FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re:
DIM: naprosty souhlas. Reseni vyhnete se te a te pumpe je sice prace navic, ale prijatelna - zas tak moc cloveka nezatezuje. Ale primichavat oleje apod. jeno, aby to jezdilo, to neni pro normalniho uzivatele.
Na druhou stranu se mi nelibi, co obcas - i dle kontrol COI - muze clovek natankovat u pumpy. Ta nafta taky dost stoji...
Asi nejjednodusi je poridit si pristi auto benzinak - to resi vice mene oboji problemy. -
"-- skrytý --" 03.04.06 12:47
« M2T
Jenyku, i mojí osobě to poradili. >:D
Přišlo m i to ujeté ale mohu Tě ujistit že žádný namodralý kouř se z výfuku nelinul. >:-[]
DIM: Já si sako neumastím, neb ho nepoužívám (zaplaťpánbu). >:D
Ale jinak máš pravdu, kolikrát jsem si zprasil ruce - ty si ale většinou při tankování nafty zprasíš stejně... -
« Re: Re:
Petře, já potřebuji jezdit a ne si někde v koupelně zřídit malou ropnou laboratoř s kalendářem, kdy kde co jsem dal co mám dát, kdy jsem naposledy dolil olej pro dvoutakt, aditivum, naftu SHELL, naftu z Belgie, originál filtr s garantovanou propustností 2 mikrony, o kolik zkrátit servisní prohlídky .............a stejně CITUJI TVUJ PRISPEVEK :Já mám 115 tisíc a pořád čekám kdy vyplivnou a nic. ...............
Tak si představuji život motoristy v době Postřižin a Motocyklů značky Laurin a Klement........a pak večer tě tak jak tak přitáhly krávy ......aditiva neditiva.........
JA CHCI ALE JEN JEZDIT, ZA TY PENIZE !!!!!!!!
A nechci mít věčně umaštěné sako od nějakých ropných derivátů. To chci fakt tak moc ?? Údržba podle návodu a jinak nic. A záruka........ -
"-- skrytý --" 31.03.06 23:02
« Re: Re:
To s olejem pro dvoutakty snad nemyslíš vážně??? Mondeo bude smrdět jako traboš??????? A už vidím v servisu, kdyby to nejdebože odešlo...víte, on jeden borec na netu psal ať tam leju olej do dvoutaktu...ale že mi tu záruku uznáte???? Tedy tuhle diskusi sleduju a už mám pocit, že je to v rovině paranoie. -
"-- skrytý --" 31.03.06 21:22
« Re:
Jiří Bartoš:
No, něco Ti říci musí...
Já mám 115 tisíc a pořád čekám kdy vyplivnou a nic.
Faktem je že 1/3 kilometrů najezdím v cizině, tam si autíčko vždycky oddychne protože dostane dobře nažrat a jezím na 6tku max. 130tkou (UK, Belgie, Francie, Německem prolítnu...) to autu sedí...
...a dávám aditivum a servisuji to v kratších než předepsaných intervalech, filtry originál Delphi a 2mikronové (teď už jsou všechny 2mikronové).
Nevěřte tomu, že náhrady zmáknou totéž co originály. Originály jsou VŽDY patentované - nedají se napodobit - tudíž náhrady budou vždy horší...
Pokud máš Euro3, bez filtru částic, dávej po dobu záběhu nových vstřikovačů (to je moje teorie ovšem) tak 10 tis. km M2T olej pro dvoutakty - TEN MAŽE - půl flašky na nádrž... dával jsem, a potom aditivum (pokud netankuji u Shellu) a zatím nemám problém - že by řešení??????????? :D -
"-- skrytý --" 31.03.06 19:54
« Re:
100 tis je málo. Výmluva.
K naftě a filtru:když se vyskytl v počátcích výroby TDCi problém,tak sice dávali jemnějí fitr,ale ten problém byl ve vysoklotlakém čerpadle a filtr se nachází před ním...to nemá cenu komentovat,tenhle přístup.
Nebo-li:háží to na naftu,ale nepřiznají chybu z počátku výroby.Další šmejdi. >:-[] -
"-- skrytý --" 31.03.06 17:23
« Bez nadpisu
Zdravím,
informuji vám jak jsem dopadl s podruhé rozsvícenou kontrolkou žhavení.
Tak poprvé před 3 měsíci to byly vstřiky na 2 a 4 válci. Dneska to byly pro změnu vstřiky na 1 a 3 válci + nový filtr paliva. Ptal jsem se kde se stala chyba :-( .
Bylo mi řečeno následujíci
1. 100 000 km je už na hraně životnosti vstřiků
2. kombinace 2 nové x 2 staré vstřiky zatěžuje ty staré
3. a tady jsem hodně vytočený - kvalita nafty
Při koupi auta jsem si nechal standartně vyměnit všechny filtry a náplně - bohužel tam nedali originální palivový filtr ale něco jiného. Problém je v tom, že si Fort po problémech se vstřiky z počátku výroby TDCi nechal vyrobit filtr s propustností 2 mikrony, kdežto standartni je 5 mikronů. Ford se tím jistí - bohužel tohle jsem netušil >:-[] a nepohlídal si to. Takže je klidně možné, že by mím problémům zabránil kvalitní filtr. -
« Re: Bosch
Takové zastavení výrovbní linky je opravdu velmi drahá záležitost, o tom něco vím..........´taky už jsem měl sto chutí účtovat jim stejným způsobem zastavení mého auta :-))
Takže v BMW je Bosch ! Tak na co už se mohu dneska spolehnout ?????? :-))
Já vím, Petře, na aditiva :-) -
"-- skrytý --" 31.03.06 16:02
« Bosch
DIM: Chachá...V BMW je všude bez výjimky Bosch.
Od konce tohoto roku se Delphi začíná montovat do Mercedesů, Bosch zklamal a zaplatil 160 mil. Euro za vady na čerpadlech které donutily Mercedes zastavit výrobní linku...
Ford na druhé straně začíná využívat služby japonského Densa a to v nových Transitech a Rangerech a to právě kvůli velké výdrži Japonců. Ale - vstřikování do Rangerů se vyrábí v Thajsku a do Transitů v Maďarsku... (Stejně tak jako spousta Bosche se vyrábí v ČR?!?!?). -
« Re: Re: Re: Re: Koupě Mondea 2,0 TDCi
Management je právě velmi znalý věcí : zadají úkol být co nejlevnější, samozřejmě v deklarované ( přiměřené ) kvalitě. A pak jsou spokojeni. Auto je tak na ty tři roky, pak se musí udělat nové a ty staré už musí být opotřebovány, aby se kupovaly ty nové a ještě lepší. Pak si s údivem přečteme , že ten náš " starý " model, který byl v testech jako betproblémový vynášen až do nebe bude konečně zbaven všech obrovských problémů, a ten nový, to bude konečně to pravé a nej.........ale jenom na ty tři roky:-)...........
Nakonec přiznejme si, že v Evropě ještě vládne jakási nostalgie po věhlasných značkách, ale opravdové světové trhy srovnávají tu cenu........
dík za informace.
Máš tam taky soukromou zprávu.
Ciao Laďa