FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 07.09.06 12:17
« Re: vstriky
To Honzeek: a bral jsi u Shellu klasickou naftu nebo VPower? A nebral jsi treba pravidelneji pouze u jedne Shell cerpacky? Treba je tam najemce na kocku a kdovi jak tam vypadaji nadrze - viz. prevzate cerpaci stanice od jinych provozovatelu - Benzina, Slovnaft, Total .... -
"-- skrytý --" 07.09.06 07:25
« Formula Performance
Proč u Černíka? Ty jsi z Plzně? Proč tak velké balení? Existují i balení menší, uřivatelsky příjemnější, zvlášť to nejmenší (na 120 l nafty) je perfektní.
Co se týče nákladů, zdánlivě zaplatíš o 1 Kč víc, ale ve skutečnosti počítej s náklady na 1 km ve výši 0,00 až 0,30 Kč.
Proč? No protože se ti část nákladů vrátí ve snížení spotřeby paliva a snížení opotřebení vstřikovacího systému a motoru. -
"-- skrytý --" 06.09.06 22:33
« Re: Kvalita paliv
Ukecals mne, dnes jsem koupil u Černíka v Plzni Stanadyne Performance Formula. Teď počítám, kolik tam dávat a jak to dávkovat. Aditivum na 960 litrů nafty mne stálo těsně pod tisíc, to je asi koruna na litr. Globus bývá o dvě kačky levnější než základní Shell. Tož uvidíme. -
"-- skrytý --" 06.09.06 18:57
« Kvalita paliv
To crew:
Boys, já to říkám celou dobu, všechny vstřikovací systémy mají své mouchy, od všech výrobců, ale problém je hlavně v naftě.
Stále kolují báchorky o tom, jak se kvalita paliv neustále zlepšuje, a co se pro to dělá. Nezlepšuje, a nedělá se nic. ČOI sleduje pouze parametry důležité pro státní kasu, tedy síru (jestli někdo míchá nebo nemíchá naftu s topnými oleji), vodu a bod vzplanutí. To je hrozně málo a paradoxně síra neohrožuje vstřikování, ale spíš ve svém důsledku ničí katalyzátory (tam kde jsou) a způsobuje silnou úsadu karbonu, znečištění oleje, zalepení pohyblivých částí EGR, turba apod.
Vstřikovací systémy a motory musí být vyrobeny relativně levně, tudíž nečekejte žádnou zázračnou trvanlivost. Takový výrobce vstřikování / motoru / vozu by byl rychle ze hry.
Vy ale můžete něco pro sebe udělat. DIM si nechce špinit ruce, ale já říkám ano, popřeji svému motoru trošku kvalitních aditiv a basta. -
"-- skrytý --" 06.09.06 18:02
Nerikam, ze mondeo je bez chyb. Ale to co mam moznost slyset o konkretne Peugeotu, Renaultu a Audi - servisy pro ktere pracujeme. Tak jeste zlate mondeo!!! Peugeot - tezce bojuje i u vlajkovych lodi (407, 607]) se zakladni kvalitou hlavne elktroniky a materialy podvozku!!! Slovy technika mame velke problemy. Renault - resi uplne to same co Ford s problemy se vstrikovaci u Common Railu. Audi hlavne problemy se vstrikovaci - technik take rikal, ze jiz prestava verit tomu, ze je to pouze nekvalitou CR paliv. Odchazeji vetsinou jeden dva vstriky a ne vsechny. -
Jak to myslíš, že by tě zajímalo, co je to za motor ?? píšeš 2,2 TDCi , 2005......to je zvláštní, mně dva servisy nezávisle na sobě potvrdily, že od té úpravy už žádné problémy se vstřiky nejsou. A taky asi trošku zpozorněly u čerpacích stanic....... Tak by to snad už odcházet nemělo !!!!! -
"-- skrytý --" 01.09.06 22:42
« Re: Tempomat
Byl jsem se na to ptát v servisu. Vyjmenovali to a otaxovali na 40 tisíc. Přišlo mi to ale jako střelba od boku.
Já bych laicky také řekl, že se vymění volant a všechno ostatní by tam mohlo být (kabeláže k pedálům a volantu, čidla pedálů, řídící jednotka), ale to jen za předpokladu, že se Fordu ve výrobě vyplatilo dávat (kromě volantu) všude stejné díly, ať tam byl tempomat nebo ne. A to je zase možné tehdy, pokud měla tempomat většina aut. Já mám navíc auto s automatem, což znamená, že odpadají kontakty u pedálu spojky a ochrana motoru proti přetočení a přibývá komplikace s volantem s tlačítky na řazení.
Osobně bych řekl, že potřebujeme najít servisáka, který se ponoří do dokumentace a skutečně se znalostí věci řekne, co se liší a kolik by to stálo. V Mondeo klubu jeden borec psal, že ho má, ale už se delší dobu neozval. -
"-- skrytý --" 01.09.06 10:14
« Re: Tempomat
Doufám, že na něco přijdeme. Já mezitím dostal kontakt na člověka, který prý dodělává neoriginál. Tomášek, 602 352 211. Ještě jsem mu nevolal.
Také vím, že neoriginální tempomaty dodává firma waeco (www.waeco.de) a na Mondeo jsem se jich zeptal, zatím nemám odpověď.
Originál by byl samozřejmě nejlepší. -
"-- skrytý --" 31.08.06 21:27
« Re:
To Moik: Myslim ze je to stejny zvuk, pricina, zahada..Kolik uz mas nakrouceno? Mam dojem ze to nema nic spolecneho s unavou motoru, protoze to postihuje vsechny rocniky bez ohledu na mnozstvi najetych kilometru.Ach jo..
PS: Dneska jsem prubnul 1.9CDTi 110kW v nove Vectre a neni to spatny-tissi v nizsich otackach, citelnejsi spojka, pozvolnejsi narust vykonu. Oproti Mondeu o dost gumovejsi rizeni a necitelny podvozek. Ale zase motor ani nevrknul! ;-) -
Moik 31.08.06 20:26
« Bez nadpisu
Kupče, řezníku a sedláku, přesně poopisuješ i můj problém. Jen mně se objevuje pouze při zrychlování. Jakoby se to Mondeo otřáslo, přejel mu mráz po zádech...tak něco? :-)
JENYKU: díval jsem se, že bojuješ za dodělání tempomatu do Mondea. Mám slíbenej volant s tlačítky a celý Mondeo s tempomatem na vyzkoušení. O víkendu se podívám, jak je to s elektrikou na čidla pedálů, vím, že elektrika na sloupku řízení pro připojení volantu je ok!
Možná překážka je aktivace v ŘJ, ale možná to pojede i bez tohoto zásahu.
Volvo používá Bosch nebo Siemens
Focus má odlišné čerpadlo, které je o něco méně náchylné k defektu vinou špatné nafty než Mondeo (je méně zatěžováno než u Mondea), čerpadlo se při použití špatné nafty vydírá a metalický prach zničí vstřikovače, obrousí vnitřní hrany součástek ve vstřikovači