FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
exup 27.03.06 19:15
« Re: Re:
Myslíš jako rozdíl ve výkonu jo? Řeknu Ti to takhle:
Pocitově, když sedneš z 1,9 do 2,0, cítíš rozdíl hlavně ve vyšších otáčkách - cca nad 3000 ot. Tam 1,9-ka skoro končí. 2,0 tahne vesele dál, až do 4000 ot. Takže dojem si odnášíš jednoznačný. 2,0 je silák, jak se leckde píše.
No ale ještě z jiného soudku. Tuhle jsem jel ze Strakonic směr Javorník, vžyť to tam trochu znáš. Na výjezdu ze ST jsem dojel stejnou OII jako mám já. Kombi, stejná barva, bez označení motorizace. Jen podle výfuku jsem poznal, že je to nafťák. Za značkou obce na to začal šlapat (zmerčil mě v zrcátku..) tak, že jsem ho v tom provozu nepředjel. Až na konci Strunkovické roviny, a to ještě "na brzdy". Jak jsem ho předjel, začal na mě blikat jako blázen. Zahnul jsem za kolejemi na Vacov a on ne na Volyň, ale za mnou! Pořád blikal a držel se mě. Myslel jsem si, že je zhrzený a léčí si dálkovými svoji uraženou ješitnost. Tak jsem přidal, plyn každou chvíli na podlaze. Hele a on pořád za mnou! To už jsme jeli docela kudlu, na těch okreskách. Ale zatáčky jsem nijak neřezal, vezl jsem mého staršího otce.., v nich mě doháněl. Když byl kopeček, mírně jsem mu zase ujížděl, když šlo o tah. V úsecích na srdce mě ale dojížděl, na srdce jsem zase až tak nejel. Držel se mě, trvale blikaje, asi 20 km!, až jsem na křižovatce pod Rohanovem (na úpatí Javorníku) zastavil, zůstal sedět v autě, stáhnul okénko, nabral plnou hrst desetikorun co vozím v autě do vozejků do sámošky, abych měl tvrdší pěst a čekal co bude. Asi že poteče krev. On přišel a povídá, že prej mám stejný auto jako on a že se chce jen zeptat, jestli mi taky gumové těsnění kolem dveří odírá lak kolem celého jejich obvodu. Já že mně teda né. Šel jsem se mu na to podívat a ono mu jo! To jsem teda ještě neviděl. A že jak se mu to auto pořád nějak sere. Povídám mu v žertu, vyškolen diskuzemi na OII, no to Vaše auto museli asi vyrobit v pátek.. A on že jo! Ale o to nejde. Ptám se, co tam máte za motor, že jsem vás nemoh' setřást? Dvoulitra? Prej že 1,9-ku. No tak je ale * vočipovanej, ne?!, povídám. Prej že ne.
Tak asi takhle, no. Takže závěr: že by si 2,0 s 1,9 zrovna hrála, to zase ne. Do jisté, či spíš značné, míry to samozřejmě závisí na strojnících. A tenhle byl docela šikovnej. Vždyť považ, zatímco já najížděl 1000x projeté trase optimální stopu s tím mým silákem, on stačil v závěsu ještě celou cestu blikat!
:shock: -
"-- skrytý --" 27.03.06 19:14
« Nééééééééééé
Né ironicky né...
I když...
Je mi líto těch lidí zpracovaných propagandou Škoda-VW.
Problém je v tom že je kvalita motorového oleje je opravdu kritická. Pokud těmito auty nepojedeš "šetřivě", dočkáš se nepříjemného překvapení v podobě odchodu turba (ve vyskoých ot. při dálničním režimu olej dostatečně nemaže, je opravdu potřeba občas zvolnit a nechat turbo vydechnout).
Olej musí být opravdu kvalitní - pokud ne, budeš mít problémy buď s turbem (maže motor) nebo s motorem (maže turbo).
Dále pak si PDčko vyrývá v hlavě nějakou drážku, někdo mi to popisoval - posléze je třeba repasovat hlavu.
Resume: problémy přijou později ale budou o hodně větší. -
exup 27.03.06 17:55
« Bez nadpisu
Petře T., nejsem si jist, zda jsem Tě rozesmál já (Ty ano?). O oleji ode mě nepadlo ani slovo, když s ním začínáš svoji řeč. To DIM a jeho fritovací olej..
