FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 30.04.06 22:07
« Dobře se v tom orientuje...
Na: Flying Mondeo
..... pan Vaculík z AutoDieselu.
Ten má turba a vůbec symptomy Mondeí velmi dobře přečtené...
...napiš mu na vaculik@automotospecial.cz , jistě Ti odpoví...
Mi to smrdí turbem ale ještě nemusí být pozdě ale nejsem v turbech kovanej... -
"-- skrytý --" 30.04.06 20:42
« Re: Posuň prohlídku
to Petr T: no ještě zase turbo..., je na tom autě vůbec něco, co by to náhodou být nemohlo a co je OK?
I když jsem tady někde četl o dírách v zátahu motoru a už jsem si toho taky párkrát všiml. Nejvíc asi na trojku, při pořádném zátahu, ale je to tak někde uprostřed otáček. Klimatizaci jsem teď rozhodně alespoň půl roku nepoužil, a spínání toho zvýšeného krouťáku (overboost?) chápu že je někde ve spodních otáčkách (ale možná se pletu?). Mám pocit jako když motor tak na půl vteřiny povolí záběr a pak zase zatáhne.....? -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:40
« Re: Re: Xenony
Sám za volantem nesedíš v autě symetricky, možná proto ta rozdílná svítivost. Asymetrická světla svítí více doprava, logicky vzato bys tedy měl při pohledu do zrcadla od levého světla vidět více světla, než od pravého.
Toliko snaha po logickém vysvětlení. Faktem je, že já si ale ničeho takového nikdy nevšiml. Také si kontroluju světla odrazem například v myčce. Dělám to ale u halogenů, ne u xenonů, kde může hrát roli vyšší svítivost a ostřejší hrany osvětlených ploch. Zapni v noci světla a postav se proti svému autu ve větší vzdálenosti, pak uvidíš. -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:38
« Re: Vstřiky
ještě k těm vstřikům...."Jeden nebo více vadných vstřiků", tohle téma se jakoby teď vytratilo, ale mě to pořád trápí, neboť se cukání stupňuje...... Jak vlastně dopadl láďa? Já to mám stejné jako před výměnou prvního vstřiku, po nastartování studeného motoru to kope a jde nepravidelně, při rozjezdu téměř bez plynu to na jedničku dost skáče, ale pak to cuká třeba i při 80km/h na pětku, někdy tam schválně dám tempomat, třeba na rovině ve městě a cuká to.
Petře T., chybí mi asi 1,5 tis. km do pravidelné prohlídky na 60 tis., mám se tedy asi zas objednat do HALE a udělají mi to v rámci servisní prohlídky? Myslím že závada je víc než jasná a auto by tam tentokrát nemuselo stát celý týden?
Ale stejně mě to štve, nesouhlasím s tím že to holt musím jako zákazník akceptovat, prostě kdyby to bylo moje auto za moje peníze, tak bych to tak laksně nebral, takhle je mi to vcelku jedno....... -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:30
« Re: Xenony
kdykoliv za někým zastavím, nebo schválně najedu přímo proti výkladní skříni, vždy mi svítí levý xenon víc, jakoby byl více nahoru, ale už mi to v servisu 2x kontrolovali a prý vše v pořádku. Občas když v noci koukám na značky a ty velká návěstidla směru apod., mám pocit jakoby se to světlo klepalo a poskakovalo........ je to možné, že by ten xenon byl nějak uvolněný a chvěl se....? -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:26
« Re:Pneu
Mám na mondeu Good Year UG 6 již druhou zimní sezonu, najely takových 35 tis. a kdybych to neměl na leasing s novou sadou letních a zimních každý rok, včas bych je přezul a příští zimu by ještě něco najely. A to jsem z HK, tedy samá rovina bez sněhu a nejvíc toho nalítám po dálnicích na suchu tak při 160 km/h. Rozhodl jsem se je ale dojezdit, tak si to v zatáčkách užívám .......
Zato první leťáky mi na předku měnili již na 20 tis. km, ale byl tam blbý odklon přední nápravy, úplně odešly vnitřky pneumatik, byly až na plátno a byl jsem z toho tenkrát dost vykulený -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:19
« Re: přirezlé kotouče
je to asi zcela běžný jev, parkuji jen venku a vždy po dešti nebo i pokud je vlhko (mlha apod.), jsou kotouče přirezlé, někdy až tak že se při rozjezdu dost hlučně odtrhnou a pak při prvních pár brždění dřou jak když jede nákladní vlak...... -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:17
« Re: problikávání přístrojovky
Re: myslím si, že opakovací frekvence obnovování displejů může někdy vyvolat pocit probliknutí. stává se mi to , když někdy mrknu třeby na počítač na přístrojovce...........
ahoj DIMe, co to přesně je, mám úplně stejný pocit, někdy když mrknu na počítač na přístrojovce, mám pocit jako by probliknul, ale vždy jsem si myslel že je to tím jak mrkám. Chvíli jsem také uvažoval zda to není ta příčina toho, že mi to někdy chcípne při normální jízdě, tedy závada někde v elektrice a napájení...........? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
To je témat najednou !!!! :-)
1) Pokud je ráno brzdový pedál tvrdý, tak chybí podtlak v posilovači. Ten pak po startu hned vznikne znovu. Je to nepříjemné pokud člověk parkuje někde s kopce a při startování už stojí na brzdě. Nevím, jestli se to dá brát jako závada, posilovač má posilovat při nastartovaném motoru. Stejnou " závadu" lze nasimulovat tak, že i bezprostředně po zastavení motoru šlápneš několikrát na brzdu ...........pak ztvrdne :-))
2) 2,0 TDCi opravdu kouřilo do černa, jak vidím , tak vaše reakce to potvrzují.....2,2 už nečerní.
