FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  22:07

« Co se stalo...

Laďo, z principu se nemůže výrobní vada projevit na celé sadě vstřikovačů najednou - zvlášť pokud byla kombinace 1 starší plus 3 novější a odešly všechny 4 naráz.
    Je to palivo. V případě závady z výroby by "neodešly" všechny najednou ale jeden, max max dva...
    Co je to za to aditivum to ADAT??? To neznám!
    Máš účtenky? Možná nevyhraješ ale na podezřelou pumpu můžeš poštvat ČOI a pokud jim prokážou špatnou naftu, budou platit, případný soud nemohou vyhrát ( a v tichosti radši zaplatí...)
    Kolik jsi najel po výměně 3 vstřikovačů?
    Ta závadná nafta která způsobila poruchu 3 vstřikovačů a 1 pístu tam tehdy zůstala v nádrži anebo byla vypuštěna a nádrž vyčištena???
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  20:53

« Vstřikovače

Ahoj Petr T.,
    tak jsem jezdil zhruba 1 měsíc a už zase je auto nepojízdné. >:-[] >:-[]
    V neděli když jsem jel z lyží,tak mi zase začala blikat kontrolka
    žhavení , ale tentokrát bez cukání motoru,pouze se snížil výkon motoru(asi nouzový režim).Nešlo to ani resetovat klíčem zapalování.
    V pondělí ráno už jsem ani nenastartoval,auto odtáhli do servisu a
    zjistili všechny čtyři vstřikovače špatné. >:-[] (tři jsem měnil před měsícem)
    Podotýkám,že od opravy prasklého pístu tankuji pouze SCHELL a přidávám aditivum od ADAT.
    Můžeš mi prosím Tě napsat jaký na to máš názor,protože mě to připadá absolutně nesmyslné,aby byly všechny čtyři vstřikovače naráz v háji.
    Dle sdělení servisu PAS,je to údajně špatnou naftou.
    Díky za odpověď.
    Laďa
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.06  13:22

« olej

DIM & olej: ten olej do Oktavky muze byt tak drahy, pokud se jedna o longlife, tj. olej pro servisni intervaly az 50 tkm. Normalni olej, co se meni po 15 tkm, stoji vyrazne min.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 22.03.06  13:15

« hadička reloaded

DIM:
    Ze kdy máš prosímtě vlastně to auto? Já jen, že moje 11/2004 to má vyřešeno takovou svorkou odkloňovací. Prostě se hadička s tou hranou nepotká. Pokud jsem teda našel správně to místo - ale ani jinde nevidím nic, co by se mělo jak ošmrdlávat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  11:41

« Bez nadpisu

ja mam 5w-40 v prirucce, ale mam starsi typ.
    jinak za BP 5w-40 jsem dal 260kc/l
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  11:04

« Re: tdci a olej

Olej má být podle návodu 5W/30, jen mě zaráží tak nízká ceno, do octávie stál litr cca 600 Kč ........
    Celková cena 3200 Kč, v záruce vyměnili Xenon, který je teď nový a má úplně jinou barvu :-(( Ten starý je hodně dožluta, ten nový bílý...
    Jinak opravili tu prodřenou hadičku :-)) ( po upozornění, samozřejmě :-) )
    A seřizovali táhle řazení, jednička tam šla někdy hodně špatně, teď je to lepší...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  08:13

« tdci a olej

no nevim, ale ja si nasel, ze olej do tdci ma byt 5w-40........
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 21.03.06  18:09

« Garance

DIMe, nějaké další podrobnosti? Co dělali, co případně našli divného, co to stálo?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  17:00

« tdci a olej...

Ten olej je totiz ACEA A1/B1, coz znamena, ze je mene viskozni(lehkobezny olej), coz by mohlo znamenat, ze pri vyssi teplote oleje ten olej prestava mazat tak, jak napriklad ACEA A3/B3..Ja si olej do meho tdci kupuju sam-Mobil 5w-50....Tim ale nechci rict, ze ve fordu davaji do motoru olej, kterej na to neni delanej. Ten lehkobezny olej ma vliv na lepsi spotrebu, mozna i dasli veci...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.06  15:18

« Re: Re: Re: Re: Garanční prohlídka.

Potřebuje TDCi plnou syntetiku ?? Zaráží mě cena za olej asi 150 Kč/l . To syntetika určitě není ..........Napsáno je jen 5W/30
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.06  13:46

« Re: Re: Re: Garanční prohlídka.

Xenon stojí 17 tis................. a je v garanci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.06  18:31

« Re: Re: Garanční prohlídka.

Dík. Jsem zvědav , jestli je xenon spotřebák a nebo je na něj záruka......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  12:11

« Re: Garanční prohlídka.

zkus mrknout tady [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.06  11:37

« Garanční prohlídka.

Kolik si mám připravit na garanci po 40 tis. km.?? Na co si dát pozor a co žádat ??
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.06  00:24

« Re: Re: Re: 2.2 TDCI nebo 3.0 V6 204 k ???

Odpovím: na lyže do Rakouska, plnéauto, lyže a tak.....spotřeba 5,4 l....jen ten poblikující xenon.....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  16:46

« Re: lupání

Taky jsem pri otaceni volantem slysel takovy divny praskani, slo to od jednoho kola.. Kdyz jsem volal do servisu (Motol) rikali, ze vi cim to je a pak to na pockani opravili.. Myslim ze sundali kolo a neco tam dothli..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  10:26

« Re: Re: 2.2 TDCI nebo 3.0 V6 204 k ???

O tomhle jsem taky uvažoval. Nakonec jsem to zavrhl, protože:
    - spotřeba bude jistě 1,5 - 2x větší
    - větší pojistka
    - horší následný prodej
    Ale lákalo mě to.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.06  08:47

« Re: 2.2 TDCI nebo 3.0 V6 204 k ???

A co spotřeba? spíš 9-10 litříků, nebo spíše 13-14 l ?
    Jak je to při 170 na dálnici? 12 nebo 16 litrů?
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.06  08:45

« 2.2 TDCI nebo 3.0 V6 204 k ???

Pánové, děkuji Vám za všechny příspvěvky, báječně jsem si početl....
    Tento týden jsem chtěl objednat 2.2 TDCI Mondeo....
    Ale když čtu ty hrůzy o vstřicích, napadá mě otázka:
    Není přece jenom ve finále výhodnější 3.0 V6 204 k ???
    Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Spolehlivost, výdrž?
    Budu vděčný za jakoukoliv zkušenost...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  23:26

« Bez nadpisu

Jinak zatím jezdím - zač.ledna snímač otáček - ani mi nic neťuká a gumy se taky nepřilepují , ani v garáži .
    Občas mám ale problém s tím, že se hřeje kolo - zadní , levý . Nejdříve mi v servisu (neaut.) vyměnil lanko ruční brzdy , chvíli byl klid . Potom znovu zkontroloval a vypadalo to že je v pořádku , ale teď po měsíci zase . Asi budu muset nechat vyměnit celou brzdu . Kotouče zatím dobrý , destičky mi měnil asi v říjnu . :?: :?:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…