FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

21.04.06  15:41

« Re: Re: Re: Pneu

Ty gumy jsou sjeté vnitřkem docela logicky, protože jsou hodně široké, dochází při akceleraci ( a při brždění natahování toho běhounu) - jako když táhneš kostku měkké gumy po hladkém stole, okraje začnou "předbíhat" prostředek. Díky tomu je ten střed více namáhán než okraje ...........
    Jeden praktický dotaz : když teď ráno nastartuju, vyvalí se z výfuku jednorázový bílý oblak. Někdy víc, někdy míň ......Hned to ale skončí, jen ten první okamžik po studeném startu . Ale je to docela dost. Tak uvažuji o zkondenzované vodě ( ale ta by měla být ve výfuku nebo katalyzátoru a ten se tak rychle snad neohřeje ) Taky olej by to mohl být, jenže ten neubývá........... Taky mě děsí, že tam třeba netěsným vstřikem přes noc nakape do válce nějaká ta nafta navíc a ta se při startu jednorázově spálí........ale to by ten dým byl doufám černý, ne bílý .........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  14:16

« Re: Re: Pneu

S tema zimnima pneu - mam naprosto stejne zkusenosti Pirelli Sotozero a po zime jsem koukal, ze vydrzi maximalne pul dalsi zimy - kupoval jsem je uplne nove a najel za zimu cca 11tis. - co me prekvapilo byl i ten fakt, ze se sjely hlavne na prostredku - to ze by byly prehustene mohu vyloucit - ani k pretezovani auta nedochazi. Zadni jsou vyrazne mene sjete a daleko rovnomerneji.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 19.04.06  14:12

« Re: Re: Re: Re: Pneu

Na Focusu jsem prozatím vytáh pojistku, tam ale vím, že je počítač za zařídící pákou a stačí vytáhnout jednu zásuvku z počítače při odpojené baterce... četl jsem, že Mondeo má čidlo na sedačce, aby AB vybouchl jen když je obsazená...je to takový ošemetný se v tom vrtat a při tom jde o jeden vypínač... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  14:05

« Re: Re: Re: Pneu

Jednoduše to asi nejde, jedině ho nechat vystřelit a nevyměňovat.........:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 19.04.06  11:10

« Re: Re: Pneu

No to si myslím, že jo, stejně jako třeba notebook po dvou letech už není aktuální a dostaneš novej model, pokud je to na výměnu kus za kus. Máte někdo zkušenosti s vypínám předního airbagu na Mondeu kvůli dětské sedačce? Jde to udělat nějak jednoduše?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  10:51

« Re: Pneu

.taky jsem přezouval. Ty UG 7 byly vpředu už v podstatě na vyhození. to se mi asi stalo poprvé, že bych měl zimní gumy jen jednu sezonu. ( Asi 16 tis km. ) No jo, Ladovská zima :-)) Na druhou stranu z jedné té přední z boku lezly nějaké dva drátky, takže mi ji asi v záruce vymění. To se mi taky stalo poprvé :-) Teď by mě jen zajímalo, jestli mi vymění v záruce gumu, která je už vlastně úspěšně opotřebovaná .......
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 18.04.06  19:44

« Pneu

Dnes jsem obul na Focuse pneu Nankang. Rovnou jsem je potestoval, aby manželka nemusela klouzat po nových gumách. Ještě uvidím, jak se budou sjíždět, na suchu zatím ok
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  15:59

« Re:

Zklamala mě hlučnost zimních pneumatik Good Year UG7´. Vyjel jsem sice všude, ale hučí v záběru jak Mig 29 :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  18:06

« Bez nadpisu

to PetrT.:Docela jsi me uklidnil s tim jak rikas, ze by mel bejt vychytanej, nepotrebuji posledni vystrelky, ale hlavne aby to byl drzak a asi by vyhovoval nejlepe z te nabidky, myslim, ze 92kw na cestovani s r
    odinou staci.Diky za odpoved a zdravim do firmy T.A.D. :)
    to impaler:Vlado, ja kdyz jsem vybiral prodejce tak byl na muj vkus CEGEAC moc velky a prave proto jsem volil rodinny podnik FORD J.Vanspringel et fils u nas v Ixelles a s pristupem k zakaznikovi jsme byli moc spokojeni.Do te servisky mi nic nenapsali, tam se uvadeji dily co vymeni a ty je platis, zaruka ne.Zdravim do Bruselu a snad nekdy zajdem na to pivo, kdyz nam to tenkrat nevyslo ;-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.06  16:10

« Re: Re: Re: Re: Brusel a doklady k opravám

Raději se vyhni tomu rozfrézovanému úseku N.Jičín - Hranice, tam silničáři nastrkali slalomovou trať, ale když nějaká značka chybí, jsi najednou v protisměru, ani nevíš jak.....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 11.04.06  15:19

« Re: Re: Re: Brusel a doklady k opravám

No právě, a já už mám přezuto a zítra tam jedu...jak to vypadá na cestách? idnes straší, ale když se člověk začte, že na Olomoucku sněžilo kolem Potštátu, nevypadá to zas tak dramaticky.
    Bude fakt lepší jet až ráno (denní teploty), nebo je to víceméně OK? (samozřejmě opatrně, stejně pojede taky kolega s ještě syrovou OII)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.06  14:13

« Re: Re: Brusel a doklady k opravám

Brusel?? Bruselské kapustičky, to já můžu........:-)) Tady zase sněží ....
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 11.04.06  04:04

