FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 30.10.06 13:31
« Re: Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače
PeTe:
dobrej nick... >:D
Pokud dáváš dobrou naftu nebo aditivum do PRŮMĚRNÉ NAFTY (Globus, Tesco, tam kde se hodně vytáčí), budeš OK. Chválím Tě za Tvůj přístup. Jsi jeden z mnoha dalších, kteří dokazují, že při používání skutečně kvalitní nafty není s CR systémy žádný problém. -
« Re: Re: Re: Vstřikovací čerpadla a vstřikovače
Petr T.
Ahoj, sleduji diskusi ohledně poruchových čerpadel a nedalo mi to a kouknul jsem se jakou verzi tam mám já. Mám Mondeo 85 kW, r.v.12/2003 (model po faceliftu), 95.000km, ale čerpadlo tam je R9044Z034A. Podle toho co píšeš je to sice již druhý, inovovaný, model, ale jsetli to dobře chápu, tak se pořád jedná o konstrukci, která uvolňovala kovové částečky a byla poruchová. Je to tak nebo byl již tento typ odolnější a méně poruchový? Je pravda, že většinou odcházela čerpadla na 96 kW a verze 85 kW byly výrazně méně poruchové? d.
PS: dlouhodobě beru naftu u Shellu a v 90% používám aditiva - musím zaklepat, zatím bez jediné závady -
"-- skrytý --" 30.10.06 09:42
« Shell V Power Diesel - vs. 2.2 TDCi Euro4
Musim rict, ze pokud to jen pujde, uz do obyc nafty nejdu !!!
Udelal jsem si srovnani cca 5 plnych nadrzi po sobe jsem bral pouze Shell V Power Diesel - pak opet 4 po sobe plne nadrze pouze Shell Diesel Extra.
Co se tyce akcelerace, tam je to subjektivni, ale prijde mi, ze obe verze dieselu jsou co se tyce akcelerace zhruba stejne. Nejake objektivni mereni v tomto pripade delat je na dlouhe lokte.
Ovsem starty a beh motoru hlavne zahrateho je rozhodne ve prospech V Power Diesel !!! I jednoduchy rucni merak ukazal o 2dB min, nez s Extra Dieselem. Mereno na 4ku - pri 80km. Vyssi rychlosti uz jsou zhruba na stejno, tam uz se projevuje vice aero. hluk nez hluk od motoru. Mereno u zahrateho mototru ve stojicim aute to delalo skoro -3dB !!!
Hlavne u Shell V Power Diesel hned po rozjeti u studeneho startu je znat tissi chod - neni tam takovy klapot jako u Diesel Extra a to jeste paradoxne kdyz jsem tankoval Diesel Extra, nebyly tak nizke ranni teploty jako ted.
Kdyz vezmu v potaz rozdil ceny Diesel Extra a V Power Diesel, bylo to v patek 2Kc na litr. Neni to malo, ale pokud jede motor tiseji je celkem logicke, ze dochazi i k lepsimu mazani a s tim souvisejici "vyhody".
Tzn.: Shell V Power Diesel = 29,5l, Shell Extra + aditivum Stanadyne (262Kc na 125l nafty) = 29,6 = nula od nuly pojde :-))) -
"-- skrytý --" 27.10.06 23:02
« Re: Brzdy
Na to si zvyknes, ja mel pred fordem audi a4 a ta brzdila uplne jinak. u mondea na to musis vic slapnout, je tam ten pedal takovej gumovej. Ale zase kdyz na to dupnu, tak to fakt zabrzdi dost razantne..no pro zenskou to moc dobry neni, ale to tady nikdo moc neresi, ze?.... :roll: -
martin.z 27.10.06 22:35
« Brzdy
Panove mam pomerne cerstve nondeo viz. podpis. Celkove jsem tedy nadsenej. Me predchozi auto byl passat 1,8T.
Je tu jedina vec, ktera mi trochu vadi a to opravdu velice vyrazne tupejsi brzdy. Mam takovy neprijemny pocit, nejsem na to zvykly a dost lidem na semaforem najizdim do kufru.
Passat mel takove celkem ostre brzdy a tohle povazuji skoro az za nebezpecne.
Kotouce i desticky jsou ok, brzdovky dost tak nevim jeslti ma smysl jezdit do fordu..
Jak citite brzdy na mondeu vy? Mate nekdo zkusenosti nebo porovnani s jinymi auty jako ja?
Diky -
"-- skrytý --" 27.10.06 16:44
« Re: Re: Re: Re:
Musím to vyvážit, snad mne fordí pánbůh nepotrestá. Monďas funguje jak víno, teď má 60 000 a půjde na kontrolu. Gumy po 20 000 (Goodyear Eagle F1, 225/40R18) mají vzorek pořád vysoký. Celkově velká spokojenost.
A Petr T mne přesvědčil, V-Power dieseluju nebo Stanadyne aditivuju. -
"-- skrytý --" 27.10.06 16:41
« Bez nadpisu
Petr.T a DIM.... chlapi dejte pokoj.Jen co mi daj auto tak hned zacnu zase hledat nejake huceni, a to si piste ze nejake najdu :roll:
Jinak co si pamatuji, tak me Mondie bylo vcelku tiche, zimni gumy Continental samozrejme o neco hlucnejsi nez letni.Ovsem hrozny zvuk se ozyval z otcova MB .Ma tam zimni pirelky a to je fakt hukot, az neprijemnej.DIMe a opravdu to neni gumou?(moc te prosim ,jeste jednou to poradne okoukni a oposlouchej) :) -
« Re: Re: Re:
Mě teď měnil brzdy a bylo to hodně poznat na tom, jak to brzdí nahoře. Jinak mě vydržely zimní i letní přední gumy vpředu přesně jen tu jednu szonu , tak asi 20 tis. Vždycky jsem měl gumy tak na dva roky :-( Ale sjeté jsou tak nějak normálně dobře...... To ten ouverboust :-) -
"-- skrytý --" 27.10.06 15:47
« Re: Re:
U mne se to nedá rozeznat.
Auto se po výměně brzdových kotoučů, seřízení (spíš kontroly) geometrie a výměně silentbloků vpředu a kupodivu tlumičů vzadu chová lépe než nové. Nikdy se s ním takhle nejezdilo, zraje jako víno. Jen ten podivný hluk. Ale není to nijak výrazné. Musím s tím trochu polaborovat až zase někam pojedu (třeba teď do Kolína na prohlídku báze F1 Toyoty, heč). Nad Rýnem. -
« Re: Re:
DIM: zatial iba na levej strane, kde je to dvojite operadlo, a na lavej strane, takze na mieste hned pri okne >:D . Musim vsak priznat, ze som kufor vyuzival aj na nieco ine ako prepravu veci :*) Avsak zozadu sa to sedadlo neda podla mna poskodit - je tam nejaka pevna vystuha. -
"-- skrytý --" 27.10.06 15:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
DIMe, na mne to působí jako kdybych měl nevyvážené kolo, nebo špuntovou záplatu.
Na starých gumách jsem to měl, tak jsem to tomu připisoval. Teď mám nové a skutečně již necítím vibrace, ale zvuk je tam dál a je závislý od rychlosti auta.
Jinak to chápeš zcela správně a máš to ve svých rukou.
Důležitou roli hraje zatížení čerpadla a to je u 85 kW o dost menší...
Zdravím.