FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 28.03.06 11:58
« Bez nadpisu
DIM:Aditiva pro naftu jsme tu už řešili někde jinde.Názor se různí.Soukromě mám za asi 6 let dobrou zkušenost s aditivem od Castrol,dá se dohledat na jejich stránkách.
Je fakt,že silně ošizenou naftu asi nezachrání nic a paliv.systém se odporoučí.
V ČR mám už vyzkoušené pumpy a při dojezdu min. 1000 km na nádrž beru tam, kde vím,že bylo vše OK,ale nic to nezaručuje.
TDCI z počátku výroby je problém,venku řešili,zde se to metlo pod koberec,lidé dostali jemnější paliv.filtr,což není řešení,když byl problém v čerpadle,ale je to náplast pro Tom69,že i jinde....nicméně je to k vzteku takový přístup.
Motor s 90 tis je solidně zajetý,ale pokud je problém z výroby(TDCI),tak je to právě ta dávka km,kdy se problém může projevit.
Smůla,co jiného dodat.
Znám nějaké TDCi ,mají 100-150 tis a naprosto v pohodě,ale je to od r.v. 2004. -
« Re: Re: Prasklý píst
Jiří : když přemýšlím nad tím, co bych dnes udělal jinak, tak asi bych chtěl být u odběrů vzorků z nádrže a pohlídat si zasláním vlastního vzorku do zkušebny objektivitu toho zkoumání kvality. Protože servis bude pravděpodobně taky tlačen do co nejmenšího procenty garancí, a v dnešní době může být možné všechno........ -
"-- skrytý --" 28.03.06 10:48
« Re: 2,2dti
Dik za odpoved Petre T. Jinak ja o 2,2DTi slysel spis pozitiva(prvni schopnej diesel od oplu) oproti 2,0dti............
A ta 1,9 CDTi 110kw, tam neni naka zrada?
Ad problemy s Fordem, kolik jsi najel Jirko nez ti to zacalo zlobit? a jakej mas mesic vyroby?
Jak to tady slysim, zacinam mit celkem obavy 8-s Jsem zatim ok, ale................ -
« Re: Doporučení
PETR T : nezlob se, ale 90 tis km by měl být takový solidně vychytaný motor a ne , jak píšeš, na hraně rozsypání........ Přiznám se, že tvé reakce mi připadajií trošku protichůdné. Na jedné straně zdůrazňuješ, jak je naše nafta strašná ale na druhé straně teď zase píšeš, že vlastně jsou auta ze zahraničí na hranici životnosti ............ Zdá se mi naprosto jasné, že TDCi 2,0 modelový rok 2002 je velmi problematický co doživotnosti vstřikovacího systému v českých podmínkách. Proto byla v roce 2003 udělána úprava a proto asi taky SHELL přišel s jinou naftou pro ČR. Jestli soudruzi v Německu přivítali Jiřího Bartoše se slovy Tschechische nafta ( fakt "nafta" řekli ?? ), tak to asi taky není náhoda.
Aditiva jsou podle mě jen krokem k dalším komplikacím při dohadování se o tom, co mám v nádrži. Je jasné, že Ford dobře ví, že tento problém ta auta měla a dobře ví, jak to udělat, aby nemuseli v garanci měnit stovky vstřiků a čerpadel. To by asi manažer pro ČR neustál :-)) Takže se zaměří na to, co je v nádrži a ví, že má solidní šanci garanci odmítnout. A aditivum je v takovém případě další hřebíček do pomyslné rakve toho nešťastníka.
Možná máš s motory PD pravdu,, ale Škoda servis měl v tuto zimu u 2,0 TDi myslím asi dva problémy......... což je statisticky asi normální...... -
"-- skrytý --" 28.03.06 09:07
« Bez nadpisu
Petr T: máš pravdu,jen aby to nebylo vysokotl.čerpadlo z doby, kdy byl problém s materiálem a následně problém se vstřikovači.Doufám,že se mýlím a bude to jen prkotina. Jestli je výroba počátek 2002,je zde riziko čerpadla,později už má FORD tuto věc naprosto OK.
K naftě:to je v ČR problém,při četnosti kontrol....Kosek od bydliště je značkový prodejce,ale nevozili si palivo sami. Čojka jim změřila bod vzplanutí nafty 60 stupňů! To je pak složité,asi tam bylo i cosi jiného,než jenom nafta-přepravce dostal okamžitě padáka.
Aby problém nebyl kombinací vlivů.... :'-( -
"-- skrytý --" 28.03.06 08:38
« Doporučení
Jirko,
dá se říci že od takových 90 tisíc km riziko poruchy stoupá i v Německu. Takže Vy oba s Laďou jste to přivezli jeté tak na hraně - tomu já říkám syndrom převozu ze západu do ČR. Auta která na západě normálně jezdila mají náhle poruchu.
Doporučil by Ti nechat si v Hale přeměřit všechny 4 vstřikovače a pozor!!! I stav čerpadla. Hale je nejlepší, jinam nejezdi, určitě s tím nejezdi k jinému Fordu, nevědí která bije.
