FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Vstřikovače
Ahoj Petr T.,
tak jsem jezdil zhruba 1 měsíc a už zase je auto nepojízdné. >:-[] >:-[]
V neděli když jsem jel z lyží,tak mi zase začala blikat kontrolka
žhavení , ale tentokrát bez cukání motoru,pouze se snížil výkon motoru(asi nouzový režim).Nešlo to ani resetovat klíčem zapalování.
V pondělí ráno už jsem ani nenastartoval,auto odtáhli do servisu a
zjistili všechny čtyři vstřikovače špatné. >:-[] (tři jsem měnil před měsícem)
Podotýkám,že od opravy prasklého pístu tankuji pouze SCHELL a přidávám aditivum od ADAT.
Můžeš mi prosím Tě napsat jaký na to máš názor,protože mě to připadá absolutně nesmyslné,aby byly všechny čtyři vstřikovače naráz v háji.
Dle sdělení servisu PAS,je to údajně špatnou naftou.
Díky za odpověď.
Laďa -
-
« Re: tdci a olej
Olej má být podle návodu 5W/30, jen mě zaráží tak nízká ceno, do octávie stál litr cca 600 Kč ........
Celková cena 3200 Kč, v záruce vyměnili Xenon, který je teď nový a má úplně jinou barvu :-(( Ten starý je hodně dožluta, ten nový bílý...
Jinak opravili tu prodřenou hadičku :-)) ( po upozornění, samozřejmě :-) )
A seřizovali táhle řazení, jednička tam šla někdy hodně špatně, teď je to lepší... -
"-- skrytý --" 21.03.06 17:00
« tdci a olej...
Ten olej je totiz ACEA A1/B1, coz znamena, ze je mene viskozni(lehkobezny olej), coz by mohlo znamenat, ze pri vyssi teplote oleje ten olej prestava mazat tak, jak napriklad ACEA A3/B3..Ja si olej do meho tdci kupuju sam-Mobil 5w-50....Tim ale nechci rict, ze ve fordu davaji do motoru olej, kterej na to neni delanej. Ten lehkobezny olej ma vliv na lepsi spotrebu, mozna i dasli veci... -
« 2.2 TDCI nebo 3.0 V6 204 k ???
Pánové, děkuji Vám za všechny příspvěvky, báječně jsem si početl....
Tento týden jsem chtěl objednat 2.2 TDCI Mondeo....
Ale když čtu ty hrůzy o vstřicích, napadá mě otázka:
Není přece jenom ve finále výhodnější 3.0 V6 204 k ???
Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Spolehlivost, výdrž?
Budu vděčný za jakoukoliv zkušenost... -
"-- skrytý --" 13.03.06 23:26
« Bez nadpisu
Jinak zatím jezdím - zač.ledna snímač otáček - ani mi nic neťuká a gumy se taky nepřilepují , ani v garáži .
Občas mám ale problém s tím, že se hřeje kolo - zadní , levý . Nejdříve mi v servisu (neaut.) vyměnil lanko ruční brzdy , chvíli byl klid . Potom znovu zkontroloval a vypadalo to že je v pořádku , ale teď po měsíci zase . Asi budu muset nechat vyměnit celou brzdu . Kotouče zatím dobrý , destičky mi měnil asi v říjnu . :?: :?:
Je to palivo. V případě závady z výroby by "neodešly" všechny najednou ale jeden, max max dva...
Co je to za to aditivum to ADAT??? To neznám!
Máš účtenky? Možná nevyhraješ ale na podezřelou pumpu můžeš poštvat ČOI a pokud jim prokážou špatnou naftu, budou platit, případný soud nemohou vyhrát ( a v tichosti radši zaplatí...)
Kolik jsi najel po výměně 3 vstřikovačů?
Ta závadná nafta která způsobila poruchu 3 vstřikovačů a 1 pístu tam tehdy zůstala v nádrži anebo byla vypuštěna a nádrž vyčištena???