FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 18.10.06 16:33
« Bez nadpisu
Zdravim.Tak v pondeli davam auto do Hale.Minuly tyden mi prehrali SW, a nevim co jeste, s tim ,ze se domnivaji , ze by mohlo jit o vstriky, takze to chteji poradne otestovat. Nechaji si tam auto asi tyden.Zatim na to nemyslim, uvidime s cim prijdou -
"-- skrytý --" 18.10.06 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re:
Hele, jen se snažím logicky dedukovat - zanesený filtr omezí naftu při velkém průtoku a to při velkém odběru musí mít za následek pokles tlaku za čerpadlem. Mně se to jednou stalo na Oktávce a motor prakticky odešel na dovolenou, dokud filtr nevyměnili (udělala to nafta z OMV!!!!).
Já bych tipoval buď filtr nebo něco v cestě paliva, co omezuje maximální průtok. -
lordmystic 18.10.06 15:38
« Re: Re: Re: Re:
Dobře, takže v mé konkrétní situaci pokud opravdu bude vadný jeden vstřik mám teť udělat co? Určitě kvalitní nafta + aditivum případně ten nejdražší shell. Za nové čerpadlo se mi 25k dát nechce. Dá se to staré nějak zkontrolovat - případně vyčistit? Aby mi někdo řekl, čerpadlo vypadá dobře, tím to není, nebo čerpadlo je načaté, musíme ho vyčistit, nebo čerpadlo je na hardy, chce to výmenu. Dovede tohle servis? Do výměny se mi fakt nechce.
Jinak jsem také velice překvapen, Ford Hale napasli jasnej protokol, že vstřikovače jsou ok, ještě mi ten technik co to dělal říkal že jsou jako nové. No nevím jak se měří ty vstřikovače (jakou technikou), ale mě se to stává při velké (maximální) zátěži a ještě po určité době této zátěže... Při běžném provozu nikdo nepozná že je na autě jakýkoliv problém.
Jenyk: všechny filtry i palivový jsem měnil tak před 3.000km. A zanesený pal. filtr se chová tak, že při max. výkonu schodí auto do nouz. režimu a při normálním je vše ok? -
« Re: Re: Re:
Petře , vím že víš . Ale to mě nijak neovlivní.
1)Píšeš že je to palivem ?? No asi jo, ale já jiné palivo než od čerpacích stanic ( JZD nepočítám ) k dispozici nemám !!! Co je mi to pak platné, když nejezdím, mám platit desítky tisíc za opravu auta , které má hodnotu řekněme 300 tis Kč, a navíc nemám žádnou jistotu, že to nebude za chvíli znovu.
2) Mě to zkolabovalo po necelých 100 tis km !!!!! Žádných 10 tis a dost !!
3) Protože o tom autu pořád mám informace tak vím, že se ty problémy i po opravě objevují znovu a znovu. A to s tím jezdí přímo servis jako se servisním vozem !!!! Chceš mi říct, že tam lijou rostlinný olej ?? -
"-- skrytý --" 18.10.06 14:41
« Re: Re:
Martine, všechna dotčená čerpadla již dávno byla vyměněna v rámci garance (konstrukční chyba) - nemohla přežít víc jak 10 tisíc km.
Nyní je to vše pouze o palivu, dobré palivo znamená no problem, horší palivo znamená zkrácení životnosti vstřikovačů, špatné palivo znamená zničení vstřikovačů a čerpadla, pokud někdo takové čerpadlo ponechá v autě, dostaví se mu další porucha i do 5 tisíc km.
Pokud je sada vstřiků v čudu, musí se prolustrovat čerpadlo.
Pravidlo 1 zní - kdo maže ten jede, nejlépe je dávat aditivum jako léčbu na nekvalitní naftu, které je bohužel obecně v ČR rozšířena. -
"-- skrytý --" 18.10.06 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vstriky
My Lord, nové čerpadlo je nyní skutečně odolnější, protože se používá 1600 barové čerpadlo pro Euro 4, pokud se použije pro Euro 3, je méně namáháno.
