FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
To je témat najednou !!!! :-)
1) Pokud je ráno brzdový pedál tvrdý, tak chybí podtlak v posilovači. Ten pak po startu hned vznikne znovu. Je to nepříjemné pokud člověk parkuje někde s kopce a při startování už stojí na brzdě. Nevím, jestli se to dá brát jako závada, posilovač má posilovat při nastartovaném motoru. Stejnou " závadu" lze nasimulovat tak, že i bezprostředně po zastavení motoru šlápneš několikrát na brzdu ...........pak ztvrdne :-))
2) 2,0 TDCi opravdu kouřilo do černa, jak vidím , tak vaše reakce to potvrzují.....2,2 už nečerní.
3) Kotouče jsou při brždění tak vyleštěné, že na takový povrch zbavený všech oxidačních vrstev se prosolená voda vrhne jak na uzené.... Dílem to pak nareziví a dílem to taky udělá ta krystalizovaná sůl, která tam dře...........než se sedře .
4) Xenony mi blikaly taky, bylo to vidět hlavně na bílé zasněžené cestě a nebo při najetí k autu přede mnou třeba na semaforech a nebo při parkování. Někdy to jen tak kolísalo, někdy to dokonce úplně zhaslo - jeden světlomet, a když zase naběhl, tak problesknul jak foťák.........Napřed mi ten jeden vyměnili, pak blikal střídavě ten druhý a pak zase i ten nový. Vyměnili mi nakonec kompletní elelktroniku xenonů i obě výbojky. Teď už mám , zdá se , klid. U rádia jsem si toho nevšimĺ, ale myslím si, že opakovací frekvence obnovování displejů může někdy vyvolat pocit probliknutí. stává se mi to , když někdy mrknu třeby na počítač na přístrojovce........... -
"-- skrytý --" 25.04.06 09:08
« Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
To DIM: Po noci dnes rano start a opet bily oblacek a pak nic. Kdyby jsi to nezminil, asi bych si toho nikdy nevsiml. Pokud bych se cilene nedival na vyfuk a nenechal nastartovat nekoho jineho! Jeste zkusim rict kolegovi, aby jel prede mnou v mem aute a podivam se, jak kouri pokud jedu za nim.
Brzdy: me prekvapuje jak rychle oreznou kotouce - staci jedna noc a rano nez tak trikrat dobrzdim ke krizovatce, tak si pripadam jak ve starem aute - rachot od rezatych obrzdujicich se kotoucu. A to i ted na jare, kdy uz neni takove mokro a tolik srazek. -
"-- skrytý --" 25.04.06 08:50
« Bez nadpisu
Efekt zpetneho zrcatka v noci znam, proto jsem to zminil.
Beru to jako moznost zjistit, jak moc to dane auto kouri - pres den, to i za Octavii nevidim, pokud se ji nekoukam primo na vyfuk ze zadu. Pokud v ni jedu, tak to dost dobre nejde :-). A taky nemuzu posoudit, jak za to dotycny taha, stav auta, atd....
TDI jsem napsat nechtel.
Ve zpetnem zrcatku v noci je videt pri plnem plynu:
Octavie 2 combi 1,9 77kW najeto cca 45000km - docela dost
Mondeo 2,2 TDCi Euro 4 najeto cca 22000km - jen trosku
Mondeo 2,0 TDCi Euro 3 najeto cca 1500km
To jsem neridil, ma ho jeden clovicek, s kterym jsem mluvil a pak jsem jel za nim ve dne. Kdyz se rozjizdel, tak bylo zretelne videt, podle cmoudiku, kdy radil. Troufam si tvrdit, ze vic nez za jakoukoli dieselovou Octavii. Jak novou tak starou. -
"-- skrytý --" 24.04.06 21:52
« Opacimetr
Jardo,
noc (světlo s úzkým rozsahem frekvencí) + zpětné zrcátko (odrazem vzniká polarizované světlo) = princip opacimetru (kouřoměru). Na konci jsi prohodil TDCi za TDI (prvně ti Euro4 skoro nekouřilo a na konci ti 2,0TDCI kouřilo jak tovární komín, tam jsi asi chtěl spáchat TDI a uklepl ses). -
"-- skrytý --" 24.04.06 21:26
« Re: zdravim
K těm brzdám - zatahuješ při parkování ruční brzdu? Pak jsou zadní destičky přitlačené ke kotoučům, odsunou se až při jízdě. Do té doby klade pedál velký odpor, protože nemáš kam destičky vysunout.
Vstup pro přehrávač je v přihrádce pokud má rádio tlačítko pro volbu AUX. Mají-li CD měnič, místo tlačítka AUX mají CDDJ a pak vstup pro přehrávač asi nemají. Někde se to tu řešilo. -
"-- skrytý --" 24.04.06 20:45
« Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
Do prace jezdim pres takovej tahlej kopec s dlouhou rovinkou. Pokud za mnou jede blizko v noci auto, tak je videt ve zpetnem zrcatku pri seslapnuti plynu na podlahu, jak se od auta kouri. O vikendu jsem jel do toho kopce s Octavii 2 kombi 77kW a ve zpetnem zrcatku v noci bylo opravdu hodne videt jak kouri, Mondeo s Euro 4 je skoro bez koure - jen mirne :-))) Jinak jsem ted s mladym odpoledne po dojeti domu zkousel seslapovat pedal plynu, u zahrateho auta, bez zarazene rychlosti a to skoro nekouri - oproti tomu ten 2,0TDCi o vikendu korilo jak tovarni komin. -
"-- skrytý --" 24.04.06 20:18
« zdravim
Nazdar vseci :)
Tohle forum uz nejakou dobu sleduju, tak sem se rozhodl ted i zaregistrovat a mam na vas Mondeisty dotazek ohledne vasich zkusenosti.