3) Kotouče jsou při brždění tak vyleštěné, že na takový povrch zbavený všech oxidačních vrstev se prosolená voda vrhne jak na uzené.... Dílem to pak nareziví a dílem to taky udělá ta krystalizovaná sůl, která tam dře...........než se sedře .
4) Xenony mi blikaly taky, bylo to vidět hlavně na bílé zasněžené cestě a nebo při najetí k autu přede mnou třeba na semaforech a nebo při parkování. Někdy to jen tak kolísalo, někdy to dokonce úplně zhaslo - jeden světlomet, a když zase naběhl, tak problesknul jak foťák.........Napřed mi ten jeden vyměnili, pak blikal střídavě ten druhý a pak zase i ten nový. Vyměnili mi nakonec kompletní elelktroniku xenonů i obě výbojky. Teď už mám , zdá se , klid. U rádia jsem si toho nevšimĺ, ale myslím si, že opakovací frekvence obnovování displejů může někdy vyvolat pocit probliknutí. stává se mi to , když někdy mrknu třeby na počítač na přístrojovce........... -
"-- skrytý --" 25.04.06 09:08
« Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
To DIM: Po noci dnes rano start a opet bily oblacek a pak nic. Kdyby jsi to nezminil, asi bych si toho nikdy nevsiml. Pokud bych se cilene nedival na vyfuk a nenechal nastartovat nekoho jineho! Jeste zkusim rict kolegovi, aby jel prede mnou v mem aute a podivam se, jak kouri pokud jedu za nim.
Brzdy: me prekvapuje jak rychle oreznou kotouce - staci jedna noc a rano nez tak trikrat dobrzdim ke krizovatce, tak si pripadam jak ve starem aute - rachot od rezatych obrzdujicich se kotoucu. A to i ted na jare, kdy uz neni takove mokro a tolik srazek. -
"-- skrytý --" 25.04.06 08:50
« Bez nadpisu
Efekt zpetneho zrcatka v noci znam, proto jsem to zminil.
Beru to jako moznost zjistit, jak moc to dane auto kouri - pres den, to i za Octavii nevidim, pokud se ji nekoukam primo na vyfuk ze zadu. Pokud v ni jedu, tak to dost dobre nejde :-). A taky nemuzu posoudit, jak za to dotycny taha, stav auta, atd....
TDI jsem napsat nechtel.
Ve zpetnem zrcatku v noci je videt pri plnem plynu:
Octavie 2 combi 1,9 77kW najeto cca 45000km - docela dost
Mondeo 2,2 TDCi Euro 4 najeto cca 22000km - jen trosku
Mondeo 2,0 TDCi Euro 3 najeto cca 1500km
To jsem neridil, ma ho jeden clovicek, s kterym jsem mluvil a pak jsem jel za nim ve dne. Kdyz se rozjizdel, tak bylo zretelne videt, podle cmoudiku, kdy radil. Troufam si tvrdit, ze vic nez za jakoukoli dieselovou Octavii. Jak novou tak starou. -
"-- skrytý --" 24.04.06 21:52
« Opacimetr
Jardo,
noc (světlo s úzkým rozsahem frekvencí) + zpětné zrcátko (odrazem vzniká polarizované světlo) = princip opacimetru (kouřoměru). Na konci jsi prohodil TDCi za TDI (prvně ti Euro4 skoro nekouřilo a na konci ti 2,0TDCI kouřilo jak tovární komín, tam jsi asi chtěl spáchat TDI a uklepl ses). -
"-- skrytý --" 24.04.06 21:26
« Re: zdravim
K těm brzdám - zatahuješ při parkování ruční brzdu? Pak jsou zadní destičky přitlačené ke kotoučům, odsunou se až při jízdě. Do té doby klade pedál velký odpor, protože nemáš kam destičky vysunout.
Vstup pro přehrávač je v přihrádce pokud má rádio tlačítko pro volbu AUX. Mají-li CD měnič, místo tlačítka AUX mají CDDJ a pak vstup pro přehrávač asi nemají. Někde se to tu řešilo. -
"-- skrytý --" 24.04.06 20:45
« Re: Re: Re: Re: Bílý kouř
Do prace jezdim pres takovej tahlej kopec s dlouhou rovinkou. Pokud za mnou jede blizko v noci auto, tak je videt ve zpetnem zrcatku pri seslapnuti plynu na podlahu, jak se od auta kouri. O vikendu jsem jel do toho kopce s Octavii 2 kombi 77kW a ve zpetnem zrcatku v noci bylo opravdu hodne videt jak kouri, Mondeo s Euro 4 je skoro bez koure - jen mirne :-))) Jinak jsem ted s mladym odpoledne po dojeti domu zkousel seslapovat pedal plynu, u zahrateho auta, bez zarazene rychlosti a to skoro nekouri - oproti tomu ten 2,0TDCi o vikendu korilo jak tovarni komin.