FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 24.04.06 20:45
« Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
Do prace jezdim pres takovej tahlej kopec s dlouhou rovinkou. Pokud za mnou jede blizko v noci auto, tak je videt ve zpetnem zrcatku pri seslapnuti plynu na podlahu, jak se od auta kouri. O vikendu jsem jel do toho kopce s Octavii 2 kombi 77kW a ve zpetnem zrcatku v noci bylo opravdu hodne videt jak kouri, Mondeo s Euro 4 je skoro bez koure - jen mirne :-))) Jinak jsem ted s mladym odpoledne po dojeti domu zkousel seslapovat pedal plynu, u zahrateho auta, bez zarazene rychlosti a to skoro nekouri - oproti tomu ten 2,0TDCi o vikendu korilo jak tovarni komin. -
"-- skrytý --" 24.04.06 20:18
« zdravim
Nazdar vseci :)
Tohle forum uz nejakou dobu sleduju, tak sem se rozhodl ted i zaregistrovat a mam na vas Mondeisty dotazek ohledne vasich zkusenosti.
Mam 2.2jku z 03/2005, takze hadam ze EURO III a mam par postrehu:
- po delsi dobe odstaveni mam "tuhej" brzdovej pedal, skoro se neda seslapnout, zmizi az po nastartovani. drive se me to nestavalo, az od cca pulky zimy, tak nevim.
- na Xenonech se me zda ze v noci pozuruju jakoby poblikavani, jako kdyby na milisekundu zhaslo. Podobnou vec pak pozoruju na radiu (Sony MP3), obcas problikava display.
...nema nekdo komentar ci podobnou zkusenost? :)
A rano zkouknu, jestli to dela bilej dym pri startovani :) -
"-- skrytý --" 24.04.06 17:21
« Re: Re: Bílý kouř
No asi te potesim - nechal jsem pres vikend auto stat na parkovisti a dnes jsem odpoledne vyjizdel na kratkou cestu, naschval jsem nechal nastaratovat kolegu a koukal co se stane. Vzdy dodrzuju start az po zhasnuti zhaveni - mraz nebo teplo. No a z vyfuku bili cmoudik a pak uz nic. Tak mam asi take vadne nejake vstriky, nebo vahu vzduchu ..... :-)))
O vikendu jsem mel moznost na vlastni oci videt startovat uplne nove kombi vyroba 2005, 2,0TDCi nejsilnejsi verze, najeto cca 1500km. Po nastartovani studeneho motoru z noci ne bili cmoudik, ale klasickej sazovej cmoudik a daleko vic nez v mem pripade bileho psouknuti. Pak jeste kdyz slapl na plyn s nezarazenou rychlosti, tak to kourilo taky docela slusne. Tankoval zatim pouze dvakrat u mistniho Agipu. Jo podle velkeho technicaku ma verzi EURO 3 -
« Re: Bílý kouř
Petr T : tak jsem tam napsal, musím ocenit bleskovou odpověď. Že by to asi nemělo nic být, ale že je potřeba udělat komplexní diagnostiku, že by to mohla být váha vzduchu a nebo JEDEN NEBO VÍCE VADNÝCH VSTŘIKŮ !!!! :-)))) Že já jsem tam vůbec psal :-))))))))))) -
« Re: Jak demontovat velké mlhovky.
Ahoj Lado, mlhovky jsem nerozdělával....jak to vlastně s tebou dopadlo ??
Bílý kouř= nespálená nafta ?? To by asi odpovídalo tomu, že si s tím žhavením nelámu hlavu a startuju v podstatě hned . Ale třeba dneska ani ň, včera naopak zase obláček :-) Ale okamžitě to zmizí, asi je to fakt jenom nějaký špatně spálený první strk :-)) Do Prahy často nejezdím , ale můžu tam napsat, co řeknou .......... -
"-- skrytý --" 23.04.06 21:16
« Jak demontovat velké mlhovky.