Přečti si můj příspěvek pro DIMa.
Nové čerpadlo 25 tisíc Kč bez DPH, ve známém servisu za 20 tisíc. -
"-- skrytý --" 18.10.06 14:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Vstriky
DIME, prosím vysvětli mi, jak to, že mé auto nemá sebemenší problémy a přitom spadá do uvedené kategorie. (Mám najeto 140 tisíc km.)
Prosím Tě neblbni lidi a už si jednou provždy uvědomte všichni, že systém se chová tak, jakou dostává naftu. Pokud není dobrá, jde čerpadlo a následně vstřiky do kopru. Pokud se oprava provede neprofesionálně, nezkontroluje se čerpadlo a přitom se vymění vstřiky, může se závada opakovat.
Pokud dostane jakýkoli systém od jiného výrobce takovou naftu, půjdou vstřiky do kopru také, možná jen trochu později. Mám co do činění se všemi výrobci (Bosch, Siemens, Denso, Delphi) a na rozdíl od Vás všech VÍM !!! Pokud by jsi si třeba přál statistiky, mohu je poskytnout, např. včera - palivo - 4 vstřiky Toyota LandCruiser K.O. 15 tísíc km. a jasně nafta...
Tak přestaň hysterčit. -
lordmystic 18.10.06 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Vstriky
OK, vysokotlaké čerpadlo mohu preventivně vyměnit. Kolik tak může stát? A mimochodem, když ho vyměním za to samé tak si asi moc nepomohu - bych asi potřeboval nějaký jiný model čerpadla, které je již odolnější proti poničení se a uvolňování špon. A dá se takové do toho mojeho dát? -
martin.z 18.10.06 11:56
« Re: Vstriky
Tak to me mrzi, ale co bych jako prvni udelal ja, ze bych si zkusil dukladne prozkoumat moznost repasovani vstriku a vymena vstriku za novy kus za nejake tisicove castky by byla az to posledni reseni.
A je jasne ze o necem takovem nema cenu v aut. servisu ani mluvit. -
lordmystic 18.10.06 11:50
« Vstřiky
Takže dnešek je první den, kdy naplno lituji toho, že jsem si koupil Mondeo s TDCI motorem. Po diagnostice ve Ford Hale a ubezpečení že vstřiky jsou jako nové a problém s přepínáním do nouzového režimu je způsoben cmp snímačem vačkového hřídele byl lichý. Auto mi i po výměně čidla na vačce při větším zátahu padá do nouz. režimu. Takže znovu do servisu, tentokráte u nás ve Volyni. Zde mi po jízdních testech a diagnostice řekli, že dochází při velké zátěži k poklesu tlaku. Jeden (snad jen jeden) vstřikovač je vadný a netěsní. Je to o to divnější závada, protože auto se jinak chová výborně, spotřeba mi ještě klesla na 6l/100km, krom max. výkonu auto jede výborně a kultivovaně. V řídící jednotce není přímo záznam chyby ze vstřikovače, ale potles tlaku - a to je prý vstřikovač. Příští týden jedu na výměnu, napíšu víc.
Už jsem doufal že se mému auto problémy vyhnou. Když se nevyhnuly, tak jsem aspoň doufal že to nebudou ty vstřiky a také to tak vypadalo, ale nakonec na mě také došlo. Teť už se jen modlím aby to byl pouze jeden vstřik a aby se to neopakovalo časem na dalších vstřikovačích... Óóó Mondeo, tohle jsem si fakt nezasloužil, vždyť jsem tě ještě nestihl ani přečipovat a už se sereš!
PS - řekli mi, že mi udělají výměnu jednoho vstřiku celkem za 11.000Kč i s prací a nějakym nastavením softu pro daný vstřik. Jen prej neví jestli na ten můj model ještě nebude nutno vyměnit i potrubí ke vstřiku, cca. dalších 4000Kč. Kolik vás stála výměna vstřiku? Mám motor 10/2002.