FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: rachtani
M Leky, dej pak vědět, myslím , že při cca stejném počtu kilometrů mám úplně stejné pocity, ráno bílý dým, pak výrazné klepání, někdy minimální náznak nějakého záškubu, po asi dvou minutách se hodně zlepší, ale třeba při větší zátěži v kopci a pod. je stále slyšitelné, spíš takové štěrkání. Nevidím to zatím jako problém, auto jinak jezdí normálně, ale aby to nebyla nějaká předzvěst :-(( -
"-- skrytý --" 01.06.06 17:17
« Re: rachtani
Vstřiky nehlomozí, leda by byl v čudu senzor klepání. To by pak jelo jako staré TDička.
V Hale mají na vstřiky speciální zkušební stanici za melouna.
www.hale.cz, Praha 7, Dělnická 51, Holešovice
"...v Dělnický sou dělníci, co Tvý Mondeo dobře udělaj..." :P :P :P -
"-- skrytý --" 01.06.06 16:50
« rachtani
Ahoj.Byl jsem na servisni prohlidce po 40,000 km.Normalni vymena filtru a oleje plus desticky, ze pry by mi uz nemusely vydrzet do dalsi navstevy.No nevim, dalsich 20tis by asi nevydrzely, ale do dalsi navstevy urcite. ;-) .Zvlast kdyz tam jedu hned 13.6. :'-( Rachtani slysitelne za studena i kolem jdoucimi lidmi :shock: pokracujici dle meho sluchu i za normalni provozni teploty, ale uz v potlacene mire, se vrchnimu technikovi pri servisce taky jako me nezdal uplne v poradku 8).Ze pry to ale bude chtit tam auto nechat ,at se na to muzou kouknout.Jeden s techniku rikal,ze uz tam neco podobneho resili.Pry tro byly vstriky. :-( .Proto jsem se ptal zda se nejaky problem vstriku projevuje nejakym slysitelnym zvukem.Nevim."Uvidime", rekl slepy.Ted akorat nevim,jestli jim mam me auto pujcit na to jejich "kouknuti ",nebo ho dat rovnou do Hale.Asi jim dam jednu sanci :-)
PS: ze by nafta z Hranic?
Mam pocit ,ze vstriky to nebudou.Auto zatim nedela nic z toho co ppsal Moik.Lada ci myslim Flying Mondeo a asi i DIM.Jen ten zvuk je stale slysitelnejsi. -
"-- skrytý --" 01.06.06 07:31
« Vstřiky
Moiku, koukni na ty původní vstřiky.
Jestli jsi tam měl EJBR00101Z, můžeš dát 00301Z nebo 00401Z.
Jestli jsi tam měl EJBR00201Z, můžeš dát 00401Z, nesmíš dát 00301Z nebo 00501Z.
Jestli jsi tam měl EJBR00301Z, můžeš dát 00401Z, nesmíš dát 00501Z.
Jestli jsi tam měl EJBR00401Z, musíš dát 00401Z, nesmíš dát 00301Z nebo 00501Z.
Dej filtr, u Delphi se jmenuje HDF924. Nebo od Forda, to je fuk, ale dej.
Zdraví, 115 tisícový bezproblémový, Petr. (Odešlo mi osvětlení levé části palubní desky... :( -
Moik 31.05.06 21:49
« Re: Re:
No jak mě to mohlo napadnout :idea: spíš jak jsem to měl poznat dřív, než tý chudince došla nafta... >:-[]
Moc dobrej nápad s tím jednoduchým způsobem na kontrolu vstřiků...díky moc za něj, fakt super.
Jak to začalo blbnout, hned jsem do nafty přidal sajrajt na navázání vody, ale už je to ko. Vstřiky budu mít z Mondea 2004, nevadí to něčemu? Zítra by to mělo být hotovo, pojedu hned na sever (kolem Hranic brr) tak dám v úterý vědět...Fakt ale je, že kontrolovat na benzince nejen kvalitu nafty, ale i stav v tankách už mi přijde ujetý... Co by na to moje tankování řekl třeba 1.6TDCi?