Vstřikovače by to ale tentokrát nemusely být, může to být ovládací ventil čerpadla...cca 4 tis. Kč. Nebo abnormální funkce nějakého senzoru...
Dej vědět. -
"-- skrytý --" 28.03.06 00:11
« Re: Prasklý píst
Zdravím,
pročetl jsem si diskusi a fandím Láďovi. Jsem na tom prakticky stejně. V říjnu jsme si pořídil Ford Mondeo kombi TDCi rok výroby 2002 - 96 kW 87 tis.km. Dovoz z Belgie. Byl jsem z toho auta nadšen. Bohužel na vánoce při cestě do Rakouska na hory - kontrolka žhavení .... Dohrabal jsem se do servisu v německu - a tam jsem slyšel "tschechische nafta" Řekli mi, že je to na velkou výměnu - tak jsme se dohrabal back to praglu. Výměna dvou vstřiku stála 18 tisíc - FORD HALE. Do té doby jsme bral pouze ve "značkových benzínkách" - nepomohlo to. Od té doby pouze u SHELLU - vše ok až do včerejška - po cestě z moravy na D1 opět kontrolka, tentokrát ne tak razantní pád výkonu jako posledně. Zítra se jdu obědnat na diagnostiku. Poradí te mi co vše mám chtít vědět a nechat udělat.
Díky Jirka. -
exup 27.03.06 19:15
« Re: Re:
Myslíš jako rozdíl ve výkonu jo? Řeknu Ti to takhle:
Pocitově, když sedneš z 1,9 do 2,0, cítíš rozdíl hlavně ve vyšších otáčkách - cca nad 3000 ot. Tam 1,9-ka skoro končí. 2,0 tahne vesele dál, až do 4000 ot. Takže dojem si odnášíš jednoznačný. 2,0 je silák, jak se leckde píše.
No ale ještě z jiného soudku. Tuhle jsem jel ze Strakonic směr Javorník, vžyť to tam trochu znáš. Na výjezdu ze ST jsem dojel stejnou OII jako mám já. Kombi, stejná barva, bez označení motorizace. Jen podle výfuku jsem poznal, že je to nafťák. Za značkou obce na to začal šlapat (zmerčil mě v zrcátku..) tak, že jsem ho v tom provozu nepředjel. Až na konci Strunkovické roviny, a to ještě "na brzdy". Jak jsem ho předjel, začal na mě blikat jako blázen. Zahnul jsem za kolejemi na Vacov a on ne na Volyň, ale za mnou! Pořád blikal a držel se mě. Myslel jsem si, že je zhrzený a léčí si dálkovými svoji uraženou ješitnost. Tak jsem přidal, plyn každou chvíli na podlaze. Hele a on pořád za mnou! To už jsme jeli docela kudlu, na těch okreskách. Ale zatáčky jsem nijak neřezal, vezl jsem mého staršího otce.., v nich mě doháněl. Když byl kopeček, mírně jsem mu zase ujížděl, když šlo o tah. V úsecích na srdce mě ale dojížděl, na srdce jsem zase až tak nejel. Držel se mě, trvale blikaje, asi 20 km!, až jsem na křižovatce pod Rohanovem (na úpatí Javorníku) zastavil, zůstal sedět v autě, stáhnul okénko, nabral plnou hrst desetikorun co vozím v autě do vozejků do sámošky, abych měl tvrdší pěst a čekal co bude. Asi že poteče krev. On přišel a povídá, že prej mám stejný auto jako on a že se chce jen zeptat, jestli mi taky gumové těsnění kolem dveří odírá lak kolem celého jejich obvodu. Já že mně teda né. Šel jsem se mu na to podívat a ono mu jo! To jsem teda ještě neviděl. A že jak se mu to auto pořád nějak sere. Povídám mu v žertu, vyškolen diskuzemi na OII, no to Vaše auto museli asi vyrobit v pátek.. A on že jo! Ale o to nejde. Ptám se, co tam máte za motor, že jsem vás nemoh' setřást? Dvoulitra? Prej že 1,9-ku. No tak je ale * vočipovanej, ne?!, povídám. Prej že ne.
Tak asi takhle, no. Takže závěr: že by si 2,0 s 1,9 zrovna hrála, to zase ne. Do jisté, či spíš značné, míry to samozřejmě závisí na strojnících. A tenhle byl docela šikovnej. Vždyť považ, zatímco já najížděl 1000x projeté trase optimální stopu s tím mým silákem, on stačil v závěsu ještě celou cestu blikat!
:shock: -
"-- skrytý --" 27.03.06 19:14
« Nééééééééééé
Né ironicky né...
I když...
Je mi líto těch lidí zpracovaných propagandou Škoda-VW.
Problém je v tom že je kvalita motorového oleje je opravdu kritická. Pokud těmito auty nepojedeš "šetřivě", dočkáš se nepříjemného překvapení v podobě odchodu turba (ve vyskoých ot. při dálničním režimu olej dostatečně nemaže, je opravdu potřeba občas zvolnit a nechat turbo vydechnout).
