FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.06  14:00

« Re: Klimatizace ford mondeo.

A co udělá, když dáš na víc ventilátor?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.06  13:10

« Klimatizace ford mondeo.

Prosím poraďte.
    V poslední době se mi stalo, že cca po 3Omin normálního provozu klimatizace v režimu auto, kdy normálně automobil vychladila a udržovala teplotu přestala náhle takřka foukat. Nejdřív jsem myslel, že prostě vychladila, tak si dává pohov, ale po chvíli v autě teplo, klima hučela ale nefoukala-bylo znát u výdechů, že chladí ale nefučí-zkusiljsem i sjet s teplotou na min. aby začala foukat hodně, ale jak říkám do cca 3O min norma a pak jen hukot pod palubkou a studenej větřík žádnej. Mám to sice ještě v záruce, ale abych nebyl jako pako, co jen mačká knoflik-dík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.06  23:20

« spotreba

Tak se u me celkove zpomaleni silnicniho provozu projevilo za prvni tyden meho rizeni po navratu do CR ve snizeni spotreby o 0.3 l/100 km za tyden ... za par mesicu budu jezdit asi uz zadarmo :)
  • « 00 Reagovat !

foto kastv9

kastv9 12.07.06  20:26

« Re: Re: automat

Ahoj, tak jsem se nakonec pro automat rozhodl, zatím po najetí prvního tisice km jsem max. spokojeny, dávám ti za pravdu, je to super. Naštěstí ho mám i s tempomatem, tak nemusím řešit stejný problém jako ostaní, jak ho dodatečně dodělat.
    Jinak doporučuji všem alespoň mondeo v automatu vyzkoušet a porovnat s manuálem, je to super.
    Mám mondeo kombi 96 kw TDCI, r.v. 2004 ghia a max. spokojenost. Ještě jsem měl obavy ze světlého interiéru, ale nevidím v tom problém, a to mám 2 malé děti.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  12:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Jenyk: proč se nejdřív nepodíváš, jak to vlastně funguje? Servomotorek tahá přímo za plynový pedál (jedna z variant monáže), takže je úplně jedno, že máš elektronický plyn.
    DIM: právě že ten zásah do elektroinstalace je malý až žádný, potřebuješ napájení a hodí se (dá se naradit vlastním čidlem) signál rychlosti, který je u spousty aut vyvedený do konektoru rádia :-). Zbytek je samostatná kabeláž a mechanické úpravy, kdejaký alarm do instalace zasáhne víc, než tohle. Práce na půl dne.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Dá se tam stáhnout i montážní návod v PDF česky. V každém případě je to takový zásah do elektroinstalace, že do tohoto teda nepůjdu :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  23:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Je to fakt tak jednoduché? Ten Conrad je výrobek firmy Waeco. Mají různé sady, pro auta s mechanickým i elektrickým plynem atd. Uvádí i do kterých aut se to dá dát. Přece bude rozdíl meti škůdkou stodvácou, která má mechanický pyn ke karburátoru a podtlak v sacím potrubí a TDCi , které má elektronický plyn a přetlak v sacím potrubí?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Jenyk: ten conrad je univerzální sada, dá se namontovat na cokoliv. V krajním případě se v autě spokojí s napájením a uzeměním, veškeré potřebné údaje získá z vlastních čidel, které je ovšem potřeba namontovat. Šlo by to i do stodvacítky škodovky >:D . Proklikej se u conrada k návodu.
    DIM: všechno jde, je to jenom otázka peněz a dostatečného množství pionýrů slepých uliček.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  18:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Od Conradu to vede sem: [odkaz] Jako distributory u nás uvádí [odkaz] a [odkaz] No, nevím...asi pošlu dotaz do Waeca. Bohužel Mondeo mezi podporovanými typy neuvádí.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  18:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Napsal jsem dotaz na Ford Motor Company, odpověď byla prostá : Žádný tempomat dodatečně namontovat nelze......Ale ten Conrad vypadá dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  17:39

« Re: Re: Re: Re: Tempomat

A co tohle www.conrad.de Auto - Komfort-Ausstattung - Geschwindigkeitsregler (Tempomat) Sorry, přímý link jsem z toho nevyrazil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  14:11

« Re: Re: Re: Tempomat

Zatím mne pátrání zavedlo sem [odkaz] ale borci na můj dotaz jen napsali, že mají dovolenou a ozvou se potom. Českého prodejce nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  12:13

« Re: Re: Tempomat

Ten tempomat je dobré téma..........kde je nějaký fachman ?? Servis to samozřejmě neumí :-((
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 10.07.06  08:10

