FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:48

« Bez nadpisu

beru z 99,99% u shellu.Od te doby co je vV Power diesel tak beru i ten.Chvili beru Diesel Extra chvili V Power.Potiz ale je, ze ne vsude ho maj.V Plzni myslim jen u jedne stanice u autobusoveho nadrazi.Jo a pak jeste u Rokycan na dalnici.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:47

« Bez nadpisu

Zajimalo by me, zda vzdy jen ty vstriky vymeni, anebo udelaj kompletne to co maji.Jestli jsem byl pozorny ctenar tohoto vlakna, tak by meli prohlidnout cerpadlo, myslim ze i dle Forda vymenit nadrz a privod paliva.Desim se situace, az mi reknou ,ze to bylo nekvalitni naftou.Asi se ze me stane berserk a vsechno kolem sebe pobiju.Vubec si nedokazu predstavit, jakym jinym a lepsim zpusobem vybrat cerpaci stanici.Dle meho jsem se to snazil delat jiz ted.Ale co, snad mi reknou neco jinyho prozaictejsiho a ja budu uplne v klidu, jako beranek 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:46

« Bez nadpisu

beru z 99,99% u shellu.Od te doby co je vV Power diesel tak beru i ten.Potiz ale je, ze ne vsude ho maj.V Plzni myslim jen u jedne stanice u autobusoveho nadrazi.Jo a pak jeste u Rokycan na dalnici.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:42

« Bez nadpisu

Zajimalo by me, zda vzdy jen ty vstriky vymeni, anebo udelaj kompletne to co maji.Jestli jsem byl pozorny ctenar tohoto vlakna, tak by meli prohlidnout cerpadlo, myslim ze i dle Forda vymenit nadrz a privod paliva.Desim se situace, az mi reknou ,ze to bylo nekvalitni naftou.Asi se ze me stane berserk a vsechno kolem sebe pobiju.Vubec si nedokazu predstavit, jakym jinym a lepsim zpusobem vybirat cerpaci stanici.Dle meho jsem se to snazil delat jiz ted.Ale co, snad mi reknou neco jinyho prozaictejsiho a ja budu uplne v klidu, jako beranek 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:41

« Re:

Beru vetsinou Shell, ted jsem 2x bral u OMV, vetsinou velke pumpy. Noname neriskuji, nedelal jsem to ani predtim s benzinem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:39

« Bez nadpisu

To: m.leky, Honzeek - jen tak pro info, co berete za palivo a kde? - davate vyhradne Diesel Shell V Power nebo jen obyc diesel?
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 27.10.06  11:35

« Vstřiky

Mě odešel nedavno po 112tis. km jeden vstřik. Chtěl jsem se objednat do Hale na kontrolu vysokotlakého čerpadla, které se zadírá a může to způsobovat. Tam mi však vedoucí servisu řekl, že je to zbytečné, že pokud by bylo to čerpadlo špatné a zadíralo se, tak mi odejdou všechny čtyři vstřiky nebo více než jeden. Prý už bude to čerpadlo jetý, ale mělo by vydržet.
    Jinak když odejde jen jeden vstřik tak jako mě po 112tis. km, to je prostě více méně tím, že jde o to, že nevydržel. Má prý nějakou toleranci a prostě odešel. Ostatní prý budou odcházet postupně prý také. Takže pokud vám odejdou všechny čtyři vstřiky u relativně nového auta, pak je hodně nasnadě že je v čoudu to vysokotlaké čerpadlo.
    Jinak jsem se smířil s tím, že jako měním olej, filtry, pneumatiky, atp., budu také měnit vstřiky :(. Jo jo, je do drsný že to takhle napíšu, ale z hlediska provozu mě začíná Mondeo mrzet... a to jsem měl možnost sáhnout po 96kW Passatu. Asi by to byla lepší volba, no uvidíme časem...
    PS - čekám že se ozve DIM že mi to říkal, ale jak je vidět, i nové 2,2 Euro 3 a 4 odcházejí stejně tak, jak starší modely!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:28

