FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 30.12.10 06:20
« Re: Zas 4WD
Kutil: hm tak to porovnáš jablka s hruškama - Kuga měla malý kufr, Yeti má malý kufr - do toho LC, občas Oktávka, Plejády, .... kup si VW Transportér 4x4 a budeš mít vyřešeno vše co požaduješ a .... sice bude nuda, ale ty budeš mít klid a vyjedeš i ten kopec od Pekla -
superkutil 29.12.10 21:46
Hooonza: Elektronická uzávěrka - to je pomocí brzd? Je rozdíl se rozjíždět na uježděném nebo upluženém a hlavně hladkém povrchu a v hrbolatém a hlubokém terénu.
Myslel jsem, že jakákoliv Oktávka s 4x4 se umí rozjet na sněhu. A na těch válcích by ses určitě rozjel i s tvou Oktávkou. >:D
Tím určitě ale nechci tvrdit, že Haldex 4 je špatný. Vývoj jde dopředu všude. Zajímalo by mne porovnání Haldex 4 a systému 4x4 který používá Hyundai.
Nemám nic proti Škodovce, ale trochu bojuju se světlostí. Pokud Škodu, tak jedině Yeti a ten má na mě poněkud malý kufr. Na další 4 dny budu mít k testování na horách Toyotu Land Cruiser. Tak uvidíme. ;-) -
"-- skrytý --" 29.12.10 19:39
To tam zas zaujatě vidíš něco, co tam neni. Narozdíl od tebe jsem u toho osobně byl.
Ta série předváděcích akcí trvá až do března. Běž si to vyzkoušet sám, když nevěříš. Já se tam tim Scoutem i projížděl po zasněžených serpentýnách. Ve stoupání jsem několikrát zastavil a úplně bez problémů jsem se zas rozjel. Funguje to perfektně, předek narozdíl od starších verzí při rozjezdu neprohrábne.
Moje oktávka by na těch válcích zůstala viset, páč nemá elektronickou uzávěrku na zadní nápravě. -
superkutil 29.12.10 19:19
Hooonza: Hezký, ale proč je to v rovině nebo lépe z kopce? Neměla by být rampa spíše prudce do kopce nebo alespoň do kopce. Jak je z videa vidět, stačí pustit brzdu a na neutrál sjet. Už jsem dost starý na to abych věděl, jak se dělají prezentace. >:D
Na druhou stranu v jedné z autorevue [odkaz] je pěkné porovnání průjezdnosti Jeep Wrangler a Dacia Duster. To by měli udělat i se Škodovkou. Prostě polygon a půjčit auto zájemcům za peníze, aby si ho mohli otestovat. :-!
Tady je praktická ukázka co Scout umí [odkaz] -
oleowr1 28.12.10 10:35
« Klepání přední nápravy...
Včera jsem se rozhodl konečně řešit klepání přední nápravy a nestability řízení. Už na podzim jsem si sám vyměnil tyčky stabilizátoru, trochu se to zlepšilo, ale klepání zůstalo při pomalém projíždění nerovností. Zavezl jsem mondíka ke starému dobrému garážníkovi, auto zvedl, zjistil vybité kulové čepy řízení, vyměnil je, hodil se i nový olej.... Je to jiné auto, jdnes ve 14h jsem objednaný na geometrii (od oka se to nedá seřídit) a bude zas snad nějakou dobu klid. Letos určitě >:D -
jurkoboss 26.12.10 16:11
« Re: Připojení USB mass-storage nebo SD karty k rádiu Ford
Nazdar kutil,
toto som riešil asi pred rokom.
Ja mám v Mondeu zabudovanú navigáciu, a externe tam môžem pripojiť iba 3,5 mm Jack.
Preto som chcel dodatočne doplniť aj USB.
Viem, že novšie verzie to tam už mali od výroby, preto som myslel, že nebude s tým problém.
