FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  15:39

« Re: Re: Re:

Overkřup...............tak co stím huhuhuhuh ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  15:36

« Re: Re:

Ty vole, overboost... >:D >:D >:D >:D >:D , možná tak overrup!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Lorde, buď v klidu.
    To je ochlazením. Za studena se posouvá časování vstřiku paliva dopředu (dřívější předvstřik paliva) a chybí pilotní předvstřik. Po zahřátí se vstřik paliva posouvá do normálu a zvuk motoru je ztlumen pilotním předvstřikem (množství paliva 1:8).
    Čirou náhodou se ti sešla výměna vstřiku a ochlazení.
    Až budou mínusovky, to teprve bude cvakat - zvuk se tehdy přibližuje projevu klasických TDíček.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  15:33

« Re:

...a není to ten overboost ?? Ale ten , myslím, funguje opačně :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.06  15:19

« Bez nadpisu

Chlapi, ja som myslel ze mondeo je dobre auto. A teraz ako citam tieto fora, my vobec nie je do smiechu. Vsak tu ma kazdy s niecim problem. To asi nemoze byt nahoda. Ja ho mam zatial relativne kratko - 2 mesiace - ale uz cakam, kedy budem mat aj ja problemy...
    BTW mne zas celkom vadi, ze sa na pravej zadnej sedacke prehyba nieco v operadle. Ked tam sedim, a zrychlujeme, nieco rupne v operadle a chrbat mam o 2 cm hlbsie. Naopak, ked brzdime, tak ma to vystreli dopredu o 2 cm.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 27.10.06  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Mě se začal divně chovat zvuk motoru po výměně toho vstřiku. Pokud je auto zahřáté (cca. 10km), je zvuk v pohodě parádní. Ale pokud není zahřátý, tak při zrychlení cca. od 2tis. otáček má zvuk navíc takovej drnčící/cvakací/chrčící zvuk. Nevím přesně jak to popsat. Prostě jako kdyby tam něco rezonovalo nějak divně. Máte to také někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ale mě se to při vyřazení a nebo už při vyšlápnutí spojky ztratí. Pak zůstává jen opravdový zvuk pneumatik. Dal jsem tam Pirelli, před tím tam byly Good Year, v létě Michellin a je to pořád. Dokonce už jsem schopen si najít v těch zvucích různé jiné - od střešního nosiče, od pneumatik, od motoru....ale todle je ještě něco nad tím vším. Začínám podezírat převodovku a nebo ten setrvačník, ale nevím, jestli se točí, když vymáčknu spojku dál nebo ne.....
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 27.10.06  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Bolo by načase riešiť konečne niečo iné ako tie vaše nešťastné motory. Na to by mohla byť jedna samostatná diskusia spoločná pre všetky značky. Mám dojem že všetky diesle sú problematické.
    Taký nejaký hluk trápi aj mňa od nova. Utešujem sa že je to len pneumatikami. Ale počujem to na letných aj na zimných. Oboje Pirelli. Budúci rok kúpim nové letné podľa možnosti čo najtichšie podľa testov. Ak to neprestane tak to bude prúser. Potom to asi tak má byť. Dosť ma to otravuje lebo motor nepočujem ale hluk od kolies je pomerne značný. Vozil som sa na Superb a tam keď som vyradil rýchlosť (bolo to tdi) auto bolo podstatne tichšie.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  14:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Konečně téma ?? S těmi vstřiky už je to moc obehrané ! :-) Tak kde začneme ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  13:53

« Re: Re: Re: Re: Re:

Člověče já tam taky mám takový zvuk a nedávno jsem měnil gumy za úplně nové Dunlopky...
    Že by něco nového???
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  13:49

« Re: Re: Re: Re:

Mimochodem : teď jsem přezul na zimní a doufal jsem , že se mi ztratí nepříjemný valivě - kolísavý zvuk, který jsem přisuzoval pneumatikám. Jenže nezmizel, a teď čím by to mohlo být ?? Ložiska to nejsou, takže převodovka ? Setrvačník ?? Dělá to za jízdy při všech režimech, když vyšlápnu spojku, tak se to uklidní ......Takové huhuhuhuhu , závislé na rychlosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  13:49

« Repas vstřikovačů DELPHI

Jenyk:
    Servis Hale a další dva nebo 3 již v tuto chvíli nakupují potřebné vybavení a nářadí.
    Delphi předvedla repas vstřikovačů a test na Automechanice ve Frankfurtu. Vypadá to jako velice náročná věc. Jenom kódování 1 vstřikovače trvá 30 minut, vstřikovač prochází 150 testovacími cykly. Vstupní diagnostický test trvá potom 15 minut. Zcela automatický.
    Odhaduji ceny:
    900 až 1900 Kč výměna přepadového elementu, čištění v ultrazvuku, kódování
    2900 až 3900 Kč kompletní repas s kódováním a výměnou trysky.
    Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  13:45

« Re: Re: Re:

Jezdím v Mondeu zase ! To je taková moje sadomasochistická úchylka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  13:44

« Re:

Ale ten vývoj je vždycky stejný : napřed řeknou že jen nějaké čidlo, člověk se uklidní, pak ale je tam za chvíli znovu, pak řeknou " tak přece jen j jeden vstřik vadný", a pak to rozeberou a složí a pak už to hlásí všechny....... A tady je ten okamžik , na který čeká Ford Motor Company, protože tvrdí : a není vám to divné, že vám najednou odešly všechny vstřiky ?? jeden, to bychom na garanci uznali, ale všechny ? Tak uděláme rozbor nafty..... A i kdyby ta moje nafta byla tísíciprocentní, nikdy nebudu mít jistotu, jestli je ten výsĺedek opravdu můj vzorek, jestli byl vzorek odebrán podle nějakého schváleného postupu ( věřím že někde u filtrů to může být horší vždy), jestli do nádrže v servisu a nebo někde do vzorku nikdo nic nenasypal ....... A pak FMC řekne sorry, nesplnil jste povinnosti provozovatele, tudíž záruční podmínky, protože jste tam nalil něco, co tam nemá být.......máme na to papír....
    Pro Petra t : Já vím. Fakt vím............ ale stejně nebudu aditivovat a nebudu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 27.10.06  13:43

DIM: ale jezdíš v Mondeu TDCI zase. Patříš mezi nás, sám sebe neposloucháš :).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  13:35

« Re:

Vždyť jsem vám to říkal !!!!! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  12:58

« Bez nadpisu

v Autodieslu myslim pisou v brzke dobe ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 27.10.06  12:51

Jenyk: mě bylo řečeno že snad v průběho příštího roku (2007). Tak uvidímě, třeba má někdo přesnější info...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  12:06

« Re:

Petr T: nemá již být dlouho dostupná repase vstřikovačů za ceny pod 3 000 za kousek?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:49

« Bez nadpisu

Jak jsem to dokazal?Omlouvam se :*)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…