FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

02.03.06  13:48

« Re: dotaz

Tak to máš štěstí, že jdu právě kolem !! :-) Jezdil jsem tři roky s 2,0 TDCi a teď mám 2,2 €III. Oba motory jsou do 1 500 v podstatě nepoužitelné....nicméně 2,2 je přece jen velmi výrazně živější. Na čtyřku jsem 50 km/h s 2,0 nejezdil. s 2,2 v pohodě, je to právě tak na tom rozhraní nástupu motoru............. Zkrátka rozdíl mezi 2,0 a 2,2 je dole obrovský ale zase moc nízko se nesmí ani s jedním. Euro IV je na tom údajně zase lépe........
  • « 00 Reagovat !

foto Arnold-Hackel

Arnold Hackel 02.03.06  13:30

« dotaz

letmo tady čtu cosi o cukání- tak mě něco napadlo: Mám TDCI 96kw,5 kvalt, 03. Asi do 1500ot je to taková hluchota- že sem to ještě v ničem nezažil :!: Když sem to koupil tak to vypadalo že si zvopáknu autoškolu. Jak je na tom ta 2.2 ? Slyšel sem že taky žádná sláva...
    Docela mě to štve protože přes město taky občas musím projet ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.06  11:59

« Pneu Goodyear

Ja mam jeste starsi UG 3, na snehu prima, ale kdyz je moc vody, tak to neni ono.
    Co se tyce dodatecneho setreni, tak si pamatuju, ze kdysi jsem neco takoveho chtel (kdyz to auta jeste bezne nemela). Jenze to clovek netusil vsechny vedlejsi efekty.
    Jinak v zime taky jezdim na plechacich, a co?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  11:17

« Re: Tady je supr mondeo s navigací

Hi,
    to kublaj: Ze by reklama uz i v tomto vlaknu?....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.06  10:43

« Tady je supr mondeo s navigací

• « 00 Reagovat !

foto

02.03.06  10:08

« Re: Re: Re: Re: Cukani motoru

Kolem 1700 by to ale cukat nemělo !!!!
    To rozetření slaného filmu po čistém skle je asi výsledek nátlaku loby výrobců ostřikovacíh kapalin........ Octávia II to má taky..... :-)
    SAVA nebyla špatná, ale možná přece jen trochu měkká pro tak těžké auto. Teď mám nový Good Year,UG 6...... Úžasný záběr na sněhu, vyjedu všude.....jen se mi zdá, že nějak rychle vpředu ubývá :-))
    Na plechu jezdím v zimě, nechce se mi pořád přezouvat.........
    PP nekontroluju, v podstatě stejně jinak jezdit nebudu. Dojezd někdy sleduju, zatím mě údaj nezklamal.
    Už mi fungují i parkovací senzory !!!!!!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.06  21:05

« Re: Re: Re: Cukani motoru

Čau DIMe,
    ja jsem se zatím s žádným cukáním u 2,0 l nesetkal.
    Jedině kdy mi to cuká,tak to když jedu na pětku a otáčky mám
    zhruba kolem 1700.To bude asi tím novým pístem a vstřikovači. >:D
    Pak mi ještě cukají nervy,když pustím stěrače,ostříkám přední okno a
    báječná funkce zpožděného setření skla mi to opět rozmázne tak,že zase vidím *. >:-[]
    DIMe ty jezdíš na plechu?To ti není stydno, jak takové krásné auto
    můžeš zprznit poklicemi! >:D >:D
    Jak jsi spokojený s gumou SAVA.Taky jsem o ní uvažoval,ale nakonec jsem dal přednost PIRELLI-SOTTOZERO a jsem s ním max spokojen. 8)
    Co se týká PP,tak jsem si kontroloval spotřebu vlastnoručně,a sešel jsem se se stejným výsledkem spotřeby jako PP.
    Teploměr si myslím,že mi proměřuje zhruba o 2 stupně víc.
    Ciao Laďa
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.06  15:42

« Re: Re: Cukani motoru

Díru jsem trefil při návratu z Rakouska 20 km před domovem, auto plné, na zadním sedadle spící dítě......no i když bylo jasné , že je zle, tak jsem dojel až k domu.........Guma byla skoro prázdná, plecháč promáčklý na vyhození, poklice odlomená.....ale ta guma ( Sava ) to přežila !!!!!!
    Zase se mi stalo, že jsem měl zpátečku místo jedničky :-((( Já si tam snad nechám namontovat tu pojistku !!! :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.06  14:37

« Re: Cukani motoru

Hi,
    to flying mondeo: Taky jsem zvedavej, jestli dostanes konkretni odpoved. Jeste se zeptam kolegu, co maji 2.2 s EuroIV a 2.0 TDCi (nevim jakou Euro normu plni, ale auto je stare 14 dni), jake maji oni poznatky.
    Jeste se pridam s novou zkusenosti - vymenil jsem si H7 i H1 za Philips Blue Vision (nemam xenony, jen halogen-vybral jsem dle nazoru z jinych diskusi) a nepozoruju zadne vyrazne zmeny, spise se mi zda, ze kuzel svetla je uzsi a sviti mene daleko. Ale zatim z toho nedelam zavery, pri nejblizsi garancce si necham seridit svetlomety a uvidim jestli jsem neudelal chybu pri montazi (i kdyz vymena zarovek mne nadchla - oproti Focusu I, ktereho jsem mel drive, tak je to klidna a pohodova zalezitost).
    Taky se ted casto nasiram pri cestovani kvalitou vozovek - pred tydnem jsem trefil v noci diru tak nestastne, ze se mi udelala velka boule na predni gume a musel jsem objednat novou (205/50/R17-Michelin Pilot Alpin, 5,5k bez DPH:-( Jeste ze to neodnesl litak. A v radiu stale slysim, ze nejsou penize-ty co byly na letosek na opravu silnic, tak uz vysolili. No horor.
    A uplne nakonec mala poznamka-prevazel jsem vcera slozenou loznici z IKEA - a do nakladoveho prostoru se slozenymi zadnimi operaky, po prisunuti predniho sedadla blize k volantu (merim 176) jsem nalozil krabice co mely 201 cm a jeste zavrel kufr (bez mrizky N1). Parada (aspon neco vzhledem k vyse uvedenemu)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.06  09:52