« Re:

Jsme na tom podobne. Jsem ted mimo domov, tak jsem nechal auto na prohlidku (echt kourilo pri studenem startu) a ppry menej i ty zbyle 2 vstriky... mensi problem je, ze pry vstriky nejsou na sklade, takze kdovi jak dlouho to tam bude :-((( Asi je po nich ted velka shanka koukam... nechapu proc je nevymenili najednou...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:16

« Bez nadpisu

Ahoj. Dnes jsem volal do Hale ,jak to vypada s mojim milackem.Jak to rici...... :-) pry jsou vsechny 4 vstriky vadne a momentalne se ceka na vyjadreni Forda.Trochu me rozciluje, ze mi nerekli nic vic, nejake podrobnosti
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  14:11

« Re: Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

Moik:
    A to se právě hrozně pleteš.
    Z čeho si myslíš že žily diesel servisy Bosch a Delphi (Lucas) do teď???
    No přece z oprav rotačních a řadových čerpadel:
    - zadřené rozdělovací hlavy (cca 10 tis.)
    - přetržené hnací hřídele (cca 5 tis.)
    - opotřebované vačkové destičky (Bosch) či kroužky (Lucas) (3 až 5 tis.)
    - opotřebované ventilky a elementy řadovek (sada 8-12 tis)
    - a mnoho dalších dílů (sada tšsnění 2 tis.)
    A to mluvím jenom o mechanickýc čerpadlech.
    To je mystifikace říkat že moderní diesely jsou poruchovější, není to pravda, jenom se nedají tolik využít díly ze šroťáků.
    V momentě plné opravitelnosti vstřikovačů CR bude auto s CR systémem vyžadovat nižší výdaje do oprav a údržby než tradiční komůrkáč.
    Vůbec nejhorší jsou TDDI motory s rotačním el. řízeným čerpadlem Bosch VP44. (90 tis. nové, 30 tis. min. repas plus k tomu 4 dvoustupňové mechanické vstřikovače jeden za 6 tis., se senzorem za 12 tis.)
    Oproti tomu:
    čerpadlo CR nové 16 až 25 tis.
    čerpadlo CR repas 6 až 15 tis.
    vstřikovač CR nový 4 až 1 tis.
    vstřikovač CR repas 3 až 6 tis.
    oprava vstřikovače CR 0,9 až 2,9 tis.
    A na závěr: velkou bolestí komůrkových motorů bylky právě ty komůrky, nakonec se rozpadly... Moderní přímovstřikové motory je nemají a proto jsou řádově spolehlivější i u značek, které komůrky prostě neuměly (Renault...)
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 26.10.06  12:19

« Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

Nechci vyvolávat flame...pokud má být moderní diesel jiná liga a já si mám uvědomovat, že zároveň s ním mám přidat za palivo a aditiva, pak bych jako zhýčkaný zákazník očekával zachování výroby TDDi motorů, který sežerou všechno. Já nechi auto, který je jiná liga, já chci auto, co jezdí a vypadá pěkně, co mě nenechá ve štychu. Kup si supermoderní diesel, ale pozor na to, co žere nebo si kup prověřenej, spolehlivej, starší diesel, kterýmu je to jedno...stejně jako u benzínových přmovstřiků VW a 98okt. benzín nebo klasiku na 95okt.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  12:15

« Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

Paul M:
    Úplně jsi mne necpochopil. Jakékoli vyšší číslo sdílí vylepšení předchozího a ještě jsou na něm další změny.
    Vše od 035A je vylepšené a zodolněné.
    Ano, R00402Z jsou lepší než R00202Z.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  12:03

« Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

ad Auto Diesel: mám hodnou dceru,nějak mi to objednala a dokonce předplatila a platí dál,takže netuším. Všechna 4 čísla dorazila pečlivě zabalená,nezničená.Leccos by pan Vaculík mohl jinak formulovat,ale celkově je to hodně dobrý počin.Když nic,lidé si uvědomí,že moderní diesel je trošku jiná liga a nevyplácí se šetřit na palivu,aditivu,jaká jsou úskalí provozu.Lze s tím souhlasit,co píší.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.06  09:31

« Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

Petr T.:
    díky za info. Chápu to tedy správně, že odolnější čerpadla jsou pouze dvě: 9044A(Z)035A(B) a 9044A(Z)130A(B) ?
    vše ostatní jsou víceméně původní modely, které se vidíraly a uvolňovaly kovové částečky a oddělávali čerpadlo. Nebo jsou vylepšené a odolnější i modely: 9044A(Z)036A(B) a 9044A(Z)100A(B) ???
    Ještě dva dotazy:
    - jak já, laik, poznám jaké tam mám čerpadlo. Kam se mám podívat po otevření kapoty - je někde vidět nějaký štítek? Nebo musím jet do servisu, aby něco odstrojili a zjistili stav věci?
    - je ten inovovaný vstřikovač (R00402Z) odolnější nebo ta inovace s odolností nemá nic společného?
    díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  08:22

« Vstřikovací čerpadla a vstřikovače

Paul M.:
    Pro 115 k tam původně byly vstřikovače (EJBR)R00202Z. Pokud tam nalezneš R00402Z, máš tam inovovaný typ.
    Čerpadla: je tam řada náhrad, asi takhle:
    9044A(Z)033A(B) původní
    9044A(Z)034A(B) změny, ale v zásadě stejná konstrukce
    9044A(Z)035A(B) vylepšené
    9044A(Z)036A(B) změny, ale v zásadě stejná konstrukce
    9044A(Z)100A(B) změny, ale v zásadě stejná konstrukce
    9044A(Z)130A(B) Euro 4 (1650 bar), mnohem odolnější, pokud použito pro systémy Euro 3 (1400 bar)
    A - označení Delphi
    Z - označení Ford
    A(B) - dva typy používaných senzorů teploty na čerpadle, jeden je modrý, druhý zelený
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 26.10.06  08:17

« rozdíl mezi vstřiky

Ještě k těm vstřikům a předchozímu dotazu. Když mi teť měnili jeden vstřik, tak mi řekli, že je to již jiný model trochu jiné konstrukce, takže mám teť na autě tři starší vstřiky a jeden nový, k tomu původní staré vysokotlaké čerpadlo. Prý by se k v střiku mělo vyměnit i přívodní potrubí nafty, ale že mi to prý napasovali i bez toho... ale nechtělo se jim, prý si doplatím hafo tisíc za to přívodní potrubí. A chtěli mi rovnou měnit všechny čtyři vstřiky když odešel jeden, ale říkal jsem jim že nejsem blázen, že mi to přijde zbytečné, tak s kecama vyměnili jen ten jeden. Auto samozřejmě už v záruce není, jinak bych si to vyměnit nechal. Jaké máte zkušenosti vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.06  00:02

« vstřikovací čerpadlo - jak poznám inovovaný typ?

ahoj, v predchozích diskusích bylo řečeno, že v cca polovině 2003 se inovovala vstřikovací jednotka, která pak byla o něco odolnější než doposud (především čerpadla). Jak ale poznám, že dané mondeo má skutečně již nové čerpadlo a vstřikovače? Jde to nějak opticky poznat nebo vyčíst z nějakých čísel v TP? Ptám se proto, protože mohu koupit Mondeo 2.0 TDCi 85 KW, 125.000km, r.v. 08/2003 (nový model po faceliftu - velké mlhovky), ale nevím zda již obsahuje novou verzi vstřikování nebo ne. Díky všem za info
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  23:24

« Re: Re: Re: Re: Problémy po několika dnech stání

www.automotospecial.cz, ti vydávají Auto Diesel
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  23:23

« Auto Diesel

Napiš si panu Vaculíkovi z redakce:
    vaculik@automotospecial.cz
    www.automotospecial.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  18:44

« Re:

to: m.leky
    To je blbost. Nečti a projeď se !
    A uvidíš. :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…