Potřeboval bych poradit jak vydělat z nárazdníku mlhovky ,model 2004 ( velké trojuhelníkové). V návodu k obsluze mám ještě model 2003 , malé kruhové . Nevím ani jak vyměnit žárovku . Mám strach za ni nějak zabrat šroubovákem , když nevím kde . Mám pod ní prohlej plast a potřebuji ho teplem vyrovnat , proto ji chci vyndat.
Potom mám ještě jednu prozbu . Nemáte někdo nějaké zkušenosti s olejem : 0W-40 plně syntetický ?
Předem dík za odpovědi . -
"-- skrytý --" 23.04.06 13:23
« Bílý kouř
DIMe,
voda to není.
Vstřikovače nikdy neukapávají bez tlaku působícího na ně, takže to vylučuji.
Bílý kouř = špatné načasování vstřiku, špatné naprogramování jednotky, pozdní reakce turba...
Možností je víc. Ale moc se mi to nelíbí, chtělo by to zkonzultovat. Budu se opakovat, ale v HALE jsou dobří a tyto příznaky jim budou známy. Zkus kontaktovat sirc@hale.cz, 608 437 621.
Všechny tyhle věci je velmi zajímají, oni chtěji být známi jako vyhlášení znalci včech typů systémů common rail. -
« Re: Re: Re: Pneu
Ty gumy jsou sjeté vnitřkem docela logicky, protože jsou hodně široké, dochází při akceleraci ( a při brždění natahování toho běhounu) - jako když táhneš kostku měkké gumy po hladkém stole, okraje začnou "předbíhat" prostředek. Díky tomu je ten střed více namáhán než okraje ...........
Jeden praktický dotaz : když teď ráno nastartuju, vyvalí se z výfuku jednorázový bílý oblak. Někdy víc, někdy míň ......Hned to ale skončí, jen ten první okamžik po studeném startu . Ale je to docela dost. Tak uvažuji o zkondenzované vodě ( ale ta by měla být ve výfuku nebo katalyzátoru a ten se tak rychle snad neohřeje ) Taky olej by to mohl být, jenže ten neubývá........... Taky mě děsí, že tam třeba netěsným vstřikem přes noc nakape do válce nějaká ta nafta navíc a ta se při startu jednorázově spálí........ale to by ten dým byl doufám černý, ne bílý ......... -
"-- skrytý --" 19.04.06 14:16
« Re: Re: Pneu
S tema zimnima pneu - mam naprosto stejne zkusenosti Pirelli Sotozero a po zime jsem koukal, ze vydrzi maximalne pul dalsi zimy - kupoval jsem je uplne nove a najel za zimu cca 11tis. - co me prekvapilo byl i ten fakt, ze se sjely hlavne na prostredku - to ze by byly prehustene mohu vyloucit - ani k pretezovani auta nedochazi. Zadni jsou vyrazne mene sjete a daleko rovnomerneji. -
Moik 19.04.06 14:12
« Re: Re: Re: Re: Pneu
Na Focusu jsem prozatím vytáh pojistku, tam ale vím, že je počítač za zařídící pákou a stačí vytáhnout jednu zásuvku z počítače při odpojené baterce... četl jsem, že Mondeo má čidlo na sedačce, aby AB vybouchl jen když je obsazená...je to takový ošemetný se v tom vrtat a při tom jde o jeden vypínač... :-( -
-
« Re: Pneu
.taky jsem přezouval. Ty UG 7 byly vpředu už v podstatě na vyhození. to se mi asi stalo poprvé, že bych měl zimní gumy jen jednu sezonu. ( Asi 16 tis km. ) No jo, Ladovská zima :-)) Na druhou stranu z jedné té přední z boku lezly nějaké dva drátky, takže mi ji asi v záruce vymění. To se mi taky stalo poprvé :-) Teď by mě jen zajímalo, jestli mi vymění v záruce gumu, která je už vlastně úspěšně opotřebovaná .......

Vstup pro přehrávač je v přihrádce pokud má rádio tlačítko pro volbu AUX. Mají-li CD měnič, místo tlačítka AUX mají CDDJ a pak vstup pro přehrávač asi nemají. Někde se to tu řešilo.