FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 17.07.06 13:10
« Klimatizace ford mondeo.
Prosím poraďte.
V poslední době se mi stalo, že cca po 3Omin normálního provozu klimatizace v režimu auto, kdy normálně automobil vychladila a udržovala teplotu přestala náhle takřka foukat. Nejdřív jsem myslel, že prostě vychladila, tak si dává pohov, ale po chvíli v autě teplo, klima hučela ale nefoukala-bylo znát u výdechů, že chladí ale nefučí-zkusiljsem i sjet s teplotou na min. aby začala foukat hodně, ale jak říkám do cca 3O min norma a pak jen hukot pod palubkou a studenej větřík žádnej. Mám to sice ještě v záruce, ale abych nebyl jako pako, co jen mačká knoflik-dík. -
kastv9 12.07.06 20:26
« Re: Re: automat
Ahoj, tak jsem se nakonec pro automat rozhodl, zatím po najetí prvního tisice km jsem max. spokojeny, dávám ti za pravdu, je to super. Naštěstí ho mám i s tempomatem, tak nemusím řešit stejný problém jako ostaní, jak ho dodatečně dodělat.
Jinak doporučuji všem alespoň mondeo v automatu vyzkoušet a porovnat s manuálem, je to super.
Mám mondeo kombi 96 kw TDCI, r.v. 2004 ghia a max. spokojenost. Ještě jsem měl obavy ze světlého interiéru, ale nevidím v tom problém, a to mám 2 malé děti. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Jenyk: proč se nejdřív nepodíváš, jak to vlastně funguje? Servomotorek tahá přímo za plynový pedál (jedna z variant monáže), takže je úplně jedno, že máš elektronický plyn.
DIM: právě že ten zásah do elektroinstalace je malý až žádný, potřebuješ napájení a hodí se (dá se naradit vlastním čidlem) signál rychlosti, který je u spousty aut vyvedený do konektoru rádia :-). Zbytek je samostatná kabeláž a mechanické úpravy, kdejaký alarm do instalace zasáhne víc, než tohle. Práce na půl dne. -
"-- skrytý --" 10.07.06 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Je to fakt tak jednoduché? Ten Conrad je výrobek firmy Waeco. Mají různé sady, pro auta s mechanickým i elektrickým plynem atd. Uvádí i do kterých aut se to dá dát. Přece bude rozdíl meti škůdkou stodvácou, která má mechanický pyn ke karburátoru a podtlak v sacím potrubí a TDCi , které má elektronický plyn a přetlak v sacím potrubí? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat
Jenyk: ten conrad je univerzální sada, dá se namontovat na cokoliv. V krajním případě se v autě spokojí s napájením a uzeměním, veškeré potřebné údaje získá z vlastních čidel, které je ovšem potřeba namontovat. Šlo by to i do stodvacítky škodovky >:D . Proklikej se u conrada k návodu.
DIM: všechno jde, je to jenom otázka peněz a dostatečného množství pionýrů slepých uliček. -
kastv9 09.07.06 20:12
« Bez nadpisu
Díky, vypadatá to, že do toho půjdu, měl jsem již několik mondeí s manuálem, automat ještě ne, ale kolega v Německu je s automatem max. spokojený, manuál by už nechtěl, ten mě o tom neustále přesvědčuje. Teď jezdím s mondeem 6-ti kvaltem, docela mě to unavuje, než tam všechny rychlosti nasázím, to nepočítám popojíždění v kolonách ve městě a na dálnicích. Mám jen obavu o spolehlivost, spotřeba vyšší o 1 litr za to pohodlí stojí, najedu ročně cca. 50.000 km, tak uvidím, jinak na mondeo v kombíku nedám dopustit - jizdní vlastosti, prostornost, bezpečnost, cena servisu, to jsem vystřídal již několik jiných aut, ( passat, vectra,... ) ale nakonec jsem skončil opět u mondea. -
"-- skrytý --" 08.07.06 23:51
« Re:
Přesně tohle mám. Proti manuálu je to těžká pohoda. Řadí to dostatečně rychle. Řazení se dá ovládat i plynem (šlápneš rychleji - podřadí, pomaleji - nechá původní rychlost). Brzdí to motorem. Má to i manuání řazení, to má smysl jen když skutečně potřebuješ předjet na pětníku, pak si podřadíš předem. Nějakou ztrátu výkonu jsem nepocítil, TDCi má koníků dost.
Spotřeba je asi o litr vyšší než u manálu (i když po 1.7. jezdím za nějak divně málo..). Olej v převodovce je oficiálně natrvalo, neoficiálně se ale dozvíš, že tak po 80 000 bys to měl dát na výměnu do specializovaného servisu, nikdy ne k Fordu. Značkové servisy tyhle převodovky neznají a spíš je zprasí. Těžce mi chází tempomat, hledám jak ho dodělat.
Než jsem to koupil, hledal jsem někoho se zkušenostmi a nenašel. V Německu jich je dost, u nás abys je hledal lupou. Teď mám najeto něco přes 20 000 a říkám - manuál never more! -
"-- skrytý --" 08.07.06 21:47
« Re:
Asi nejsem idealni vzorek, ale mel jsem tohle auto (2004, Ghia, 2.0 96 kw automat) v automatu cca 2 tydny a 2000 km, jel jsem s tim jak dlouhou cestu po dalnici (Cachy) tak po Praze a apod, za celou dobu jsem mel prumernou okolo spotrebu 8.5 (cca o 1 l vice, nez jsem mel se stejnou motorizaci v manualu) Jinak me prislo ze oproti manualu se s tim hure predjizdi (bez pouziti manualniho podrazeni to skoro nejde :-) ale to mam pocit, ze po 1.7. uz nevadi :-) Celkove jsem s tim byl spokojen, bohuzel to auto nemelo tempomat, coz je u automatu docela opruz, tak jsem se nakonec rozhodl pro manual. -
"-- skrytý --" 08.07.06 11:33
« Re: Presnost tachometru
to DIM: tak jsem udelal mereni - GPS vs. PP na Mondeu - presnost tachometru:
pri 50km/h - GPS 50km/h - tachometr cca 52-3km/h
pri 130km/h - GPS 130km/h - tachometr cca 138km/h
Co se tyka prumerne rychlosti - ta vynulovana na dalnici pri zapnutem tempomatu - jak na GPS tak PP Mondea - odstraneni chyby pri nestejne rychlosti. Tady se ukazal PP Mondea celkem presny - odchylky byly v radech desetin km/h oproti GPS - ta ukazovala cca o 0,5 mene nez PP Mondea. Pozor prumerna rychlost u PP Mondea neni pouze prumerna rychlost pri pohybu, ale je zahrnut i cas stani - (parkovani, stani na krizovatce atd.)