají souhlasím, ale teplota dolů padá akorát u Fordů....
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.02.06  09:36

« Ručička dolů

Opakuju, že mně se rafička na normálně zahřátém motoru nikdy, opakuju nikdy nepohne, i kdybych stál na semaforu nebo klouzal vesnicí. Doufám, že nekecám, ale normálně to kontroluju celkem furt (to jsou ty návyky ze stopětky). Volnoběh nekolísá, motor neškube.
    Eště aby, tak brzo, sakra práce.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.02.06  09:34

« Aditiva

Vzdor tomu, co píše Petr T. (že dává a dobře dělá), nedávám, protože:
    1. Žiju v Belgii, tankuju výhradně Shell a pokud je, tak ten lepší a dražší ze dvou.
    2. Zakazují to podmínky záruky, nehodlám si zahrávat. Prosím nekamenovat, já neposoudím, co lze a co nelze poznat.
    Destičky nevím, mám jen přes dvacet tisíc najeto, ale stále se od garančky ozývá pískot zezadu zprava. Pár set km normálního města a okolí to má najeto, tak nevím. Asi se tvrdá deska fakt zařezává a zařezává a pak budu měnit kotouče ve třiceti, jak už někdo psal...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  08:27

« Poraďte aditiva

Přiznávám se, že je mi lenošno hledat zpátky ve všech příspěvcích,
    jestli se o tom někde nezmiňujete .Ale zajímalo by mě ,jaká aditiva
    přidáváte do nafty. Já mám totiž Schell od domu cca 60 km a při cestách
    je to někdy problém, když už Schell míjím, tak mám téměř plnou.
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 27.02.06  08:18

« Re: To je normální

Že se ohřívá pomalu, dobře. Ale je mi divný, že když jedu 2 hodiny (ručička svisle) a vjedu do vesnice, zpomalim na cca 55 (čtyřka), po chvili je vidět, jak jde ručička teploměru dolů... Jak s těma destičkama, kolik vám vydrží? Diky za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.02.06  07:46

« Spotřeba

Přes Německo před týdnem za 6,37, zpět včera za 6,29, rychlost 140-160-občas víc. Včera furt vlhko a mráz, často déšť a sníh.
    Mezitím ČR klidněji za 5,84 včetně cesty do hor. Vše dle tankování, ale liju do prvního cvaknutí a dál na to kašlu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.06  07:40

« To je normální

Fangio:
    to je úplně normální. Jezdím 8 km do práce (Praha) víceméně z kopce. V těchto teplotách to dostanu tak do půlky stupnice. Když pak jedu domů (večer), tak to téměř zahřeju (motor dostává víc paliva).
    Jakmile se to pustí z kopce třeba na volnoběh, okamžitě jde rafika dolů. Všechno je to způsobeno vysokou účinností moderních vznětovývh motorů.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.02.06  07:18

« Ohřívání

fangio:
    V zácpě se mi na 5 km úplně neohřeje, ale jinak bych to ve tvých podmínkách tipoval na 5-10 km. Jak vyleze do svislé polohy, už se nehne, ať jedu, jak jedu.
    Když za studena vyjedu na dálnici a normálně zlehýnka akceleruju na 120 a jedu na šestku, je to tam v podstatě za chvíli. A pak už se nehne, opravdu jsem si navykl na jiný interval kontroly než u stopětky. :)
    Celou dobu teď v zimě mám zapnutý ECO režim a 20-22 stupňů.
    ostatní:
    Neškube, po včerejší jízdě Praha-Brusel máme 22500, spotřebu teď počítám. Ale se mnou se motor nedostává pod 1500 otáček, nedělá mi to dobře. No ale není to 2.2, těžko srovnávat.
    Serou mě stěrače, ani nové nevyřešily mizerný tlak na okno - nechávají často stopu. Na druhou stranu v těch sračkách včera v ČR a Německu jsme chodili na pumpě s kýblama a stěrkama všichni, čekalo se na ně ve frontě. :-) Poctivě přiznávám, že i na dešťový senzor toho včera bylo moc, často to nedělal moc dobře. Psotník chytám, jako již tradičně, z posledního setření po pauze po ostříknutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.06  22:33

