FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  20:08

« Voda

Čau DIMe,
    co se týká vody,tak O.K. >:D ,co se týká Mondea,tak K.O. :x
    Ale ty jezdíš přes Mohelničák,tam se hned tak voda nedostane,ale být Tebou tak si radši přibalím do Mondea nafukovací člun a plovací vestu.
    Co kdyby a kufr máš dost velký. :-!
    Viděli jste dnes ve zprávách jak Celní správa dělá namátkové kontroly u čerpacích stanic ohledně ředění nafty a benzínu.
    Jakási teta tam povídala,že natankovala benzín a auto jí začalo poskakovat.Tak jsme se z manželkou na sebe podívali,zasmáli a tiše záviděli,protože nám už doskákalo dvakrát. >:D >:D
    Ciao Laďa
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.04.06  19:51

« Bez nadpisu

Hehe Petře, nech toho, nemyslel jsem to ani trochu vážně...jen jak byl ten apríl, chtěl jsem odlehčit tvou pozici. Ty jsi chemik a děláš pro Delphi?
    No CR se oproti předchozímu vstřikování a i oproti vstřikování PD od VW vyznačuje hlavně tím, že otáčky čerpadla nejsou závislé na otáčkách motoru, čerpadlo tak dává stálý výkon a v zásobníku, ze které vedou rozvody do jednotlivých (CR=společné vedení) vstřikovačů je tak stálý a vysoký tlak. Jen pro zajímavost, PD dosahovalo vždy vyšších tlaků, než CR, ale ne ve všech režimech motoru. Proto mě překvapuje a hlavně zajímá JAK můžou trysky snižovat tlak ve společném zásobníku systému CR?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  19:38

« Škodí

Moik:
    nejsem motorář, to je na mne moc hluboké, já jen vím že do vstřikovačů jde VŽDY nadbytek paliva, přebytek odchází do přepadů, takže mazání je zajištěno - otázkou je kvalita toho mazání - kvalita nafty.
    Vstřikovače Delphi oproti konkurenčním regulují (snižují) tlak ve vysokotlakém zásobníku (railu) takže mohou být více namáhány...
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.04.06  18:02

« Bez nadpisu

Co2 je oxid uhličitý a CO je uhelnatý...je to tak...? Kterej teda škodí tomu motoru? :-)
    Jestli jsem napsal ty CO správně, tak uf...já měl chemii vždycky moc rád, o to víc mě štve, že si spletu používání toho xka...(vážně)
    eidt:buď jsem nepřečet celej příspěvek, nebo se objevil na webu dřív, než jsi ho dopsal, proto je moje odpověď taková nesmyslná...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  17:54

« Re: Jihlava

Tys ňákej srandista Moiku s tím COx (to se mi moc líbí, jsem chemik). Zatímco NOx se používá proto že oxidy dusíku jsou nestálé a neustále tvoří SMĚS oxidů dusného, dusnatého, dusitého, disičitého a dusičného (nám chemikům známý oranžovohnědý dým - když např na železo naleješ kys. dusičnou tak to zašumí, zasmrdí a vytvoří viditelný obláček), oxidy uhlíku jsou stálé a proto CO (uhelnatý) CO2 (uhličitý). COx - hi hi hi hi hi...
    Mimochodem, NOx jsou zcela přirozeně obsaženy v atomosféře (vznikají v obrovském množství působením výbojů blesku)...
    Já mám safra Mondeo abych se dopravoval za rodiči a na chajdu do hlubokých lesů jihlavských... Já jsem Pražák asi jako většina ostatních - směska Moraváků, Ukrajinců a Slováků, sem tam rodilý Žižkovák a Malostraňák. :P
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.04.06  17:44

