FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 03.05.06 21:01
« Re: Re: Re:
DIM: když to prošlápneš na podlahu, pustí to do otáček. Když to šolícháš, přeřadí nahoru než dosáhneš 2 500. Má to i ruční řazení, to ale nepoužívám a tak nevím, jestli to hlídá chyby řidiče a v mezní situaci stejně přeřadí.
Laďa: slibovals manuál, jak se chovat při opravě vstřikování, aby člověk odchytil chyby servisu. My na tebe byli slušní a neuháněli tě, když jsi v tom lítal. Přáli jsme ti úspěch a vidíš, jak jsme ti pomohli, tak by ses mohl odvděčit, ne??????????? -
« Re: BOSCHGATE
Čau Jenyk,impaler,
můžu napsat co Vás bude zajímat.Co se týká toho manuálu,tak jste ho každý dostal k Mondeu,takže co Vás zajímá tak tam najdete. >:D >:D >:D
Jsem hrozně rád,že už to zase jezdí,zatím mám pocit,že to jede podstatně lépe než předtím.Dokonce mi při nižších otáčkách auto neposkakuje jako předtím.Mondeo je prostě paráda. :-! :-!
Pokud můžu doporučit nějaký servis diesel tak je to ve Frýdku Místku,pan Sobek ml.,jeho přístup po tom co jsem zažil byl velice profesionální a svědomitý.
DIM: asi sám znáš pocit,když jseš bez auta a denodeně ho potřebuješ k svojí práci.To jsou opravdu nervy a co se týká peněz,každá sranda něco stojí.
Ciao Laďa -
"-- skrytý --" 03.05.06 13:28
« Re:
Mně motor táhne pořád, bez přerušení nebo zeslábnutí tahu. Myslím, že bych to určitě poznal. Mám to s automatem, ten řadí pod zatížením. Když šlápnu na plyn (zrovna dnes jsem to trochu solil, občas to točilo 4 000), zabere a potom to jede jak elektromotor, dokud nohu z plynu nesundám. -
"-- skrytý --" 03.05.06 13:21
« Bez nadpisu
¨Pocit z turba jako ma Flying Mondeo mam taky.Dole zatah ,u cca 2500 tis.ot/min ten nadech a pak to zabere.Bily oblacek dymu po studenem startu mam taky,ale myslim uz od jakziva.Zatim jsem nezaznamenal nejake vyrazne cukani.Jen za studena ve velmi nizkych otackach a s velmi malym plynem.To ale myslim delaji snad vsechny auta.Nebo se blizi nejaky problem :'-( -
« Re: BOSCHGATE
.....a taky by mě zajímalo, jestli Tě to stálo něco jiného, než jenom ty nervy.
Xenony se na nerovnostech třepou, je to víceméně normální, jsou napojeny na dynamickou regulaci sklonu a tam jsou nějaké vůle.........
To nadechnutí motoru je přesný termín...zajímavé je, že se mi to zdá mnohem výraznější s naftou SHELL , teď jsem "musel" vzít u Aralu OMV Alpin Diesel, a zdá se mi to nějak vyrovnanější. -
"-- skrytý --" 01.05.06 22:58
« Re: Re: Xenony
Svetla myslim nejsou serizeny obe stejne, leve sviti vice do prava a blize k autu, zatimco prave vic do dalky ... je to tusim kvuli neoslnovani protijedoucich aut ... a proto pokud clovek jede do zeme, kde se jezdi po opacne strane silnice, maj se na svetla nalepit takove tu stinitka. A pokud me pamet neklame, je jedno jestli jsou to xenony nebo normalni svetla... akorat u tech xenonu je ten prechod asi zretelnejsi :) -
« Re: Re: Vstřiky
Čau Mondeáci,
už jsem asi 14 dnů nenavštivil tohle fórum,protože jsem pořád řešil opravu mých vstřikovačů,které mi po ujetí cca 4 500 km opět odešli do věčných lovišť.Po zjištění všech dostupných informací musím konstatovat,že servis první opravu neprovedl podle standartních postupů, ale samozřejmě nepřipustil žádnou chybu z jejich strany.Neměl chuť ani se mnou nic řešit .Podotýkám, že se jedná o autorizovaný servis BOSCH.
Situace došla nakonec tak daleko,že jsem problém řešil přes zástupce DELPHI,který v této mé situaci sjednal pořádek.
Ve finále to dopadlo tak,že jsem se ze servisem,kde prováděli první opravu nedohodl vůbec na ničem a auto jsem musel odvézt úplně někam jinam.Dnes mám už auto opravené a jsem bohatší o jednu životní zkušenost,která mě stála hromadu nervů.
Ciao Laďa -
"-- skrytý --" 30.04.06 22:07
« Dobře se v tom orientuje...
Na: Flying Mondeo
..... pan Vaculík z AutoDieselu.
Ten má turba a vůbec symptomy Mondeí velmi dobře přečtené...
...napiš mu na vaculik@automotospecial.cz , jistě Ti odpoví...
Mi to smrdí turbem ale ještě nemusí být pozdě ale nejsem v turbech kovanej... -
"-- skrytý --" 30.04.06 20:42
« Re: Posuň prohlídku
to Petr T: no ještě zase turbo..., je na tom autě vůbec něco, co by to náhodou být nemohlo a co je OK?