EDIT: ještě jsem chtěl odpovědět...mně se to žádným zvukem neprojevovalo, jento dost cukalo. Po zahřátí krom malýho výkonu dokonce žádnej jinej problém, motor šel jak hodinky, ani neškubal, ani nejel na 3 válce :-O prostě jako obvykle... Zato za studena bys to nepřehlíd na 100%...nepravidelnej chod, bílý oblaka dýmu....síla -
"-- skrytý --" 30.05.06 23:37
« Vstřiky
Té Fordovic diagnostice nevěřím.
Já už viděl diagnostik, jediná skutečně fungující je připojit si hadičky na přepady, dát 2000 ot (může být i volnoběh) a sprostě si přepady změřit a porovnat. U vadných vstřikovačů nejsou žádné mezihodnoty, vstřikovač je buď OK nebo "valí" do přepadu. Je to jednoduché a velmi rychlé (2 min) a je hotovo, akorát zvednout haubnu. S diagnostikou si Fordové mohou jít někam... >:D >:D :D -
Moik 30.05.06 17:52
« Vstřiky
Šlo o jeden a ten samý servis Fordu, konkrétně až v Hodoníně. Opravdu měří křivky jednotlivých trysek, viděl jsem to na vlastní oči. Je tam stupnicový graf pro každý válec zvlášť a na něm se "to" má pohybovat v zeleném poli,pokud graf vyskočí do červenýho, indikuje to závadu na vstřikovači. Nevím, co je to "to", ale měří se to pro každý válec zvlášť.
Praskla mi trubka mezi mezichladičem a turbem, proto to bylo v servisu, další víkend, když jsem si tam pro něj jel, v poslední chvíli před předáním začala blikat kontrolka, takže zase týden bez auta. Do Hodonína jezdím kvůli kamarádovi, co ty auta táhá a umí se o ně postarat, máme od něj hodně Focusů a Mondeí v rodiném klanu :-) Proto se nekoná žádný velký bádání a obviňování a vyhodnocení, vyčištění nádrže a výměna vstřiků je na 4 dny a k tomu mám náhradní auto. Velkej důvod, proč jsem sáhl po Mondeu 2002 za 1/5 ceny místo novýho auta.
Další, co by možná mohlo hrát roli je, že na Shellce v Hranicích na Moravě, kde jsem bral naposledy, jim docházela nafta, asi jsem byl poslední, kdo bral. Pistole cvakala jako když máte plnou nádrž nafty, tak jsem prvně nevěděl, ale bublinky v "hledáčku" na stojanu a vyjádření obsluhy mě ujistily. Jestli jsem tam nenatankoval nějakej sajrajt. Ale Shell v Jihlavě, kde bydlím, mi způsoboval opakovaně výrazný cukání s málo přidaným plynem v nižších otáčkách. Poslední tankování záhy způsobilo, že se nedlo prakticky jet 90-120 na 5ku kvůli cukání, bylo opravdu brutální. -
"-- skrytý --" 29.05.06 20:33
« Kdo
Moiku, kdo Ti sdělil že máš ty vstřiky ok (napoprvé)?
Dle mých zkušeností Tě 1 vadný vstřik nezastaví. Kdo (napodruhé) konstatoval že máš vstřik na 4 válci vadný??? Diagnostikou Fordu se tyto závady nedají diagnostikovat!!! Pouze se dá zjistit úbytek tlaku v zásobníku (railu) - na konkrétní vstřikovač to ale neukáže. Dej vědět, dík. -
Moik 29.05.06 20:17
« Vstřiky
No věřte nebo ne, nafta byla právě od Shellu. Vůbec s touto naftou jsem měl asi nejhorší zkušenosti...cukalo to..najeto 120 000km, 5000 po dotažení z Německa..
A vemte si, že jsem si nechal přeměřit vstřiky, byly ok a druhej den to kikslo...teď jsem se dověděl, že jde o vstřik na 4.válci...
Původně jsem chtěl koupit Focuse II s 2.0TDCi, ale to MOndeo bylo za takový prachy, že nešlo odmítnout...nevím, jestli jsem neudělal chybu :?: