FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 18.10.06  11:10

« Re:

to DIM:
    No tak u tebe by to mohlo sedet, v passatu se to chovalo stejne jak popisujes byt teda nesrovnatejne tiseji, ale
    v mondeu mi to vrni trvale... To ze jsou to ty klapky od vnitrniho okruhu me napadlo taky a proto jsem taky zkousil vnitrni okruh, kvuli porovnani zvuku, vypnout a zapnout a zda se mi ze zvuk je stejny, ale u vnitrniho okruhu skutecne trva jen tech nekolik malo okamziku.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.06  11:05

« Re:

Zkoušel jsem to, chvíli to po otočení klíčkem opravdu vrní, ty ovladače vzduchovodů by to být mohly.... Ale po tak 2 sekundách to ztichne.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 18.10.06  09:13

« Re: Bzzzz

Eště by teda bylo nejlepší, kdyby to bylo ESP a znamenalo to, že u nás, co ho nemáme, stačí namačkat nějaký servisní kód. :)
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 17.10.06  20:15

« Bez nadpisu

Svatá pravda taky mi něco zabzučí před startem a stejně i po zhasnutí motoru. Dnes jsem to trochu prověřoval a zní mi to jako když se otvírají,nebo zavírají klapky ve výdeších topení.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.06  20:05

« Bez nadpisu

Tak to je gol :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  19:44

« Bzzzz

To bzuceni mi delalo v 2001benzinu taky, po otoceni klickem se ozval zvuk jakoby se sepnul nejaky elektromotorek.Bzucelo to nonstop. Jestli to po nastartovani prestalo to nevim, protoze pak uz to prehlusil zvuk motoru.S ESP to zarucene nesouvisi, protoze jim auto nedisponovalo.
    V nynejsim 2003diesel se po otoceni klickem zacnou nahlas tikat hodiny, ale po trech vterinach to prestane. Bzuceni neni slyset zadne..Mozna maji nektere modely naprogramovane bzuceni a jine tikani- chapej to jako privitani ridice:)
    Tipuju, ze je to nejaky servomotorek od topeni.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 17.10.06  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Gyroskop majú lietadlá, resp. je súčasťou palubných prístrojov, ale podľa mňa na podobnom princípe pracuje aj ESP. Nejako musí vedieť že auto sa nepohybuje v smere akom má a nič iné ako gyroskop ma nenapadlo. Ten zvuk mi to pripomína, ako keby sa niečo dotočilo.Pravdupovediac moc tomu nerozumiem takže to môže byť blbosť. Ak to robia Mondea aj bez ESP tak to blbosť je. Ten zvuk počujem iba keď vypnem zapalovanie a všetko stíchne. Vôbec mi to ale neprekáža a neriešim to. Stačí sa opýtať v servise ak to niekomu vadí.
    Dával někdo zástěrky?
    Zásterky som si objednal hneď s autom aj bočné lišty na dvere. To je taká blbá móda teraz že to nedávajú automaticky. S kamienkami problém nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.06  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nezaměňujeme gyroskop a setrvačník ?? Proč by ho měl mít turbodiesel ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  11:53

« Re: Kamení na dveřích

impaler: normální to není. Já mám 18" a navíc jsem je ještě asi o centimetr vystrčil ven z blatníků, zástěrky nemám, ale na dveřích nic není.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 17.10.06  11:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

To mají nejen letadla, ale např. i tanky (kvůli zaměření cíle při pohybu terénem). Nejstarší systémy pracují na principu klasického hmotného setrvačníku, i když nové systému budou asi o něčem jiném. Určitě se gyroskop ve své modifikaci montoval již dávno do aut s automatickou převodovkou - kvůli náklonu vozovky a myslím že jsem někde četl, že nové moderní turbodiesely ho mají také i s manuální převodovkou (ale ruko do ohně za to nedám).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.06  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re:

Gyroskop ?? To mají letadla , ne ??
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.06  10:06

« Kamení na dveřích

Jinak jsem tuhle patlal vosk, a musím bohužel potvrdit stížnost, která tady už zazněla na kamení od předních kol. Mám přední dveře oboje docela poťukané. Nebo je to normál? Dával někdo zástěrky?
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.06  10:04

« Re: Re: Razeni

Jinak šestikvalt mám rád, ale nemám srovnání s pětikvaltem. Do města jsou na pytel ty krátké první tři stupně, hlavně 1 a 2, ale já pak zas jedu třináct set po dálnici a točím si 2500-2700 na 6, aniž bych Němce zdržoval.
    Pokud je 1-3 u pětikvaltu stejně, není co řešit.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 17.10.06  09:59

« Re: Re:

Myslím, že to mám normálně na startu taky, od novoty. Není to žádný vrčení, spíš mírný bzukot. Jako když něco najíždí do provozu. Já to neřeším, prostě jsem to zahrnul do procesu "žhavení" a dokonce už to teď uchem kontroluju, že je vše OK, a pak teprve kontrolka žhavení a start. :)
    ESP nemám.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 17.10.06  08:49

« Re:

Ja bych spis rekl, ze fordy-ne auta. Mel a jezdil jsem tedy v dost autech a nikde nic podobneho...vsude je krom stavu "nastartovano" ticho..
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 17.10.06  08:16

« Re: Re: Re: Re:

No gyroskop má podle mě i auto bez ESP. Jinak ten zvuk vydávají i auta bez ESP :). Takže kdo ví co to může být.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 17.10.06  08:00

« Re: Re: Re:

Počujem to pri vypnutí zapalovania. Nemám hrkoťáka takže motorom to asi nebude. Myslel som že to je gyroskop od ESP. Ak teda to ESP nejaký gyroskop vôbec má >:D .
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.10.06  20:38

« Bez nadpisu

to Moik , jo presne tak to zni! jen nechapu proc me to dela jindy nez vam..a mam dost silny pocit ze naopak me to zas nedela po tom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 16.10.06  20:15

« Re: Re:

Mám to po vypnutí motoru a přiřknul jsem to nějakýmu elektromotorku...zvučí to jako motorek, co přepíná přívod vzduchu zvenku na vnitřní cirkulaci. Rozhodně mě to nějak neva, ale zajímalo by mě, co to je...
    Nemůže to být třeba nějaký pročišťování/vyprazdňování něčeho :-)
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.10.06  18:40

« Re:

to DIM
    Dik, do polohy II
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…