Mam 2.2jku z 03/2005, takze hadam ze EURO III a mam par postrehu:
- po delsi dobe odstaveni mam "tuhej" brzdovej pedal, skoro se neda seslapnout, zmizi az po nastartovani. drive se me to nestavalo, az od cca pulky zimy, tak nevim.
- na Xenonech se me zda ze v noci pozuruju jakoby poblikavani, jako kdyby na milisekundu zhaslo. Podobnou vec pak pozoruju na radiu (Sony MP3), obcas problikava display.
...nema nekdo komentar ci podobnou zkusenost? :)
A rano zkouknu, jestli to dela bilej dym pri startovani :) -
"-- skrytý --" 24.04.06 17:21
« Re: Re: Bílý kouř
No asi te potesim - nechal jsem pres vikend auto stat na parkovisti a dnes jsem odpoledne vyjizdel na kratkou cestu, naschval jsem nechal nastaratovat kolegu a koukal co se stane. Vzdy dodrzuju start az po zhasnuti zhaveni - mraz nebo teplo. No a z vyfuku bili cmoudik a pak uz nic. Tak mam asi take vadne nejake vstriky, nebo vahu vzduchu ..... :-)))
O vikendu jsem mel moznost na vlastni oci videt startovat uplne nove kombi vyroba 2005, 2,0TDCi nejsilnejsi verze, najeto cca 1500km. Po nastartovani studeneho motoru z noci ne bili cmoudik, ale klasickej sazovej cmoudik a daleko vic nez v mem pripade bileho psouknuti. Pak jeste kdyz slapl na plyn s nezarazenou rychlosti, tak to kourilo taky docela slusne. Tankoval zatim pouze dvakrat u mistniho Agipu. Jo podle velkeho technicaku ma verzi EURO 3 -
« Re: Bílý kouř
Petr T : tak jsem tam napsal, musím ocenit bleskovou odpověď. Že by to asi nemělo nic být, ale že je potřeba udělat komplexní diagnostiku, že by to mohla být váha vzduchu a nebo JEDEN NEBO VÍCE VADNÝCH VSTŘIKŮ !!!! :-)))) Že já jsem tam vůbec psal :-))))))))))) -
« Re: Jak demontovat velké mlhovky.
Ahoj Lado, mlhovky jsem nerozdělával....jak to vlastně s tebou dopadlo ??
Bílý kouř= nespálená nafta ?? To by asi odpovídalo tomu, že si s tím žhavením nelámu hlavu a startuju v podstatě hned . Ale třeba dneska ani ň, včera naopak zase obláček :-) Ale okamžitě to zmizí, asi je to fakt jenom nějaký špatně spálený první strk :-)) Do Prahy často nejezdím , ale můžu tam napsat, co řeknou .......... -
"-- skrytý --" 23.04.06 21:16
« Jak demontovat velké mlhovky.
Potřeboval bych poradit jak vydělat z nárazdníku mlhovky ,model 2004 ( velké trojuhelníkové). V návodu k obsluze mám ještě model 2003 , malé kruhové . Nevím ani jak vyměnit žárovku . Mám strach za ni nějak zabrat šroubovákem , když nevím kde . Mám pod ní prohlej plast a potřebuji ho teplem vyrovnat , proto ji chci vyndat.
Potom mám ještě jednu prozbu . Nemáte někdo nějaké zkušenosti s olejem : 0W-40 plně syntetický ?
Předem dík za odpovědi . -
"-- skrytý --" 23.04.06 13:23
« Bílý kouř
DIMe,
voda to není.
Vstřikovače nikdy neukapávají bez tlaku působícího na ně, takže to vylučuji.
Bílý kouř = špatné načasování vstřiku, špatné naprogramování jednotky, pozdní reakce turba...
Možností je víc. Ale moc se mi to nelíbí, chtělo by to zkonzultovat. Budu se opakovat, ale v HALE jsou dobří a tyto příznaky jim budou známy. Zkus kontaktovat sirc@hale.cz, 608 437 621.
Všechny tyhle věci je velmi zajímají, oni chtěji být známi jako vyhlášení znalci včech typů systémů common rail.
ahoj DIMe, co to přesně je, mám úplně stejný pocit, někdy když mrknu na počítač na přístrojovce, mám pocit jako by probliknul, ale vždy jsem si myslel že je to tím jak mrkám. Chvíli jsem také uvažoval zda to není ta příčina toho, že mi to někdy chcípne při normální jízdě, tedy závada někde v elektrice a napájení...........?