« Re: Cukání motoru 2,2 TDCi

Tak na to jsem fakt zvědavý, nezapomeň to sem potom dát........ale není to problém 2,2 TDCi, mě to naopak dělal jen ten předchozí dvoulitr.......teď ani náznakem .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  16:03

« Cukání motoru 2,2 TDCi

ještě zpráva pro DIMa, Mavericka a Petra T.
    auto mám od včerejška v HALE, evidentně jsem nepřijel s neobvyklou závadou, již tam toho prý na 2,2 řešili dost, ale docela mě znervóznil i p. Širc, když mi řekl že to budou muset projíždět a hledat závadu tím že to budou zkoušet simulovat za jízdy, prý jim ani jejich diagnostické přístroje nedokáží simulovat provoz studeného motoru, no jsem zvědav jestli a na co přijdou, dám pak vědět
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  15:23

« Bez nadpisu

flying mondeo: no zrovna zadni okno mi zustava celkem ciste (5dv). A co se tyce zrcatek - ja proste nemam rad, kdyz nemam rozhled -> staci kdyz pak potrebuju trochu klickovat ve meste ci po ceste v noci zajet do nasi uzke garaze.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  15:17

« Bez nadpisu

impaler: kdyz obvykle prijedu na dyl do nesneznych kraju (NL), tak rovnou auto ostrikam od te hnusne solne kase a pak ho mam zas chvili OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  15:17

« Re: údaje z PP

to jsem už psal, že PP značně podhodnocuje průměrnou spotřebu a dojezd, taky tak o 0,5 lt.
    re: špinavá okna a zrcátka .............. do zrcátek nekoukám, protože za mnou se jen těžko někdo udrží........ sleduju jen ty co předjíždím, takže zadní okno vůbec nemyju
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  15:13

« Re: 70 tkm destičky

hned při první prohlídce na 20 tis. mi na mém 2,2 TDCi měnili jak kotouče tak destičky na předku, šíleně to při brždění vibrovalo, začalo to už na nějakých 12 tis. km a pořád se to zhoršovalo až se s tím skoro nedalo jezdit. V servisu to bez mrknutí vyměnili, šlo to na leasingovku takže proč ne, ale když jsem se na to ptal servisního technika tak mi řekl, že s tím asi moc brzdím.......? Tak jsem se mu vysmál, snad je to auto dělané i na vyšší rychlosti a ty brzdy tomu musí být přizpůsobeny. Buď to bylo rozhozené už z výroby, anebo jsem to někde musel zadupnout a vlítnout do kaluže nebo co (říká se že když se kotouče rozžhaví tak mají tendenci se zvlnit a při prudkém zchlazení se zkřiví...?). Teď mám na těch vyměněných nějakých 32 tis km a úplně v pohodě
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 28.02.06  14:51

« Mno

Takže pánové to potvrdili, že za to může trochu sůl :-) a trochu Ford. :-( Boční okno, jakož i zbytek káry, jsem měl po víkendu jak ze soli.
    Zkusím drahou vodičku do stříkaček a uvidíme. Tady v B ale zase není sníh, tedy ani sůl, vše bude zase asi kou-kej.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.06  14:42

« Bez nadpisu

PP mi ukazuje teplotu spravne, ale spotrebu podhodnocuje tak o 0.4-0.5l.
    Vic nez sterace (ktere mi funguji OK) mi vadi, jak se zapraska soli okno ridice/spolujezdce, takze je mizerny vyhled do bocnich zrcatek.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  14:14

« Re: Venkovní teplota na PP

stěrače tam mám rok, tj. 52 tis. km a je pravda že když jedu s kolegovou Octávií II tak ta stírá líp, zatímco mě když je břečka tak to nechává bílé šmouhy a nejde to ani ostříkat, jako by to ten stěrač v tom místě prostě vynechával
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  14:13

« Re: Venkovní teplota na PP

no, nějakou dobu jsem forum nesledoval, a mezitím se tu rozvinula debata na různá témata
    - PP teploměr mi pokaždé ukazuje tak o 2 až 3 stupně více než všechny venkovní teploměry na budovách, benzínkách, dálnicích apod.
    - po zastavení jde teplota vždy nahoru tak o 2 stupně, jakmile se zase rozjedu tak to opět spadne, asi to mají blbě umístěné, nejspíš moc blízko motoru
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.06  13:22

« Re:

Já měl na autě ty původní (je vidět konstrukce ramének) a nechal je vyměnit za nové, jen jedno jakoby gumové raménko. Když odhlédnu od toho, že ty původní stíraly blbě, protože byly staré, tak je to všechno na jedno kopyto. Jen ty nové o hodně lépe vypadají... >:D . A rád bych potkal toho génia, který vymyslel automatické stěrače a ten zpožděný výkyv na setření. Něco bych mu řekl.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…