FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Trošku offtopic : kotouče a ložiska.
Potkala mě nutnost výměny předních kotoučů a rád bych se dozvěděl jestli koupit originály ( nabídka servisu za cca 4,5 kKč) nebo jít do neoriginálů (Bendix,Brembo,ATE ? cca 3-3,5 kKč,-). Nemusím za každou cenu ušetřit, ale pokud je výsledek stejný, dopřeji si jednu nádrž benzínu navíc.
Jízdní styl pozvolný : "veze táta mámu". Ono to s tím výkonem ani jinak nejde.
Je možné aby v servisu při výměně předních ložisek jedno otočili (údajně má na okraji snímač k čidlu ABS)?
Vyměnili mi LP kola uhnilé čidlo ABS a diagnostika dál hlásí závadu.
Díky
Mondeo Combi 1.8 81kW,2002 -
"-- skrytý --" 18.06.06 20:41
« Re:
TDCi se myslím začaly dělat v roce 2002, takže koupíš-li rok 2001, bude to TDDi. U něj jsem o problémech s naftou neslyšel. Špatný motor to není, nicméně takovou chválu, jako na TDCi, na TDDI fordí lid nepěje.
Koupíš-li TDCi, ověř si v značkovém servisu, jestli motor prošel nějakou akcí zaměřenou na vstřikovače a palivové čerpadlo. Pokud ano, je to plus. Pokud ne, je to mínus. Ber naftu a) u značkových pump, b) kde je velká obrátka, c) kde máš v kvalitu nafty důvěru z jiných důvodů. Dobře vybraným aditivem asi také chybu neuděláš.
Přečit si diskusi, koukni na [odkaz] -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:05
« Bez nadpisu
Dnes mi volali ze servisu.Diagnostika nic neukazala,udelali baňkový test a taky nic neukazal,zakze se nemaji ceho chytit :-) .V podstate jsem to cekal,ale rikal jsem ,ze jim sanci dam.Pry mam jezdit a pockat az se rozsviti kontrolka zhaveni a klesne vykon :-) pak urcite budou vedet co s tim je >:D .Asi rozbity >:D .No nic ,kdyz bude cas zkusim zajet do Delnicke za delniky :) -
"-- skrytý --" 13.06.06 10:09
« Re: Diagnostika motorů TDCi
Petr T: poslal jsem ti SZ, došla ti? Ptal jsem se, jestli je potřeba 220V a jestli to zorganizujeme tuto neděli (to už je narychlo, ale pár lidí se ozvalo) nebo jestli bys nebyl té lásky a nezajel příští víkend do Liberce na sraz Mondeo klubu. Nejjednodušší je asi zavolat si, moje číslo je v SZ. Díky -
"-- skrytý --" 05.06.06 22:45
« Diagnostika motorů TDCi
Ahoj, s Petrem se o diagnostice bavíme. Možná se to uskuteční v neděli 18. června v Praze, ale termín berte velmi předběžně.
Napište mi na j@worldmail.cz, kdo byste měli zájem. Napište SPZ, rok výroby, motor (2.0 - 2.2), najeté kilometry, kde berete naftu, typ provozu (město - okresky - dálnice). Rád bych z toho udělal statistiku, jak na tom Mondea TDCi vlastně jsou.
Nevíte někdo o vhodném místě? Ověřuju, jestli je třeba 220 V a jestli by to měly být pro případ špatného počasí kryté prostory u nějaké větší plochy, třeba parkoviště. -
"-- skrytý --" 05.06.06 13:18
« 2,2 TDCi - Euro 4
Ma tady vubec nekdo tento motor ve verzi Euro 4? :-)
Zatim vsichni kdo sem prispeli za poslednich 14dni a maji popis, tak mate Euro 3.
