FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Sterace?
No zasnu, co mate za problemy se steraci. Ja mam jeste originalni (3 roky stare) a stiraji dobre, i kdyz v ted v zime se musi dost strikat, aby sla sul pryc. Pokud mi na skle neco nechavaji, tak to obcas byva takovy leskly mikropotah/film z neceho z ostrikovaci kapaliny (neprijemne pri protijedoucich autech). Ale to muze byt kapalinou, protoze ted jsem treba omylem koupil nejakou drahou Shell ostrikovaci kapalinu a po tom filmu ani pamatky. -
"-- skrytý --" 28.02.06 11:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Stěrače
... plocha je urcite vetsi, ale spis si myslim, ze je to taky mozna sklonem toho predniho skla. U Octavie je vice vzprimenejsi a na vysku kratsi. Uvidime?
to DIM: jestli mas stirace ty celogumove aero co pouziva nova Octavie nebo stary i novy Passat, tak to je asi jedina obrovska, alespon pro me, bolest techto aut. To nejsou stirace to je trest. I kdyz jak jsem rikal, na Mondeu podle tebe se mohou chovat daleko lepe - zajimave. A jestli mas porovnani, jsou ty gumove lepsi nez orig. Mondeo stirace nebo ne?
Resime tu jinak opravdu tresnicky na dortu u jinak velice dobreho auta. Jestli to neni tim, ze Mondeo si koupi pouze opravdovi "fajnsmekr", ktery pozna kazdicky nedostatek :D -
"-- skrytý --" 28.02.06 10:48
« Re: Re: Re: Stěrače
Ted jsem dorazil do Jablonce (roztava po silnicich snih a na predni okno od predemnou jedoucich aut se delaji takove ty sede solne zaschle kapicky) - takze jsem stiral a ostrikoval porad - vzal jsem si z firmy starou Octavii a stirace stiraji jak maji, ostriknu setrou a je cisto. Musi to byt pritlakem tech stiracu nebo ramen - kouknu se jestli nelze vymenit stirac Octavia za Mondeo - pokud to nepomuze tak jsou v tom ty ramena a tam mame smulu.
Jinak teplotni zpozdeni u PP je urcite na miste, ale ne v ramci minut, ale v ramci sekund. I kdyz kdo vi jake cidlo cte teplotu pro ukazatel PP a jake pro motor!!! Ale jak znam automobilky, dalsi teplotni cidlo, dalsi 0,5€ navic, coz je zbytecne :-( -
« Re: Re: Stěrače
Já jsem vyměnil stěrače za takové ty gumové, bez těch vahadélek . Mám je tam už druhou zimu pořád ty stejné. Za mokra bez problémů, nevržou ...........Ale v těchto slaných dnech je to taky peklo, nejvíce mě vždycky naštve ten jeden dodatečný stěr, který spolehlivě rozmaže schnoucí slaný film.......jediný recept je to opravdu pořádně zkropit ostřikovači a tu sůl umýt. Jenže když má člověk i ostřikovače světel, tak to to aby to modré smradlavé kupoval furt :-).
Taky někdy raději neostřikuji a snažím se to přetřít jen tím pohybem páčky dolů. Tam je zajímavé, že když to držím delší dobu, pak to někdy zastaví úplně někde jinde, než má :-))
Setrvačnost toho venkovního teploměru je asi dána polohou toho čidla. Kde ale přesně je , to fakt nevím.
Co to jsou stěrače DENSO ???? -
"-- skrytý --" 28.02.06 10:01
« Petr.T : Díky
Díky za informace,
ale asi jsem se neměl ptát. Díky tvým informacím jsem se zabořil do internetu hledajíc další podrobnosti. Teď z toho mám zamotanou šišku, jeden výrobce pomlouvá druhého. Navíc jsem zjistil,že Militec, který jsem nalil do oleje mi určitě zničí motor,ach jo. Na čerpačkách také není všechno, jak jsem se naivně domníval.Všichni po nás jen chtějí naše peníze,ale jest to sebranka. -
impaler 28.02.06 10:00
« Venkovní teplota na PP
To znám, rozdíl směrem nahoru vzniká i při odstavení auta na parkovišti - napadlo mě, že to bude teplem motoru, jindy možná i od auta přede mnou.
Teploměr má určitě takové nastavení (pomalý nástup jiné naměřené hodnoty, určitě se to nějak pěkně odborně jmenuje), aby to pak neskákalo na každém semaforu a podobně - prostě to chvíli trvá, ale pak to aspoň plus mínus ukazuje, co je venku. Rychloběžka tady rozhodně není cílem, ne? :) -
impaler 28.02.06 09:46
« Stěrače
Já teda mám problém, nechávají přede mnou stopu, kdykoli to není úplně čistý déšť. I tak je to trochu vidět, včera jsem byl v myčce a dnes na to čisté okno jen pršelo. Stejně to tam je. Koupil jsem přitom naivně nové za tisíc korun, takové ty super aerodynamické, hrozně je vychvalovali, a jsou stejně na * jako ty původní.
