FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.05.06  18:14

« Re: Re: Re: Re: modrý kouř a zvuky 2.2 TDCi

Ten kroutící moment 2,2 totiž kroutí celým autem, a pak to vrže......
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.05.06  18:03

« Re: Re: Re: modrý kouř a zvuky 2.2 TDCi

Já myslím, že vržou jenom na 2.2. ;-) Moje 2.0 teda ne. A to mám kůži ebony. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.06  15:41

« Re: Re: modrý kouř a zvuky 2.2 TDCi

Zkus poslouchat. Mě taky mírně vržou, ale musím napnout uši.
    Mám ale výhodu, protože mám Alcantaru a tak si říkám, že mi vrže ta kůže, a to mi nevadí. Dveře, to by mi vadilo, u kůže je to normální.
    David
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.06  15:22

« Re: modrý kouř a zvuky 2.2 TDCi

Mně dveře nevrzají............Co ten MOIK ?? A jak vlastně nakonec dopadl ten " Mohelnický případ "" ??? Laďo ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.06  15:02

« modrý kouř a zvuky 2.2 TDCi

Jak jsem to tu pročítal, lehký obláček namodralého kouře po nastartování mají snad všichni majitelé 2.2 TDCi EURO III(ti co nemají ať se podívají, vsadím se že bude aspoň mini)
    Po hrůzách o mrtvých vstřicích mě diskuse o modrém kouři vyděsila a tak jsem absolvoval pokus. Manželka ve Fordu, já za ní ve starém Favoritu 50kW 1.3.
    Přilepenej na zadek mondea jsem bedlivě sledoval co udělá, až na to žena pořádně šlápne-žádný saze, snad při plným plynu nepatrný modrobílý pšouk, ale asi spíš nic co bych považoval za drama. Jediný co jsem pozoroval bylo dramaticky se mi vzdalující mondeo, zatímco já ždímal Favouše co to šlo.
    Tankuju už jenom Shell V Power diesel, aditiva od té doby nedávám(při cestě do Rakouska zmíněné palivo + adit. Castrol TDA-bělavý kouř při akceleraci-bylo ale -14 Celsia)
    Motor šlapě dobře bez cukání z volnoběžnejch, klapání asi bylo od začátku, ale než člověk naposlouchá vlastní motor leccos mu unikne. Okolo 15OO ot většinou na čtyřku to při akceleraci nelibě zacvaká, pak už nic. Chtít krásnej zvuk po dieselu je asi marný-snad jen ty nejnovější motory BMW, Renault apod, ale i tam je na zváženou co je vlastní zvuk motoru a to co konstruktéři pustí do kabiny. Mylím, že přestanu šťourat a budu jezdit, záruka ještě je, tak kdyby to začalo něco vyvádět je ještě šance. Auto jsem dostal do pacek tak ve 13 tis km-takže můžu jen doufat, že to předchozí ježdění přestál. Ale jak říkám, člověk by něco vyšťoural na každém autě(já sám jsem takověj hnidopich-furt poslouchám, kde co klapne chroupne a vrkne) Nechávám si doklady o tankování a vzhledem k dojezdu tankuju jen u jedný čerpačky Shell.
    Obecně se mi zdá, že na čtyřku tenhle motor jede nejlíp od cca 18OO ot, pětka chce 2OOO a vejš a šestka jakbysmet.
    Pokud mám slabě rádio, nic dramatickýho neslyším a jen si užívám krouťas-a že je parádní.
    Když jsme u zvuků-mondeím(ale i většině jiných aut) povrzávají všechny dveře v těsnění-více ty přední těžší. Promazal jsem to jak blázen ale na nerovnostech ty dveře prostě poskakujou v rámech a povrzávaj-to jen pro ostatní ať maj co poslouchat.
    Čau Mrňous.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.06  11:36

« Re: LPG

Tak zase bych ten plyn tak úplně neshazoval........kvalita plynu, nafty , vsjo rovno :-))
    MOIKU : kolik tam máš najeto a kdy a kde jsi naposledy tankoval ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.06  07:43

« LPG

Mno, jestli Tě tedy zajímá můj skromný názor:
    - pochybná a kolísavá kvalita LPG vyplývající ze složení zbytkových plynů při těžbě ropy
    - absolutní většina lidí má po nějaké době buď problémy s plynem nebo benzínem, kompromisní nastavení je velmi obtížné
    - náklady vestavby nejsou malé, zábor prostoru je také nezanedbatelný
    - jisté riziko výbuchu existuje (s LPG nemáš nárok zaparkovat v podzemních garážích a vyhoděj Tě z některých tunelů)
    - pravidelné prohlídky jsou nezbytné a také něco stojí
    - 2,2TDCi strčí V6 do kapsy (pokud se tedy nejedná o předposlední generaci...)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.06  19:32

« Re: Šílenství LPG

Dík za odpověď.
    Proč myslíš, že je to cvokárna?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.06  18:46

« Šílenství LPG

Když už hodláš spáchat takovou cvokárnu, pak:
    Neptun Harfa (Praha)
    Autogas Centrum (Strakonice)
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.06  15:03

« Mondeo V6 2.5 a LPG

Nevíte někdo jaký systém lpg je nejvohodnější do tohoto vozu a kdo to tam umí namontovat tak, aby s tím nebyly problémy?
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 27.05.06  20:25

« Vstřiky

Tak se taky hlásím do klubu s 96kW 2002 :-( Kontrolka žhavení, malý výkon, servis, náhradní auto...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.06  18:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Taky pridano, je to Euro 3
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.06  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

dyť je to tak lehký. Že se nestyděj ...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.06  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Není ?! Tak si to prostě pamatujte , protože to neumím nastavit a hledat se mi to nechce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.06  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Teď ??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.06  14:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

.........a ono to tam není :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.06  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

To klapkání taky registruju až v poslední době , než se to zahřeje, pak už ani ne. Přidal jsem si tam to € III, aby bylo mezi náma jasno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  23:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Je to krasny, ale dejte si do popisu aspon co mate za model te 2,2TDCi. Jak jsem zjistil tak mezi 2,2TDCi Euro3 a Euro4, je docela dost velky rozdil a spousta zmen !!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  21:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Tak presne pod to bych se podepsal ... bohuzel uz nevim, jestli to klapalo i drive nebo ne... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  12:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Bílý kouř

Bílý kouř po nastartování mám také, najeto 20 tis km.
    Při jízdě neškube ale v nižších otáčkách klape , teprve okolo 2tis je zvuk poslouchatelný, pak už táhne norm, po 3tis se přidá i zvuk turba.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…