Proč je smutné, že olej pro PD nemaže nic pořádně? Má tím pádem PD motor i jeho turbo nižší životnost než třeba TDCI? Jakože se dříve "vyšmejká"? Jezdím s tíhle olejem vesele, smutno mi z něj rozhodně není. Dění na styčných plochách rotujících a vzájemně se troucích součástí mého motoru nijak neprožívám. A starosti lidí z VW mě moc mezajímají, to je jejich džob. Já jsem jen uživatel a vlastník jejich výtvoru. Ani k němu nemám nějaký silný citový vztah. Skoro naopak. S podvodně prezentovaným průběhem krouťáku v tech. údajích mě docela nasrali. Jinak to 2,0 TDI jede docela slušně, s dost slušnou spotřebou. V tom mě vyhovuje. Samozřejmě doufám, že nebudu jedním z té řady, které vlastnictví PD bude jednou moc mrzet, jak píšeš. Rozhodně mu tady, mezi TDCI, nehodlám dělat reklamu, ani ho obhajovat a "zavirovávat" jím vaše téma. V mém příspěvku níže jsem jen chtěl oslovit DIMa, se kterým jsem vedl přátelské diskuze v tématu OII, když se jí tam ještě celkem aktivně účastnil. Nic víc, nic míň. On mě porozuměl, myslím. Pokud jsem Tě rozesmál jakože ironicky, pak nebuď tak tragickej a neber si věci tak osobně. Navíc - když nejsou tak ani myšleny. Pokud jsem Tě rozesmál doopravdy, těší mě to. Tak to má být. -
« Re: Denní světla
Pokud vím, tak to jsou jen ty parkovačky, tzv. obrysová světla, a s těmi se samostatně jezdit, myslím, vůbec nesmí.
PETR T :
Podle mě 130 tis km je na auto v ceníkové ceně téměř 1 mil Kč sakra málo.... tak jako tak.
On tam ale měl Laďa přece diagnózu prasklý píst. ......!?
Je to pořád dokola : chytnul svinstvo .....u JETu, mimochodem já tam taky občas beru.......ale kde jako ještě jinde má tankovat, než u takové renomované pumpy na tak frekventovaném tahu ?? Z mého pohledu je to normální konstrukční problém, který pak byl vyřešen ale ne zpětně , pochopitelně. Ono i ten SHELL má u té "lepší" nafty napsáno, že je to vyrobeno speciálně pro ČR !!! Že bychom byli pro SHELL takový trh ?? -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:10
« Jaké jsou problémy s PDčky
Teď jsi mne opravdu rozesmál exupe.
- motorový olej pro PDčka je kompromisem mezi turbem a ostatním tudíž:
--nemaže dobře ani turbo ani motor, smutné že?
--s naftou možná takové problémy nemají, ale to ostatní....
---věř mi, řada lidí ve VW si oddechla když byla klika podporující PDčka nucena kvůli emisím tyto systémy vzdát
---již teď je s PDčky řada problémů (chceš telefon na pár lidí co se tím zabývají), ještě to řadu lidí bude moc mrzet, že je mají. Porucha PDčka znamená často repas hlavy. -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:03
« 130000 km
Pánové DIM a RAFI007:
Ono to tu nepadlo ale než se vozidlo Ladi dostalo do ČR, najelo v SRN 130000 km !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… /> Prakticky okamžitě po zahájení v provozu CHYTNUL Laďa svinstvo u jakési JETky a stupidní sesvis v Zábřehu tam po opravě toto palivo na 99% nechal.
130 tisíc je slušný nájezd na ZJEVNĚ všeobecně kvalitnější palivo na západ od nás, K.O. dostalo vozidlo bohužel u nás. -
« Re:
RAFI 007 : Zásah do vstřikovacíhi systému tam jednoznačně v polovině roku 2003 proběhl a byl způsoben právě těmi problémy.....ale s nekvalitní naftou v ČR to rozhodně souvislost mělo. Od té doby víceméně všichni tvrdí, že už je to zcela výjimečný problém......a nafta bude zřejmě pořád stejně " kvalitní" jako tehdy....... -
"-- skrytý --" 26.03.06 23:58
« Bez nadpisu
Možná má Petr T.pravdu o nekvalitní naftě ničící kvalitní Mondeo TDCi , ale pak nechápu tento příspěvek od DIM:
PetrT : podle všeho už mají opravdu motory TDCi od II.pololetí 2003 problémy jen velmi zřídka, včera mi to potvrdil i servis, že mají asi jen 2 případy od té doby, předtím skoro všechny auta, co prodali......tedy i to moje původní.
To vše potvrzuje moji doměnku o dovozu TDCi 2001-2003 z německa s uvedenou vadou, kteří to řešili jako DIM.Rychle se zbavit zmetku .Mně se začalo rozpadat auto už po tydnu,takže mně to platil Ford v rámci záruky.
K dnešnímu dni jsou daleko za 200.000,-.
Petr T by měl uvést poměr vadných vstřiků např FIAT JTD z roku 20002 a MondeoTDCi na 100 aut.Dle mne to bude tak 1:100. -
« Re: Re: Re: Odpravené vstřikovače
Petře T : možná si už trochu nerozumíme . Já nepochybuji o kvalitě a nekvalitě nafty. Především pochybuji o tom, že se dá něco vysoudit po čerpací stanici. A pokud servis odmítne záruku na garanci kvůli té naftě, tak je to pořád dokola.
Laďo : Rozumím Ti a držím Ti palce. U mě to bylo ještě komplikováno tím, že všechno, co se předtím s tím autem dělalo bylo v rámci záruky, tudíž jsem neměl faktury s popisem práce, neměl jsem zpět vadné vyměněné díly.........