Jakmile je to plískanice se sněhem, solí a podobně, dělá mi to v podstatě takový mléčný sklo >:-[] Zkouším různý náplně do ostřikovačů, jednu už jsem usvědčil, ale i ostatní mají do ideálu daleko. Mám snad kupovat něco jiného než pět litrů modré vody na pumpě za pár stovek? Samozřejmě stěrače průběžně čistím, ostřikuju jak * a vzpomínám a vzpomínám, v jakém jiném autě byl takový problém, a vzpomenout si nemůžu. Vypadá to jako prkotina, ale začíná mě to fakt iritovat.
Jak sem psal, auto je výroba 11/2004, do provozu ale až 7/2005, teď má 22500 km. -
"-- skrytý --" 27.02.06 21:21
« Kde DENSO
Jarda.Suchy1:
V Autobenexu už dělají spoustu produktů Denso, chtěj pana Tomáše Huliciuse (hulicius@autobenex.cz)
nebo Autodíly Japan v Brně (pan Janda, autodilyjapan@volny.cz)
nebo dovozce TAD Praha (tadpraha@tiscali.cz)
ceny jsou o chlup vyšší než u konkurence (Denso = kvalita...)
nakonec japonec >:D
Ford do nového Transita MY2006 montuje DENSO místo Bosche a Delphi
:D nakonec japonec dyť to říkám... -
"-- skrytý --" 27.02.06 20:08
« Bez nadpisu
- rozdil mezi Shell Diesel Extra a Shell V-Power Diesel je pri zahratem motoru nerozeznatelny - jedine pri startu a studenem motoru je znat spis subjektivne rozdil ve prospech V-Power - jina paliva skoro vubec netankuji abych mohl srovnavat.
- pokles teploty motoru je i u 2,2 TDCi. Hlavne kdyz jsem projizdel prusmyk v alpach po cca 6hodinach jizdy po dalnici - ten pokles byl po cca 3minutach sjizdeni bez vetsi akcelerace az skoro k te 60stupnove hranici (teplota venku podle PP cca -5 az -10)
- stirece - neresil nekdo z vas vymenu orig. za jine? Treba ze stare Octavie, kde funguji perfektne na rozdil od tech nsmyslnych "gumaku" u nove Octavie. U Mondea nejsou na stiracich takove ty aerodynamicke nabehy jako u stare Octavie - pujde to?
- pozor!!! - jestli nekdo parkujete auto ve vyhrate garazi, tak jste si jiste vsimli, ze pokud je oproti venku rozdil teploty treba 20 - 25 stupnu - tak v mem pripade ukazuje teplomer jeste po ujeti cca 10minut nesmyslnou teplotu - venku mrzne a PP ukazuje jeste + 6 stupnu - hodne dlouhe vyrovnavani teplot - palubi pocitac - je hodne strohy a jeste k tomu pekne keca - jak jsem uvedl jiz v drivejsim prispevku - opravdova spotreba vs. spotreba ukazana na PP. -
"-- skrytý --" 27.02.06 19:11
« Re: Poraďte aditiva
Aditiva:
já znám 2 - jedno od Stanadyne (Performance Formula) a jedno od Delphi (teprve se začne prodávat).
Liší se užíváním, Performance Formula se přidává do každé nádrže, Delphi se přidává jednou za čas (jakoby konzervuje systém dopředu). V nákladech je to asi 1 Kč na litr nafty, asi 60-70% se podle výrobce má vrátit ve snížení spotřeby a zvýšení krouťáku až o 10%.
O Delphi toho zatím moc nevím ale je tu důležitá věc že společnost Delphi jako výrobce naftových vstřikovacích systémů vydá vyjádření kompatibility systémů common rail s tímto aditivem - to je průlom. Tzn. že Delphi jako výrobce commonrailu ručí za jeho nepoškození tímto aditivem. Dále potom aditivum Delphi má schválení následujících značek: Toyota, Mitsubishi, Nissan, Mercedes-Benz.
Jak já to vidím, při kvalitěCZ+SK nafty jakékoli aditivum je vhodné, leší jsou značková aditiva, např. Shell (co koupíš na pumpě).
Pozor!!! Stejně ale existuje jen pár výrobců a prodejci si na to většinou jen nalepí svoje logo. (Pro Delphi to vyrábí Chevron).
Uf! To jsem se nadřel. Howgh.