I když jsem tady někde četl o dírách v zátahu motoru a už jsem si toho taky párkrát všiml. Nejvíc asi na trojku, při pořádném zátahu, ale je to tak někde uprostřed otáček. Klimatizaci jsem teď rozhodně alespoň půl roku nepoužil, a spínání toho zvýšeného krouťáku (overboost?) chápu že je někde ve spodních otáčkách (ale možná se pletu?). Mám pocit jako když motor tak na půl vteřiny povolí záběr a pak zase zatáhne.....? -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:40
« Re: Re: Xenony
Sám za volantem nesedíš v autě symetricky, možná proto ta rozdílná svítivost. Asymetrická světla svítí více doprava, logicky vzato bys tedy měl při pohledu do zrcadla od levého světla vidět více světla, než od pravého.
Toliko snaha po logickém vysvětlení. Faktem je, že já si ale ničeho takového nikdy nevšiml. Také si kontroluju světla odrazem například v myčce. Dělám to ale u halogenů, ne u xenonů, kde může hrát roli vyšší svítivost a ostřejší hrany osvětlených ploch. Zapni v noci světla a postav se proti svému autu ve větší vzdálenosti, pak uvidíš. -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:38
« Re: Vstřiky
ještě k těm vstřikům...."Jeden nebo více vadných vstřiků", tohle téma se jakoby teď vytratilo, ale mě to pořád trápí, neboť se cukání stupňuje...... Jak vlastně dopadl láďa? Já to mám stejné jako před výměnou prvního vstřiku, po nastartování studeného motoru to kope a jde nepravidelně, při rozjezdu téměř bez plynu to na jedničku dost skáče, ale pak to cuká třeba i při 80km/h na pětku, někdy tam schválně dám tempomat, třeba na rovině ve městě a cuká to.
Petře T., chybí mi asi 1,5 tis. km do pravidelné prohlídky na 60 tis., mám se tedy asi zas objednat do HALE a udělají mi to v rámci servisní prohlídky? Myslím že závada je víc než jasná a auto by tam tentokrát nemuselo stát celý týden?
Ale stejně mě to štve, nesouhlasím s tím že to holt musím jako zákazník akceptovat, prostě kdyby to bylo moje auto za moje peníze, tak bych to tak laksně nebral, takhle je mi to vcelku jedno....... -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:30
« Re: Xenony
kdykoliv za někým zastavím, nebo schválně najedu přímo proti výkladní skříni, vždy mi svítí levý xenon víc, jakoby byl více nahoru, ale už mi to v servisu 2x kontrolovali a prý vše v pořádku. Občas když v noci koukám na značky a ty velká návěstidla směru apod., mám pocit jakoby se to světlo klepalo a poskakovalo........ je to možné, že by ten xenon byl nějak uvolněný a chvěl se....? -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:26
« Re:Pneu
Mám na mondeu Good Year UG 6 již druhou zimní sezonu, najely takových 35 tis. a kdybych to neměl na leasing s novou sadou letních a zimních každý rok, včas bych je přezul a příští zimu by ještě něco najely. A to jsem z HK, tedy samá rovina bez sněhu a nejvíc toho nalítám po dálnicích na suchu tak při 160 km/h. Rozhodl jsem se je ale dojezdit, tak si to v zatáčkách užívám .......
Zato první leťáky mi na předku měnili již na 20 tis. km, ale byl tam blbý odklon přední nápravy, úplně odešly vnitřky pneumatik, byly až na plátno a byl jsem z toho tenkrát dost vykulený -
"-- skrytý --" 29.04.06 12:19
« Re: přirezlé kotouče
je to asi zcela běžný jev, parkuji jen venku a vždy po dešti nebo i pokud je vlhko (mlha apod.), jsou kotouče přirezlé, někdy až tak že se při rozjezdu dost hlučně odtrhnou a pak při prvních pár brždění dřou jak když jede nákladní vlak......
to mě mrzí,že jsi to vzal tak osobně. :-!
Na to ale není žádný manuál,je to opravdu hodně individuální.
Základní předpoklad je,nenatankovat žádný sračky,v mém případě se mi to povedlo u J..,i když jsem si myslel,že tato čerpačka je dobrá.
V případě,že se Ti něco podobného podaří jako mě,tak je v případě poškození vstřikovačů a jejich výměny nutné :
- důkladné vyčištění nádrže a palivového potrubí
- výměna palivového filtru (pouze originál DELPHI - nic jiného !!!!!!)
- kontrola vysokotlakého čerpadla
- výměna vstřikovačů
V případě,že se Vám někomu poškodí vstřikovače,tak nekompromisně trvejte před výměnou vstřikovačů na výše uvedených bodech.
Mě to při první opravě autorizovaný servis neprovedl,no a po ujetí cca
4500 km ty vstřikovače lehly všechny čtyři.
To nejsou vědomosti z mojí hlavy,to jsou všechno věci které jsem se postupně dozvídal jak jsem do toho víc a víc zabředával,protože při té druhé poruše vstřikovačů,mě chtěli zase vyměnit jenom vstřikovače,což jsem zásadně odmítl,protože jsem chtěl vědět příčinu jejich poškození.Odpověď servisu zněla,že je to naftou a když jsem to chtěl písemně,tak od toho dal každý ruce pryč a řekli mi, že ať si nechám udělat rozbor nafty,že mi potom řeknou čím to je.
Takže bych možná zase po 5 000 km měnil vstřiky a tak bych se stal největším maloodběratel na Moravě.
Klidně mi napiš co tě zajímá,fakt Ti rád odpovím,ale teď mě nic nenapadá.
Ona se ta oprava hrozně dlouho táhla a opravdu jsem z toho byl dost v pasti.
On je totiž hrozně velký rozdíl i v profesionalitě autorizovaného servisu,
věř mi, že kdybych Ti měl napsat vše co se odehrálo,tak bys tomu asi ani nevěřil.
Jinak děkuji za podporu.
Cia Laďa