FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re:
Ale ten vývoj je vždycky stejný : napřed řeknou že jen nějaké čidlo, člověk se uklidní, pak ale je tam za chvíli znovu, pak řeknou " tak přece jen j jeden vstřik vadný", a pak to rozeberou a složí a pak už to hlásí všechny....... A tady je ten okamžik , na který čeká Ford Motor Company, protože tvrdí : a není vám to divné, že vám najednou odešly všechny vstřiky ?? jeden, to bychom na garanci uznali, ale všechny ? Tak uděláme rozbor nafty..... A i kdyby ta moje nafta byla tísíciprocentní, nikdy nebudu mít jistotu, jestli je ten výsĺedek opravdu můj vzorek, jestli byl vzorek odebrán podle nějakého schváleného postupu ( věřím že někde u filtrů to může být horší vždy), jestli do nádrže v servisu a nebo někde do vzorku nikdo nic nenasypal ....... A pak FMC řekne sorry, nesplnil jste povinnosti provozovatele, tudíž záruční podmínky, protože jste tam nalil něco, co tam nemá být.......máme na to papír....
Pro Petra t : Já vím. Fakt vím............ ale stejně nebudu aditivovat a nebudu :-) -
"-- skrytý --" 27.10.06 11:47
« Bez nadpisu
Zajimalo by me, zda vzdy jen ty vstriky vymeni, anebo udelaj kompletne to co maji.Jestli jsem byl pozorny ctenar tohoto vlakna, tak by meli prohlidnout cerpadlo, myslim ze i dle Forda vymenit nadrz a privod paliva.Desim se situace, az mi reknou ,ze to bylo nekvalitni naftou.Asi se ze me stane berserk a vsechno kolem sebe pobiju.Vubec si nedokazu predstavit, jakym jinym a lepsim zpusobem vybrat cerpaci stanici.Dle meho jsem se to snazil delat jiz ted.Ale co, snad mi reknou neco jinyho prozaictejsiho a ja budu uplne v klidu, jako beranek 8) -
"-- skrytý --" 27.10.06 11:42
« Bez nadpisu
Zajimalo by me, zda vzdy jen ty vstriky vymeni, anebo udelaj kompletne to co maji.Jestli jsem byl pozorny ctenar tohoto vlakna, tak by meli prohlidnout cerpadlo, myslim ze i dle Forda vymenit nadrz a privod paliva.Desim se situace, az mi reknou ,ze to bylo nekvalitni naftou.Asi se ze me stane berserk a vsechno kolem sebe pobiju.Vubec si nedokazu predstavit, jakym jinym a lepsim zpusobem vybirat cerpaci stanici.Dle meho jsem se to snazil delat jiz ted.Ale co, snad mi reknou neco jinyho prozaictejsiho a ja budu uplne v klidu, jako beranek 8) -
lordmystic 27.10.06 11:35
« Vstřiky
Mě odešel nedavno po 112tis. km jeden vstřik. Chtěl jsem se objednat do Hale na kontrolu vysokotlakého čerpadla, které se zadírá a může to způsobovat. Tam mi však vedoucí servisu řekl, že je to zbytečné, že pokud by bylo to čerpadlo špatné a zadíralo se, tak mi odejdou všechny čtyři vstřiky nebo více než jeden. Prý už bude to čerpadlo jetý, ale mělo by vydržet.
Jinak když odejde jen jeden vstřik tak jako mě po 112tis. km, to je prostě více méně tím, že jde o to, že nevydržel. Má prý nějakou toleranci a prostě odešel. Ostatní prý budou odcházet postupně prý také. Takže pokud vám odejdou všechny čtyři vstřiky u relativně nového auta, pak je hodně nasnadě že je v čoudu to vysokotlaké čerpadlo.
Jinak jsem se smířil s tím, že jako měním olej, filtry, pneumatiky, atp., budu také měnit vstřiky :(. Jo jo, je do drsný že to takhle napíšu, ale z hlediska provozu mě začíná Mondeo mrzet... a to jsem měl možnost sáhnout po 96kW Passatu. Asi by to byla lepší volba, no uvidíme časem...