V servise mi to pozreli, povedali, že by museli meniť aj celý Bluetooth modul, tak som to nechal tak, a začal som hľadať také podobné adaptéry, na aké si poslal tie linky.
Problém je, že môžeš to pripojiť ako CD menič, ale je to tam limitované iba presným počtom priečinkov (max. 6, ako je počet CD v meniči), a v každom priečinku môže byť najviac 100 zvukových súborov (track MP3). A taktiež mám pocit, že na displeji by to zobrazovalo len poradové číslo zvukovej stopy, nie celý názov skladby a interpreta.
Mal som k dispozícií ten produkt na treťom linku, a takto to tam fungovalo.
Neviem ako tie ostatné.
Preto som to tam radšej nedal.
Ak máte aj niekto iný s týmito adaptermi skúsenosti, dajte vedieť. -
-
Jozef0351 24.12.10 12:53
« Svieti ESP
Zdravím vospolok. Nakukol som sem po pár rokoch a vidím že Kutil ma stále a autom problémy >:D Ja som sa až doteraz nemohol sťažovať. Po 160 tis. km komplet vymenené brzdy, raz vymenená žiarovka v prístrojovke a pár vonkajších žiaroviek. To sú všetky moje závady za 196 tis km / 5 rokov :yes: Ale teraz to prišlo.
Pred týždňom mi začalo svietiť ESP. Nefungovalo ani ABS ani nič. Po pár minútach sa to samé opravilo. Predvčerom mi to zasvietilo zase ale už sa to "neopravilo". Bol som na diagnostike a PC ukázal na vadný snímač PZ kolesa. Údajne budú musieť skontrolovať celé auto či nie je problém inde. Nemal niekto podobný problém? Koľko môže ten snímač stáť alebo ako sa to odborne volá? Nemôžem to na internete nájsť. Viem že Focusy majú problém s riadiacou jednotkou ESP a celá sranda stojí 1500 EUR. Dúfam, že toto nebude môj prípad. Najhoršie je, že servis začne pracovať až 10.januára a celé IPS je off ;-\ -
superkutil 24.12.10 10:15
« Re: Tak mi začal padat motor do nouzáku!
Hooonza: No já jsem chtěl jen vědět, zda při rozjezdu na sněhu má ESP nebo BTCS přibrzdit protáčející se kolo nebo to funguje jen za jízdy. Protože při vyzkoušení v terénu se prostě jedno kolo protáčí a druhé stojí. Bohužel jsem na tuto otázku stále nedostal odpověď.
Hezké a klidné svátky a úspěšný a spokojený příští rok. :-) -
"-- skrytý --" 23.12.10 14:40
« Re: Stabilizační elektronika v Mondeu.
Elektronika to >za určitých podmínek< zvládne. Ale to, co řešíš, stejně nevyřešíš na papíře, to musíš vyzkoušet. Jinak bys taky mohl bejt celkem nepříjemně překvapenej. Ono totiž 4WD ani se 3 uzávěrkama zdaleka neni všelék. -
superkutil 19.12.10 11:34
« Re: Stabilizační elektronika v Mondeu.
Hooonza: Dotaz byl na schopnosti ESP u Mondea, zda umí nahradit EDS (elektronickou uzávěrku diferenciálu). Zda dokáže elektronika nahradit systém se 3mi diferenciálama a dvěma uzávěrkama. To ostatní bylo jen odchýlení od tématu. Šlo mi o to, zda mám řešit úpravu cesty nebo zda bude stačit 4x4 v místě kde Mondeo nevyjede ani s řetězy. A pokud 4x4, tak jaký systém. Včera jsem koukal v TV na modernizované BMW X3 a dělali tam porovnání s Q7 v situaci kdy přední nebo zadní kola jsou na ledu. X3 projelo, ale Q7 to nezvládla.
Nemůžu nikde získat informaci, zda ESP (TCS/BTCS) u Mondea funguje i při rozjezdu z klidu.