A v neposlední řadě mi ten servis nabídl odkup předváděčky 2,2 kterou mám teď a současně odkup toho vadného auta. To mi řešilo vše jednou ranou a neměl už jsem žádný důvod se v tom dál šťourat. V tvé situaci je to přece jenom jiné.............. -
« Re: Re: Odpravené vstřikovače
Čau DIMe,
pořád jsou to moje prachy,ať bez DPH,zdaněné nebo nevím co. :x :x
No a jakým směrem to budu hnát? - "cestou,necestou,polem,nepolem" >:D
Po dnešku už jsem zase o hromadu chytřejší.Všeobecně,v případě výměny vstřikovačů je v prní řadě nutné zjistit důvod poškození.(nafta,vadný vstřikovač atd.)Dále je dán výrobcem vstřikovačů postup,který doporučuje jednotlivé kroky k tomu,aby se porucha neopakovala.(velice důležité - ověřeno u tří nezávislých servisů) :idea:
Celkově je to postaveno na tom,že ty jako zákazník tyto informace nemáš,do té doby,než se ti rozsvítí kontrolka žhavení,pořádně tě to nasere a servis ti řekne cenu opravy.Pak začneš zjišťovat,volat atd.atd a nestačíš valit oči.
A to je právě ono,že ať se na to díváš jak chceš, tak šance je míň než minimální, spor by byl pravděpodobně dlouhý a drahý, mezitím bys stejně musel tu opravu zaplatit, protože bez auta se neobejdeš.........
tak to je právě to,na čem to opravny staví - nedostatek času,informací a chuti tohle to všechno absolvovat a samozřejmě další náklady na právníka,který Tě bude zastupovat.Ale já jsem se rozhodl,že v případě neuspěchu mimosoudního vyrovnání do toho půjdu,protože pokud všichni budem sklánět hlavy mohly by nám tak zůstat nadosmrti.
Určitě Tě budu informovat jak to všechno probíhá.
Ciao Laďa -
« Re: Boj
Čau Petr T.,
děkuji Ti velice za nabídku,vážím si toho,ale po dnešku už mám v hodně věcech jasněji >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Bojovat budu,nenechám ze sebe dělat idiota jen kvůli tomu,že nemám dostatek informací a někdo neodvádí plně profesionální práci,kterou já,
jako zákazník platím. >:-[] >:-[]
Ciao Laďa -
"-- skrytý --" 24.03.06 18:41
« Co se všechno dělá s naftou
To DIM:
- na čerpačce nebo ve skladech se odebere (rozuměj ukradne) určité množství, objemově se doplní vodou a počítá se s odkalením (zaplatí provozovatel čerpací stanice - nutné vedlejší náklady)
- při dopravě od distributora se nevyprázdní cisterna od zbytků benzínu a dopravuje se nafta (zbývá i přes 1000 litrů benzínu) výsledek snížení bodu vzplanutí, cetanového čísla, snížení mazivosti
- s naftou se míchá LTO (má jinou barvu a vyšší obsah síry) - barva se upraví vlitím KYSELINY SÍROVÉ - jestlipak si dovedeš představit, co to může udělat se vstřikováním?
- po létě se přechází na zimní naftu, použije se zbytek rok staré skladované nafty plné nakondenzované vody, neupravené, neodkalené
- po zimě se přechází na letní naftu, použije se zbytek rok staré skladované nafty plné nakondenzované vody, neupravené, neodkalené
- používá se nafta z tzv JZD, neodkalená a neaditivovaná
- nakrade se nafta ze zemědělské techniky a stavebních strojů, uloží se do nádrže, neupravuje se, neodvodňuje se apod.
- používá se špatně skladovaná směsná nafta která se rychle rozkládá mikroorganismy za tvorby kyselých produktů které narušují vnitřní kovové součásti čerpadla
--- stačí Ti to nebo mám ještě přitlačit??? -
"-- skrytý --" 24.03.06 18:30
« Re: Re: Re: Odpravené vstřikovače
DIMe,
stačí porovnat předepsanou proceduru výměny vstřikovačů a fakturou z diesel servisu.
Pokud tam nebudou některé práce provedeny, pak má Laďa slušné šance něco z toho vytřískat - přitlačit a mimosoudně.
Moc se mi líbí jak pořád pochybuješ o vlivech paliva na vstřikovací systémy.
Dobře - hraniční případ. Natankuješ čistou vodu - myslíš že až do zastavení vozidla něco na autě nepoškodíš? Piš si že ano. -
"-- skrytý --" 24.03.06 18:25
« Hypernova nevadí
Hypernova v zásadě nevadí, je tam velký obrat paliva a na pančování tam není čas a také tam není žádný nájemce který by to chtěl dělat...
Ty generace - v zásadě podle druhu čerpadla (systém s CP1 má regulační ventil na výstupu z čerpadla (FIAT) nebo dokonce až na railu (Hyundai) - expadnované palivo se pak musí chladit. Systémy s CP3 (druhá generace) měly stejný tlak ale ventil v sání na vstupu čerpadla. Tlaky 1. generace 1350 bar se pak navyšovaly na 1600 bar a nyní se připravují systémy s 1800 bary (čerpadlo CP1H).
Přepadové kroužky: diesel.lhotka zavináč raz-dva.cz pan Podhradský, ale neleze do mailu moc často.