PS - čekám že se ozve DIM že mi to říkal, ale jak je vidět, i nové 2,2 Euro 3 a 4 odcházejí stejně tak, jak starší modely! -
"-- skrytý --" 27.10.06 11:28
« Re:
Jsme na tom podobne. Jsem ted mimo domov, tak jsem nechal auto na prohlidku (echt kourilo pri studenem startu) a ppry menej i ty zbyle 2 vstriky... mensi problem je, ze pry vstriky nejsou na sklade, takze kdovi jak dlouho to tam bude :-((( Asi je po nich ted velka shanka koukam... nechapu proc je nevymenili najednou... -
"-- skrytý --" 26.10.06 14:11
« Re: Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače
Moik:
A to se právě hrozně pleteš.
Z čeho si myslíš že žily diesel servisy Bosch a Delphi (Lucas) do teď???
No přece z oprav rotačních a řadových čerpadel:
- zadřené rozdělovací hlavy (cca 10 tis.)
- přetržené hnací hřídele (cca 5 tis.)
- opotřebované vačkové destičky (Bosch) či kroužky (Lucas) (3 až 5 tis.)
- opotřebované ventilky a elementy řadovek (sada 8-12 tis)
- a mnoho dalších dílů (sada tšsnění 2 tis.)
A to mluvím jenom o mechanickýc čerpadlech.
To je mystifikace říkat že moderní diesely jsou poruchovější, není to pravda, jenom se nedají tolik využít díly ze šroťáků.
V momentě plné opravitelnosti vstřikovačů CR bude auto s CR systémem vyžadovat nižší výdaje do oprav a údržby než tradiční komůrkáč.
Vůbec nejhorší jsou TDDI motory s rotačním el. řízeným čerpadlem Bosch VP44. (90 tis. nové, 30 tis. min. repas plus k tomu 4 dvoustupňové mechanické vstřikovače jeden za 6 tis., se senzorem za 12 tis.)
Oproti tomu:
čerpadlo CR nové 16 až 25 tis.
čerpadlo CR repas 6 až 15 tis.
vstřikovač CR nový 4 až 1 tis.
vstřikovač CR repas 3 až 6 tis.
oprava vstřikovače CR 0,9 až 2,9 tis.
A na závěr: velkou bolestí komůrkových motorů bylky právě ty komůrky, nakonec se rozpadly... Moderní přímovstřikové motory je nemají a proto jsou řádově spolehlivější i u značek, které komůrky prostě neuměly (Renault...) -
Moik 26.10.06 12:19
« Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače
Nechci vyvolávat flame...pokud má být moderní diesel jiná liga a já si mám uvědomovat, že zároveň s ním mám přidat za palivo a aditiva, pak bych jako zhýčkaný zákazník očekával zachování výroby TDDi motorů, který sežerou všechno. Já nechi auto, který je jiná liga, já chci auto, co jezdí a vypadá pěkně, co mě nenechá ve štychu. Kup si supermoderní diesel, ale pozor na to, co žere nebo si kup prověřenej, spolehlivej, starší diesel, kterýmu je to jedno...stejně jako u benzínových přmovstřiků VW a 98okt. benzín nebo klasiku na 95okt.
Servis Hale a další dva nebo 3 již v tuto chvíli nakupují potřebné vybavení a nářadí.
Delphi předvedla repas vstřikovačů a test na Automechanice ve Frankfurtu. Vypadá to jako velice náročná věc. Jenom kódování 1 vstřikovače trvá 30 minut, vstřikovač prochází 150 testovacími cykly. Vstupní diagnostický test trvá potom 15 minut. Zcela automatický.
Odhaduji ceny:
900 až 1900 Kč výměna přepadového elementu, čištění v ultrazvuku, kódování
2900 až 3900 Kč kompletní repas s kódováním a výměnou trysky.
Zdravím.