FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: přilepené gumy k podlaze
..... a od té doby se začaly stavět Potěmkinovy vesnice ......:-))
Tak mi tady pak napište, jak to dopadlo. Málem předřenou hadičku jsme u pár aut objevili , tak teď Action No. 2 .
Načepoval jsem tu leteckou naftu u SHELLu. Celkem nic dramatického nepozoruji. Ale možná přece jen : zdá se mi., že i přes zimní počasí neklesá teplota při jízdě jako dřív. Přesto, že bylo pod nulou , tak mi na konci asi půlhodinového ( ! ) sjezdu Mohelničáku ručička teploměru téměř neopustila středovou polohu......tak to už je co říct :-)) Leda by se sekla :-) -
"-- skrytý --" 11.03.06 10:09
« lupání
No ja jsem si toho vsiml minule kdyz jsem nechal stat auto na dvore o dovolene. Po tydnu jsem se snim rozjel a pri otaceni volantem se ozyvaji takove zvuky, jako kdyz clovek brnka na hodne natazenej gumovej tlustej remen ??? Nejhorsi je, ze se to zklidnilo az pri asi dvacatem otoceni volantu plny rejd doprava doleva. Ale i potom to je trosku slyset. Kdyz jedu rovne a netocim volantem tak vubec nic. Co to muze byt? A to je to 7mesicu stare auto s 16000km. -
« Re: Re: přilepené gumy k podlaze
Tak to vím náhodou naprosto přesně :-) Jedná se o vůli uložení tyče volantu do čepu řízení...... Je na to recept : žádat v servisu NATLAKOVÁNÍ maziva ( vazeliny nebo co toje ) do toho spojení ( je to nějaký vícehran ). To pevné mazivo se tam přes mazničku natlakuje a tu vůli částečně vymezí a částečně ten projev není tak ostrý jako čistě kov na kov...... -
"-- skrytý --" 10.03.06 12:29
« Re: lupnutí
to SIM: ne, toto je úplně něco jiného, jasně, destičky se vždycky musí nejdříve odtrhnout od kotoučů, zvlášť po dešti, ale tohle je skutečně lehké ťuknutí do volantu, někdy ne přesně v momentě rozjezdu, ale např. vyjedu z prakoviště téměř bez plynu a v momentě lehké akcelerace kdy se auto jakoby zhoupne, tak to v tom volantu lupne -
« Re: ročník
petr t: no jo, to by pak zbyvala jako hypoteza jeden trochu poskozeny vstrikovac, coz me netesi. Abych rekl pravdu, tak jsem jine prijatelne a trochu logicke vysvetleni resetu ridici jednotky pri jizde na dalnici neslysel (krome jednoho pripadu, kdy mel clovek totalne v haji baterku, coz ovsem moje neni). -
"-- skrytý --" 10.03.06 10:42
« Re: Re: Re: Re: Cvakání
to Davidoff: poté co jsem prošel všemi závadami které jsem tu i dříve popsal, nemám již sílu toto řešit přes servis, nejhorší jsou závady které se těžko prosazují a vypadají spíše jako subjektivní pocit, ale když se tady o tom začalo psát, musím říct že mám naprosto stejný pocit již od doby co bylo auto úplně nové, naprosto přesně jak popisuješ, nejvíc při rozjezdu z místa, dpoředu či dozadu, prostě ve chvíli kdy se to auto pohne tak lupne ve volantu. Již od začátku jsem to přisuzoval nějaké vůli ve volantu, řízení, přední nápravě nebo tak. Jakmile auto zabere a jakoby se zhoupne, něco do volantu ťukně nebo v něm jakoby přeskočí. Zejména bych řekl ráno, když do toho sednu a není to čerstvě po jízdě, tak v tom vždy při prvním pohybu auta lupne. Řekl bych že po jízdě to pak už nedělá, nebo to není takové abych si toho všiml, proto jsem tomu nepřikládal žádný význam, jako že když se to zahřeje, rozhýbe, promaže apod. tak to nedělá............?