Oblacek bileho dymu: ...mam zatim vypozorovano, ze se vzdy objevi pokud je motor dokonale vychlazen na okolni teplotu - tzn. kdyz stoji vice jak par hodin a to v jakekoli teplote od cca 5-22 stupnu celsia. V zime je to jeste horsi - i podle toho jak si jen matne vzpominam, nebyl oblacek, ale pytel dymu :-)
Taky jsem se pri svych cestach zameril na vyfuk predemnou jedoucich mondei s TDCi a zatim jsem nevidel jedine, z ktereho by pri akceleraci nevychazel, troufam si tvrdit, sazovy trychtyr. Je to ocividne jak ve dne, tak v noci.
Kdyz jsem mel moznost jet za svym a kolegovym 2,2TDCi - Euro4 - tak se saze objevuji pouze matne - jakoby drobne odfrknuti v ramci desetin sekundy a ne staly cerny kour. A to jsme meli oba dva nohu na podlaze. -
"-- skrytý --" 03.06.06 13:05
« Vysvětlení klepání
Pánové, nevím, ale třeba přispěji k Vašemu klidnějšímu spaní.
!!! V určitých režimech motoru je klepání zcela normální !!!
- za studena (podzim jaro zima) - ŘJ upravuje vstřikování do většího předstihu - předvstřiku - motor má tvrdší chod - funguje i při nízkém zatížení i při vysokém zatížení motoru
- za poloteplého motoru (všechna roční období pokud není zrovna 30 stupňů) - ŘJ upravuje při náhlé akceleraci vstřik paliva do předvstřiku a bez pilotu - výsledkem je zaklepání, tvrdší chod motoru, při nízkém zatížení se neprojevuje
- za tepla (teplý motor nebo venkovní vyskoké teploty) jak v zimě tak v ostatních obdobích pracuje motor v optimálním režimu a motor jde hladce, předvstřik je normální a pilotní vstřik potlačuje ve všech režimech jízdy hlučnost.
Všimněte si že jste schopni tento projev motoru částečně regulovat, v některých otáčkách motoru je projev výraznější a v jiných potlačen - vždy záleží na tom, jak na to za studena nebo před úplným zahřátím motoru šlapete.
Teď byly velmi nízké ranní teploty, to zcela odpovídá.
Může to být Váš případ a nemusí, musel bych vědět víc.
Můžeme dát těžký sraz a já tam vezmu diagnostiku a během 1 hodiny víme vše o stavu Vašich Mondeí včetně stavu vstřikovačů... :!: ;-) -
"-- skrytý --" 03.06.06 11:19
« Klepaní...
Já mam mondeo 2.0 tdci..již nekolikrát zminovaný kritický rok 02. Koupil jsem to ojete pred rokem a pul, melo to najeto 89000. Ted tam mam 142000. To klepani me taky nekdy desi, ale klepe to jen studene. Po zahrati je to ok. Jinak vcera jsem byl na STK, emise jsem mel hodnotu 1.05 v prumeru..(nevím presne ceho/na co)...Povoleno je do 2.0..Z toho soudim, ze to zatim vsechno funguje jak ma, motor olej nezere, palivo beru jen schell v power-verte mi nebo ne, na chodu motoru je to znat-je min slyset. Spotřeba 6-7 litru, podle toho, kde jedu.. -
"-- skrytý --" 02.06.06 17:19
« Bez nadpisu
To DIM: Co jsi napsal presne sedi.Jen nevim,ale dnes vyzkousim ,zda se to deje i v kopci pri zatezi. Spis je to slyset dejme tomu na 3 rychl-stupen pri udrzovani konstantni rychlosti,treba do kopce :*) .Dnes to vyzkousim,jestli nebude zena prilis povidat ;-)
sedel, zkousel, ale nejel. Verze Titanium. Zvenku hezky, kufr maly, dobry sedacky. Moc hezky Alu disky.
Zvenku vdechy a vydechy na brzdy jsou zaslepene, tudiz nefunkcni...
Uvidime jak dopadne srovnani s novym galaxy...