impaler 10.05.06 10:12
« Zapalovač
Mimochodem, za jak dlouho se nahřeje zapalovač? Včera jsem chtěl ověřit funkčnost zásuvky, dřív jsem ten zapík nikdy nezkusil, a ono nic (10 min. minimálně). Tak mi to u Forda vyšprtli šroubovákem a dál jsem musel valit, ještě to prověřím přes jiný spotřebič.
Teď mě jen zajímá, jestli správně předpokládám, že to má trvat minutku, max. dvě. -
impaler 10.05.06 10:09
« Re: Okamzita spotreba na PP
Zde v Belgii taky nic, mám 2.0 viz podpis, EURO3, okamžitá není. Pokud tuším správně, PetrT. si ji zobrazuje v diagnostickém módu, na který buď on sem, nebo někdo jiný jinam dával návod, mně se ovšem nepodařilo jej vyvolat.
Jinak souhlas s DIMem, na PP mi spíš chybí možnost sledovat dvě sady hodnot podle různých nulování. -
"-- skrytý --" 10.05.06 09:29
« Okamzita spotreba na PP
Hi,
oproti memu standardnimu (€3, prumerna spotreba v l/km, dojezd na nadrz v km, venkovni teplota v °C, prumerna rychlost v km/hod) tam ma navic jen okamzitou spotrebu v l/km. Ma €3, koupene mesic po mem.
Samozrejme jsem ihned navstivil prodejce Ford a dozadoval se nahrati noveho SW do RJ, kdyz kolega ma neco navic, co ja nemam. Bylo mi receno, ze on je anomalie (koho? - architekta nebo vedmy?) a ze ma takto "spatny" PP uz z vyroby a ze je to verze PP, ktera se dodava jen do jinych statu nez Cesko (Kterych? V cem jsou jine staty lepsi?...).
Takze jsem neuspel. -
« Re: Re: Spotreba
Já ji nemám, podle mě je to stejně na nic, když jsem ji měl v octávce, nedalo se z toho vyčíst vůbec nic, stačí malé stoupání nebo klesání, protivítr a pod. a i když jsem měl pocit, že jedu absolutně ustáleně po absolutně rovné cestě, okamžitá spotřeba hodně kolísala . Jaký má ale teda €IV ten počítač?? Co tam ještě je....?? -
"-- skrytý --" 10.05.06 08:24
« Spotreba
Hi,
dle PP i tankovani 6.0, najeto pres 60k, PP jsem jeste nenuloval.
Jizda jen CR+SR, 50% dalnice, 40% okresky, 10% (okresni) mesto. Dodrzovani limitu+10% navic.
U mne ma nejvetsi vliv na spotrebu razantni zrychlovani. Pokud jedu ustalenou rychlosti 140, tak se mi (dobry) prumer nemeni, pokud mam spatnou naladu nebo mne nekdo nas**e, a davam rozjedum co to da, tak po par desitkach km stoupam v prumeru o desetinku i dve. Pak se uklidnim a zase se to po delsi dobe spravi.
Mame ve firme stejna 4 mondea (2.2 TDCi, 2 z toho jsou EUROIII) a v jednom aute ma PP i okamzitou spotrebu. Pri razantnim zrychlovani je tam i 20 l/km, ale je to udaj k nicemu, jen na polekani...
Vy mate ve svych 2.2 TDCi na PP okamzitou spotrebu? Nebo vynulujete a sledujete rychle se menici prumerovanou hodnotu? -
"-- skrytý --" 09.05.06 08:12
« Re: Spotřeba
Taky jsem si všiml, že ten palubní počítač ukazuje o 0,5l méně. Zkoušel jsem to několikrát u stejný pumpy naplnit nádrž do prvního cvaknutí. Vždy okolo 0,5l méně.
No, kamarádům říkám vždy čísla dle palubáku, a když někam jedeme ve víc lidech, platí se podle počtu litrů na stojanu. :-)
Jinak mám podle palubáku při 130 tempomat 5,1-5,3 (takže 5,6-5,8) a rekord je cesta z Anglie 1300km/10hodin (po odečtení pauz) dle palubního 7,8. Není to špatný na takovou krávu velkou. -
Moik 09.05.06 08:01
« Spotřeba
Dlouhodobý průměr 6,2l, myslím, že jsem dobrej vzorek...je tam vše stejnou mírou :-) dálnice, okresky, město, rychle i úsporně.
Úsek Brno Jihlava (do kopce na Vysočinu) s průměrem podle GPS 168kmh za 8,2, což považuju za SUPER výsledek. Jihlava - Brno, naopak z kopce, za 4,9l rychlost okolo 130kmh. Jihlava Vídeň, 4 dospělí, za 4,9, Ji-Vídeň-Ji za 5,1.
Vše podle PP. Posledně jsem zkusil překontrolovat PP, ale jen po 400km a ukazoval o 0,5l míň (5,6 vs. 6,1) Chyba bude někde uprostřed. Myslím, že zvlášť u krátkých vstřiků=úsporné jízdě bude nepřesnost největší.
Překvapilo mě, že na krev z Jihlavy do Brna v hustým provozu, kde jsem se táhnul za kamionama co chvíli, ale pak 4 na max a 5 na 200kmh, pak zase brzda - mi PP ukázal sppotřebu 6,5l. A jen pro zajímavost brácha s novou Jettou 2.0TDI DSG Brno-Praha přes noc, 193km za 61min za 9,8l (hehe jsem se rozepsal, spotřeba je moje téma >:-[] )
úprava: Mám Mondeo 2.0TDCi 96kW -
"-- skrytý --" 09.05.06 07:36
« Re: spotreba
Nazdar.
150 po dálnici = 6,5 l okamžitá hodnota n 6tku
140 po dálnici = 6,0 l
90-110 v Maďarsku = 4,9 l
Po Praze = 6,5 l
Kombinovaná dovolená Itálie = 6,0 l (přes D 140-180)
Kombinovaná SC D, B, Lux, Fra, UK (přes D 140-200) a zpět = 6,0 l
Vše údaj PP, v zimě o 0,5 až 0,7 l víc.
Dlouhodobý průměr (70% jízd po Praze) = 6,4 l / 100 km. -
"-- skrytý --" 08.05.06 23:03
« spotreba
Za kolik kdo jezdite a jakym stylem?
Dal jsem si vikend lehke spotreby (dalnice max 130), a stejne sem se nedostal pod 6.5/100 ... obvykla trasa je cca 20 km dalnice a 20 km mesto a zpet :-) Kdyz jezdim "normalne", tzn po dalnici 150-160, ve meste v ramci rozumnych moznosti, tak jezdim kolem 7.5-8/100, proto me zajima, jak kdo a jaky slozeni tras jezdite :)
Teď nemám čas, ještě zkusím pohledat později dnes či zítra.