« Překročení rychlosti

Čau petr Blaha,
    a o kolik jsi překročil tu rychlost za 85 E.
    Ja jsem 2.2. ve Vídni za odtažení auta zaplatil 215 E a co mi na to říkala moje manželka,tak to si taky asi taky dovedeš představit. :*)
    Ale nejvíc mě na tom štvalo to,že jsem nestál na časově omezeném parkovišti,ani placeném a auto mi stejně ty ku... odtáhli. >:-[]
    Bez příkazu policie a oznámení o odtahu mi dali na benzinku. :x
    Prostě pohoda,auto z pujčovny,skoro nové za 800 litrů,v autě pasy,bundy atd.,ve 12 hodin v noci,tak si asi dovedeš představit jaká panovala atmosféra. :-!
    Ciao Laďa
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.06  22:10

« Elektrická okna

Čau Akumulátore1,
    nevím jak ostatní značky aut mají vyřešenou problematiku
    el.stahování oken,ale u Fordu mě štve,že když ten klíček zapalování není zapnutý,tak s nimi nepohneš. :-(
    Na druhou stranu vychytávka s dálkovým ovládáním zavírání oken při
    zamykání auta se mi v létě velice líbila,protože v situaci,když jsem vytáhl klíče ze zapalování,vylezl z auta ven,a zjistil,že někdo nechal stažené okno :x a já to mohl vytáhnout dálkáčem nahoru,aniž bych vlezl zpět do auta byla parádní.
    Ciao Laďa
  • 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 26.02.06  22:02

« 2.0 TDCI 130 PS - několik dotazů

Ahoj, jelikož mám dojem, že termostat asi není v pořádku, chci se zeptat:

- jak vám Mondeo topí? Jak dlouho mu trvá, než se motor ÚPLNĚ ohřeje? Když jedu 50-60 po městě, tak mi spadne teplota z prostředku stupnice skoro až k 60. To samé při volnoběhu atd... (myšleno za současných teplot kolem nuly)

- kolik vám vydrží brzdový destičky
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.06  21:57

« Re: Zkušenosti

Čau Petr T.,
    včera jsem SHELL W-Pover tankoval podruhé,ale mám pocit že
    je to na motoru poznat,jak píšeš, je to méně hlučnější a mám pocit že to i lépe táhne.Když ho tankuji,tak aditivum nepřidávám,na to jsem se informoval hned při prvním tankování. :-!
    Cena je o 2,-K vyšší než klasická nafta Super Diesel,tady v Olomouci stojí 29,50,-
    Budu ho zkoušet,no a uvidíme.
    Ciao Laďa
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.06  21:41

« To jsem nevěděl...

Cha...vidíš baterko1, to jsem nevěděl...nikdy jsem si tu příručku nepřečetl...dík...
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.06  21:19

« Bez nadpisu

lada1: k těm oknům jenom pro pořádek, asi to znáš - zapomenutá okna jdou zavřít taky dálkovým ovládáním. Zamknu auto (normálně dva stisky), třetím stiskem (držím asi 2sec) se zavřou všechna okna. Otevírání funguje podobně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.06  21:00

« Bez nadpisu

Petr T : Díky za rychlou odpověď.
    Vypadá to že je vše v pořádku. Jenom škoda že tam to zpoždění není , byla by to dobrá věc ! :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.06  20:45

« To je ale správně !

Posunovat okny můžeš jen při poloze klíčku "on" - přístroje svítí. Když vypínáš motor, dostaneš se do pozice 1 - přístroje nesvítí. Tehdy nejde manipulovat s okny.
    (off/1/on/start)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…