FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: vstriky
Jak to myslíš, že by tě zajímalo, co je to za motor ?? píšeš 2,2 TDCi , 2005......to je zvláštní, mně dva servisy nezávisle na sobě potvrdily, že od té úpravy už žádné problémy se vstřiky nejsou. A taky asi trošku zpozorněly u čerpacích stanic....... Tak by to snad už odcházet nemělo !!!!! -
"-- skrytý --" 01.09.06 22:42
« Re: Tempomat
Byl jsem se na to ptát v servisu. Vyjmenovali to a otaxovali na 40 tisíc. Přišlo mi to ale jako střelba od boku.
Já bych laicky také řekl, že se vymění volant a všechno ostatní by tam mohlo být (kabeláže k pedálům a volantu, čidla pedálů, řídící jednotka), ale to jen za předpokladu, že se Fordu ve výrobě vyplatilo dávat (kromě volantu) všude stejné díly, ať tam byl tempomat nebo ne. A to je zase možné tehdy, pokud měla tempomat většina aut. Já mám navíc auto s automatem, což znamená, že odpadají kontakty u pedálu spojky a ochrana motoru proti přetočení a přibývá komplikace s volantem s tlačítky na řazení.
Osobně bych řekl, že potřebujeme najít servisáka, který se ponoří do dokumentace a skutečně se znalostí věci řekne, co se liší a kolik by to stálo. V Mondeo klubu jeden borec psal, že ho má, ale už se delší dobu neozval. -
"-- skrytý --" 01.09.06 10:14
« Re: Tempomat
Doufám, že na něco přijdeme. Já mezitím dostal kontakt na člověka, který prý dodělává neoriginál. Tomášek, 602 352 211. Ještě jsem mu nevolal.
Také vím, že neoriginální tempomaty dodává firma waeco (www.waeco.de) a na Mondeo jsem se jich zeptal, zatím nemám odpověď.
Originál by byl samozřejmě nejlepší. -
"-- skrytý --" 31.08.06 21:27
« Re:
To Moik: Myslim ze je to stejny zvuk, pricina, zahada..Kolik uz mas nakrouceno? Mam dojem ze to nema nic spolecneho s unavou motoru, protoze to postihuje vsechny rocniky bez ohledu na mnozstvi najetych kilometru.Ach jo..
PS: Dneska jsem prubnul 1.9CDTi 110kW v nove Vectre a neni to spatny-tissi v nizsich otackach, citelnejsi spojka, pozvolnejsi narust vykonu. Oproti Mondeu o dost gumovejsi rizeni a necitelny podvozek. Ale zase motor ani nevrknul! ;-) -
Moik 31.08.06 20:26
« Bez nadpisu
Kupče, řezníku a sedláku, přesně poopisuješ i můj problém. Jen mně se objevuje pouze při zrychlování. Jakoby se to Mondeo otřáslo, přejel mu mráz po zádech...tak něco? :-)
JENYKU: díval jsem se, že bojuješ za dodělání tempomatu do Mondea. Mám slíbenej volant s tlačítky a celý Mondeo s tempomatem na vyzkoušení. O víkendu se podívám, jak je to s elektrikou na čidla pedálů, vím, že elektrika na sloupku řízení pro připojení volantu je ok!
Možná překážka je aktivace v ŘJ, ale možná to pojede i bez tohoto zásahu. -
"-- skrytý --" 30.08.06 16:55
« Bez nadpisu
S tema diskama to delam stejne- mam ruzovy kartacek na zuby. Jakou barvu pouzivas ty?:)
Takze na to vrceni meho motoru zrejme nikdo z vas radu nema- zvuk je opravdu velmi podobny drnceni uvolneneho plechu a lehce vibruje v rizeni, zadne cukani, chrochtani ani klepani. Asi takhle: vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… /> Krkovicka-reznik, kupec a sedlak v jedne osobe -
"-- skrytý --" 30.08.06 16:21
« abeceda zvuku
Tak me tak napadlo, ze idealni reseni by bylo, vytvorit jakousi abecedu zavad projevijici se urcitym zvukem,pazvukem ,pekne je nahrat, a pak by si clovek uz vybral a snadno diagnostikoval, co ze to ma prave ja za problem.Alespon u nas pazvukaru by to mohlo pomoci ;-) -
"-- skrytý --" 30.08.06 14:49
« Re: Re:
DIMe,
v režimu za studena je při značném požadavku na výkon vypnut pilotní vstřik paliva, proto ten traktorový zvuk (v tu chvíli to jede jako starší TDičko). Po zahřátí motoru to zmizí, pilot je tam vždy. Pokud má někdo furt traktorový zvuk, znamená to, že vstřikovače nejsou schopny vstřikovat pilotní vstřik, jsou unavené a mají hodně najeto.
Zdraví, Petr T. -
"-- skrytý --" 30.08.06 14:42
« Vibrace v zatackach
Hi,
to m.leky: Spatne jsem si precetl tvoji zavadu, pri mem reseni problemu nejsou zvuky vydavany, jen vibrace = nehodici se rozuzleni pro tvuj problem...
to moik, DIM: provedu co nejdrive zkousku take u sebe
Jeste malou otazku. Mam disky 17"x6,5 9x2 lestene. Svinstvo z brzd na discich v tech uzkych skvirach zdvojeneho paprsku cistim jak pe*o rucne, ohlodanym zubnim kartackem. Mate nekdo na tuto skviru nejakou fintu? (skvira cca 1 cm siroka, kartace v mycce ji nevymyji a kdyz delam cistku auta, je mi lito to nechat cerne=spinave. Ani rucni vysokotlak ji nevymyje...) -
"-- skrytý --" 30.08.06 13:01
« Bez nadpisu
to maverick: Chapu jak to myslis.Myslim ,ze to dela i pri jizde na volnobeh(zkusim to dnes vyzkouset).Nejde ani tolik o vibrace jako takove , ale o ten zvuk ,ktery to provazi.Opravdu mam pocit, jakoby v tyci od rizeni byly vule, a pri prujezdu takovou zatackou dochazi k dorazeni tech vuli a tedy k takovemu lupnuti.Vetsinou samozrejme nekolik rychle za sebou.Pozoruji to uz ale opravdu dlouho, tak nevim jestli je to normalni, a bude treba stacit jen namazat tyc ,jak rika DIM, a nebo je to neco horsiho.