FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 28.06.06  21:55

« Re: Re: Re: Re: RE: Spotřeba

no...co to je radost z jízdy...s Mondeem u mě pouze klidná jízda...a...co nejnižší spotřeba. S manželčiným sníženým Focusem 3Dv. 205pneu a super sedačkama je to třeba jízda vlásenkama...co je pro tebe radost z jízdy? ;-)
    Jezdil jsem novým FOcusem 1.6TDCi s variátorem a 2.0TDI s DSG. Oboje se mi moc líbilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  21:51

« Re: Re: Re: RE: Spotřeba

"odřazovat" ... was ist das? Vždyť to samo řadí desetkrát líp, než to umím já a pětkrát líp, než vy ostatní, co bych mu do toho kecal? Sekvenční řazení to sice má, ale je to jen pro parádu, většinou se to nepoužívá. A economy run? Vždyť Mondeo je auto pro radost.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 28.06.06  21:33

« Re: Re: RE: Spotřeba

:lol: >:D >:D Vážně jsem se zasmál nahlas :-)
    S tou anténou mě to ještě nenapadlo :-)
    Zítra sem písnu výsledek s nahuštěnýma pneu, sklopenýma zrcátkama, sundanou anténou, vyplým ventilátorem a bez rádia :-)
    Jenyku, zkus dát někde nějakou 20km štreku, je to zábava, ale na zadní okno aby sis dal cedulku"jedu economy run"...jo a nezapomeň na anténu :-) Můžeš s tím automatem odřazovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  21:20

« Re: Re: RE: Spotřeba

Vaše starosti....auťák za mega a řešej pikolitry....pořiďte si automat, ten vás naučí troše velkorysosti. 8 na 100? Ve městě super výsledek >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  21:05

« Re: RE: Spotřeba

Jo tys jel bez klimy ...
    A bez radia.
    To musím taky zkusit. Jel jsem z chalupy a mám to taky o 100 m níž.
    Je fakt, že tyhle economy runy nutěj člověka nedodržovat v obci limity a to by mohlo být po 1.7. nebezpečné.
    Jo a co antenu, sundaváš ?
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 28.06.06  21:01

« RE: Spotřeba

když už jsme u té manželky...jela dnes večer tu cestu zpátky...už vpůlce jsem byl z údaje na PP nervózní. Jestli jsme tu samí chlapi...dovedete si představit jak samozřejmě a s jakou grácií vystupovala z auta, když jsem stále civěl na PP a jeho 4,4l/100km >:D Hehe a to já jsem jel, málem sklopený zrcátka, rozkreslenou cestu na desítky metrů >:D a myslel jsem si o těch svých 4,4 bůh ví co...hned zítra musím ještě dofoukat gumy, vypnout světla a ventilátor >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.06  20:37

« Re: Spotřeba

Tak tos mě trumfnul. Já je s maželkou a se psem za 4.1
    Pes i manželka usnuli.
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 28.06.06  20:34

« Spotřeba

Dnes jsem jel 20km "economy run" s průměrem podle PP 74kmh a se spotřebou 3,8 podle PP!! Je to cesta do práce, mám ji za ty roky najetou a cíl je o 100m níž než start(zpět 4,4). Hrajete si někdo taky tak?
    Zásuvku v přístrojovce nemám, proto ani nepomůžu...
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.06  14:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

impaler: Celý problém je v tom, že napětí v zásuvce zapalovače není nijak specielně filtrované, takže se tam naindukují všechny možné i nemožné kmitočty z palubní sítě, typicky zapalovací impulzy. Buď můžeš zkusit nějaké odrušovací členy (kondenzátor, zkusil bych cca 100nF), nebo si natáhni pro napájení daného spotřebiče (můžeš je zapojit do zapalovače) kabely přímo z akumulátoru (přes pojistku, pochopitelně).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

A jo. To jo. To mám. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.06.06  10:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

jak to? myslím zapalovač...to přece musíš mít, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  09:29

« Re: Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

To je daň za to, že máš zásuvku. Já ji nemám a vše funguje ...
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 27.06.06  09:24

« Re: Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

Aha. Dnes ráno to dělalo zas, ale není to denní dobou. Souvisí to s připnutím napájení do zásuvky 12V. Kór když přiznám, že tento kabel jsem velmi neodborně prodloužil... 8)
    Kdyby někdo moh vyzkoušet, jestli odběr ze zásuvky ruší zvuk z AUX obecně, bylo by to super, díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  22:36

« Re: Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

:D
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 26.06.06  22:22

« Re: Re: AUX (a rádio Sony mp3)

Tak cestou dom to už hrálo bez problému, tak se to asi potřebovalo rozvičit. :)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 26.06.06  12:43

« Re: Re: Nezapnute pasy - zvukovy signal

Táto téma sa tu už rozoberala. Je na to elegantnejšie a trvalé riešenie. Osobne pás používam ale keď idem niekde len pár metrov tak ma pípanie dosť rozčuľovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  12:19

« Re: Nezapnute pasy - zvukovy signal

Snad nestačí´jen zmáčknout svorkovnici ale ten pás opravdu dvakrát zapnout a vypnout ! A není lepší už si ho pak nechat zapnutý ?? Proto to tak soudruzi z NSR vymysleli :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  10:58

« Nezapnute pasy - zvukovy signal

Ciste nahodou jsem zjistil, jak se da jezdit bez zapnuteho pasu bez zvukoveho upozornovani. Ne ze bych to potreboval a pouzival - ba naopak. Po nastartovani a rozsviceni kontrolky nezapnutych pasu, staci dvakrat za sebou zamacknout oranzovou svorkovnici na zajisteni pasu na sedacce ridice. Kontrolka zhasne a palubni pocitac prestane hvizdat - po vypnuti motoru se musi postup pro znefunkcneni opet zopakovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  10:31

« Re: AUX (a rádio Sony mp3)

To je divný, protože jsem to používal s Xclefem, taky na sluchátkový výztup a šlo to v pohodě.
    David
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 26.06.06  10:11

« AUX (a rádio Sony mp3)

Ahoj všichni,
    dnes poprvé jsem zkusil AUX vstup v přihrádce u spolujezdce, konkrétně s PDA Acer n35 (výstup na sluchátka). Vše OK, dokud jsem nenastartoval - je tam silná interference (nebo jak se to jmenuje) s motorem, normálně to píská a bzučí podle otáček. :)
    Jako akustická diagnostika chodu motoru to není špatné, ale dost to zavazí při poslechu externího zařízení...zvuk tam jde, ale je hodně překrytý tím bzučením. Po vypnutí motoru OK, s nastavením rádia jsem též všemožně laboroval, bez zjevného zlepšení.
    Drát je nějaký obyč. Ale tam zrada snad nebude, ne?
    V návodu jsem nic zvláštního nevyčet.
    Máte zkušenosti, jak to funguje? Zkusím večer či zítra mp3 přehrávač a dám vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…