FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 03.01.11 18:43
« Re: Tip pro kutila
Kutil: to nevymyslíš - 60 měsíců je odpis a ... basta - možnosti jsou operativní leas a nebo - já jsem udělal to, že auto jsem vzal na ůvěr na 60 měsíců, auto doplatím po 36 měsících a prodám, proti příjmu půjde ještě odpis za 24 měsíců a já mám nové auto , ale jinak z toho ven nelze, ... a protože auto prodávat nebudu, tak si budu 2 roky ještě užívat odpis bez placení, což není zcela nepříjemné a při úvěru ta příjemnost jednorázové vratky DPH taky není k zahození, ale to znáš - hlavně to moc nekombinuj nebo se sejdem na Borech >:D -
superkutil 03.01.11 10:34
« Re: Tip pro kutila
stanley.68: Tak to je fakt slušný!!! >:D
Tak Toyota se nekonala. 8-s
Ale jinak má Mondeo pochvalu, projelo vše. Ale to ESP se fakt chová divně. Renault Grand Scenic benzín bez ESP zrychloval líp. A to má stejné pneu - Continental. Byla to totální ledovka, ESP pořád blikalo auto nezrychlovalo. Při vypnutí ESP to bylo ještě horší.
Na to vyprošťování je dobré toto [odkaz] , na horách to měl kolega a fakt perfektní. Při sednutí na břicho jediné řešení.
Na jaře budu mít nabídku na Kugu Titanium a na Forestera, tak uvidím. Ještě mrknu na Yetiho, ta Oktávka nevyhovuje výškou, chci vyšší auto s vyšší světlostí. :-) Třeba Oktávka Scout má světlost 18cm, Dacia Duster 21cm.
Hezké srovnání prodejů SUV je zde [odkaz]
Teď řeším jak dát auto do nákladů, jak zkrátit 5ti letou dobu odpisu.
Včera jsem koukal na zajímavý dokument o ropě a podle posledních čísel prodejů aut v Číně to vypadá, že ropa dojde v roce 2030 s tím, že ji jako palivo budou chtít omezit dřív, aby zbyla jak základ pro výrobu plastů, léčiv atd. -
cja 30.12.10 06:20
« Re: Zas 4WD
Kutil: hm tak to porovnáš jablka s hruškama - Kuga měla malý kufr, Yeti má malý kufr - do toho LC, občas Oktávka, Plejády, .... kup si VW Transportér 4x4 a budeš mít vyřešeno vše co požaduješ a .... sice bude nuda, ale ty budeš mít klid a vyjedeš i ten kopec od Pekla -
superkutil 29.12.10 21:46
Hooonza: Elektronická uzávěrka - to je pomocí brzd? Je rozdíl se rozjíždět na uježděném nebo upluženém a hlavně hladkém povrchu a v hrbolatém a hlubokém terénu.
Myslel jsem, že jakákoliv Oktávka s 4x4 se umí rozjet na sněhu. A na těch válcích by ses určitě rozjel i s tvou Oktávkou. >:D
Tím určitě ale nechci tvrdit, že Haldex 4 je špatný. Vývoj jde dopředu všude. Zajímalo by mne porovnání Haldex 4 a systému 4x4 který používá Hyundai.
Nemám nic proti Škodovce, ale trochu bojuju se světlostí. Pokud Škodu, tak jedině Yeti a ten má na mě poněkud malý kufr. Na další 4 dny budu mít k testování na horách Toyotu Land Cruiser. Tak uvidíme. ;-) -
"-- skrytý --" 29.12.10 19:39
To tam zas zaujatě vidíš něco, co tam neni. Narozdíl od tebe jsem u toho osobně byl.
Ta série předváděcích akcí trvá až do března. Běž si to vyzkoušet sám, když nevěříš. Já se tam tim Scoutem i projížděl po zasněžených serpentýnách. Ve stoupání jsem několikrát zastavil a úplně bez problémů jsem se zas rozjel. Funguje to perfektně, předek narozdíl od starších verzí při rozjezdu neprohrábne.
Moje oktávka by na těch válcích zůstala viset, páč nemá elektronickou uzávěrku na zadní nápravě. -
superkutil 29.12.10 19:19
Hooonza: Hezký, ale proč je to v rovině nebo lépe z kopce? Neměla by být rampa spíše prudce do kopce nebo alespoň do kopce. Jak je z videa vidět, stačí pustit brzdu a na neutrál sjet. Už jsem dost starý na to abych věděl, jak se dělají prezentace. >:D
Na druhou stranu v jedné z autorevue [odkaz] je pěkné porovnání průjezdnosti Jeep Wrangler a Dacia Duster. To by měli udělat i se Škodovkou. Prostě polygon a půjčit auto zájemcům za peníze, aby si ho mohli otestovat. :-!
Tady je praktická ukázka co Scout umí [odkaz] -
oleowr1 28.12.10 10:35
« Klepání přední nápravy...
Včera jsem se rozhodl konečně řešit klepání přední nápravy a nestability řízení. Už na podzim jsem si sám vyměnil tyčky stabilizátoru, trochu se to zlepšilo, ale klepání zůstalo při pomalém projíždění nerovností. Zavezl jsem mondíka ke starému dobrému garážníkovi, auto zvedl, zjistil vybité kulové čepy řízení, vyměnil je, hodil se i nový olej.... Je to jiné auto, jdnes ve 14h jsem objednaný na geometrii (od oka se to nedá seřídit) a bude zas snad nějakou dobu klid. Letos určitě >:D -
jurkoboss 26.12.10 16:11
« Re: Připojení USB mass-storage nebo SD karty k rádiu Ford
Nazdar kutil,
toto som riešil asi pred rokom.
Ja mám v Mondeu zabudovanú navigáciu, a externe tam môžem pripojiť iba 3,5 mm Jack.
Preto som chcel dodatočne doplniť aj USB.
Viem, že novšie verzie to tam už mali od výroby, preto som myslel, že nebude s tým problém.
V servise mi to pozreli, povedali, že by museli meniť aj celý Bluetooth modul, tak som to nechal tak, a začal som hľadať také podobné adaptéry, na aké si poslal tie linky.
Problém je, že môžeš to pripojiť ako CD menič, ale je to tam limitované iba presným počtom priečinkov (max. 6, ako je počet CD v meniči), a v každom priečinku môže byť najviac 100 zvukových súborov (track MP3). A taktiež mám pocit, že na displeji by to zobrazovalo len poradové číslo zvukovej stopy, nie celý názov skladby a interpreta.
Mal som k dispozícií ten produkt na treťom linku, a takto to tam fungovalo.
Neviem ako tie ostatné.
Preto som to tam radšej nedal.
Ak máte aj niekto iný s týmito adaptermi skúsenosti, dajte vedieť. -