Olej musí být opravdu kvalitní - pokud ne, budeš mít problémy buď s turbem (maže motor) nebo s motorem (maže turbo).
Dále pak si PDčko vyrývá v hlavě nějakou drážku, někdo mi to popisoval - posléze je třeba repasovat hlavu.
Resume: problémy přijou později ale budou o hodně větší. -
exup 27.03.06 17:55
« Bez nadpisu
Petře T., nejsem si jist, zda jsem Tě rozesmál já (Ty ano?). O oleji ode mě nepadlo ani slovo, když s ním začínáš svoji řeč. To DIM a jeho fritovací olej..
Proč je smutné, že olej pro PD nemaže nic pořádně? Má tím pádem PD motor i jeho turbo nižší životnost než třeba TDCI? Jakože se dříve "vyšmejká"? Jezdím s tíhle olejem vesele, smutno mi z něj rozhodně není. Dění na styčných plochách rotujících a vzájemně se troucích součástí mého motoru nijak neprožívám. A starosti lidí z VW mě moc mezajímají, to je jejich džob. Já jsem jen uživatel a vlastník jejich výtvoru. Ani k němu nemám nějaký silný citový vztah. Skoro naopak. S podvodně prezentovaným průběhem krouťáku v tech. údajích mě docela nasrali. Jinak to 2,0 TDI jede docela slušně, s dost slušnou spotřebou. V tom mě vyhovuje. Samozřejmě doufám, že nebudu jedním z té řady, které vlastnictví PD bude jednou moc mrzet, jak píšeš. Rozhodně mu tady, mezi TDCI, nehodlám dělat reklamu, ani ho obhajovat a "zavirovávat" jím vaše téma. V mém příspěvku níže jsem jen chtěl oslovit DIMa, se kterým jsem vedl přátelské diskuze v tématu OII, když se jí tam ještě celkem aktivně účastnil. Nic víc, nic míň. On mě porozuměl, myslím. Pokud jsem Tě rozesmál jakože ironicky, pak nebuď tak tragickej a neber si věci tak osobně. Navíc - když nejsou tak ani myšleny. Pokud jsem Tě rozesmál doopravdy, těší mě to. Tak to má být. -
« Re: Denní světla
Pokud vím, tak to jsou jen ty parkovačky, tzv. obrysová světla, a s těmi se samostatně jezdit, myslím, vůbec nesmí.
PETR T :
Podle mě 130 tis km je na auto v ceníkové ceně téměř 1 mil Kč sakra málo.... tak jako tak.
On tam ale měl Laďa přece diagnózu prasklý píst. ......!?
Je to pořád dokola : chytnul svinstvo .....u JETu, mimochodem já tam taky občas beru.......ale kde jako ještě jinde má tankovat, než u takové renomované pumpy na tak frekventovaném tahu ?? Z mého pohledu je to normální konstrukční problém, který pak byl vyřešen ale ne zpětně , pochopitelně. Ono i ten SHELL má u té "lepší" nafty napsáno, že je to vyrobeno speciálně pro ČR !!! Že bychom byli pro SHELL takový trh ?? -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:10
« Jaké jsou problémy s PDčky
Teď jsi mne opravdu rozesmál exupe.
- motorový olej pro PDčka je kompromisem mezi turbem a ostatním tudíž:
--nemaže dobře ani turbo ani motor, smutné že?
--s naftou možná takové problémy nemají, ale to ostatní....
---věř mi, řada lidí ve VW si oddechla když byla klika podporující PDčka nucena kvůli emisím tyto systémy vzdát
---již teď je s PDčky řada problémů (chceš telefon na pár lidí co se tím zabývají), ještě to řadu lidí bude moc mrzet, že je mají. Porucha PDčka znamená často repas hlavy. -
"-- skrytý --" 27.03.06 12:03
« 130000 km
Pánové DIM a RAFI007:
Ono to tu nepadlo ale než se vozidlo Ladi dostalo do ČR, najelo v SRN 130000 km !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… /> Prakticky okamžitě po zahájení v provozu CHYTNUL Laďa svinstvo u jakési JETky a stupidní sesvis v Zábřehu tam po opravě toto palivo na 99% nechal.
130 tisíc je slušný nájezd na ZJEVNĚ všeobecně kvalitnější palivo na západ od nás, K.O. dostalo vozidlo bohužel u nás.
díky za rady. Budu vás informovat jak jsme dopadl.
to Lukoborec
měsíc výroby 9/2002
ujel jsem s tím autem asi 4000 km.
Nenapsal jsem ještě jednu věc. Poprvé se mi to stalo asi po ujetí 3500 km. Zastavil jsem vypnul motor nastartoval a vše ok. Volal známím a ti mi řekli že to může být váha vzduchu nebo tryska. Auto bylo ok tak jsem to dál neřešil(byl jsme blbec). Najezdil jsme dalších 2 500 a pak konec. Opravdu konec - auto se kompletně vyplo, jediný se zapnul vystražný trojúhelník. Na dálnici v rychlém pruhu při přejíždění náklaďáku super záležitost - zejména řízení bez posilovače je skvělé. :(