FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Moik 10.10.06 08:26
« Re: Re: Škubání
S tím ESP, jak si psal, aby to nezačalo řešit... mám příhodu :P
Jezdili jsme po Orlických horách...serpentýny a sem tam v levotočivé prostě se ozval ten typickej zvuk, přibržďovalo vnější kolo a blikala kontrolka ESP - ne chybou motoru, prostě bylo v činnosti...říkám si fíha... ale nic ne nestalo, auto nevyjelo ze směru, jen dost přibrzdilo, prostě jak ESP... no nechám Vás hádat, jestli přijdete na to, čím to bylo...chyba elektroniky to nebyla, byl to ten nejbanálnější důvod...
-
-
-
-
-
-
pravá přední měla 1,2 :) -
« Škubání
U novějších motorů při brzdění motorem dochází k úplnému zastavení dodávky paliva. Zjistěte si někde, při jakých otáčkách je dodávka paliva zpětně obnovena. Těch 1500-1600 min-1 a jízda téměř bez plynu by tomu mohla odpovídat. Mohl by to být potom nedodělaný software pro tento režim jízdy.
Poloha plynu "ani ryba ani rak" nedělá dobře ani jiným autům. -
"-- skrytý --" 09.10.06 15:16
« škubání..
No já beru naftu výhradne shell...mam najeto 158 tkm(koupil jsem to pri stavu tach 88tkm). To skubani tam mam taky a dela to jen na 5-tý rzchl. stupen, asi tak pri 1500-1600 otačkach. Děla to jen nekdy, moc se tim nezatezuju, protoze to dela od te doby, co to auto mam.. -
"-- skrytý --" 09.10.06 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
A co obráceně? Chyba je v ESP (to přece umí omezovat otáčky motoru). ESP něco špatně vyhodnotí, omezí otáčky až moc, na to reaguje motor škubnutím a probliknutím kontrolky žhavení, ESP se nějak dozví, že je chyba, a proto se vypne. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Na kontrolku žhavení jsou navedeny všechny chybové signály............nechápu, na co je tam ta další kontrolka chyby motoru . Občas nějaký záškub zřejmě souvisí s příliš chudou spalovací směsí v určitých režimech motoru, je to kompromis mezí spotřebou a emisemi a nástupem kroutícího momentu 400 Nm..........si myslím já :-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Překvapuje mě to, že 2,2 škube. Mě to fakt nedělá , a to vím, co myslíš, s tím 2,0 jsme si to užil, hlavně v zimě, kdy to někdy při takové té skorobezplynové jízdě začalo chladnout, a pak jako by nevědělo, jestli pustit " sytič " a nebo ne.Nepomohlo tomu nic, i když jsem měl pocit, že po výměně napínacích kladek se to zlepšilo. Začal jsem uvažovat o tom, jest¨li se něktreá nepřidírala a nerozhodila tak motor v otáčkách nízkých a rovnoměrných............. -
"-- skrytý --" 09.10.06 13:30
« Re: Re: Re: Chyba elektroniky?
Asi by bylo zajímavé zjistit, jestli to je jenom rozsvícená kontrolka, nebo to ESP skutečně nefunguje. Ale nikdy na to nebyla vhodná příležitost, vždycky se spíš snažím najít místo, kde můžu v klidu znovu nastartovat. Co kdyby to ESP bylo potřeba...
Vždycky je to ale při nižších otáčkách - 90 km/h na pětku, skoro bez plynu - třeba z kopce. -
« Re: Re: Chyba elektroniky?
Já ESP nemám, ale není úplně vyloučeno, že nějaký nestandartní projev ( třeba právě nekoordinované zaškubání ) je pro elektroniku tak nesrozumitelné, že to vzdá. Na druhou stranu představ si, že by to ESP začalo ty záškuby řešit ............
Jinak mohu potvrdit to, že SHELL si je opravdu v malých otáčkách jaksi méně jistý........... -
"-- skrytý --" 09.10.06 13:02
« Re: Re: Chyba elektroniky?
Tak se polepším. Je to mondeo 2.2 TDCI (dle názvu fóra, že). Najeto 40 tisíc. Tankuju 90% Globus, zbytek značkové pumpy ČR i cizina. Nevzpomínám si na žádnou podezřelou pumpu, je to firemní, takže netankuju to nejlevnější v JZD. Auto bylo kupované úplně nové.
Samozřejmě jsem fórum četl, už předtím, než jsem auto koupil. Nenašel jsem ale, že by někdo něco psal o svícení kontroly ESP. Když jsem tu chybu hlásil při prohlídce 20tis., tak prej žádný záznam o ní nenašli.
Ještě doplním - poprvé to udělalo asi po 2 měsících, takže najeto pár kilometrů a natočeno jen pár nádrží. -
impaler 09.10.06 12:55
« Re: Chyba elektroniky?
A co tak napsat, jaké mondeo? Scházíme se tady i s dvoulitrama a benzíňákama. Asi TDCi a asi sis zatím nedal práci se čtením symptomů v tomto vláknu.
Nicméně nás bude velmi zajímat víc podrobností. Především, pokud je to nafťák, co do toho liješ. Přiznat každou podezřelou pumpu, jinak nemá cenu diskutovat. Zatím se tu totiž myslím nevyskytl nikdo, kdo by měl tu káru od novoty, plně pod kontrolou veškerý tankování a vždy jen Shell či podobné.
Nebo se pletu? Hrozně rád bych věřil PetroviT., že pak je riziko malé. Protože mně to za 40 tisíc km zatím nebliklo a necuklo, ale bojím se dost. Beru ovšem jen ten Shell a pokud je, tak ten dražší (v Belgii). -
"-- skrytý --" 09.10.06 12:34
« Chyba elektroniky?
Mám mondeo od 4/2005 a za tu dobu se mi asi 4-5x stalo, že za jízdy (spíš nižší otáčky) dojde naráz ke třem věcem - v motoru škubne, problikne kontrolka žhavení a trvale se rozsvítí kontrolka vypnutí ESP. Auto dál normálně jede, ESP jsem nezkoušel, ale není možné ho znovu zapnout. Po vypnutí motoru a nastartování je všechno v pořádku. Nevíte co to může být? -
Moik 09.10.06 12:15
« Vstřikovače
lordmystic: Bylo ta to hříčka osudu, protože ani ne 24h před tím, než odešel vstřikovač na mým Mondeu, mi ve Fordu řekli, že jsou všechny vstřikovače ok a mají správný průběhy čehosi. Jel jsem si pro opravený auto (hadice od turba) a než jsem se stihl potkat s tátou, kterej to tam vyzvedával, už se mu to rozblikalo :-o