« Re: Brusel a doklady k opravám

Čau Petře, jo, jsem tady a právě počítám, že se možná na léto budete vracet.
    Jezdím normálně jinam, tam zavřeno, tak jsem včera zajel do CEGEAC (pro ostatní - velkopodnik prodej-servis, můj je malá rodinná firma) nikoli bez nervozity. Fakt si nemůžu stěžovat, malá rodinná firma si sice pamatuje můj ksicht, jméno a snad i auto, ale bez objednání do jednoho dne nebylo teda ještě nic, ani výměna kol za letní.
    Jinak nemám ani kopii hlášení závady, prostě nic. Do servisky ti taky nic nepsali, ani aspoň vyměněné díly, na což tam mají kolonku?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  22:18

« Starej werk

PetrBlaha:
    takové staré werky má kdekdo Petře, kdekdo.
    Nesmíš zapomenout že problémy byly s komůrkovým 1,8TCI a potom 1,8TDDI přebral nectnosti komůrkového motoru a systému s komplikovaným elektronicky řízeným čerpadlem Bosch.
    Common Rail Delphi znamenal značné zjednodušení motoru. Nyní dostává 1,8TDCi vstřikování Siemens piezo a to mi věř že to bude dostatečný a bezporuchový motor, vši byly vychytány a piezo vstřikování Siemens vyzkoušeno na 2,0TDCi 100kW a 2,7TDCi V6.
    V UK je Focus 1,8TDCi ceněn jako nejlepší KAUF z druhé ruky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:37

« Bez nadpisu

to petrT.No cus, to teda cumim :shock: a ta nabidka je fakt velka.Ja jsem tak trochu pokukoval na belgickejch strankach po S-MAXU s tou 1.8TDCI a porad nevim co si mam o tomto motoru myslet.Je o nem malo info. a nechce se mi verit, ze by Ford cpal nejakej starej "prekopanej" 1.8TDDI do noveho modelu jako je S-MAX.O te 1.6TDCI co mam ja, jsem nasel uz tenkrat informaci dost a zatim nelituji, ze jsem to s timhle motorem koupil, ale bohuzel o 1.8TDCI 92KW nevim nic.Benzina do MPV nechci ani nahodou a 2.0TDCI mi pripada zbytecne drahy, protoze ja jsem skromnej >:D a me by stacila ta 1.8TDCI, ale jen aby to nebyl nejakej starej "verk".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:18

« 1,8TDCi

Zdravím Tě Petře.
    Koukal jsem do aktuálního ceníku C-Maxe a mají tam palbu motorů:
    1,6TDCi 66kW
    1,6TDCi 80kW s filtrem
    1,6TDCi 80kW s filtrem a automatem
    1,8TDCi 85kW
    1,8TDCi 92kW
    2,0TDCi 100kW
    Trošku víc než když jsi kupoval, co?
    Mimochodem, 1,8TDCi žere o 1/2 litru míň než 1,6TDCi s filtrem částic...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  21:11

« Bez nadpisu

to impaler:Ahoj, jak je :-) .Porad jsi jeste v Bruselu :?: :!: .Ja jsem skoro rok uz v CR a navrat do Bruselu bude az manzelku povolaji zpet.K tem reklamacim, kdyz to sectu, tak me uz delali-prehrati SW(pri plnem plynu to slo do nouzoveho rezimu),vymena zamku zadnich dveri-tyto dve veci delal servis v Bruselu a nikdy jsem nic nedostal, protoze mi bylo sdeleno, ze v ramci zaruky nic neplatim a tim padem jsou veskere vymenene dily majetkem Fordu a zaznam je veden u nich(mam v ruce jen papir, ze tehdy a tehdy jsem si stezoval na to a to).Kompresor klimy a znovu zamek zad.dveri mi delali v CR u Homolky Usti nad Labem a opet jsem nedostal nic a rikali to same co v Bruselu.Ale asi jim to propojeni funguje, protoze technik Fordu v CR prisel s papirem v ruce a ten byl napsan v nemcine a bylo na nem spz meho auta B-918 840 +VIN.Vedel presne co kdy a kde mi menili a jak jsem do toho koukal tak to vsechno na datum sedelo.Takze nezbyva nez klukum od Fordu verit :-) .Zdravim do Bruselu, Petr.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  20:57

« Re: Klima

No, nevím, mírná nejistota v mezích zákona zůstává ve mně...já mám 2.0 TDCi s automatem, to má snižený krouticí moment na 310 nm a jestli má také overboost nevím. Žádného kolísání tahu jsem si nevšiml. Můžu být natvrdlý, to zítra ověřím, ale já zvlášť bych měl zatížení kompresorem klimatizace cítit. A necítím. A basta.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 10.04.06  20:28

« Čidlo či co

Tak vyzvednuto, projeto, pohoda. Ťuk ťuk na dřevo. Nedostal jsem k tomu žádný papíry, jen podepsal a ústně vyrozuměl část, týkalo se snímání teploty, možná i termostatu, něco vyměnili, přesně nevím.
    Domníval jsem se, že podrobnosti najdu v servisní knížce, není tomu ovšem tak. Nenapsali tam nic a nemám na dnešní akci prostě žádný doklad. Hádám, že Ford si tím hlídá renomé a případné budoucí kupce vozu předem zbavuje nervozity...nebo co myslíte?
    Každopádně se mi to moc nezdá, jediná dokumentace je u nich. K samotné proceduře opravy od A do Z pak nemám jedinou výtku, viz příspěvek níže.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  18:42

« Overboost 330 - 350Nm 96kW

Moik:
    Taky se nesmí zapomenout na extra špičku krouťáku OVERBOOST při velkém zatížení KRÁTKODOBĚ 330 NM ZVÝŠENO NA 350 NM... Pokud se člověk pohybuje na hraně, může se overboost rychle po sobě zapínat a vypínat - schody...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…