« Re: Tempomat

Taky bych rád tempomat... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.06  22:20

« Re: Re:

Ad ten tempomat - ja ho teda nemam ani v tom manualu, ale kdyby slo nejak dodelat, kdyz do koncernu to jde ... [odkaz] ... abych se priznal, vedet jak to bude vypadat po 1.7., asi bych si ten automat vzal :))
  • 00 Reagovat !

foto kastv9

kastv9 09.07.06  20:12

« Bez nadpisu

Díky, vypadatá to, že do toho půjdu, měl jsem již několik mondeí s manuálem, automat ještě ne, ale kolega v Německu je s automatem max. spokojený, manuál by už nechtěl, ten mě o tom neustále přesvědčuje. Teď jezdím s mondeem 6-ti kvaltem, docela mě to unavuje, než tam všechny rychlosti nasázím, to nepočítám popojíždění v kolonách ve městě a na dálnicích. Mám jen obavu o spolehlivost, spotřeba vyšší o 1 litr za to pohodlí stojí, najedu ročně cca. 50.000 km, tak uvidím, jinak na mondeo v kombíku nedám dopustit - jizdní vlastosti, prostornost, bezpečnost, cena servisu, to jsem vystřídal již několik jiných aut, ( passat, vectra,... ) ale nakonec jsem skončil opět u mondea.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.06  23:51

« Re:

Přesně tohle mám. Proti manuálu je to těžká pohoda. Řadí to dostatečně rychle. Řazení se dá ovládat i plynem (šlápneš rychleji - podřadí, pomaleji - nechá původní rychlost). Brzdí to motorem. Má to i manuání řazení, to má smysl jen když skutečně potřebuješ předjet na pětníku, pak si podřadíš předem. Nějakou ztrátu výkonu jsem nepocítil, TDCi má koníků dost.
    Spotřeba je asi o litr vyšší než u manálu (i když po 1.7. jezdím za nějak divně málo..). Olej v převodovce je oficiálně natrvalo, neoficiálně se ale dozvíš, že tak po 80 000 bys to měl dát na výměnu do specializovaného servisu, nikdy ne k Fordu. Značkové servisy tyhle převodovky neznají a spíš je zprasí. Těžce mi chází tempomat, hledám jak ho dodělat.
    Než jsem to koupil, hledal jsem někoho se zkušenostmi a nenašel. V Německu jich je dost, u nás abys je hledal lupou. Teď mám najeto něco přes 20 000 a říkám - manuál never more!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.06  21:47

« Re:

Asi nejsem idealni vzorek, ale mel jsem tohle auto (2004, Ghia, 2.0 96 kw automat) v automatu cca 2 tydny a 2000 km, jel jsem s tim jak dlouhou cestu po dalnici (Cachy) tak po Praze a apod, za celou dobu jsem mel prumernou okolo spotrebu 8.5 (cca o 1 l vice, nez jsem mel se stejnou motorizaci v manualu) Jinak me prislo ze oproti manualu se s tim hure predjizdi (bez pouziti manualniho podrazeni to skoro nejde :-) ale to mam pocit, ze po 1.7. uz nevadi :-) Celkove jsem s tim byl spokojen, bohuzel to auto nemelo tempomat, coz je u automatu docela opruz, tak jsem se nakonec rozhodl pro manual.
  • 00 Reagovat !

foto kastv9

kastv9 08.07.06  12:54

« Bez nadpisu

Prosím o radu, jakou mate zkušenost s automatem v mondeu, jedná se o kombi 2,O tdci 96 kw, r.v. 2004 ghia, rozdíl proti manuálu, spotřeba, vaše dojmy, atd. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.06  11:33

« Re: Presnost tachometru

to DIM: tak jsem udelal mereni - GPS vs. PP na Mondeu - presnost tachometru:
    pri 50km/h - GPS 50km/h - tachometr cca 52-3km/h
    pri 130km/h - GPS 130km/h - tachometr cca 138km/h
    Co se tyka prumerne rychlosti - ta vynulovana na dalnici pri zapnutem tempomatu - jak na GPS tak PP Mondea - odstraneni chyby pri nestejne rychlosti. Tady se ukazal PP Mondea celkem presny - odchylky byly v radech desetin km/h oproti GPS - ta ukazovala cca o 0,5 mene nez PP Mondea. Pozor prumerna rychlost u PP Mondea neni pouze prumerna rychlost pri pohybu, ale je zahrnut i cas stani - (parkovani, stani na krizovatce atd.)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…