FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
impaler 27.06.06 09:24
« Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)
Aha. Dnes ráno to dělalo zas, ale není to denní dobou. Souvisí to s připnutím napájení do zásuvky 12V. Kór když přiznám, že tento kabel jsem velmi neodborně prodloužil... 8)
Kdyby někdo moh vyzkoušet, jestli odběr ze zásuvky ruší zvuk z AUX obecně, bylo by to super, díky. -
"-- skrytý --" 26.06.06 10:58
« Nezapnute pasy - zvukovy signal
Ciste nahodou jsem zjistil, jak se da jezdit bez zapnuteho pasu bez zvukoveho upozornovani. Ne ze bych to potreboval a pouzival - ba naopak. Po nastartovani a rozsviceni kontrolky nezapnutych pasu, staci dvakrat za sebou zamacknout oranzovou svorkovnici na zajisteni pasu na sedacce ridice. Kontrolka zhasne a palubni pocitac prestane hvizdat - po vypnuti motoru se musi postup pro znefunkcneni opet zopakovat. -
impaler 26.06.06 10:11
« AUX (a rádio Sony mp3)
Ahoj všichni,
dnes poprvé jsem zkusil AUX vstup v přihrádce u spolujezdce, konkrétně s PDA Acer n35 (výstup na sluchátka). Vše OK, dokud jsem nenastartoval - je tam silná interference (nebo jak se to jmenuje) s motorem, normálně to píská a bzučí podle otáček. :)
Jako akustická diagnostika chodu motoru to není špatné, ale dost to zavazí při poslechu externího zařízení...zvuk tam jde, ale je hodně překrytý tím bzučením. Po vypnutí motoru OK, s nastavením rádia jsem též všemožně laboroval, bez zjevného zlepšení.
Drát je nějaký obyč. Ale tam zrada snad nebude, ne?
V návodu jsem nic zvláštního nevyčet.
Máte zkušenosti, jak to funguje? Zkusím večer či zítra mp3 přehrávač a dám vědět. -
« Trošku offtopic : kotouče a ložiska.
Potkala mě nutnost výměny předních kotoučů a rád bych se dozvěděl jestli koupit originály ( nabídka servisu za cca 4,5 kKč) nebo jít do neoriginálů (Bendix,Brembo,ATE ? cca 3-3,5 kKč,-). Nemusím za každou cenu ušetřit, ale pokud je výsledek stejný, dopřeji si jednu nádrž benzínu navíc.
Jízdní styl pozvolný : "veze táta mámu". Ono to s tím výkonem ani jinak nejde.
Je možné aby v servisu při výměně předních ložisek jedno otočili (údajně má na okraji snímač k čidlu ABS)?
Vyměnili mi LP kola uhnilé čidlo ABS a diagnostika dál hlásí závadu.
Díky
Mondeo Combi 1.8 81kW,2002 -
"-- skrytý --" 18.06.06 20:41
« Re:
TDCi se myslím začaly dělat v roce 2002, takže koupíš-li rok 2001, bude to TDDi. U něj jsem o problémech s naftou neslyšel. Špatný motor to není, nicméně takovou chválu, jako na TDCi, na TDDI fordí lid nepěje.
Koupíš-li TDCi, ověř si v značkovém servisu, jestli motor prošel nějakou akcí zaměřenou na vstřikovače a palivové čerpadlo. Pokud ano, je to plus. Pokud ne, je to mínus. Ber naftu a) u značkových pump, b) kde je velká obrátka, c) kde máš v kvalitu nafty důvěru z jiných důvodů. Dobře vybraným aditivem asi také chybu neuděláš.
Přečit si diskusi, koukni na [odkaz] -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:05
« Bez nadpisu
Dnes mi volali ze servisu.Diagnostika nic neukazala,udelali baňkový test a taky nic neukazal,zakze se nemaji ceho chytit :-) .V podstate jsem to cekal,ale rikal jsem ,ze jim sanci dam.Pry mam jezdit a pockat az se rozsviti kontrolka zhaveni a klesne vykon :-) pak urcite budou vedet co s tim je >:D .Asi rozbity >:D .No nic ,kdyz bude cas zkusim zajet do Delnicke za delniky :) -
"-- skrytý --" 13.06.06 10:09
« Re: Diagnostika motorů TDCi
Petr T: poslal jsem ti SZ, došla ti? Ptal jsem se, jestli je potřeba 220V a jestli to zorganizujeme tuto neděli (to už je narychlo, ale pár lidí se ozvalo) nebo jestli bys nebyl té lásky a nezajel příští víkend do Liberce na sraz Mondeo klubu. Nejjednodušší je asi zavolat si, moje číslo je v SZ. Díky -
"-- skrytý --" 05.06.06 22:45
« Diagnostika motorů TDCi
Ahoj, s Petrem se o diagnostice bavíme. Možná se to uskuteční v neděli 18. června v Praze, ale termín berte velmi předběžně.
Napište mi na j@worldmail.cz, kdo byste měli zájem. Napište SPZ, rok výroby, motor (2.0 - 2.2), najeté kilometry, kde berete naftu, typ provozu (město - okresky - dálnice). Rád bych z toho udělal statistiku, jak na tom Mondea TDCi vlastně jsou.
Nevíte někdo o vhodném místě? Ověřuju, jestli je třeba 220 V a jestli by to měly být pro případ špatného počasí kryté prostory u nějaké větší plochy, třeba parkoviště. -
"-- skrytý --" 05.06.06 13:18
« 2,2 TDCi - Euro 4
Ma tady vubec nekdo tento motor ve verzi Euro 4? :-)
Zatim vsichni kdo sem prispeli za poslednich 14dni a maji popis, tak mate Euro 3.
Oblacek bileho dymu: ...mam zatim vypozorovano, ze se vzdy objevi pokud je motor dokonale vychlazen na okolni teplotu - tzn. kdyz stoji vice jak par hodin a to v jakekoli teplote od cca 5-22 stupnu celsia. V zime je to jeste horsi - i podle toho jak si jen matne vzpominam, nebyl oblacek, ale pytel dymu :-)
Taky jsem se pri svych cestach zameril na vyfuk predemnou jedoucich mondei s TDCi a zatim jsem nevidel jedine, z ktereho by pri akceleraci nevychazel, troufam si tvrdit, sazovy trychtyr. Je to ocividne jak ve dne, tak v noci.
Kdyz jsem mel moznost jet za svym a kolegovym 2,2TDCi - Euro4 - tak se saze objevuji pouze matne - jakoby drobne odfrknuti v ramci desetin sekundy a ne staly cerny kour. A to jsme meli oba dva nohu na podlaze.
;-)