« Jihlava

V Jihlavě se dělají čerpadla do CR...předtavte si, že ještě nedávno měl každej zaměstnanec nárok na bezplatnou opravu čerpadla jednou ročně. Ale kšeftovali s tím, tak to zatrhli. Hned vedle je Automotive Lighting, ti zase dělají světlomety na Mondeo...(ale nevím, jestli ne jiná pobočka, logo AL je na gumě na světlometu)
    Přemíra COx totiž způsobí, že se motor začne dusit a vstřiky pak neprobíhá dostatek nafty, která je maže, ty se pak zadřou. Ale je fakt, že v Německu se jim to nedusí...Nejsi daleko od pravdy DIMe, v servisu mi řekli, že se na to záruka nevztahuje, protože motory jsou dělaný na čistší ovzduší.. >:D Kdepak nafta...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  17:17

« Re:

........ten tam dělají právě ty Common Raily :-) Ale to je geniální diagnoza : představa, že by mi servis řekl, že ve válcích je nedovolený poměr kysličníku uhelnatého z okolního vzduchu a že garance tudíž nepřipadá v úvahu :-)) Je někde v návodu, jaký vlastně ten vzduch má být ??
    Laďo v pohodě, u Mohelnice to je určitě O.K. Teda pokud ovšem nejezdíš do Loštic :-))))
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.04.06  16:53

« Bez nadpisu

Já jsem zatím v pohodě (zatím), už jste uvažovali nad tím, jestli to není smogem? :idea: (joke)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  16:46

« Re: Loudilka

V Praze ty Mondea mají zase blízko do opraven vstřiků :-))
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 05.04.06  12:42

« Loudilka

Nikdy mě nenapadlo o tom přemýšlet. Loudilka :-) Já jsem přes JI jezdil několik let do Prahy, ale tak se mi tu zalíbilo, že jsem jednou do tý Prahy nedojel a na Vysočině zůstal. Nikam to není extrémně daleko a perfektně se tu prohání Mondea po klikatých silničkách. >:-[]
    Nechápu jak můžeš Petře utýct z Jihlavy do Prahy...ale v tom to právě je, kdo kde máme rádi prohánení svých Mondeí :P
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  10:26

Tak tak, Moiku, znal jsem tam nějaké lidičky, teď bydlí v Jihlavě, ale ten název Loudilka se mi tak líbil :-)
    Tak kdo už poodhalí ty tajemné prameny v té Laďové "společné rampě" ( tak můj slovník přeložil common rail :-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  18:50

« Aha

Aha, do Beranova jsme za komoušů jezdili na koncerty a měl jsem tam holku ale o Loudilce nemám páru... Naposled jsem zřejmě jel kolem do Luk na lýže minulou zimu. Jinak už dost hodně dlouho funguju v Praze. Dík za info.
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 04.04.06  18:00

« Jihlava

a já teď žiju v Jihlavě...Loudilka je část Velkýho Beranova...pár domků kolem silnice kousek za Beranovem, když jedeš po staré na Brno..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  15:30

« Re: Re: Jihlava

Loudilka??? Nevím neznám - kdo-co je to???
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  15:03

Jak slyším Jihlava , tak se mi vybaví Loudilka........:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  09:52

« Jihlava

...tos trefil DIMe, místo narození mé osoby - JIHLAVA... :P
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  09:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: soukromá zpráva

.........vy jste tajemní jak jihlavské podzemí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.06  22:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: soukromá zpráva

Čau Jenyk,
    kuchařka bude,to si piš. :-! :-! :-!
    Já sám jsem zvědav,jak to v mém případě dopadne,ale nechci předbíhat.
    Pro začátek bych začal odvarem z babího ucha ....... >:D >:D >:D
    Ciao Laďa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: soukromá zpráva

Až to půjde, můžete sem dát kuchařku, jak v takovém případě postupovat? Asi s tím počítáte, já jen tak pro jistotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  21:35

« Re: Re: Re: Re: soukromá zpráva

Laďo, další soukromá zpráva - důležitá, něčeho se přidrž... >:-[]
    Zdraví, Petr T.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…